Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"58. חובה לאותת ודרך האיתות (תיקון: תש"ל)

(א) נוהג רכב העושה אחד מאלה:

(1) מתכונן לנוע או להפנות את רכבו;

(2) מתכוון לסטות מנתיב נסיעתו;

(3) עוצר את רכבו;

יתן אות בזמן וממרחק מספיקים כדי להזהיר עוברי דרך אחרים ובצורה המבטיחה כי האות ייראה לעיניהם, זולת אם סיבה סבירה מנעה אותו מלתת אות כאמור.

(ב) נתן נוהג רכב אות כאמור בתקנת משנה (א) יפסיק את מתן האות משהשלים אותה פעולה שלשמה ניתן האות."

יש משהו שמסקרן אותי מזה זמן מה.

כאשר אני מגיע לצומת אשר יש לי בה:

א. נתיב האטה לפנייה ימינה.

ב. נתיב האצה (לאחר הפנייה ימינה) לשם השתלבות בתנועה.

הרבה פעמים אני רואה שוטרים אשר מחכים בפינות צמתים ותופסים נהגים אשר לא מאותתים.

החוק קובע בבירור, כי אני צריך לאותת בעת כל מעבר מנתיב לנתיב.

אבל, אני מאותת לעבור לנתיב האטה לקראת הפנייה, פונה ימינה מאיץ הרכב (על מנת להשתלב בתנועה) ומואתת שמאלה לשם מעבר נתיב.

עכשיו, כל הזמן הזה, בעת שהיתי בנתיב האטה והאצה, אני לא עברתי נתיב חדש, אפילו סימוני הכביש מציינים כי זהו נתיב בלעדי שלי.

אז למה אני צריך לאותת?, אני סובבתי את הרכב ימינה וזה בעצם כמו לנסוע בכיכר או לצורך העניין במחלף הסיירים בה יש סיבוב גדול ירידה לכביש רמלה - אתה לא צריך לאותת בכל הנתיב, רק במעבר.

ניסיתי למצוא תמונה מתאימה של הצומת בגוגל, לצערי לא הצלחתי למצוא משהו לשביעות רצוני.

ניסיתי לצייר צומת - עדיף שלא.

אבל הטענה שלי הינה, הדוחות אשר שוטר תנועה מחלק על איתות, במקרה של נתיבי האטה\האצה - היא לא חוקית ונוגדת את תנאי החוק.

מישהו מבין את כוונתי?

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לא ידעתי שמחלקים דוחות על אי-איתות, מה זה השטויות האלו, בנתיב האטה והאצה זה בכלל מוזר, האיתות הוא הכרחי כדי להזהיר נהגים אחרים בסביבתך במידה ואתה הולך לשנות כיוון, להאט או לעצור, כאלו שלא מאותתים במקרים כאלה מסכנים את עצמם ואחרים וזה נוגד לחוק וגם מעצבן אותי, אני חושב שעצם האיתות בנתיב האטה לפני פנייה גם עוזר להזהיר נהגים אחרים אבל לא חושב שזה מנוגד לחוק לא לאותת במצב הזה, למרות שבדרך כלל נתיב האטה הוא קצר ועד שאתה עובר נתיב אתה גם מספיק לפנות כך שכל הדרך עד הפנייה אתה נמצא באיתות.

פורסם

אני לא מדבר מה צריך לעשות, לשם תרבות נהיגה נאותה, זה בסדר גמור.

אני מדבר על כך שאתה מגיע מנתיב ומעוניין להיכנס לנתיב האטה, לשם פנייה, צריך לאותת כי אתה עובר נתיב.

אבל לעבור מנתיב האטה להאצה, אין צורך לאותת לטעמי, ואני מדבר מבחינה חוקתית, כי אתה נשאר באותו נתיב.

לפי זה, אם אתה נוסע בכביש והוא מתעקל ימינה או שמאלה, אתה צריך לאותת בהתאם.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
הרבה פעמים אני רואה שוטרים אשר מחכים בפינות צמתים ותופסים נהגים אשר לא מאותתים.

השוטרים האלה לא נותנים דוחות על איתות אלא תופסים את מי שמבצע פניה ימינה רחבה ולא נצמד לימין כפי שהחוק דורש.

מדובר על אותם גאונים שפונים ימינה ומיד נכנסים לנתיב של כלי הרכב האחרים ולא נצמדים לימין, נוסעים בנתיב ההאצה ונותנים זכות קדימה לרכבים בדרך הרחבה.

הנה, הלכה לך התיאוריה. :-P

פורסם

אני עובר בצומת, רואה שוטר בקצה נתיב האצה, מתחבא מאחורי שיח.

מגיע רכב אשר לא אותת, הוא קופץ ישר ועוצר אותו לשם מתן דוח.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
למה שלא ייתן דו"ח לאדם שלא אותת?

הוא יכול לתת, זה לא חוקי.

אם הייתי מוצא דיאגרמה של צומת עם מסלולי האטה\האצה, אולי היה יותר מובן.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

זו הסקת מסקנות ללא ביסוס.

כל עוד לא נעצרת ע"י אותו השוטר, לא תוכל לדעת על מה הוא נעצר.

בדרך כלל זה על העבירה אותה תיארתי אבל יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות החל מבדיקה סתמית ועד לעצירת רכב ספציפית בעקבות מידע מודיעיני.

אני יכול לומר לך במאת האחוזים שאף נהג בישראל לא קיבל דו"ח על אי מתן איתות בשנים האחרונות ושוטר שיתן דוח כזה יחטוף על הראש מכיוון שזה לא נחשב דוח איכות.

יותר מכך, העבירה הנ"ל הוצאה מחוברת נוסחי האישום לפני כעשור ושוטר שירצה לרשום דוח על העבירה הזאת יצטרך לדעת את האישום בעל פה (ואין סיכוי שמישהו יזכור את זה).

פורסם

זה ויכוח סרק. אייל צודק, ואתה בעיקר מנחש, אריאל. זה שבמקרה הנהג שנעצר גם לא אותת, לא אומר דבר על דברים אחרים שהוא עשה או לא עשה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני יכול לומר לך במאת האחוזים שאף נהג בישראל לא קיבל דו"ח על אי מתן איתות בשנים האחרונות ושוטר שיתן דוח כזה יחטוף על הראש מכיוון שזה לא נחשב דוח איכות.

וחבל מאוד שכך.

אורחים שמגיעים מחו"ל מופתעים כל פעם מחדש מכך שנהגים בארץ אמורים לנחש שהשכן מהנתיב המקביל רוצה להשתלב.

לנו, לצערי הרב, זה ניראה כבר טריוויאלי "לנחש".

פורסם

צודק ב 100%, בדקתי עכשיו (ולא כי אני לא מאמין לך, סתם כדי לוודא) וזה אכן הקנס.

מוזר, זכרתי נתונים אחרים, אבל אולי אני מתבלבל בכלל עם עבירה אחרת.

• תוכן חדש...