Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט עד 20 אלף

cosec
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

לצערי הרב האופנוע שלי נגנב במהלך החג והנה אני כאן, מתכנן לקנות רכב לראשונה בחיי. אני אקדים ואומר שאני לא המבין הכי גדול ברכבים, וזאת בלשון המעטה.

הדרישות שלי הן הבאות:

* יעמוד בנסיעה שבועית (הלוך ושוב) חיפה-ת"א.

* יוכל "לסחוב" את העליות של חיפה.

* לא רכב גדול מדי בשביל חנייה במרכז ת"א.

* חסכוני בדלק עד כמה שניתן, בכל זאת סטודנט..

* טיפולים וחלפים זולים, שוב העניין הכלכלי.

* מודל 2004 לפחות- לא מעוניין ברכב שנמצא יותר מעשור על הכביש.

* מניח שלא מעבר ליד 3.

* אני נהג חדש (הוצאתי רישיון לרכב רק לפני שנה ולא נהגתי מאז) אז רכב "נוח" שקל להתרגל אליו.

קודם כל אשמח אם מישהו יוכל לעבור על הרשימת מכולת למעלה ולומר לי האם היא ריאלית במסגרת התקציב.

האם אחת מהדרישות סותרת את השנייה? והאם הייתם משנים משהו לאור הנתונים?

שנית, ובדיוק בשביל זה אני כאן- אשמח אם תוכלו להמליץ לי על רכב שיעמוד בדרישות הללו או ברובן.

משום מה פיג'ו 206 (מצאתי ביד2 מודל 2006 במסגרת התקציב עם קילומטרז' 180K~) קורצת לי למרות שהמון אמרו לי להתרחק מצרפתיות.

דבר אחרון, קראתי כמה הודעות כאן על "יישור קו"- כלומר האם עדיף לחפש רכב ב-15K ולהשקיע את ה-5K הנותרים על טיפול?

בברכה ותודה מראש,

אלון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי פיאט פונטו ספייס תתאים לך. לא חשוב איזה רכב תבחר בכל מקרה תשאיר כסף בצד ליישור קו ולהפתעות (ויש הפתעות, מבטיח לך).

בכל מקרה הכי חשוב למצוא רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה עם טסט ארוך עד כמה שניתן ושכל המכלולים עובדים.

בנוסף, ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התגובות.

ידעתי ששכחתי משהו- מעוניין באוטומט.

לגבי יישור קו- אני חושב שבאמת אחפש משהו בסביבות ה-15K ואשאיר 5K לטיפול גדול מיד לאחר הקנייה. לגבי תיקונים- ברור לי שמתישהו בעתיד משהו יתקלקל, אני פשוט מעוניין שהטיפולים יהיו זולים ככל שניתן. כלומר מראש לא לרכוש רכב שהחלפים שלו ידועים כיקרים.

itamarg -קראתי את המדריך שלך והוא מצוין! לגבי הפורד, תוכל להיות יותר ספציפי לגבי מודל? והנפח מנוע לא קטן מדי לעליות של חיפה?

עריכה אחרונה על ידי cosec
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כתבתי על פורד, בכל מקרה פיאט פונטו ספייס 80 כ"ס אוטומטית לדעתי תהיה אופציה טובה. היא זריזה, חסכונית בדלק וזולה לאחזקה. חפש ביד 2 איזה מודלים נכנסים לך לתקציב והכי חשוב- היסטוריית טיפולים ושהכל עובד.

אם היית מתפשר על גיר רגיל היה אפשר להציע לך עוד אופציות כמו סיאט קורדובה ידנית/סקודה פאביה/סיאט איביזה או אפילו פולו קלאסיק דיזל ידנית

(לא סתם נהגי המוניות אוהבים אותן, אמינות מאוד וחסכונית בדלק).

גיר אוטומט וחסכון בדלק זה לא תמיד הולך ביחד...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כתבתי על פורד, בכל מקרה פיאט פונטו ספייס 80 כ"ס אוטומטית לדעתי תהיה אופציה טובה. היא זריזה, חסכונית בדלק וזולה לאחזקה. חפש ביד 2 איזה מודלים נכנסים לך לתקציב והכי חשוב- היסטוריית טיפולים ושהכל עובד.

אם היית מתפשר על גיר רגיל היה אפשר להציע לך עוד אופציות כמו סיאט קורדובה ידנית/סקודה פאביה/סיאט איביזה או אפילו פולו קלאסיק דיזל ידנית

(לא סתם נהגי המוניות אוהבים אותן, אמינות מאוד וחסכונית בדלק).

גיר אוטומט וחסכון בדלק זה לא תמיד הולך ביחד...

משום מה פורד הייתה תקועה לי בראש.

אני קורא קצת על הפונטו וזו באמת נשמעת כמו אופציה טובה, רק שוב- חבר אמר לי שלחיפה כדאי רכב עם מנוע 1400 סמ"ק לפחות. אני מניח שזה לא הכי מדויק וגם המשקל הוא פקטור ולכן הפונטו תעשה עבודה טובה?

עריכה: הוא אפילו אמר 1600 סמ"ק..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מה שניקרא "יחס משקל הספק" תוכל לקרוא על זה כאן:

http://www.netcar.co.il/magazin/milon.asp#19

וכאן:

http://www.netcar.co.il/magazin/howto.asp#7

אני חושב שעדיף לך גיר רגיל, גם בגלל ביצועים יותר טובים, צריכת דלק יותר טובה אמינות ועלויות תיקון במידת הצורך.

אבל שיקול שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגטס פחות חיסכונית,אבל אמינה,הספייס עדיפה בגירסת הelx עם גיר רציף לעוצת רובוטי בsx,אבל רוב הספייס הם sx.

כמו כן היא תהיה זריזה יותר.

לכן אם תמצא elx שמורה לך עליה,אם לא תחפש גטס gls/gli/glx.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגטס פחות חיסכונית,אבל אמינה,הספייס עדיפה בגירסת הelx עם גיר רציף לעוצת רובוטי בsx,אבל רוב הספייס הם sx.

כמו כן היא תהיה זריזה יותר.

לכן אם תמצא elx שמורה לך עליה,אם לא תחפש גטס gls/gli/glx.

הלכתי קצת לאיבוד.

לפי המחירון של יד2 במודלים 2005-2006 לא קיים דגם ELX. כמו כן, תוכל להסביר קצת על גיר רציף לעומת רובוטי ב-sx? :shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשנים הללו הוא ניקרא dynamic

רובוטי-חיסכוני כמו ידני ומתהג כמוהו,החיסרון שהעברת הילוכים בעיר לא חלקה כמו אוטומט רגיל.

רציף מעט פחות חיסכוני,אבל חלק יותר מאוטומטי כי אין שם הילוכים,זה מבוסס על שרשרת,תסתכל ביוטיוב איך זה עובד.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה לא קשורה, נאמר ומצאתי מבנאדם פרטי רכב ביד2 שהייתי רוצה לראות.

אני ממרכז הארץ והוא מקרית-שמונה, מה מקובל? שאני אגיע אליו? נפגשים באמצע הדרך?

עוד שאלה- כל פיאט שאני מוצא במסגרת התקציב עשתה קילומטרז' מכובד- 150K ויותר (ולפי מה שקראתי בסביבות ה-250K צריך כבר לשקול אוברול). לחילופין ראיתי כמה מודעות של פיאט שהחליפו לה מנוע, אבל די סלדתי מהמודעות האלה. האם בצדק? הטיעון שלי הוא שאם הוחלף מנוע, זה אומר שדי שחטו את הרכב ומן הסתם שאר המכלולים בלויים יותר מרכב שעשה 150K. אתם מסכימים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...