Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב עבור אישתי, אשמח לקבל איזשהי הכוונה עבור סופר מיני בתקציב של כ40 אלף ש"ח..

הרכב ייסע כ80 ק"מ יום נסיעה משולבת בין עירוני עם פקקים ועירוני.

הדרישות המרכזיות מהרכב לפי סדר עדיפויות:

1) בטיחות

2) אמינות

3) צריכת דלק

עדיפות לגיר אוטומטי או רובוטי, אבל אפשר להתפשר על ידני.

מבחינת שנים, עדיפות ל2010 ומעלה.

אישתי החליטה שהיא רוצה מכונית יפנית, אני בכלל לא בטוח לגבי זה ולא פוסל אף יצרן.

בינתיים פסלתי טויטה יאריס 2009-2010 בגלל הגיר הרובוטי שקראתי שהוא מאוד בעייתי, וידני נפסל עקב אבזור בטיחות נחות.

מאזדה 2 2010 Active נפסלה בגלל בטיחות, ו Dynamic חורגת מהתקציב ולא ממש ברור לי למה היא כ"כ יקרה יחסית לאחרות.

שאלה שניה: איך עדיף לקנות היום רכב יד שניה? אני דיי מבין ברכבים מבחינה טכנית, אוהב ומתעניין בתחום כך שלקרוא ולחקור על דגמים זה משהו שאני דיי אוהב. מצד שני - אני איש עסקים גרוע, תמים ולא יודע להתמקח.

האם עדיף משומש מחברת ליסינג? שם יש פחות סיכוי ליפול על נוכלים? או שדווקא כדאי כן לנסות את המזל שלי עם אנשים פרטיים ולחפש עסקה טובה?

תודה רבה!

פורסם

דייהטסו סיריון אחלה אופציה,אמינה לא יקרה לאחזקה.

פיאט גרנדה/איוו כדאי לחפש ידנית 1.4,בטיחותית חיסכונית.

הייתי אם בחברות הליסינג יש פיאסטה או יונדאי i20.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני דווקא נגד הסריון במקרה הזה עקב רמת בטיחות נמוכה יחסית.

I20, פונטו, פיאסטה, כולן בטוחות יותר ומציעות איכות חיים גבוהה יותר.

מתוכן הפונטו נחשבת החסכונית ביותר והפיאסטה הנוחה ביותר אך איטית יחסית, היונדאי היא מכונית בסדר כזאת, תחבורה אמינה ובטוחה במחיר סביר.

במידה והזמן לא דוחק מאוד אני חושב ששווה לקפוץ לקבל הצעות מחיר בחברות הליסינג, ואז לחפש קצת ביד 2 ולראות האם ניתן, בהפרש לא גדול, לקנות מכונית פרטית.

הכי חשוב לשים לב לאי סדרים או דברים חשודים בכל הנוגע למסמכים ונושא בעלויות ועיקולים.

לא לקחת צ'אנס, אם התנהלות המוכר נראית חשודה, משהו ברשיונות הרכב לא מסתדר לך, תתרחק.

פורסם

כבעלים של יונדאי I20 שנת 2009 מנוע 1.4 אוט' אני יכול להגיד לך שאני מאוד מרוצה מהרכב. אנחנו נוסעים מעל 120 ק"מ ביום, בעיקר בין עירוני, צריכת הדלק סבירה (במקרה שלנו 1:15-1:16), אמינות טובה (הרכב כבר גמע 144000 ק"מ...) מחירי חלקים לא יקרים ובתקציב שלך תוכל לרכוש אחת משנתון גבוהה מליסינג/השכרה.

מאובזרת מאוד (לי יש את גרסת הבסיס ויש לה 6 כריות אויר, 4 ח"ח, מחשב דרך,ESP, שליטה על מערכת השמע מההגה, מראות חשמליות מתקפלות, חיבור AUX...) בטיחותית (5 כוכבי בטיחות) מרווחת יחסית לסופר מיני, נוחות סבירה +.

מכיוון שאנחנו נוסעים המון ק"מ אני לא חושב למכור כרגע אלא המחשבה היא להישאר עם הרכב עוד הרבה שנים כי גם ככה במכירה שלו אני אפסיד המון כסף בגלל הק"מ (מה גם שהוא עושה את העבודה שלו בצורה מעולה, היו כמה בעיות חשמל שסידרתי אצל חשמלאי ב- 250 ש"ח ומאז הכל בסדר).

לדעתי- אחלה קנייה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכם על התשובות..בעזרת הסעיף הראשון (בטיחות) צימצתי את האפשרויות לפיאסטה, I20, פונטו איבו, קליאו III.

הייתי שמח לשקול גם סוויפט ידנית אבל מאחר והיא הגיעה לארץ כידנית רק מ2012 ומשיטוט ביד2 לא מצאתי אופציות ריאליות מתחת ל50,000 ש"ח.

שיניתי מעט את הסעיף השני לאמינות וק"מ נמוך, והחלטתי על יותר גמישות לכיוון גיר ידני.

פיאסטה - לפחות ממה שקראתי (בעולם בעיקר ופחות בארץ) הפיאסטה עושה רושם של מכונית מעולה, אבל מחיפושים ביד2 ראיתי שרוב ה2010-2012 אוטומטיות עם ק"מ גבוה מ100,000 ו\או עבר בהשכרה. בידני המצב הרבה יותר טוב, הבעייה שהידנית בארץ רק מ2012 - וגם כאן אני לא מוצא ביד2 משהו במתחת ל50,000 ש"ח.

I20 - אותו מצב כמו שכתבתי למעלה על הפיאסטה, וגם אין ידני. ב40,000 ש"ח נראה שכולן עם ק"מ גבוה..

פונטו איבו וקליאו III - שתי האופציות קורצות לי משום שנראה שב40,000 ש"ח אפשר למצוא 2010-2011 אוטמטיות (בקליאו) או רובוטיות (בפונטו) עם ק"מ נמוך. עם הולכים על ידני אז אפשר למצוא אפילו 2012 עם ק"מ נמוך ממש, בעיקר הקליאו.

אני מכיר את התפיסה בישראל לגבי רכבים יפנים מול איטלקים\צרפתיים מבחינת אמינות, אבל לא תיראתי לעצמי כאלה הבדלים במחירים..מה הקאץ'?

בתור בעל פונטו 2001 עם 220,000 ק"מ מלבד לתקלת ההגה החשמלי לא נתקלתי בתקלות שאי אפשר לצפות מרכב עם קילומטרז' כזה גבוה..מצד שני קניתי את הרכב עם 130,000 ק"מ לאחר שני טיפולי ראש מנוע עקב התחממות..מצד שלישי לדעתי הרכב טופל בצורה רעה בשתי הידיים הקודמות שלו (השכרה ואז פרטי).

בהנחה שאני אקנה רק רכב שטופל כראוי עם היסטורית טיפולים מלאה, באמת יש סיבה לחשוש?

בתקציב שלי אני יכול למצוא קליאו\פונטו 2012 שעוד לא סיים אפילו את תקופת האחראיות שלו (!), או לרדת בשנתון ולעלות בק"מ בשביל I20\מזדה 2\סוויפט שעושות רושם של מכוניות פחות טובות מהקליאו והפונטו.

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

הקאץ?

שקוראים להם פיאט ורנו ולא הונדה או טיוטה,כמו שאתה אמרת לפי הניסיון שלך הפיאט לא מתפרקת ומבלה במוסכים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

האם יש מחלות ידועות בפונטו איבו? תיבה רובוטית באופן כללי מפחידה אותי מבחינת תקלות..נראה שכל תקלה מסתכמת בכמה אלפי שקלים טובים..מישהו יודע להעיד לגבי התיבה הרבוטית באיבו מבחינת אמינות?

תודה

פורסם (נערך)

לי יש איבו ידנית אז איני יכול לומר דבר על הרובוטית.

מה שכן מבחינת אמינות, יש לי היסטוריית טיפולים מלאה לרכב מהבעלים הקודמים ולא היה דבר מלבד טיפולים סטנדרטיים, ובשנה שהיא אצלי החלפתי 3 נורות ועשיתי טיפול 60K סטנדרטי - וזהו.

הרכב נוסע נהדר, נוח, מאובזר (גרסת הSPIRIT מגיעה עם שליטה מההגה, בלוטות' מובנה, סאנרוף, מגנזיום, מחשב דרך, הגה עם רמת רכות משתנה ועוד כמה פיצ'יפקעס). כבונוס נחמד בפיאט המושבים האחוריים משתטחים כשאתה מוריד אותם ויוצרים חלל גדול בתא המטען (עזר מאוד כשעברתי דירה, וכשקניתי כל מיני דברים לדירה החדשה).

בסעיף אבזור הבטיחות היא המובילה בקטגוריה (נדמה לי יחד עם הקליאו) - הרכב מגיע עם 7 כריות אויר, ESP EBD ABS ועוד כל מיני ראשי תיבות :)

בסה"כ רכב פגז, אם אתה מוצא גרסת SPIRIT או MY STYLE אתה יכול לדוג רכב יפה מאוד, מאובזר מאוד, בטיחותי, יפה (לטעמי), חסכוני באחזקה/דלק/ביטוח במחיר זול - אבל עגלה מבחינת ביצועים.

נ.ב. - מבחינת צריכת דלק היא נחמדה אבל לא מובילת הקטגוריה. היא עושה לנו 1:13.5 בנסיעות בינעירוניות משולבות עם חיפה (60-40 לטובת הבינעירוני), שזה אחלה אבל לא טירוף. בנסיעות בינעירוניות רציפות היא יותר בכיוון ה1:15-16.

אם אתה מאזור הצפון אתה מוזמן להתרשם מהרכב 'על רטוב'.

בהצלחה !!

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי לעדכן - בסוף קנינו איבו ספיריט ידנית יד שנייה, שנת 2011, עם 70,000 ק"מ.

ירדתי מהרובוטית אחרי חוויה לא נעימה בזמן בדיקה לפני רכישה של רכב אחר, ודווקא היה לא כ"כ פשוט למצוא ידנית במחיר טוב, הן דיי נדירות.

בינתיים, מרוצים מאוד מהרכב. נוח, מאובזר (במיוחד מערכת הBLUE&ME), יפה מבפנים ומבחוץ.

מבחינת ביצועים אני רגיל לפונטו שיצאה מהמפעל ב2001 עם 60 כ"ס כך שאין תלונות :)

תודה לכל מי שייעץ ובמיוחד לחברת הפורום Murzilka שעזרה רבות וסיפקה הרבה מידע בכל מה שקשור לדגם הזה וגם לחבר הפורום oryo שעזר הרבה בהתלבטות! :)

מצורפות תמונות

IMG_8346.JPG

IMG_8347.JPG

פורסם

תתחדש,ניראית מצוין ובחירה נבונה.

פורסם

וואו הצבע יושב עליה ממש ממש יפה, הרכב נראה סוף הדרך. מבחינת פרמטרים זו ממש אחות של הרכב האישי שלי (גם 2011 ידנית עם 70K כרגע :)).

אני כמובן משוחד, אבל זו נראית כמו אחלה עסקה, ואם היא נכנסה לכם בתקציב המקורי שפרסמת אז זה בכלל תענוג... תתחדשו!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...