Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין בחומר וכלי בדיקה לאלטרנטור ממוחשב..

- אופן פעולה

- תרשים/סכמות

-קניית מכשיר בדיקה

תודה מראש לעוזרים... :-)

פורסם

תמסור לאבא שלא השתנה הרבה באלטרנטורים בשנים האחרונות,למעט פולי קלאטץ ווסת טעינה מפוקד מחשב שכבר קיים עוד מימי הלנטיס 323 .מה שנוסף הוא חיישן טמפ' על קוטב המצבר שיודע להעריך את עוצמת הזרם שהרכב צורך וע"י כך להוריד את עוצמת הטעינה לחיסכון בדלק.

פורסם (נערך)
תמסור לאבא שלא השתנה הרבה באלטרנטורים בשנים האחרונות,למעט פולי קלאטץ ווסת טעינה מפוקד מחשב שכבר קיים עוד מימי הלנטיס 323 .מה שנוסף הוא חיישן טמפ' על קוטב המצבר שיודע להעריך את עוצמת הזרם שהרכב צורך וע"י כך להוריד את עוצמת הטעינה לחיסכון בדלק.- באיזה רכב מדובר ? אתה בטוח שעל סמך מדידת הטמפ' מחשב הרכב יודע להעריך את צריכת הזרם

למה סתם לכתוב דברים לא נכונים ? בהחלט הרבה השתנה מאז לנטיס 323.

אפילו במאזדה 3 משנת 2003 מערכת הטעינה הרבה יותר מתוחכמת ומורכבת מאשר במאזדה 323.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מערכת הטעינה אכן השתנתה אבל שיפוץ האלטרנטור מתקיים אותו הדבר כבר שנים רבות.למעט כמה רכיבים אלקטרוניים שנוספו באלטרנטור אופן הפעולה והשיפוץ זהה.כמעט לכל רכב חדש יש היום חיישן על קוטב המצבר או טבעת מסביב לכבל הטעינה למדידה השראתית של זרם.גם כאשר מחליפים מצבר ישנם רכבים שדורשים ממך להזין בעזרת סורק דרך שקע האיבחון את נתוני המצבר(HA קיבולת וסוג).

פורסם (נערך)

בהודעה הקודמת כתבת שקיים חיישן טמפ' על קוטב המצבר שבעזרתו ניתן לנטר את צריכת הזרם לכן אני שואל באיזה רכב ראית חיישן כזה ?

פותח האשכול שאל לגבי אופן פעולת אלטרנטורים 'ממוחשבים' ברכבים חדשים וכיצד ניתן לבדוק אלטרנטור כזה ב-Test bench שזה קצת יותר מורכב מאלטרנטורים עם ווסת מתח ללא פיקוד ממוחשב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

תסביר לי בבקשה איך על סמך מדידת הטמפ' של קוטב המצבר או של הכבל מחשב הרכב יודע להעריך את צריכת הזרם מהמצבר ?

הטמפ' של הקטבים או של הכבל לא משתנים בטווח כזה שניתן על סמך מדידת הטמפ' לקבוע את צריכת הזרם.

איך אתה יודע שבכול רכב יפני קוריאני מהשנים האחרונות קיים חיישן כזה ?

פורסם
תסביר לי בבקשה איך על סמך מדידת הטמפ' של קוטב המצבר או של הכבל מחשב הרכב יודע להעריך את צריכת הזרם מהמצבר ?

הטמפ' של הקטבים או של הכבל לא משתנים בטווח כזה שניתן על סמך מדידת הטמפ' לקבוע את צריכת הזרם.

איך אתה יודע שבכול רכב יפני קוריאני מהשנים האחרונות קיים חיישן כזה ?

מסתבר שיצרני הרכב חושבים שהפרש הטמפ' בזמן שהרכב צורך זרם הוא בהחלט משמעותי ונתון זה משודר ישירות דרך מחשב ניהול הטעינה לווסת המתח שמשנה את מתח האלטרנטור בהתאם לעוצמת הזרם.חיישנים כאלו קיימים כבר שנים ולעיתים הם ממוקמים בתיבת הפיוזים בתא המנוע או כמו בגרמניות על המצבר עצמו.דרך אגב גם באופניים חשמליים יש חיישן כזה בתוך מארז הסוללה ולכן מבקשים להטעין רק במטען יעודי.במידה ופעם תתחבר בעזרת סורק רציני לרכב תוכל לקבל את הנתון של טמפ' הצבר תחת השורה של BTS

פורסם

אני שואל על X ואתה עונה לי על Y.

"תסביר לי בבקשה איך על סמך מדידת הטמפ' של קוטב המצבר או של הכבל של המצבר מחשב הרכב יודע להעריך את צריכת הזרם מהמצבר ?

אם אתה לא יודע אז תכתוב אינני יודע ואני אנסה להסביר לך OK.

פורסם
מערכת הטעינה אכן השתנתה אבל שיפוץ האלטרנטור מתקיים אותו הדבר כבר שנים רבות.למעט כמה רכיבים אלקטרוניים שנוספו באלטרנטור אופן הפעולה והשיפוץ זהה.כמעט לכל רכב חדש יש היום חיישן על קוטב המצבר או טבעת מסביב לכבל הטעינה למדידה השראתית של זרם.גם כאשר מחליפים מצבר ישנם רכבים שדורשים ממך להזין בעזרת סורק דרך שקע האיבחון את נתוני המצבר(HA קיבולת וסוג).

מדידת צריכת הזרם מהמצבר או זרם הטעינה אינה מבוצעת בעזרת מד זרם השראתי קרי חיישן HALL. הטכנולוגיה הזו אבד עלייה הכלח כבר מזמן ואינה קיימת בשום רכב חדש.

• תוכן חדש...