Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, לאחר סקר שווקים רציתי לשאול לדעתכם (שוב) לגבי הסיאט 1.2 TSI ב80K או הונדה ג'אז היברידית ב102K (ליסינג ס ק"מ). הדבר שמערער אותי בסיאט הוא הDSG7. קראתי על עברו ורציתי לדעת האם הבעיה נמשכת בשנה האחרונה או שמדובר בתקלה שחלפה מן העולם. בגדול פתוח להצעות עד 105K (כולל מחירוני ליסינג 0 ק"מ) אך חשוב לי רכב בעל שמירת ערך,צריכת דלק טובה וכוח זמין לעקיפות בדו סטרי.

מחשבה שחולפת בראשי-מה דעתכם על הפיאסטה 2015 מבחינת דלק ושמירת ערך? אשמח לתשובה מבעל נסיון.

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי NAP
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיאסטה אוטומטית או ידנית?

בגדול, לפי הדיווחים בפורום נראה שיש פחות תלונות על סדרת הייצור החדשה של הdsg.

לא ברור אם זה בגלל שזה פשוט פצצת זמן שמחכה להתפוצץ או שישנו שיפור בגיר.

הדבר הטוב היחיד שאוכל להגיד לך על הdsg - פרט לזה שהוא נדהר כשהוא מתפקד, זה שצרת רבים היא חצי נחמה.

מכיוון שהגיר הזה מאוד נפוץ, כמו גם הבעיות בו, אני מניח שמחירי התיקון יירדו לרמה נסבלת במהלך השנים.

פורסם

מעניין שהבעיות בגיר ה DSG מטרידות אותך אבל המחלות הידועות של מנוע ה 1.2 ליטר TSI לא.

כך או כך, לטענת היבואן הבעיה נפתרה לחלוטין ולכן כבר אין אחריות מורחבת על הגיר. בפועל חיפוש מהיר בפורום יראה לך שיש לא מעט תלונות גם על השנתונים בהם ״אין בעיה״. היבואן גם אומר שהאיביזה עולה 86 אלף ₪ ואז מוכר אותה ב-80 אלף. תחליט לבד אם אפשר להאמין לכל מילה שאומרים שם, או שקפדהו וחשדהו.

פיאסטה רובוטית 2015?! אם יש טעות גדולה יותר מ DSG (לכאורה, ט.ל.ח, לדעתי האישית, אין לקחת הודעה זו כיעוץ מכל סוג שהוא, הכותב אינו מבין כלום ברכבים) זה הפיאסטה. גם שם יש בעיה בגיר רק ששם היבואן או היצרן אפילו לא מנסים להציע פיתרון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מעניין שהבעיות בגיר ה DSG מטרידות אותך אבל המחלות הידועות של מנוע ה 1.2 ליטר TSI לא.

כך או כך, לטענת היבואן הבעיה נפתרה לחלוטין ולכן כבר אין אחריות מורחבת על הגיר. בפועל חיפוש מהיר בפורום יראה לך שיש לא מעט תלונות גם על השנתונים בהם ״אין בעיה״. היבואן גם אומר שהאיביזה עולה 86 אלף ₪ ואז מוכר אותה ב-80 אלף. תחליט לבד אם אפשר להאמין לכל מילה שאומרים שם, או שקפדהו וחשדהו.

פיאסטה רובוטית 2015?! אם יש טעות גדולה יותר מ DSG (לכאורה, ט.ל.ח, לדעתי האישית, אין לקחת הודעה זו כיעוץ מכל סוג שהוא, הכותב אינו מבין כלום ברכבים) זה הפיאסטה. גם שם יש בעיה בגיר רק ששם היבואן או היצרן אפילו לא מנסים להציע פיתרון.

איזה בעיות יש 1.2TSI? חוץ מרצועת טיימינג שתוקנה בערך ב2011-2012?

פורסם
פיאסטה אוטומטית או ידנית?

בגדול, לפי הדיווחים בפורום נראה שיש פחות תלונות על סדרת הייצור החדשה של הdsg.

לא ברור אם זה בגלל שזה פשוט פצצת זמן שמחכה להתפוצץ או שישנו שיפור בגיר.

הדבר הטוב היחיד שאוכל להגיד לך על הdsg - פרט לזה שהוא נדהר כשהוא מתפקד, זה שצרת רבים היא חצי נחמה.

מכיוון שהגיר הזה מאוד נפוץ, כמו גם הבעיות בו, אני מניח שמחירי התיקון יירדו לרמה נסבלת במהלך השנים.

אוטומטי בלבד.

ותסכים אתי שכשאתה רוכש רכב חדש גם "מחירי תיקון נסבלים" לא מתקבלים על הדעת... אחרי 200,000 ק"מ עם ההונדה של אמי ב10 שנים (מנוע 2.0 ל' 156 כ"ס) הרכב לא ראה מוסך ולו פעם אחת מלבד טיפולים סדירים... לא נראה לי הגיוני לרכוש רכב כדי להיכנס אתו למוסכים זולת טיפולים-הרי זוהי מהותו של רכב חדש.

פורסם

לא שמעתי על בעיות בפיאסטה ושאלותיי הן שאלות תם. אם ישנן בעיות אשמח שתאיר את עיניי לכן אני כאן. לא שקלתי אותה עד לפני יומיים וכל שאלותיי כאן הן למטרות מחקר ולמידה

פורסם

אם יש כאן בעלי איביזה מהדגם הנ"ל מסוף 2013 ואילך אשמח לחוות דעתם. כרגע כפי שזה נראה אני צועד לכיוון רכבים יקרים יותר רק כדי להימנע מעגמת הנפש המתוארת בפורום וברחבי הרשת. גיר בעלות של 15K נשמע לי הזוי או החלפת מצמדים כל 30K נראה כי הרכב אמנם יעלה בזול (80K) אך עם הזמן אגלה שהזול עלה לי ביוקר. וזה לא שהפרוטה מצויה בכיסי-זה ייאלץ את אמי (שעבורה הרכב) לקחת הלוואות.

פורסם
לא שמעתי על בעיות בפיאסטה ושאלותיי הן שאלות תם. אם ישנן בעיות אשמח שתאיר את עיניי לכן אני כאן. לא שקלתי אותה עד לפני יומיים וכל שאלותיי כאן הן למטרות מחקר ולמידה

תעשה חיפוש בפורום, יש המון תלונות על הגיר כפול המצמדים של פורד. חפש למעלה "לובי נפגעי פורד פוקוס", שרשור מרתק לכל מי שחושב לרכוש פורד עם גיר כפול מצמדים.

וגם כאן מעניין: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?550338-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93

לגבי מנוע ה-1.2TSI - היו בעבר המון בעיות (לכאורה, ט.ל.ח, הכותב אינו מבין דבר בתחום הרכב ולכן אין לייחס שום חשיבות לדברים שכתב, לדעתי האישית שאינה מבוססת על ידע מקצועי מלבד ניסיון אישי וקריאה באינטרנט, אין לראות בהודעה זאת ייעוץ מכל סוג שהוא) עם שרשרת התזמון של המנוע הזה. לטענת היבואן (אותו יבואן שטוען שאיביזה עושה 20 קילומטרים לליטר למרות שבפועל תגיד תודה אם תקבל 15) הבעיה נפתרה. תחליט לבד אם אתה מאמין לו או לא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?549908-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A1&highlight=TSI

פורסם
אוטומטי בלבד.

ותסכים אתי שכשאתה רוכש רכב חדש גם "מחירי תיקון נסבלים" לא מתקבלים על הדעת... אחרי 200,000 ק"מ עם ההונדה של אמי ב10 שנים (מנוע 2.0 ל' 156 כ"ס) הרכב לא ראה מוסך ולו פעם אחת מלבד טיפולים סדירים... לא נראה לי הגיוני לרכוש רכב כדי להיכנס אתו למוסכים זולת טיפולים-הרי זוהי מהותו של רכב חדש.

אל תקנה איביזה

פורסם
אל תקנה איביזה

להבין מדבריך שלדעתך האיביזה הוא רכב בסבירות גבוהה להיכנס למוסך לתיקונים כאלה ואחרים?

פורסם (נערך)
תעשה חיפוש בפורום, יש המון תלונות על הגיר כפול המצמדים של פורד. חפש למעלה "לובי נפגעי פורד פוקוס", שרשור מרתק לכל מי שחושב לרכוש פורד עם גיר כפול מצמדים.

וגם כאן מעניין: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?550338-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93

לגבי מנוע ה-1.2TSI - היו בעבר המון בעיות (לכאורה, ט.ל.ח, הכותב אינו מבין דבר בתחום הרכב ולכן אין לייחס שום חשיבות לדברים שכתב, לדעתי האישית שאינה מבוססת על ידע מקצועי מלבד ניסיון אישי וקריאה באינטרנט, אין לראות בהודעה זאת ייעוץ מכל סוג שהוא) עם שרשרת התזמון של המנוע הזה. לטענת היבואן (אותו יבואן שטוען שאיביזה עושה 20 קילומטרים לליטר למרות שבפועל תגיד תודה אם תקבל 15) הבעיה נפתרה. תחליט לבד אם אתה מאמין לו או לא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?549908-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A6-%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%95%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A1&highlight=TSI

לגבי הפורד- ויתרתי.

לגביב סיאט- כל היצרנים (לא נראה לי שזה היבואנים)'משקרים' לגבי צריכת הדלק ולכן לפי זה איני שופט יבואן\יצרן כזה או אחר. לעניין שרשרת התזמון- אחרי קריאה של יומיים לא מצאתי אזכורים לכך מהשנים מהאחרונות. הDSG זאת הטרדה שלי.

אותי מעניין רכב של 'תדלק וסע' וביקורי המוסך יהיו לצרכי טיפולים תקופתיים בלבד (ע"ע ההונדה של אמי שציינתי למעלה)

עריכה אחרונה על ידי NAP
פורסם
להבין מדבריך שלדעתך האיביזה הוא רכב בסבירות גבוהה להיכנס למוסך לתיקונים כאלה ואחרים?

לדעתי אין שום סיכוי שבעולם שהאיביזה תחזיק 200 אלף ק״מ בביצוע טיפולים שוטפים ותו לא. אם לזה אתה מצפה - חפש לך משהו אחר.

פורסם

מצטרף לדיעה של נקמיצ'י. אם אתה מחפש רכב של "תדלק וסע" לטווח של יותר משנתיים קדימה - חפש רכב אחר. לא TSI (או כל מנוע מוגדש טורבו אחר), לא DSG (או כל גיר כפול מצמדים אחר). חפש מנוע בנזין פשוט בלי טורבו וגיר אוטומטי רגיל בלי מצמדים.

פורסם

בתור אחד שהחזיק רכב TSI 4 שנים בלי שום בעיה או כניסה למוסך שהוא לא טיפול שגרתי, אני לא מסכים עם הדיעה של צביקה, לגבי 200K ק"מ אני לא יכול להגיד.

• תוכן חדש...