Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל כמות הפריימים לשניה לפעמים המצלמה גורמת לגלגלים להיראות בנסיעה לאחור ואף במהירות מסויימות כאילו הם עומדים במקום.

אגב, הזכרת לי וסתם כי זה נושא מאוד מעניין, במצלמות סטילס למשל, הצילום עובר משמאל לימין במהירות של מצמוץ כך שהתמונה הבאה עלולה להיות מאוד מעניינת:

eyes.jpg

תבדוק מה מוזר בתמונה ואז תבין למה התכוונתי.

מה גם שניסיתי לצלם לא מזמן סרטון בו אני מצלם טלוויזיה ישנה שחיברתי אליה מכשיר וידאו, מסתבר שהייתה הצטלבות מסויימת של הפריימים בין המצלמה לבין הפריימים של הוידאו וכך יצא שאני מצלם אמנם סרט נע, אך כשצפיתי בסרטון שצילמתי בטלפון פשוט הייתה מצלמה שחורה עם הצללית שלי עומד ומצלם את הטלוויזיה.

אני יודע שחפרתי, אבל אף פעם לא יצא לי לדון על זה באיזה שהוא פורום.

איזה עולם מוזר.

פורסם

בCRT הפיקסלים לא מופיעים קבוע, כנראה שהסתנכרנת בדיוק על רגע שלא רואים בו כמעט אף פיקסל. נשמע מוזר אבל, כי צריך זמן חשיפה נמוך מאוד כדי שזה יקרה אני חושב.

פורסם
בCRT הפיקסלים לא מופיעים קבוע, כנראה שהסתנכרנת בדיוק על רגע שלא רואים בו כמעט אף פיקסל. נשמע מוזר אבל, כי צריך זמן חשיפה נמוך מאוד כדי שזה יקרה אני חושב.

טלוויזיה ישנה, מכשיר וידאו ובו קלטת של טיול משפחתי משנת 96. מדי פעם צצו שברי תמונות כמעין גלים עולים - לא יותר מזה.

פורסם
בגלל כמות הפריימים לשניה לפעמים המצלמה גורמת לגלגלים להיראות בנסיעה לאחור ואף במהירות מסויימות כאילו הם עומדים במקום.

הזכרת לי שלפני איזה 15 שנה צילמתי מטס של חיל האויר ואחד הדברים שאני זוכר שצחקתי עליהם זה שבגלל אותו עניין של מס' הפריימים לשניה מסוקי היסעור בוידאו ממש שינו את חוקי הגרויטציה- הם טסו עם רוטורים שבקושי זזים (בוידאו הרוטורים השלימו סיבוב מלא כל 10-15 שניות בערך...).

זה באמת משעשע מה שנתון FRAME PER SEC עושה לאלמנטים נעים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מנצל"ש לשאלה נוספת

למה בפונקציית צילום עצמי בסמארטפון, ובכלל כשהופכים תמונה, הפנים נראים עקומים?

הרי הפני הם סימטריים, אבל כשהופכים את התמונה, הראש נראה עקום והמפרץ בצד שמאל נראה עמוק יותר :-D

מדוע ולמה?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הפנים הם לא סימטריות.

הדבר נובע מהעניין שבחיים שלך לא ראית את עצמך כמו שאתה באמת נראה, תמיד עמדת בפני מראה שגם הפכה את התמונה ולכן זו התמונה היחידה של עצמך שאתה מכיר, למרות שזה לא באמת איך שאתה נראה במציאות.

כשאתה הופך את התמונה, המוח ההגיוני שלך אומר לך שזה אתה, אבל החלק שאחראי על זיהוי פנים מיידי אומר לך שזה לא אתה (מכיוון שאף פעם באמת לא ראית את עצמך בצורה האמיתית), וזה יוצר התנגשות, ולכן ההרגשה המוזרה.

פורסם

בתעשייה מקובלים סטרובוסקופים לשימושים שונים - לזיהוי של מהירות סיבוב של מנועים וצירים (ללא שימוש במדבקות רפלקטיביות לטכומטרים אופטיים וללא שימוש באנלייזרים הדוגמים את הרעידות ומחשבים את המהירות מתוך משטר הרעידות), לניטור של תדרי רעידה של צנרת (תופעה מאד נפוצה במדחסים), לזיהוי חופש במצמדים (קפלינגים, לא קלצ'ים), לזיהוי קל של צירים עקומים וכדומה.

יוסי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא יודע אם מדובר באגדה אורבנית, אבל אני זוכר איזה מורה לפיזיקה שאמר לנו שאסור שבנגרייה תהיה רק תאורת נאון, בגלל שהיו מקרים שתדר הסיבוב של המסור תאם את תדר ההבהוב של מנורת הנאון- זאת אומרת שכל פעם שהנאון "מצמץ" המסור הספיק לעשות בדיוק סיבוב אחד, מה שגרם לו בעצם להראות עומד. כמה אנשים איבדו כמה גפיים עד שהאיסור הזה נכנס...

לא יודע עד כמה זה נכון אבל זה עוזר להבין את הקונצפט של הסטרוב בצורה גרפית ביותר :-)

פורסם

זאת ממש לא אגדה אורבנית. חמי היה קצין מכונה (צ'יף) בחיל הים. באחד הקורסים המקצועיים המתקדמים שהוא עבר במסגרת תפקידו ע"י הטכניון, הוסבר לו שבסדנה שבה יש חלקים מסתובבים כמו מסור או מדחס, קיימת חובה להציב תאורת נאון בזווית מסויימת (זה היה מזמן, הוא כבר לא זוכר במדויק איזו זווית) כדי למנוע מצב שבו מישהו יפצע רק כי חשב בטעות שהמכונה אינה פועלת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בבית ספר תיכון (למדתי מכניקה עדינה), מעל כל מחרטה/כרסמת עמדה גם מנורת ליבון רגילה בדיוק מהסיבה הזאת.

במהירות סיבוב שתואמת ל 50 הרץ, כוש המחרטה אכן נראה עומד או מסתובב במהירות איטית.

פורסם

אותו עקרון:

זה תלוי במהירות הצילום (פריימים בשנייה) ובמהירות ההצגה של הפריימים על המסך.

ברגע שאתה משנה אחד מהם וזה לא בתיאום מושלם אז אתה תקבל את האשליה שהמים עומדים\עוברים לאט לאט\חוזרים אחורה.

כמובן שהצלם רואה את זה הוא לא רואה את מה שאתה רואה דרך המסך. הוא רואה את המים כמו שאתה רואה את המים יורדים מהברז.

רק אחרי שזה מנוגן על מסך עם קצב רענון כלשהו, אפשר לשחק עם זה.

דרך אגב, תצלם מאוורר בוידאו ותראה מה קורה מהרגע שהפעלת אותו ועד שהוא פועל במצב רגיל וגם לאחר שלחצת על כיבוי, עד לרגע הפסקת הסיבוב.

• תוכן חדש...