Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמח שיש את הפורום הזה בשביל השאלות הללו.

תודה מראש לעונים.

אנחנו זוג בני 30 (ללא ילדים בנתיים) עם תקציב של עד 75,000 שח לרכב מסוכנות (אלדן, אביס, שלמה סיקסט וכו' - לא אדם פרטי).

אנחנו מחפשים:

א. בטיחות!!

ב. צריכת דלק טובה (נוהגים 5 ימים בשבוע בתוך חיפה).

ג. ביטוח מקיף+חובה במחיר סביר (לא רכבים "גניבים" מידי).

ד. לא צרפתיות / לא קוריאניות / לא קורולה (די, יש יותר מידי).

אנחנו לחלוטין פתוחים להצעות.

מה עולה לכם בקנה?

פורסם

הונדה ג'אז או טיוטה פריוס או סוזוקי SX4 או ניסאן טידה או אפשר גם את סופר מיני כגון יאריס סוזוקי סוויפט או סוזוקי ספלאש . תלוי בצרכים שלכם . כל מה שהמלצתי חסכוניות בדלק ואמינות מאוד עם שוק סחיר .

פורסם

האופציה המתאימה ביותר שעולה לי בראש היא הונדה ג'אז היברידית מודל 2011-12.

יש לה ציונים טובים במבחני הריסוק (5 כוכבים), איבזור בטיחות מלא (6 כריות אויר, ESP, משענות ראש קדמיות עם מערכת נגד צליפת שוט), הישיבה גבוהה, מראות הצד גדולות כך שהראות סביב לרכב מעולה ותוספת להגה קל מאוד היא מכונית שמאוד קל ונוח לתמרן בעיר.

מרווח הפנים מעולה והבגאז' לא רע, בהחלט יכול להספיק לזוג+1 (בע"ה).

צריכת הדלק בתוך העיר במכונית הזאת יכולה להשתנות, בימי קיץ חמים היא לא תהיה חסכונית במיוחד כי כאשר יש צורך במזגן דולק יש צורך לבטל את מערכת דימום המנוע האוטומטית, אך עדיין יש את סיוע המנוע החשמלי כך שמקבלים ביצועים טובים בתנאים עירוניים בלי לצרוך המון דלק.

לחובתה יש מתלים לא מבריקים כך ששיכוך המהמורות לא משהו ונהיגה מהירה בכבישים מפותלים היא לא משהו שתרצו לעשות איתה, אבל כמו כמעט בכל מכונית מודרנית, תדאגו לצמיגים איכותיים, במצב טוב ועם לחץ אוויר תקין והכל יהיה בסדר.

הג'אז ההיברידית נפוצה מאוד ברוב חברות הליסינג, במהלך החיפוש אני ממליץ בחום גם לבדוק באוטוסנטר, שהיא חלק מקבוצת "מאיר" (יבואנית הונדה) ופרט לכך שהיא דואגת למכור את המכוניות המשומשות של "הרץ" (שגם היא חלק מקבוצת "מאיר" ומחזיקה הונדות רבות) היא גם למעשה מחלקת הטרייד אין של "מאיר" ומגיעות אליה גם מכוניות פרטיות מעיסקאות טרייד אין בסוכנויות הונדה.

פורסם

תודה רבה לשניכם בנתיים.

חייב לומר שההמלצה המפורטת מאוד על הג'אז גרמה לי לחשוב עליה.

עם זאת, מדאיג אותי מעט הנושא ההיברידי - איך היא מבחינת יוקר טיפולים? אפשר לגשת איתה לכל מוסך או שצריך להגיע למוסכי הונדה בלבד?

מה בדבר פולו או גולף? מנועי TSI של 1.2 או 1.4

פורסם
תודה רבה לשניכם בנתיים.

חייב לומר שההמלצה המפורטת מאוד על הג'אז גרמה לי לחשוב עליה.

עם זאת, מדאיג אותי מעט הנושא ההיברידי - איך היא מבחינת יוקר טיפולים? אפשר לגשת איתה לכל מוסך או שצריך להגיע למוסכי הונדה בלבד?

מה בדבר פולו או גולף? מנועי TSI של 1.2 או 1.4

לא אוהב מנועי טורבו - זה בלאי גבוה ופתח לבעיות בעתיד .

הונדה ג'אז - מבחינת טיפולים שוטפים המחירים זהים לרכב רגיל . וכן, ברכב הייבריד תמיד מומלץ מוסך מורשה .

פורסם

אני רואה שיש התפזרות קלה, וזה בסדר, אבל בוא נעשה סדר.

הונדה ג'אז ופולקסווגן פולו הן מכוניות סופר מיני, הגולף והאסטרה הן מכוניות משפחתיות קומפקטיות, גדולות, יקרות, פחות נוחות לתמרון בעיר וגם צורכות מעט יותר דלק.

דגמי פולקסווגן ידועים במחירי ביטוח גבוהים יחסית, ההפרשים כמובן משתנים לפי מקום מגורים, גיל הנהגים, היסטוריית תביעות וכו', שווה לבדוק לפני באינטרנט כדי לקבל הערכה.

בנוסף יש הרבה באז בנושא אמינות מנועי הTSI ובמיוחד על אמינות גיר הDSG שמותקן במכוניות הללו, אני אישית לא הייתי קונה רכב משומש בעל DSG בשלב זה, למרות שאני מאמין שפולו TSI מכונית יותר מהנה מג'אז. בכל מקרה תערוך חיפוש פה בפורום על DSG7 ותבין קצת על מה מדובר.

בנוגע לאסטרה, אני עוד לא נתקלתי בתלונות הנושא אמינות, וסה"כ מדובר במכונית טובה שתהיה נוחה וחזקה מהג'אז, אך צריכת הדלק תהיה גבוהה מהג'אז.

בעניין טיפולים ברכב היברידי, המערכת ההיברידית, כל עוד תקינה לא דורשת תחזוקה שוטפת. אף אחד לא יכריח אותך לטפל במוסך הונדה, אבל כדאי לבחור מוסך שמבין ויודע להתעסק עם מכוניות היברידיות.

אפשר שאלה? תודה.

מה הבעיה עם קוריאניות?

פורסם

בזמן שאני מחכה לתגובות הקהל הרחב, קראתי קצת בפורום על DSG, דברתי עם סוכן הביטוח שלי והחלטתי לרדת לחלוטין מפולו או גולף.

דברייך רק מחזקים את ההחלטה שלי.

לגבי הקוריאניות, לא משהו אישי - פשוט יש יותר מידי על הכבישים בישראל.

לא אמרתי את זה בהתחלה, כי אולי באיזשהו מקום זה ילדותי או סממן למשבר גיל ה-40 (אני בן 29 :-P ), אבל אני רוצה רכב עם טיפה פלפל, משהו שמעט יוצא דופן על הכביש (נכון, זה בלתי אפשרי בתקציב המדובר, אבל עם זאת לא רוצה עוד יונדאי I30 ולא פורד פוקוס טורר (הן כמו מגפה על הכביש) ולא מאזדה 3 לסוגיה וכדומה).

אחרי קריאה מרובה, בעיקר בפורום המדהים הזה ועוד שלל סקירות ווידאו ברחבי הרשת די ננעלתי על האסטרה 1.4 טורבו 2011 (האצ'בק).

גם הביטוח שלה במחיר מצויין.

מחר אלך לחפש אותה בסוכניות הרכב - שלמה, טרייד-אין-מובייל ואוטוסנטר.

מה דעתכם?

פורסם
בזמן שאני מחכה לתגובות הקהל הרחב, קראתי קצת בפורום על DSG, דברתי עם סוכן הביטוח שלי והחלטתי לרדת לחלוטין מפולו או גולף.

לא אמרתי את זה בהתחלה, כי אולי באיזשהו מקום זה ילדותי או סממן למשבר גיל ה-40 (אני בן 29 :-P ), אבל אני רוצה רכב עם טיפה פלפל, משהו שמעט יוצא דופן על הכביש (נכון, זה בלתי אפשרי בתקציב המדובר, אבל עם זאת לא רוצה עוד יונדאי I30 ולא פורד פוקוס טורר (הן כמו מגפה על הכביש) ולא מאזדה 3 לסוגיה וכדומה).

אחרי קריאה מרובה, בעיקר בפורום המדהים הזה ועוד שלל סקירות ווידאו ברחבי הרשת די ננעלתי על האסטרה 1.4 טורבו 2011 (האצ'בק).

מה דעתכם?

הייתי אומר לך לחשוב שוב פעם על מה שהמלצתי לך קודם - הונדה ג'אז .

פורסם

יש להוריי ג'אז היברידית וזה רכב מצויין

חסכוני, מרווח ונוח

בנוגע למחירי טיפולים: הרכב רק עם 3000 ק"מ אז אני עדיין לא יודע

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לא רוצה להמליץ ספציפית על דגם אבל רוצה בכל זאת להביע דיעה שאני רואה לנכון שיכולה לעזור.

לפני כשנה עמדנו בפני סיטואציה דומה עם תקציב מעט נמוך יותר, זוג שעתיד להפוך למשפחה צעירה ומעוניין ברכב בטיחותי עם עלויות אחזקה נמוכות.

אנו בחרנו ברכב סופר מיני, אצלנו זו הייתה הפיאסטה הידנית, רכישה של רכב סופר מיני איפשרה לנו לקנות דגם חדיש בכמה מודלים ממקביליו בקטגוריית המשפחתיות, טסט ב1200 ש״ח, ביטוח ב4000 ש״ח ללא כל צורך בקודנית וצריכת דלק נמוכה הפכו את העסקה למשתלמת במיוחד.

אני לא רואה כל סיבה לקנות משפחתית לפני שבאמת תצטרך כזו, ניתן בקלות להסתפק בסופר מיני או תת משפחתית.

כמה נקודות חשובות-

1. למרות שסופר מיני עונה על כל הצרכים, ברגע שמכניסים לאוטו סל קל או מושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה, המושב שליד הנהג מצטמצם מאוד ואיננו מאפשר ישיבה נוחה של אדם מבוגר, למרות זאת אם מדובר עליכם + תינוק, אני לא רואה סיבה שהרכב לא יהיה מספיק ל3 שנים לערך.

2. הונדה גאז אומנם סופר מיני אבל המרווחת ביותר שלי יצא להיתקל בה, רכב מרווח מאוד, שים לב כי בדגם ההיברידי הבגאז קטן משמעותית מהדגם בנזין.

3. הונדה גאז נסחרת במחירים יחסית גבוהים למקבילותיה משאר החברות וממה שהבנתי גם עלויות האחזקה גבוהות יותר.

4. אם ניתן, תשקול רכבים ידניים, יאפשר לך אפילו לקבל רכב חדש ואחריות יצרן של 2-3.

פורסם

מה דעתכם?

קח בחשבון שצריכת הדלק של האסטרה טורבו לא מזהירה..

פורסם

מכיוון שהשימוש שלכם הינו עירוני בעיקרו רכב היברידי הוא הרכב שיתן לכם את צריכת הדלק המיטבית לשימוש שלכם.

לא אני במקומכם הייתי הולך דווקא על הטויוטה פריוס ולא על ההונדה ג'אז בגלל שהמערכת ההברידית שלה מתאימה יותר לשימוש עירוני, ואמינה יותר מהמערכת ההברידית של הונדה.

הדגם גם זמין יותר למכירה בחברות הליסינג השונות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא רוצה להמליץ ספציפית על דגם אבל רוצה בכל זאת להביע דיעה שאני רואה לנכון שיכולה לעזור.

לפני כשנה עמדנו בפני סיטואציה דומה עם תקציב מעט נמוך יותר, זוג שעתיד להפוך למשפחה צעירה ומעוניין ברכב בטיחותי עם עלויות אחזקה נמוכות.

אנו בחרנו ברכב סופר מיני, אצלנו זו הייתה הפיאסטה הידנית, רכישה של רכב סופר מיני איפשרה לנו לקנות דגם חדיש בכמה מודלים ממקביליו בקטגוריית המשפחתיות, טסט ב1200 ש״ח, ביטוח ב4000 ש״ח ללא כל צורך בקודנית וצריכת דלק נמוכה הפכו את העסקה למשתלמת במיוחד.

אני לא רואה כל סיבה לקנות משפחתית לפני שבאמת תצטרך כזו, ניתן בקלות להסתפק בסופר מיני או תת משפחתית.

כמה נקודות חשובות-

1. למרות שסופר מיני עונה על כל הצרכים, ברגע שמכניסים לאוטו סל קל או מושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה, המושב שליד הנהג מצטמצם מאוד ואיננו מאפשר ישיבה נוחה של אדם מבוגר, למרות זאת אם מדובר עליכם + תינוק, אני לא רואה סיבה שהרכב לא יהיה מספיק ל3 שנים לערך.

2. הונדה גאז אומנם סופר מיני אבל המרווחת ביותר שלי יצא להיתקל בה, רכב מרווח מאוד, שים לב כי בדגם ההיברידי הבגאז קטן משמעותית מהדגם בנזין.

3. הונדה גאז נסחרת במחירים יחסית גבוהים למקבילותיה משאר החברות וממה שהבנתי גם עלויות האחזקה גבוהות יותר.

4. אם ניתן, תשקול רכבים ידניים, יאפשר לך אפילו לקבל רכב חדש ואחריות יצרן של 2-3.

בהמשך להודעה- סתם לידיעתכם יש עכשיו מבצע של פיאסטה ידנית חדשה ב- 70000. יכול להתאים לכם בתקציב אם אתם בקטע של ידני.

פורסם

ידני לנסיעות עירונית בחיפה - נשמע לי רעיון לא מוצלח במיוחד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...