Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצערי לא הפנמת את זה, ננסה שוב.

עזוב כרגע את סוג הנוזל. מאיפה אתה יודע שהיה לך לפני כן פארפלו?

אולי היו סתם מים כחולם בשקל וחצי?

וכן, אפשר להשלים עם מים באופן זמני, זה אפילו עדיף כי אתה רק מוריד את ריכוז הנוזל הקיים ולא מערב שני נוזלים.

עכשיו, בפעם העשירית:

יש באוטו שלך תקלה. יש תקלה. יש תקלה. יש תקלה. צריך לטפל בה. לבדוק באופן יומיומי את מפלס הנוזל, כל יום בבוקר, בצהריים, לפני הצהריים ואחרי הצהריים. וגם בערב ובלילה. לעקוב.

לגשת למוסך ולבדוק את מערכת הקירור. לבדוק שהכל תקין. לבדוק. ולתקן אם צריך. לוודא שאין ירידה במפלס הנוזל. לוודא שאין בעיות אחרות. לתקן מה שצריך.

סוג הנוזל כרגע לא קריטי. מים לא מים, פארפלו לא פארפלו. לא משנה.

אחרי שאתה בטוח ב 100% שהכל תקין שטוף את מע' הקירור ומלא פארפלו.

יותר טוב מזה אני לא יכול להסביר.

בהחלט צריך לוודא שאין תקלה, לכן פעם ביומיים אני בודק האם מפלס הנוזל ירד (לא צריך להגזים ולבדוק בכל שעתיים),

אם הוא ירד, אגש למוסך לבדיקה, אם הוא לא ירד, מבחינתי הנושא תם :-)

תודה רבה לכולם!

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בהחלט צריך לוודא שאין תקלה, לכן פעם ביומיים אני בודק האם מפלס הנוזל ירד (לא צריך להגזים ולבדוק בכל שעתיים),

אם הוא ירד, אגש למוסך לבדיקה, אם הוא לא ירד, מבחינתי הנושא תם :-)

תודה רבה לכולם!

אתה רוצה כבר עכשיו המלצה למוסך לשיפוץ ראש מנוע או שאח"כ כבר תפתח נושא חדש?

רק לידיעתך - אני כרגע מחפש לרכוש פונטו, והדבר הראשון שאני שואל "האם מילאת רק נוזל קירור פראפלו?" - ממוכרים עם תשובות כמו שלך אני מתרחק כמו מאש.

פורסם

באמת חשבתי שסגנון הכתיבה הזה וההתעלמות מכל ההצעות המשכילות מוכר לי, אבל מסתבר שדייקתי יתר על המידה.

אז חברים, חידה:

מי אמר בתאריך 23.7.14 את המשפט הבא:

3. הוחלף גם נוזל קירור (לא לפרפלו המקורי של פיאט)

?

ומי רשם בתאריך 22.7.14 את הטקסט הזה:

הטיפול הקודם (טיפול קטן) היה ביולי 2011,

ביולי 2012 התקשרתי לקבוע טיפול נוסף, ואמרו לי שאין צורך אלא רק לאחר שנתיים מהטיפול הקודם,

בטעות כתבתי ביומן תזכורת לטיפול לאחר שנתיים משיחת הטלפון, קרי, יולי 2014 במקום 2013.

התקשרתי למוסך להצליב מידע, אכן הייתי צריך לבצע את הטיפול לפני שנה.

קבעתי טיפול גדול השבוע, באיחור של שנה.

רוצים רמז?

שם המשתמש שלו מתחיל במילה Extra, ממשיך ב- Si.

והנה השרשור הקודם

פורסם
באמת חשבתי שסגנון הכתיבה הזה וההתעלמות מכל ההצעות המשכילות מוכר לי, אבל מסתבר שדייקתי יתר על המידה.

אז חברים, חידה:

מי אמר בתאריך 23.7.14 את המשפט הבא:

?

ומי רשם בתאריך 22.7.14 את הטקסט הזה:

רוצים רמז?

שם המשתמש שלו מתחיל במילה Extra, ממשיך ב- Si.

והנה השרשור הקודם

תודה רבה על התזכורת! אפילו אני שכחתי זאת,

כעת אני נזכר שאכן גם בטיפול הוחלף נוזל ולא לפראפלו (כפי שכתבתי בעבר),

וכששאלתי את המוסך מדוע (כך גם ידעתי שלא הוחלף לפראפלו) הוא הסביר שזה ממש לא משנה.

כעת בוודאות לא אחליף נוזל, אלא רק אוודא כמובן שאין נזילה, ואם יש, אתקנה.

תודה רבה.

פורסם

לדעתי חייבים לנעוץ את השירשור הנ"ל.

כאן בפורום מרבים להמליץ על רכישת רכב יד 2 במגזר הפרטי בטענה שהרכבים כאלה שמורים יותר. ואם גם בודקים את הרכב במכון ו/או במוסך אז אין מה לדאוג.

מסתבר שכן יש מה לדאוג. כאשר בעוד X זמן הרכב ימכר והקונה "המאושר" יצטרך לעשות שיפוץ ראש מנוע, ימשיכו לדבר על אמינות הדגם הזה בלי לקחת בחשבון שהכתובת הייתה על הקיר.

פורסם

מה אתה מנסה להגיד? בנאדם מזניח את הרכב שלו, מטפל במוסך שמסביר לו שאחרי ששוכחים להחליף שמן 3 שנים אין צורך לבדוק בוצה, ממלא לו נוזל קירור בלמ"ז ולא פארפלו בטענה שזה לא משנה, ופתאום, כאשר האוטו מתחיל לשתות מים בעל הרכב חושב שייתכן והכל בסדר (ובכלל מסרב להפנים שאולי הסיבה לכך שהאוטו התחיל לשתות את המים זה בגלל שלא מילאו פארפלו לפני חצי שנה, והייתה ריאקציה בין הנוזלים שבמנוע).

מה שחשוב באמת זה שהוא לא עשה דוקטורט בנושא. כמו שכתב אורוול: ignorance is strength

כבר כתבו לו - הפונטו הזו היא א' בדרך הבטוחה להפוך לאשפה, וב' מי שבאמת רוצה לקנות פונטו ומבין דבר או שניים יימנע ממנה.

פורסם

לא שאני מרגיש צורך להסביר או למכור לכם את הרכב, אבל בואו נעמיד דברים על דיוקם

הרכב היה מטופל במשך מספר שנים ובאופן קבוע ומסודר במוסך מורשה (זה כתוב גם בשרשור המקורי),

יתרה מכך, לא סתם "זכרתי" לבצע את הטיפולים, אלא כתבתי אותם ביומן שנה מראש,

אך חלה טעות והכתיבה ביומן בוצעה לשנה הלא נכונה, ולכן הרכב פספס טיפול אחד.

נכון, טעות, אבל כשהיא התגלתה הכנסתי את הרכב לטיפול מיידי במוסך .

(לא מורשה, לאחר הפספוס בשנה שהיה באשמתי החלטתי להפסיק)

מכיוון שכן היה חשוב לי להמשיך לטפל ברכב בצורה מיטבית, כפי שבוצע כד לאותו הארוע,

פתחתי כאן אשכול עם תאור המקרה ושאלות רלוונטיות.

קיבלתי את הערתכם בנוגע לבוצה, שאלתי את בעל המוסך, הוא אמר שממש אין צורך לאור מיעוט הבצה שנצפתה, והוא גם חלק באופן חד על חלק מהגולשים שכן תמכו בביצוע פלאשינג.

מכיוון שהתעקשתם גם לבדוק באיזו דרך נבדקה הבוצה, חזרתי אליו ושאלתי אותו,

והוא הסביר שלבדיקת הבוצה נפתחו השסתומים, אבל ממש לא הקרטר, מכיוון שממש אין צורך, בטח לא בפיאט, ובנוגע לנוזל הקירור הוא גם אמר את דעתו בצורה נחרצת.

אני אמנם מעריך מאוד את המקצוענים בפורום (וזו הסיבה ששאלתי כאן),

אבל במבחן המציאות אני מעדיף לבדוק את כל הפרטים שאתם מעלים מול הבעל המוסך,

ואלא אם נשמע לי שהוא טועה לחלוטין, לקבל את דעתו.

גם בין מקצוענים יכולים להיות חילוקי דיעות.

פורסם

גם בין מקצוענים יכולים להיות חילוקי דיעות.

אני לא מקצוען, אבל מוסכניק שטוען נחרצות שבפונטו זה ממש לא משנה אם הוא ממלא לך נוזל קירור פרפאלו או נוזל קירור אחר (או אולי אפילו מי ברז מי יודע) - הוא ממש לא מקצוען.

אין שום סיבה לא למלא פראפלו, 40 ש"ח לליטר וצריך סה"כ שניים, חוץ מעצלנות\בורות\חאפריות\וכו' וכו'.

מה גם שהצעתי למסור לך שני ליטר בחינם.

פורסם

תודה, אבל אני אניח לנושא ולכן אין צורך, אם אשנה דעתי אשמח לרכוש ממך את הנוזל במחיר מלא,

אני לא מנסה לחסוך כסף, פשוט אין לי זמן להתעסק בנושא.

בעל המוסך הסביר שבאותו הרגע לא היה לו פראפלו, הוא יכל להזמין או להשיג, לא היה לחץ זמן,

אבל הוא אמר שזה פשוט לא משנה.

אותו כנ"ל בנוגע לבוצה.

פורסם

ידידי פותח השרשור, עשה מה שבראש שלך. באמת. אתה מונע משכנוע עצמי עמוק ולא מוסבר שאתה צודק וכולם (חוץ מהמוסכניק שלך) טועים. לצערי האמת המרה היא הפוכה, ואם המנוע שלך שותה מים, מאוד ייתכן שנפרץ שם משהו, ייתכן כתוצאה מקורוזיה, ובהחלט ייתכן שזה קשור לפעם הקודמת שביקרת במוסך וערבבו לך נוזל קירור שהוא לא פארפלו עם הנוזל המקורי.

והזהירו אותך כבר לפני כמה חודשים טובים, שזה עשוי לקרות. ואתה בשלך. לא רוצה לדעת, ולא מוכן להקשיב.

אני את חלקי בשרשור הזה סיימתי. כל טוב.

פורסם

(וואוו אני מתנצל אם אני קצת תוקפני אבל אולי זה יעזור.)

אני ממש לא מבין מה התעקשות שלך ללכת להחליף במוסך לנוזל המקורי? או אפילו להחליף לבד בבית, או ללכת למישהו שיודע?

אתה פתחת שרשור להתייעצות כולם פה, פה אחד בפורום וזה לא קורה רבות אמרו לך גש להחליף לנוזל המקורי, אני פגשתי לא מעט בעלי פונטו

שמילאו מים של אמריקן איגל, לא קרה כלום, אבל עברו כמה חודשים, אבל סיכוי גדול מאוד שכבר החליפו ראש.

פתחת שרשור על ההתיעצות ואתה מנסה לשכנע אותנו ואת עצמך שלא יקרה כלום? בבקשה.

אז נראה לי אמרו מספיק פעמים פה לך למוסך או תפנה לאחד מחברי הכנופיה ותחליף לפרופאלו.

רועי

פורסם

אבל הסברתי מדוע: אני לא יודע כיצד ואין לי זמן לבזבז בנושא.

אם היה מדובר בוודאות בנושא קריטי, אז הייתי מוצא זמן, אבל זה לא נראה כך.

אין לי בעיה לשלם למישהו שיבוא אלי לעבודה עם הנוזל ויבצע את ההחלפה, אשמח לשלם לו בעבור הנוזל והשירות :-)

פורסם

א.הבנו שיש לך כסף.

ב.לקחת כסף על עבודה מחוץ למוסך היא עברה על החוק כל שירות שחבר פורום מציע לך אמור להיות חינמי או במידה ובא לך תפנק אותו באלכוהול איכותיי.

ג.אתה קובר את הרכב שלך חי ,לפיאט אין בעיות חימום עוד בשנתון כמו שלך,יש מצב שפספוס הטיפול מתחיל לרקום עור וגידים.

ד.אני אישית אחריי שקראתי את הנושאים שפתחת יזהיר חברים מקניית רכבך במידה ותמכור אותו בעתיד.

ה.זה שמוסך לוקח לך כסף לא מבטיח שהעבודה תעשה על הצד הטוב ביותר.

בקיצור דרך צלחה ,אני במידה ועצרתה בצד הדרך לא הייתי מושיט לך יד.

• תוכן חדש...