Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

Suppy Chain Management - זה השם המקובל של תעו"נ במוסדות אקדמיים ברחבי העולם, את ה"הנדסה" הוסיפו בארץ. זה כמו מיצובישי "סופר" לנסר. :wink:

נראה שהנסיון שלך עם האנשים האלו זהה לשלי, יכול להיות ש-tomz יספר לנו משהו שאיננו יודעים.

אגב, איש התפעול הכי מקצוען שפגשתי היה הסמנכ"ל הרלוונטי בסטארט-אפ שעבדתי בו עד לאחרונה. הוא הכיר את הנהלים של כל הקבלנים והספקים יותר טוב מהעובדים שלהם והיה מסוגל להפוך עולמות בשביל לגרום למשימה להתבצע. בנוסף הוא היה בן אדם נחמד והגון שעל אף המעמד הבכיר לא התבייש לארוז בעצמו חבילות כשכולם במשרד היו עסוקים ואף לקחת אותן למרכז ההפצה של UPS בדרך הביתה כדי לחסוך קצת כסף לחברה. אבל זה לא היה הפרופיל הטיפוסי של איש תפ"י או בוגר תעו"נ. הבחור היה קצין במיל' בצנחנים ואת התואר הראשון שלו עשה בהנדסת... מכונות. בטכניון.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
~

Suppy Chain Management - זה השם המקובל של תעו"נ במוסדות אקדמיים ברחבי העולם, את ה"הנדסה" הוסיפו בארץ. זה כמו מיצובישי "סופר" לנסר. :wink:

נראה שהנסיון שלך עם האנשים האלו זהה לשלי, יכול להיות ש-tomz יספר לנו משהו שאיננו יודעים.

אגב, איש התפעול הכי מקצוען שפגשתי היה הסמנכ"ל הרלוונטי בסטארט-אפ שעבדתי בו עד לאחרונה. הוא הכיר את הנהלים של כל הקבלנים והספקים יותר טוב מהעובדים שלהם והיה מסוגל להפוך עולמות בשביל לגרום למשימה להתבצע. בנוסף הוא היה בן אדם נחמד והגון שעל אף המעמד הבכיר לא התבייש לארוז בעצמו חבילות כשכולם במשרד היו עסוקים ואף לקחת אותן למרכז ההפצה של UPS בדרך הביתה כדי לחסוך קצת כסף לחברה. אבל זה לא היה הפרופיל הטיפוסי של איש תפ"י או בוגר תעו"נ. הבחור היה קצין במיל' בצנחנים ואת התואר הראשון שלו עשה בהנדסת... מכונות. בטכניון.

אשמח לדעת מהיכן אתה שואב את הביטחון והידע המופלג על תעו"נ, שהוא לא פחות ממגוחך.

פורסם
גם אם תגיד את זה מלא פעמים, זה לא הופך את זה לנכון.

ראית בעיניים אי פעם מבחן של אפקה? אתה יודע להגיד שמות של מרצים? אפקה זה לא תל אביב, ותל אביב זה לא הטכניון, לטוב ולרע.

אבל שאלות זהות במבחנים היו. אתה רוצה להאמין תאמין, לא רוצה אל תאמין. אל תטעה אנשים שרוצים ללכת ללמוד עם סטיגמות.

ולפות"ש והנרשמים האחרים, כמו זיו השוק מלא בסטיגמה והיא תשפיע על הסיכויים שלכם אם תלמדו במכללה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם (נערך)
~

רק בעשור האחרון עבדתי ב-5 מקומות שונים ככה שאני קצת מכיר את המציאות בשטח ולא רק על גבי דפי הפורום.

מהנדסי תעשיה וניהול שנחשבו אצלינו למקצועיים היו אלה ששלטו בתוכנה שנקראת 'בוסנובה'.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כמות ההטעיות בשרשור הזה דורשת התערבות וקצת סדר:

הנדסת תעשייה היא בהחלט תחום מוכר גם בישראל וגם בעולם. נכון, (ובתור מהנדס בתחום אני מרשה לעצמי לומר את זה) זו לא בדיוק הנדסה. עם זאת, זו ממש לא המצאה ישראלית וגם בחו״ל בהחלט מכירים ב-industrial engineer שעושה בדיוק מה שמהנדסי תעו״נ עושים בארץ.

ההבדל היחיד הוא שבישראל החליטו להוסיף לשם (וקצת לתכנית הלימודים) את החלק של ניהול, ולכן התרגום המדוייק של התואר הוא למעשה שני תארים:

Industrial Engineering & Management. כלומר החלק של הניהול מופרד ולא קשור להנדסה.

עבודתם של מהנדסי תעו״נ בארץ ובעולם מאוד מגוונת ומשתנה מאוד מתחום לתחום ואפילו באותו תחום בין חברה לחברה. אפילו ההגדרה של איש תפ״י (תחום מאוד מסויים בעבודתם של מהנדסי תעו״נ) משתנה מאוד בין חברה לחברה. זו יכולה להיות עבודה של פקיד בדרגה הזוטרה ביותר ועד לעבודה של מנהל בכיר מאוד, כולם באותה הגדרת תפקיד.

לגבי היכולת למצוא עבודה:

בהנדסה בכלל, ובתעו״נ בפרט הרבה הרבה יותר חשוב לרכוש ניסיון במהלך התואר מאשר איפה למדת. נכון, לבוגר תעו״נ ללא ניסיון יהיה קל יותר למצוא עבודה מבוגר מכללה ללא ניסיון, אך לשניהם יהיה הרבה יותר קשה מלבוגר כל מוסד שהוא שצבר שנה-שנתיים ניסיון.

בכלל - ללא כוונה לעבוד במקצוע במהלך התואר (ולא פשוט למצוא כזו עבודה), לא הייתי ממליץ לאף אחד ללמוד את התחום. השוק מוצף במהנדסי תעו״נ צעירים שסיימו לפני שנה או שנתיים וממשיכים לעבוד בשירות לקוחות טלפוני כי לא מוצאים עבודה. יותר מכל תואר הנדסי אחר - הבוגר לא יוצא עם שום יכולת עבודה מעשית, ועל מקום העבודה להשקיע בו כמה חודשים בלימוד וצבירת ניסיון. מעטים מקומות העבודה שרוצים לעשות את זה עם מהנדס בוגר.

פורסם

תגובה סנטימנטלית שלא מקדמת את הדיון לשום מקום. (בניגוד להסבר של kramerica למשל)

אני כותב על סמך הנסיון שלי, עשר שנים של עבודה בכל מיני חברות שבכולן (לפחות בארץ) כל אנשי התעו"נ שנתקלתי בהם עסקו בשרשרת האספקה בלבד. אם יש לך דוגמה למשהו אחר שאנשי תעו"נ עושים - אשמח אם תספר לי עליה במקום להיעלב. כתבתי באופן ברור שאם מישהו רוצה להאיר את עיניי בנושא, אני מקשיב.

מהיכרותי עם התחום בישראל, התואר הזה אופייני בעיקר לאנשי לוגיסטיקה שבצעירותם גלשו לפקולטה הרלוונטית בגלל שזה "נשמע כמו הנדסה וגם כמו ניהול" בשילוב עם דרישות קבלה ליברליות יחסית. אף אחד מעשרות הנציגים שפגשתי לא היה העפרון הכי מחודד בקלמר, בלשון המעטה. אינני שולל את האפשרות שיש בתחום גם אנשים מבריקים ותפקידים מעניינים, אבל כמו עם עורכי דין - 99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר.

פורסם
לא כל כך ברור מהכתבה על מה בוצעה ההשוואה.

זה נראה כאילו השוו בין לימודי מזרח אסיה באוניברסיטה לבין הנדסת תוכנה ממכללה.

לגבי תעו"נ, זה תואר כללי, אך נותן המון (יש לי 2 תארים בתעו"נ מהטכניון).

רוב החבר'ה שלי כבר בדרג סמנכ"לים ומעלה.

היה לכם יותר מזל מאשר לרוב האנשים.

גם כול חברי הילדות שלי שלמדו מקצועות כמו הנדסאי מחשבים/הנדסאי אלקטרוניקה לפני קצת יותר מ-20 שנים כולם בתפקידי מפתח בשוק הישראלי מבלי לעשות תואר שני.

פורסם

מה שמציג דריש הוא נכון מאוד ברוב מקומות העבודה.

פורסם

דוגמאות לדברים שממש לא קשורים לשרשרת אספקה:

ניהול פרויקטים (בקרת לו״ז, תקציב וניהול סיכונים).

מערכות מידע (תפקיד נפוץ למהנדסי תעו״נ)

ניהול פסי ייצור

ויש עוד המון תפקידים.

95% ממהנדסי תעו״נ מתחלקים לשתי קבוצות (די דומות בגודלן):

1. כמו שדריש ציין - אנשים שהלכו ללמוד את זה כי זו הנדסה קלה עם דרישות קבלה נמוכות יחסית, לרוב (אך ממש לא רק) בוגרי מכללות.

2. פליטים של הנדסות אחרות שעברו ביומתם (או ביוזמת האוניברסיטה) כי היה להם משעמם ו/או קשה במקצוע המקורי שלהם.

פורסם
תגובה סנטימנטלית שלא מקדמת את הדיון לשום מקום. (בניגוד להסבר של kramerica למשל)

אני כותב על סמך הנסיון שלי, עשר שנים של עבודה בכל מיני חברות שבכולן (לפחות בארץ) כל אנשי התעו"נ שנתקלתי בהם עסקו בשרשרת האספקה בלבד. אם יש לך דוגמה למשהו אחר שאנשי תעו"נ עושים - אשמח אם תספר לי עליה במקום להיעלב. כתבתי באופן ברור שאם מישהו רוצה להאיר את עיניי בנושא, אני מקשיב.

מהיכרותי עם התחום בישראל, התואר הזה אופייני בעיקר לאנשי לוגיסטיקה שבצעירותם גלשו לפקולטה הרלוונטית בגלל שזה "נשמע כמו הנדסה וגם כמו ניהול" בשילוב עם דרישות קבלה ליברליות יחסית. אף אחד מעשרות הנציגים שפגשתי לא היה העפרון הכי מחודד בקלמר, בלשון המעטה. אינני שולל את האפשרות שיש בתחום גם אנשים מבריקים ותפקידים מעניינים, אבל כמו עם עורכי דין - 99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר.

הניסיון שלך הוא מועט מאוד.

10 שנות ניסיון בצפייה בניהול שרשרת אספקה במפעל לא מהווה חוות דעת על התחום.

ממליץ לך להכיר יותר את התחום שתבין על מה מדובר.

להיעלב?

אני לא בתחום כבר לא מעט זמן. שיניתי כיוון אחרי שמיציתי את עצמי בתפקיד בכיר בתעשיית ההיי טק.

לגבי איכות מהנדסי התעו"נ - יצא לי להכיר, לחנוך ולנהל מחלקות של מהנדסים סופר מעולים (כולל ממכללות) מהשורה הראשונה, שמשאירים אבק לפקולטות האחרות בטכניון.

המחזור שלי השתלב מעולה בתעשייה - סמנכ"לים ומנכ"לים בחברות מובילות במשק בארץ ובחו"ל בכל התחומים.

ממליץ לך להביא אסמכתאות מגובות על התחום, ולא מצפייה באחראי מק"טים מתוסכל במפעל.

פורסם

אתן את ה-2 סנט שלי, ואני מראש אציין שאומנם אני לקראת סיום התואר שלי (תעו"נ באוני' תל אביב), אך אני עובד בתחום כבר כ-3 שנים, אומנם מדובר בזמן קצר, אך בגלל שזכיתי לעבוד גם בסטארטאפים וגם בתאגידים גדולים, הצלחתי לראות היכן מהנדסי תעו"נ יכולים להשתלב (ומשתלבים).

תואר בתעשייה וניהול הינו תואר מאוד רחב, אתה מקבל ידע במגוון רחב מאוד של תחומים, מצד אחד היתרון הוא שאתה פותח לעצמך המון דלתות ואוסף המון ידע, מצד שני אם לא תצליח למקד את עצמך בתחום מסויים, תגיע למצב של "תפסת מרובה לא תפסת".

לאור זה, אני תמיד המלצתי (וגם יישמתי בעצמי) לכל מי שלומד את התואר הזה להשתלב בשוק העבודה כמה שיותר מוקדם, להתנסות באפשרויות הפתוחות למהנדסי תעו"נ ולהבין מה כל אחת מהן אומרת באמת ואז כל אחד יכול להבין מה מדבר אליו יותר ומה מדבר אליו פחות, ומעבר לכל זה, לסיים עם התואר עם ניסיון מעשי ואולי אפילו כבר עבודה מובטחת. כמובן שההמלצה הזו לא תקפה לכל האנשים, ולא הרבה מסוגלים לשלב בין לימודים לעבודה (במיוחד לא באוניברסיטאות שלא גמישות כלפי הסטודנטים).

במהלך ה-3 שנים האחרונות יצא לי לעבוד ב-2 סטארטאפים שונים, אחד בתחום המובייל, אחד בתחום הפורקס, ובתקופה האחרונה אני עובד בתאגיד עולמי הפועל בתחום המוליכים למחצה.

גם התפקידים שביצעתי, הינם שונים לחלוטין, החל מ-helpdesk, עד ל-BI, מערכות מידע כאלו ואחרות, וכיום תחום של ניהול פרוייקטים ותהליכי שיפור.

אני לא אתחיל לפרט את המשרות הפתוחות למהנדסי תעשייה וניהול, כי המגוון פשוט רחב מידי, וגם אם אנסה, מאמין שאשכח המון אופציות שקיימות בשוק, אבל תפ"י הוא רק סקטור אחד בהם מהנדסי תעו"נ יכולים להשתלב.

רק בשביל לא לדבר יותר מידי בסיסמאות, כמה קטגוריות שניתן למצוא בהם מהנדסי תעו"נ הם - ניהול פרוייקטים, מערכות מידע, פיתוח, אפיון תהליכים ומערכות, פלאנינג, רכש, לוגיסטיקה, ניהול כ"א ועוד רבים.

מה שאני כן יכול להגיד מהתבוננות במקומות העבודה השונים שאני נחשף אליהם, זה שמהנדסי תעשיה וניהול, בשונה מהנדסות אחרות, נמדדים מאוד בפן האישי, מה המהנדס מביא איתו והיכולות שלו, לא מדובר פה רק ביכולות טכניות שמהנדס חשמל יכול לעבוד עם מערכת כזו או אחרת לדוגמא, אלא על מדדי אופי מובהקים, ואלו שכן מגיעים עם מדדים טובים, נחשבים מוערכים מאוד בתחומם מכיוון שהמעסיק מרוויח בן אדם עם ידע נרחב, יכולות ניהוליות יחד עם יכולות טכניות והכי חשוב - עובד גמיש שיכול לעשות דברים מתחומים שונים לחלוטין, יחד.

עוד נקודה חשובה שלא עלתה פה, לעומת מהנדס חשמל/מכונות/ביו רפואה וכו', למהנדס תעו"נ יש אפשרות להחליף תחום עיסוק, לשנות את כיוון החיים שלו ב180 מעלות ולהתחיל מחדש, זאת בזכות הידע הרחב שהוא נחשף אליו ובזכות הוורסטיליות שהתואר הזה מעניק, בעוד ששאר ההנדסות דיי מגבילות את עצמם לתחומים בהם הם יכולים לעסוק ברגע שהם בחרו את המקצוע וההתמחות.

פורסם

95% ממהנדסי תעו״נ מתחלקים לשתי קבוצות (די דומות בגודלן):

1. כמו שדריש ציין - אנשים שהלכו ללמוד את זה כי זו הנדסה קלה עם דרישות קבלה נמוכות יחסית, לרוב (אך ממש לא רק) בוגרי מכללות.

2. פליטים של הנדסות אחרות שעברו ביומתם (או ביוזמת האוניברסיטה) כי היה להם משעמם ו/או קשה במקצוע המקורי שלהם.

קצת קשה לי עם מה שאמרת פה,

אומנם אני אישית מאמין שהנדסות אחרות הן קשות יותר במהלך התואר, לדוגמא כל מיני קורסי מתמטיקה/פיזיקה מעמיקים וחופרים יותר,

אבל הסיבות שציינת הן לא ממש נכונות, לפחות לא להיום.

גם את 1 וגם את 2 אני אשלול על ידי נתון אחד,

אוניברסיטת תל אביב, שהיא המוסד הגדול בארץ להכשרת מהנדסים, דורשת את הסכם הגבוה ביותר לתעשייה וניהול (ושוב, לא בגלל הקושי, אלא בגלל היוקרה והביקוש שנוצר לתחום), אפילו גבוה מתארים משולבים כגון חשמל + מדעי המחשב לדוגמא וכו'.

אם כבר, אנשים נרשמים להנדסת מכונות, שלה הסכם הנמוך ביותר, ומשם אחרי שנה מוצלחת עם ציונים גבוהים מנסים לעבור להנדסה אחרת (שכן שנה א' דיי זהה לכל ההנדסות).

אני יכול גם להוסיף שממה שאני חווה באוניברסיטה, כמעט ואין (סטונדטים בודדים בלבד) סטודנטים שעוברים למגמה לתעשייה וניהול תוך כדי התואר.

פורסם (נערך)
ממליץ לך להביא אסמכתאות מגובות על התחום, ולא מצפייה באחראי מק"טים מתוסכל במפעל.

ואני ממליץ לך לעשות קצת שיעורי בית לפני שאתה מגיב ליוזרים ותיקים בפורום. כל המידע נמצא פה, כולל סוג ה"מפעלים" שעבדתי בהם ומולם. לא אכנס כרגע לדיון הזה, אבל אתה ממש לא בכיוון.

הטכניון בהגדרתו לא מייצג את האקדמיה בארץ, זו רמה אחרת ותכנית הלימודים בהתאם. המנכ"לים והסמנכ"לים שלך גם כן לא מרשימים אותי במיוחד, שכן יצא לי להכיר מספיק כאלה במסגרת עבודתי ב"מפעל" בשביל לדעת שיכולת ההתקדמות בארגון קשורה באופן רופף למדי (אם בכלל) לכישורים המקצועיים.

kramerica/tomz - הבאתם דוגמאות מעניינות, אבל רוב האנשים שפגשתי בתפקידים הרלוונטיים בארץ ובעולם הגיעו מעיסוק בתחומים אחרים של הנדסה ועשו הסבה לזה בהמשך (כמו הסמנכ"ל שסיפרתי עליו באחת ההודעות הקודמות). יצא לי לשוחח בעבר על הנושא עם אותם אנשים וגם עם כמה מנהלים בכירים, והתחושה הכללית שקיבלתי היא שלימודי הנדסת תעשיה כשלעצמם לא ממש מכינים את הבוגר הטרי לעולם הזה. לכן ישנה העדפה לאנשים שבאים מהתעשיה עם נסיון מעשי מסויים ורק אז מחליטים להתמקצע בתחום. שזה משהו שאפשר לומר גם על מנהל עסקים למשל.

זה מתחבר היטב עם מה שכתבתם לגבי צבירת נסיון תו"כ התואר, אבל הפואנטה היא שכל עוד אותו בוגר יכיר רק צד אחד של המשוואה (את הצד הלוגיסטי/תקציבי/ניהול פרוייקט) הוא לא יוכל לעשות עבודה טובה באותה מידה כמו מישהו שחווה את התעשיה ממספר כיוונים שונים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אתה רומז שלימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה או לימודי הנדסת מכונות כן מכינים בוגרים לעסוק במשרות ניהוליות? כי זה בידיוק מה שכתבת.

וזה קצת משעשע, כי אין להם אפילו קורס אחד הנוגע לניהול.

בכללי, אתה מנסה לעשות פה השוואות שהן לא אפשריות בכלל, אני לא מצליח להבין על איזה "עולם" אתה מדבר?

עבודה עם RF לדוגמא? כן, כנראה שלמהנדס תעשייה וניהול לא יהיה מה להציע אם הוא לא יבחר להתמקצע בתחום הזה. כנ"ל לכל שאר התחומים שהנדסות אחרות עוסקות בהם.

העובדות הן פשוטות, יש תוכנית לימוד לכל תואר, כל ההנדסות, למעט תעשייה וניהול, הן ממוקדמות תחום, וכל הנדסה היא תחום שונה לחלוטין.

תעשייה וניהול, עוסקת ב3 תחומים מרכזיים - ניהול, תפ"י ומערכות מידע, כאשר בנוסף ל3 התחומים האלו מצטרפים מבואות מכל ההנדסות האחרות (לדוגמא קורס במעגלים חשמליים).

ככה שאתה חייב להסביר לי למה אתה מתכוון כשאתה כותב

"הוא לא יוכל לעשות עבודה טובה באותה מידה כמו מישהו שחווה את התעשיה ממספר כיוונים שונים.",

איזה כיוונים שונים בידיוק מהנדס מכונות כן פוגש וחווה?

אתה יכול להמשיך לדבר בצורה מאוד כללית ומטושטשת ולא ברורה בלי להצביע על העובדות, אבל זה לא יעשה אותך צודק, או שתיכנס לפרטים ותיתן פה דוגמאות קונקרטיות, או שתמשיך לזרוק סיסמאות.

בכל אופן, יוצאים מן הכלל קיימים בכל מקום בעולם, וכדאי להסתכל על התמונה הרחבה יותר.

מספיק שתפתח את אחד מפורטלי הדרושים הגדולים ותסנן לפי תעשייה וניהול, ותראה איזה מגוון של תפקידים מציעים בשוק, לעומק מה שיקרה אם תסנן לפי אלקטרוניקה וחשמל / מכונות.

ואם כבר אתה רוצה להכנס למה ש"אתה פוגש ורואה", אז אני יכול להגיד לך שאני עובד כיום בתאגיד שמעסיק מהנדסים מכל הסוגים, אך עדיין, רוב התפקידים הניהולים הם אנשים שלא הגיעו מהתמחויות של חשמל/מכונות, אלא דווקא מתחומי התעשיה וניהול. (רמז, חברה שזכתה לא מזמן בפרס "החברה הרב לאומית הנבחרת בישראל")

פורסם (נערך)

Tomz: איני יודע מה קורה היום באוניברסיטת תל אביב באופן ספיציפי. אני כן יודע מה היה בבן גוריון לפני כעשור, וטוב מכך - נפגש עם עשרות מהנדסי תעו״נ מדי חודש. קח בחשבון שעם כל הכבוד למחלקה אחת באוניברסיטה אחת, גדולה ככל שתהיה, כיום המכללות שולטות, ובהנדסות זה נכון במיוחד לתעו״נ.

Derish: יש משהו בדבריך, אך אתה קם מפספס משהו. ראשית, נתקלת בזן מאוד מסויים שחלקו בשוק לא גדול של מהנדסי תעו״נ. כפי שרשמתי בעצמי, בהחלט מבין כל ההנדסות בוגר תעו״נ מגיע הכי פחות מוכן לשוק העבודה ויש צורך ללמד אותו לא מעט. עם זאת, בוגר טוב מגיע עם המון רקע ויכולת להתמצא בהמון תחומים, ולרוב יהיה קל ללימוד התחום הספיציפי. מה שפיספסת זה היתרון הגדול של מהנדסי תעו״נ ברוב המקצועות שלהם - יש להם ראייה מערכתית וחווים בקריירה שלהם הרבה יותר ממהנדסים ספיציפיים יותר.

עריכה אחרונה על ידי kramerica

• תוכן חדש...