Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה משווה שוק עם שני שחקנים לשוק מכירת הרכב?

השרשור הזה מוכיח שיש אלטרנטיבות.

למכביר.

אפילו דו"ח וועדת זליכה לא מצא את השוק של מכירת רכב חדש לא תחרותי, והציע להגביל רק יבואנים גדולים מלייבא ממס' יצרנים (לא רלוונטי לצ'מפיון) ולא להיות בבעלות של חברת ליסינג (שאין לצ'מפיון).

למעשה, צ'מפיון היא בדיוק השחקן לדוגמא של דו"ח זליכה, מתחרה שלא נהנית משום עמדה מונופוליסטית.

זה לגבי רכישת רכב חדש.

השוק שיש בו יותר חסמים הוא שוק השירות לרכב לאחר מכירה (מוסכים/חלפים), אבל אחרי שנים של התעמרות (כיביכול), היית מצפה מצרכני צ'מפיון שלא יחזרו לרכוש מקונצרן.

אפילו Hot סופגים קשה בגלל השירות שלהם.

הם זולים יותר ועדיין בירידה.

צ'מפיון יקרים יותר ובעלייה.

מכים ב-BMW.

מתחרים בשוק המוניות.

לא הדוגמא לחברה שלא מצליחה לספק את הלקוחות.

לא חשוב כמה סיפורים מספרים, העובדות ברורות והטבלה לא משקרת.

לצ'מפיון אין לא מוצרים חיוניים ולא עמדה מונופוליסטית. היא פשוט לא פחות טובה מהמתחרים.

עובדה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי הפוקוס, כשאתה אומר שהתיבה שלה פחות טובה מה-DSG, אתה מתכוון לתפקוד התיבה או לדרך שבה היבואן מתנהל בטיפול בתקלות הקשורות אליה?

אין ספק שה-DSG כשעובדת בצורה תקינה היא תיבה מצויינת, מהטובות בנמצא.

לעניין הרעש סביב צ'מפיון- בהחלט נכון שכאשר יש לחברה\יבואן יותר לקוחות גם יש יותר רעש, זה עובד לחיוב וגם לשלילה ולכן סביר שיהיה פחות רעש סביב התיבה של פורד שכן הם מוכרים פחות.

לעניין רמת המיתוג של VW אני חולק על דעתך, המותגים הגרמניים עדיין נתפסים לטובים ואיכותיים יותר בתודעה של הלקוחות הישראלים, זה נכון למכונת כביסה, מקרר ובוודאי שזה תופס גם כשזה מגיע לענף הרכב.

למי שפוקד בקביעות את הפורום אולי יש קצת יותר הבנה על ענף הרכב ולכן יקבל החלטות שהן שונות מההחלטות של אדון ישראל ישראלי שפחות מודע לעניין שרכב של יצרן X חולק מכלולים עם יצרן Y.

שלא יהיה ספק, צ'מפיון בהחלט תפס בפורום מעמד של יבואן שאנחנו אוהבים לשנוא, מעמד שבשורה התחתונה הרוויח אותו ביושר.

עריכה,

דיסקו נתן דוגמא שגם אם היא מגיעה משוק שמצומצם באלטרנטיבות זה עדיין מדגים את העיקרון ששירות רע לא בהכרח מבריח לקוחות וכשיבואן כמו צ'מפיון יודע שבשורה התחתונה יש לו קלף חזק ביד הוא מרשה לעצמו לזלזל בלקוחות.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

רק שאם צ'מפיון היו עשירית גרועים כמו שחושבים כאן, הם לא היו מה שנראה כמו יבואן הרכב הכי רווחי בישראל (או קרוב לכך), וזה בלי כמעט ללכת לשוק הליסינג, עם מכירה במחירי פרימיום, עם נוכחות מאוד חזקה בשוק המוניות (שם כל הצרכנים הם פראריים ידועים...) ודחיקה של BMW משוק היוקרה עם Audi (גם שם הצרכנים הם פראיירים ידועים...).

הכשלונות שלהם מרוחים כאן טוב טוב, וכן, כנראה מדובר בעסק שהשתן עלה לו לראש (וזה אולי עוד יעלה לו ביוקר), אבל אין כמו טבלת המכירות כדי להכניס דברים לפרופורציה הנכונה והיא: אף עסק לא יכול להיות כל כך גרוע, כמו שמציגים כאן, ועדיין להצליח מאוד.

שתי תובנות.

1. הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם.

2. מילארד סינים לא טועים.. טועים ובגדול.

אבל זה בכלל לא נושא הדיון. הנושא הוא "לא ענו לי יפה בטלפון אז הלכתי למתחרים" באותה מידה הוא יכול היה ללכת לכל יצרן אחר ועדיין ההתנהלות שלו תמוהה.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לגבי הפוקוס, כשאתה אומר שהתיבה שלה פחות טובה מה-DSG, אתה מתכוון לתפקוד התיבה או לדרך שבה היבואן מתנהל בטיפול בתקלות הקשורות אליה?

אני מתייחס למידע בפורום.

אין לי מידע וודאי אחר (להוציא טבלאות מכירות).

הטענה שלי פשוטה: השירות של צ'מפיון בכללי (לא נקודתי) הרבה פחות גרוע ממה שמצטייר בפורום, וכנראה לא פחוּת משל יבואנים אחרים, אחרת צ'מפיון לא היו מצליחים כל כך. המוצר שלהם אולי נהנה מתדמית יותר טובה, אבל (1) זה כבר מגולם במחיר ו-(2) היא לא כל כך הרבה יותר טובה כדי להסביר רמת שירות/מחיר כל כך גרועה, כמו שמשתקף לכאורה בפורום.

פורסם

סולל, אנחנו שוב חלוקים. יש מצב שאתה אישתי? :wink:

הדיון הוא לא "לא ענו לי יפה בטלפון אז הלכתי למתחרים" אלא "לא ענו לי בכלל בטלפון, אז ויתרתי עליהם בכלל".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
עזוב שטויות, פשוט תודה שהאנלוגיה שלי היתה גדולה :wink:

בזה אני מודה.

יש לנו כאן את טובי הכותבים.

ללא ספק...

פורסם (נערך)

לא היה טעם לנסוע על הרכב הזה שוב. אחי כבר מכיר אותו ונסע עליו בחו"ל. בכל מה שקשור לנסיעה, נוחות, התנהגות, גודל, תאוצה וביצועים, הסופרב עדיפה בהרבה.

ההתפשרות הייתה רק על העיצוב הפנימי וזהו. שיחת הטלפון השאירה "טעם רע" וחוסר רצון למכור את הרכב.

כאחד שיש לו סופרב אלגנס (אמנם 1.8), ומחפש כרגע עבור אימי בין יתר האופציות אלטימה, אני חושב שלהגיד שהסופרב עדיפה בנוחות ובגודל זה ממש ממש לא נכון. הסופרב מרגישה די צרה במושב הקדמי, ורק מרווח הרגליים במושב האחורי הוא באמת טוב. נוחות?? -- הצחקת אותי. אחד הרכבים הפחות נוחים בעיר, וגם מחוצה לה הוא לא מדהים. גם בידוד הרעשים לא משהו. על האמינות ושירות היבואן אין טעם להרחיב. חוץ מכל זה, לדעתי לא ניתן לומר על רכב עם גיר DSG שהוא יותר נוח מרכבים עם גיר אוטומטי רגיל. הגיר הזה פשוט לא נוח ומעצבן בפקקים. גם ההשהייה שלו ביציאה מעצירה מעצבנת למדי, ולוקחת לפחות שנייה בה אתה צריך 'לחוש' שההילוך נכנס. גם צריכת הדלק ממש לא טובה כשלוחצים.

לעומת כל אלה, האלטימה מציעה מרווח פנים טוב בהרבה, נוחות אמריקאית בכביש, שקט גבוה בשיוט, גיר רציף נורמלי שגם חסכוני מאוד בדלק, מושב אחורי מרווח לא הרבה פחות מהסופרב (ועם תעלה הרבה יותר שטוחה ממנו - כך שיש אפשרות לנסיעה נוחה של נוסע שלישי שם) - וחשוב מכל, אמינות מהגבוהות שיש, ע"פ סקרים שנערכו.

לגבי התנהגות כביש, בניגוד לסטיגמה, הסופרב לא ממש מפצה על חוסר הנוחות בדינאמיות או משהו כזה. בכל מקרה, לא נשמע שמדובר ברכב שמיועד להתנהגות כביש.

מה עוד? -- דומני שבאלטימה אתה מקבל אבזור עשיר בהרבה, ובמחיר יותר נמוך והגיוני.

עוד? -- עיצובה של האלטימה הוא לא מדהים, אבל לפחות נותן אפקט מרשים ומודרני הרבה יותר מהסופרב שנראית כמו רכב בולשביקי משנות ה-90.

עוד? -- הסופרב היא דגם מיושן, שאמור להתחלף ב-2015. זה מן הסתם יפגע במחירון הרכב, וחוץ מזה יגרום סתם לבאסה כשתראה שהרכב ששילמת עליו במיטב כספך הוא כבר מיושן. לעומתה, האלטימה היא דגם חדש, שמן הסתם לא יוחלף כמה שנים טובות מעכשיו.

בקיצור, תיהנו!

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם
עשה את העסקה הנכונה!

חוץ מהאינסיגניה שגוברת על הסופרב בכוח, אין לסופרב הזו מתחרים. פשוט רכב מעולה!

למאליבו יש 260 כ"ס.

פורסם

לסופרב יש לפחות עוד שנה וחצי-שנתיים עד שהיא תוחלף. בהתחשב בעובדה שרק לפני כמה ימים פרסמו תמונת ריגול ראשונה שלה שרואים בה את המרכב תכל'ס של הסופרב ולא mule. האלטימה מאידך (יבדוק כבודו) הושקה (כמו שהיא) במחצית השנייה של 2012.

דיסקו, ההשוואה שלך להוט לא טובה. הסיבה העיקרית שהיא עדיין קיימת זה כי היא משמעותית זולה מהאלטרנטיבה, (יס/בזק) והסיבה לכך היא שהרגולטור לא מאפשר לבזק להוריד מחירים לרמה שתהווה תחרות אמיתית להוט. למרות העובדה שבזק "מוכרחת" לקחת מחירים גבוהים, הוט עדיין לא מצליחה לצבור מספיק לקוחות על מנת שהרגולטור יסיר את ההגבלה מבזק.

הוט, ביחס לבזק, בקושי מחזיקה את הראש מעל המים.

הנ"ל עפ"י מקורות יודעי דבר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
אני יכול להבין את ה"תסכול" של פותח השרשור על השירות הלקוי בקרסו, יש טעם לפגם בחוסר הנכונות למסור פרטים בטלפון.

מצד שני, לפסול רכב של יבואן מסויים בגלל איכות השירות ואז ללכת לקנות רכב מצ'מפיון......

זה בערך כמו לסרב לנשק מישהי בגלל שיש לה הרפס ואז ללכת לדפוק בלי קונדום את חברה שלה נשאית HIV.

מזל טוב, אתה ואחיך זכיתם במדליית "ההחלטה החכמה לשנת 2014".

אתה שוכח את החלק של 5 שעות נסיעה. פותח האשכול צודק לחלוטין. הנציגה של קרסו הייתה צריכה אשכרה לבצע את העבודה שלה ולתת שירות ללקוח (shocking, I know).

אם זו ההתנהלות של קרסו - שיחנקו איתה. יש יבואנים אחרים שיתנו יחס יותר טוב. במקרה הפעם היה מדובר בצ׳מפיון. באותה מידה היה יכול להיות מדובר בכל יבואן אחר, לפי העדפת הלקוח.

בכל אילת אין סוכן לקרסו או מוסך מורשה שרשאי למכור רכבים בהיעדר סוכנות מכירה ראשית?

מעבר לכך שלמרות התלונות על השירות, אני מבין את חוסר הרצון למסור מחיר בטלפון למוצר שאנו אחיד מהמדף.

זה חוסך המון חוסר תיאום בציפיות שמוביל לעגמת נפש ומרמור שבדיעבד.

בחייאת, אפשר לחשוב כאילו מדובר פה באלטימה bespoke

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
כאחד שיש לו סופרב אלגנס (אמנם 1.8), ומחפש כרגע עבור אימי בין יתר האופציות אלטימה, אני חושב שלהגיד שהסופרב עדיפה בנוחות ובגודל זה ממש ממש לא נכון. הסופרב מרגישה די צרה במושב הקדמי, ורק מרווח הרגליים במושב האחורי הוא באמת טוב. נוחות?? -- הצחקת אותי. אחד הרכבים הפחות נוחים בעיר, וגם מחוצה לה הוא לא מדהים. גם בידוד הרעשים לא משהו. על האמינות ושירות היבואן אין טעם להרחיב. חוץ מכל זה, לדעתי לא ניתן לומר על רכב עם גיר DSG שהוא יותר נוח מרכבים עם גיר אוטומטי רגיל. הגיר הזה פשוט לא נוח ומעצבן בפקקים. גם ההשהייה שלו ביציאה מעצירה מעצבנת למדי, ולוקחת לפחות שנייה בה אתה צריך 'לחוש' שההילוך נכנס. גם צריכת הדלק ממש לא טובה כשלוחצים.

לעומת כל אלה, האלטימה מציעה מרווח פנים טוב בהרבה, נוחות אמריקאית בכביש, שקט גבוה בשיוט, גיר רציף נורמלי שגם חסכוני מאוד בדלק, מושב אחורי מרווח לא הרבה פחות מהסופרב (ועם תעלה הרבה יותר שטוחה ממנו - כך שיש אפשרות לנסיעה נוחה של נוסע שלישי שם) - וחשוב מכל, אמינות מהגבוהות שיש, ע"פ סקרים שנערכו.

לגבי התנהגות כביש, בניגוד לסטיגמה, הסופרב לא ממש מפצה על חוסר הנוחות בדינאמיות או משהו כזה. בכל מקרה, לא נשמע שמדובר ברכב שמיועד להתנהגות כביש.

מה עוד? -- דומני שבאלטימה אתה מקבל אבזור עשיר בהרבה, ובמחיר יותר נמוך והגיוני.

עוד? -- עיצובה של האלטימה הוא לא מדהים, אבל לפחות נותן אפקט מרשים ומודרני הרבה יותר מהסופרב שנראית כמו רכב בולשביקי משנות ה-90.

עוד? -- הסופרב היא דגם מיושן, שאמור להתחלף ב-2015. זה מן הסתם יפגע במחירון הרכב, וחוץ מזה יגרום סתם לבאסה כשתראה שהרכב ששילמת עליו במיטב כספך הוא כבר מיושן. לעומתה, האלטימה היא דגם חדש, שמן הסתם לא יוחלף כמה שנים טובות מעכשיו.

בקיצור, תיהנו!

תקנה אלטימה!

{רק אל תשכח לעדכן את מחיר הקנייה. כך כולנו נוכל לגלות את סוד הגדול}.

לגבי הרכב שלך,אתה באמת חושב שאין הבדל בין ה-1.8 שלך ל-2.0 במכלולים ובתוספות?

www.skoda.co.il/sites/default/files/301469 Catalog SUPERB A4_internet.pdf

מלבד זאת אולי תיסע בה ואז תבין.

פורסם
לסופרב יש לפחות עוד שנה וחצי-שנתיים עד שהיא תוחלף. בהתחשב בעובדה שרק לפני כמה ימים פרסמו תמונת ריגול ראשונה שלה שרואים בה את המרכב תכל'ס של הסופרב ולא mule. האלטימה מאידך (יבדוק כבודו) הושקה (כמו שהיא) במחצית השנייה של 2012.

לגבי הסופרב, אכן חשבתי שהיא תוחלף בטווח הקצר יותר, אבל בכל מקרה, היא כבר בשלהי חייה, ואם אחיו של פות"ש מתכוון לשדרג תוך 3 שנים הוא קצת יידפק במחיר.

לגבי האלטימה, לא אמרתי אחרת. ב"דגם חדש" לא התכוונתי שהאלטימה היא דגם דנדש שעכשיו הוצג, אלא לכך שהיא, בניגוד לסופרב, בתחילת חייה.

תכלס, לאלטימה יש עדיפות של כמה שנים טובות בחיי הדגם. משמעותי למחירון - ומשמעותי לתחושה.

פורסם (נערך)
תקנה אלטימה!

{רק אל תשכח לעדכן את מחיר הקנייה. כך כולנו נוכל לגלות את סוד הגדול}.

לגבי הרכב שלך,אתה באמת חושב שאין הבדל בין ה-1.8 שלך ל-2.0 במכלולים ובתוספות?

www.skoda.co.il/sites/default/files/301469 Catalog SUPERB A4_internet.pdf

מלבד זאת אולי תיסע בה ואז תבין.

ראשית, אני לא קונה אלטימה. אני לא קונה בכלל, אמשיך "לסבול" את הסופרב עוד קצת. אימי קונה, אבל כנראה שגם לא אלטימה, כי נראה לי שהקאמרי עדיפה (אתה יכול להסתכל בשרשור שפתחתי על העניין בפורום ייעוץ ברכישה).

שנית, לגבי האבזור - נו באמת. מה ההבדלים? גג פנוראמי? כניסה ללא מפתח? -- באמת נוקאאוט.

לגבי "נסיעה" בה - כפי שאמרתי, יש לי סופרב 1.8 אלגנס. אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בנסיעה, חוץ מעניין הג'אנטים הגדולים יותר שיפגעו עוד יותר בנוחות הנמוכה גם כך של הרכב, ועניין הכוח שעדיף במעט.

מעבר לזה, לעניין הכוח - נסעתי המון על לאון 1.8 של אחי, שאמורה להיות חזקה בערך כמו הסופרב 2.0 (בגלל הבדלי המשקל). מה אני אגיד לך? -- לא נפלתי. עדיין יש השהיית טורבו, ועדיין יש השהיית גיר. אולי במקרה של מצערת מלאה, יש הבדל של רבע שנייה בתאוצות ביניים. אם זה מה שעושה לכם את זה, שיחקתם אותה.

ובלי קשר, קניתם - קניתם. תתחדשו, ואני באמת מקווה שתיהנו.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם
ראשית, אני לא קונה אלטימה. אני לא קונה בכלל, אמשיך "לסבול" את הסופרב עוד קצת. אימי קונה, אבל כנראה שגם לא אלטימה, כי נראה לי שהקאמרי עדיפה (אתה יכול להסתכל בשרשור שפתחתי על העניין בפורום ייעוץ ברכישה).

שנית, לגבי האבזור - נו באמת. מה ההבדלים? גג פנוראמי? כניסה ללא מפתח? -- באמת נוקאאוט.

לגבי "נסיעה" בה - כפי שאמרתי, יש לי סופרב 1.8 אלגנס. אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בנסיעה, חוץ מעניין הג'אנטים הגדולים יותר שיפגעו עוד יותר בנוחות הנמוכה גם כך של הרכב, ועניין הכוח שעדיף במעט.

מעבר לזה, לעניין הכוח - נסעתי המון על לאון 1.8 של אחי, שאמורה להיות חזקה בערך כמו הסופרב 2.0 (בגלל הבדלי המשקל). מה אני אגיד לך? -- לא נפלתי. עדיין יש השהיית טורבו, ועדיין יש השהיית גיר. אולי במקרה של מצערת מלאה, יש הבדל של רבע שנייה בתאוצות ביניים. אם זה מה שעושה לכם את זה, שיחקתם אותה.

ובלי קשר, קניתם - קניתם. תתחדשו, ואני באמת מקווה שתיהנו.

זה אכן מה שחשוב :)

ואתה צריך לנסוע ברכב הזה ולראות את השינוי :)

קובי

:-)

• תוכן חדש...