Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי סוזוקי בלנו שנת 1999

במהלך נסיעה בפקק נכנסו בי מאחורה.

יש סדקים רציניים בטמבון. ופגיעה במכסה פג'ז שאינו נסגר.

לדעתי צריך להחליף את כל הטמבון ואין אפשרות לתקן.

החלפתי פרטים עם בעל הרכב הפוגע. מיניבוס.

דתי שסתם לובש כיפה כי איו לו טיפת דרך ארץ וכבוד ומנסה להתחמק מחובותיו הבסיסיים.

יש לציין שאין לי ביטוח צד ג'. רק ביטוח חובה (ולמדתי את הלקח בנושא כפי שתראו מהמשך הסיפור)

בעל הרכב הפוגע לא רצה לתת לי את פרטי הביטוח כי לא רצה להפעיל את הביטוח שלו עקב השתתפות עצמית.

יש לי את הפרטים האישיים שלו. (ת.ז. מס' רכב, כתובת, טלפון, שם החברה שהוא עובד)

הוא רוצה שאני יבוא איתו למוסך שהוא רוצה לעשות משהו בזול בחאפריות.

אני רוצה ללכת למוסך שאני מכיר ולתקן שם איפה שאני רוצה במקום שאני רוצה.

מאז שאמרתי לו הוא מתחמק ממני ולא עונה לטלפונים ולא עונה להודעות.

עוד לא תיקנתי את הפגיעה.

יש לי מס' שאלות:

א. האם אני חייב ללכת למוסך שהוא רוצה או שהבחירה בידי? מה מומלץ ונהוג לעשות?

ב. אם הוא לא עונה ומחמק ממני ואני לא מצליח להשיג אותו מה אפשרויות בידי לגרום לו לשלם? יש אפשרויות מבחינת החוק לתבוע אותו?

ג. מה מומלץ לי לעשות עכשיו? ללכת לתקן ולהוציא חשבונית או להמתין עם התיקון עד שיתבררו הדברים?

ד. למדתי את הלקח שאין לי צד ג' ואין לי איך לתבוע אותו מבחינת הביטוח.

תודה מראש על העזרה

הרכב שלי: סוזוקי באלנו שנת 99 :|

השאיפה שלי: יונדאי I-35 :-o

פורסם

1. הבחירה בידך. רכשוך הוא זה שניזוק, ולפוגע אין כל זכות לקבוע כיצד והיכן תתקן את הרכב.

2. בית משפט (יש להניח שמדובר בסכום של תביעות קטנות).

3. תלוי אם יש לך מספיק כסף לצורך התיקון.

4. אין כל קשר לביטוח צד ג' - אלא אם הוא תובע אותך. בכל מקרה - נהיגה ללא ביטוח צד ג' הינה מעשה מטופש ביותר, אם היוצרות היו מתחלפות היית עומד כעת בפני תשלום של הרבה אלפי שקלים לנפגע. אן המדובר ברכב יוקרה גם פגיעה קלה יכולה להסתכם בעשרות אלפי ש"ח.

שים לב שהנזק שאתה מתאר הוא די גדול, ועירוב הביטוח (גם של הפוגע) עלול לגרום להשבתת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לך את כל הפרטים שלו- אין לך מה לרוץ אחריו. תזמין שמאי שיבדוק את הרכב ויגיש לך דו"ח נזק. כמובן שיש צורך לשלם לשמאי באופן פרטי.

לאחר מכן להגיש תביעה שכוללת את כל ההוצאות.

מספר שאלות לחברי הפורום:

האם ניתן לפנות ישירות לחברת הביטוח של הנהג הפוגע ולבקש מהם תשלום לפני הגשת תביעה (למרות שהנהג מתחמק)?

פורסם
יש לך את כל הפרטים שלו- אין לך מה לרוץ אחריו. תזמין שמאי שיבדוק את הרכב ויגיש לך דו"ח נזק. כמובן שיש צורך לשלם לשמאי באופן פרטי.

לאחר מכן להגיש תביעה שכוללת את כל ההוצאות.

מספר שאלות לחברי הפורום:

האם ניתן לפנות ישירות לחברת הביטוח של הנהג הפוגע ולבקש מהם תשלום לפני הגשת תביעה (למרות שהנהג מתחמק)?

שאתה אומר להגיש תביעה, אתה מתכוון בבית המשפט? תביעות קטנות?

אין לי את פרטי הביטוח של הנהג הפוגע כי כפי שציינתי הוא לא רצה לתת לי את פרטי הביטוח.

פורסם
בית משפט - תביעות קטנות.

תודה רבה.

האם רצוי ללכת עם עו"ד במקרה כזה?

פורסם

אין עו"ד בתביעות קטנות, בכלל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני רק רוצה להוסיף דבר אחד חשוב לדעתי:

יש לנפגע זכות לתקן היכן שהוא רוצה, אך זהו לא צ'ק פתוח.

אם תיקון ממוצע עולה נניח 2,000 ש"ח, אך פותח השרשור החליט לתקן אצל הפחח של מייבאך בעלות של 50,000 ש"ח, השופט יגלגל אותו מכל המדרגות.

יש לקחת בחשבון גם מה סביר, במיוחד בהתחשב בגילו ומצבו של הרכב.

פורסם

בגלל זה יש שמאי - שקביעתו אמורה להיות אובייקטיבית וכמו שיפוטית. כמובן שבמסגרת התביעה כוללים גם את שכר טרחת השמאי. הבעיה היא שברכב כה ישן השמאי עלול לקבוע אבדן מוחלט או אבדן להלכה ולהשבית את הרכב, והשאלה היא האם פות"ש מוכן לספוג קביעה כזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...