Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יישנם בשוק מספר ייצרנים המייצרים

Test bench גם לאלטרנטורים בעלי פיקוד ממוחשב, לי אישית אין ניסיון מעשי עם אף אחד מהמכשירים החדשים לכן אינני יכול להמליץ לך על משהו ספציפי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מכיר אותך אבל לפי מספר ההודעות שלך יותר זמן מסך מזמן מוסך אז הנה מצאתי לך

ברשhttp://www.balmar.net/PDF/Temperaturesensormanuall.pdf

לגבי חיישן זרם השראתי הנה לך תמונה של אחד ששיך לשברולט מאליבו 2013 (זה שגם זוכר לכבות את האור)current sensor.png

בבקשה אל תקרא לי זיין שכל זה מוציא לי את החשק לעזור פה לאנשים שהם לא לקוחות שלי במוסך.

שבת שלום

פורסם (נערך)

אין לי שום כוונה לפגוע בך או בלקוחות שלך.

אתה לא עוזר לאף אחד במידע שגוי אלא רק מטעה את כלל הקוראים.

לכול אורך הדרך התעלמת משאלה אחת פשוטה שעדיין לא קיבלתי תשובה אלא צירפת איזה קובץ PDF של ייצרן צד שלישי של חיישן טמפ' שכלל לא דומה לזה המותקן ברכבים קוריאנים אבל אני מוותר עליה מכיוון שנמאס לי לקרוא הודעות שלך אשר בהם אתה שותל מידע מהאינטרנט ומשלב בתוכם מידע שכאילו נשמע מנסיון שלך או שראית בהרבה רכבים. צר לי אבל זו הטעייה.

אתה שולף תמונות בעזרת חיפוש של גוגל ומנסה לשכנע אותי בדברים שאינך מבין את משמעותם לכן אנסה להסביר לך בקצרה בכדי לסגור את הפינה. אני לא אתייחס לכול התמונות והקבצים שצירפת מכיוון שעשית סבטוחה אחת גדולה לכן אתייחס רק לחלק מהתגובות שלך בהמשך.

כול המידע שצירפת לא קשור להתקנות מקוריות של הייצרן כפי שציינת קודם לכן באחת ההודעות שלך חוץ מהתמונה של 'חיישן טמפ' המותקן ביונדאי ולמעשה החלק נקרא 'חיישן מצבר' קרי לחיישן יש מספר תכונות שאסביר בהמשך.

אני אתייחס אך ורק לחיישן מצבר מקורי המותקן ביונדאי אקסנט ובעוד מספר רכבים כמו בתמונה שצירפת באחת ההודעות שלך.

1. החיישן לא מודד את הטמפ' של המצבר בכדי שמחשב הרכב יוכל לחשב את צריכת הזרם מהמצבר או את זרם הטעינה של המצבר מכיוון שחיישן טמפ' לא מסוגל לעשות זאת. החיישן מודד את טמפ' המצבר בכדי לייעל את מערכת הטעינה של המצבר בהתאם לטמפ' של האלקטורליט במצבר בצורה די מקורבת. יישנם רכבים שגם קיים חיישן נוסף שמודד את הטמפ' החיצונית וכול המידע הזה זורם למחשב הרכב.

2. צריכת הזרם מהמצבר או זרם הטעינה נעשית על-ידי נגד מייצד בעל התנגדות מאוד קטנה של כ-100 מיקרו-אוהם שהינו חלק אינטגרלי מחיישן המצבר שבטעות אתה מכנה אותו חיישן טמפ' שלפי דברייך בעזרתו ניתן לקבוע את הזרם הנצרך מהמצבר.

3. החיישן מודד גם את מתח הקטבים של המצבר.

* אני לא מוסכניק אלא מהנדס מכונות עם 20 שנות ניסיון וגם אלקטרונאי לא מוסמך עם ניסיון דומה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

כמו שאמר שרותי רכב אין הרבה הבדל באלטרנטור מבוקר מחשב והשיפוץ שלו אותו דבר

מה שהשתנה זה שכעת מחשב כלשהו ברכב וזה יכול מחשב הזרקה או מחשב בודי מפקד על הטעינה וקובע את רמתה בהתאם לתנאים שונים

המחשב הזה נעזר בגם בחיישן זרם ובחיישן טמפרטורה של המצבר על מנת לקבל פידבק על הצרם הכללי שנצרך ברכב והטמפרטורה של המצבר

אופן הבדיקה שאני מכיר דורש סורק שבו אתה קובע איזה מתח טעינה יוציא האלטרנטור ואז מודד עם רב מודד האם המתח הוא כפי שקבעת כך שמבחינת ציוד צריך סקנר ורב מודד רגיל

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

מרק, זה חדש לי. בפעם האחרונה שהשתמשתי בנגדים דומים (נגד 4 wires של 10 מיליאוהם, ממש לא זול לזמנו) הייתה לפני כ 30 שנה ומאז רק חיישני האל או חיישני שדה מגנטי, הם זולים יותר ומשוכללים בהרבה (כוללים פיצוי טמפרטורה למשל). מוזר לי נגד כזה קטן, אם ההספק הנצרך ע"י מערכות הרכב הוא כ 240 וואט (כ 20 אמפר) אז על הנגד יתפתח מתח של כ 2 מיליוולט בלבד. אמנם ניתן למדידה, אך ברכיבי מדידה שעבדתי איתם ("Current-Sense Amplifiers") ישנה שגיאה של כ 100-200 מיקרווולט בכניסה.

פורסם

בהחלט קיים הבדל בין אלטרנטור מבוקר מחשב הקיים בדגמים היישנים של מאזדה לדגמים החדשים של פורד/מאזדה.

אומנם האלטרנטורים היישנים היו עם ווסת מתח אשר נשלט על-ידי מחשב הרכב או יחידת PCM יחסית טיפשה ללא חיישנים חיצונים שמודדים ערכים שונים כמו באלטרנטורים החדשים.

האלטרנטורים ברכבים מסויימים מצויידים ביחידת מחשב עם תקשורת CAN BUS או LIN ויכולת דיאגנוסטיקה עצמית מה שלא היה בדגמים היישנים.

אתה לא יכול בעזרת TEST BENCH יישן לבדוק את כול הפונקציונליות של האלטרנטור ולהסיק האם האלטרנטור מגיב לכול הפקודות שהוא מקבל ממחשב הרכב.

בנושא השיפוץ יישנם מספר בעיות והם: אחת מהם היא לנסות להשיג ווסת מתח מקורי בדגמים עם תקשורת CAN או LIN ולא כפי שהמשפצים עושים לרוב מחליפים ווסת מתח מאלטרנטור יישן שזרוק אצלם.

הבעיה השנייה יישנם ייצרני רכב שלא מפרסמים הנחיות ברורות כיצד לשפץ אלטרנטורים מסוג זה אלא מפרסמים מבנה כללי של האלטרנטור.

אני מסכים שפתיחת הברגים ופירוק האלטרנטור לחלקים והחלפת מיסבים הוא תהליך דומה כמו באלטרנטורים היישנים.

פורסם (נערך)
מרק, זה חדש לי. בפעם האחרונה שהשתמשתי בנגדים דומים (נגד 4 wires של 10 מיליאוהם, ממש לא זול לזמנו) הייתה לפני כ 30 שנה ומאז רק חיישני האל או חיישני שדה מגנטי, הם זולים יותר ומשוכללים בהרבה (כוללים פיצוי טמפרטורה למשל). מוזר לי נגד כזה קטן, אם ההספק הנצרך ע"י מערכות הרכב הוא כ 240 וואט (כ 20 אמפר) אז על הנגד יתפתח מתח של כ 2 מיליוולט בלבד. אמנם ניתן למדידה, אך ברכיבי מדידה שעבדתי איתם ("Current-Sense Amplifiers") ישנה שגיאה של כ 100-200 מיקרווולט בכניסה.

חיים, עבר הרבה זמן ודברים השתנו ורוב הייצרנים עוברים למדידת זרם על-ידי נגד מיצד (Shunt) מכמה סיבות: יותר זול, פחות מורכב וגם יותר מדוייק מחיישן HALL.

בזמנו בניתי יחידה כזו המבוססת על חיישן HALL ולצערי התוצאות שקיבלתי לא משביעות רצון (ראה תמונות של המעגל שבניתי).

חברת ווישי מייצרת במיוחד עבור תעשיית הרכב נגדים המתאימים ליישום של מדידת זרם לתחום האוטומטיבי (ראה דף נתונים) ויחידת החישוב ומדידת הזרם מבוססת על רכיב ייעודי שבחלט מסוגל להתמודד עם מתחים של 2 מיליוולט ולקחת בחשבון שגיאות מדידה בגלל שינוי טמפ'. המעבד מודד גם את הטמפ' החיצונית וגם את הטמפ' של הנגד.

השגיאה המתקבלת ממדידה זו היא כ-10 +/- מיליאמפר בזרם של עד 1 אמפר ו-80 מיליאמפר בזרם של עד 300 אמפר שזה מספיק למחשב הרכב לדעת מהי צריכת הזרם מהמצבר או זרם הטעינה.

בל נשכח שלרוב זרם הטעינה כאשר המצבר תקין ומערכת הטעינה תקינה עומד על אמפרים בודדים ככה שהשגיאה הזו לא ממש משחקת תפקיד.

Power Metal Strip® Battery Shunt Resistor-Vishay Dale.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

כי נעלמת ולא הייתי בטוח שזה מעניין את שאר הגולשים. אבל בכול זאת אני מעלה כמה תמונות.

המעגל מבוסס על חיישן שדה מגנטי (יש דימיון מסויים לחיישן HALL) תוצרת פיליפס מסוג KMZ10B ושני מעגלים נפרדים. מעגל הניטור המחובר לכבל המינוס של המצבר והמעגל השני תצוגה של 10 לדים הנדלקים לפי צריכת הזרם.

אפילו השקעתי במעגל מודפס.

HPIM1751.JPG

HPIM1760.JPG

HPIM1749 (Custom).JPG

פורסם (נערך)
מארק?

יש לך אולי שמות של מכשירי בדיקה לאלטרנטור?

קימים טסטרים לבדיקת אלטרנטורים מפוקדי מחשב

הנה דוגמא:

כדאי לבדוק אצל ספקי ציוד אבחון כמו לדיקו אסקו טכנוטייר וכו'

אני מניח שלא מדובר בציוד זול כלל וכלל

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

קשה לי להאמין שבתי מלאכה לשיפוץ אלטרנטורים ישקיעו סכומים של 10K ויותר ב-TEST BENCH מודרני. אל תשכח שציוד כזה דורש מבעלי מקצוע לימוד והדרכה על הציוד וגם הכרת אופן הפעולה של האלטרנטורים מודרנים בכדי להבין את התוצאות של הדיאגנוסטיקה- בקיצור לא פשוט העניין.

נראה לי שנמשיך לסבול מאלטרנטורים משופצים שתקופת האחריות שלהם 3-6 חודשים ולא כמו שחברת בוש אשר נותנת אחריות של שנה או שנתיים על אלטרנטורים משופצים בחו"ל.

פורסם

כשאתה משפץ אלטרנטורים על בסיס יומיומי ומוציא 10 ביום ולמכשיר כזה יש יכולות להרחיב לך את מגוון הדגמים שאתה יכול לשפץ ולחזיר את השקעה מהר מאוד אז למה לשלול מראש מה עסק לשיפוץ אלטרנטורים בארץ יעשה או לא יעשה?

יש פה בתי בתי מלאכה שקנו ציוד יקר פי כמה בעלו תשל כמה עשרות אלפי ש"ח אן לא מאות לטובת שיפות מכללים כמו ציוד בדיקה ואיזון למגדשי טורבו וציוד בודק מוחות של גיר ושיפוץ מסנני חלקיקים

פורסם

מהיכרות אישית שלי (הזמנה מבעלי מקצוע) של מספר בתי מלאכה לשיפוץ אלטרנטורים כח האדם לא מספיק מקצועי ובעל ידע בכדי לעבוד עם ציוד מתקדם כמו בקישור שצירפת.

גם היום בדרך כלל האדם המקצועי היחיד בבתי המלאכה שאני מכיר לשיפוץ אלטרנטורים זה בעל הבית ובמקרה הטוב פועל נוסף.

רק מקריאה ומשיחות עם בעלי מקצוע ששולחים אלטרנטורים סטנדרטיים לשיפוץ מספר החזרות גבוה מאוד ואורך החיים הקצר של השיפוץ גרם לחלק מבעלי המקצוע לעדיף להתקין אלטרנטור מפירוק מאשר להתעסק עם אלטרנטורים משופצים.

• תוכן חדש...