Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהכותרת חשבתי שיהיה פה שרשור על תרבות נהיגה - ואיך כולם מפריעים לצדיק לנהוג כמו שהוא אוהב.

לעניין שאלתך - לי נראה שדי תחמת את טווח הבחירה ולכן הייתי מזיז את הישבן ומניח אותו על מושבי המועמדות ונוהג במסלול דומה לזה שאתה מבלה בו. שעה נהיגה רצופה, תלמד אותך למי אתה הכי מתחבר ומי פשוט לא מתאימה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש עכשיו במבצע עד אוקטובר על שברולט סוניק ב79 אלף,זה אמנם לא מיני,אלא משפחתית קטנה,אבל במחיר שלה היא אפילו זולה מסופר מיני אוטומטית,ככה ששווה לבדוק אותה.

יש גם את הרנו קליאו יד 1 0 ק"מ:

http://www.motori.co.il/camp.php?id=74#video

רכב זריז,מאובזר,וניראה פשוט מעולה.

הDSG לא נחשב לשיא האמינות,עם הזמן החברה מדווחת ששיפרו אותו,אבל עדיין ניתן לשמוע פה בפורום על רכבים עם בעיות,אישית הייתי יורד,אולי בעתיד כשבאמת לא יהיו בעיות.

אותה תיבה קיימת גם באיביזה.

הייתי היום בסוכנות, נגמר המבצע של הסוניק סדאן ב 79..

פורסם

אם אתה רוצה אוטומט ומוכן לשלם על זה אז תבחר באוטומט ע"מ שלא תצטער על כך מאוחר יותר, אבל אז אתה צריך להבין שיש פה איזשהו טרייד-אוף בין גירים חסכוניית בדלק (רובוטיים רגילים וכפולי מצמדים) אך בעלי מוניטין אמינות מפוקפק משהו לבין לא חסכוניים (אוטומט רגיל) שכבר מפגינים אמינות דיי טובה, כמו כן יש סיפור דומה בעניין מנועי הטורבו למנועים האטמוספריים.

במקרה שלך, בו מדובר בתנאי נסיעה תובעניים יחסית וכמות נסועה לא נמוכה אני חושב שהייתי "לוקח סיכון" ובמידה ואכן הרכב לא אמין הייתי מחליף אותו בסוף האחריות.

מישהו יודע האם עדיין נמכרת איביזה 1.2 אוטומט ב80 א' ש"ח? כי אם כן זו עסקה מעולה.

בנוסף שווה לעבור בטויוטה ולבדוק תנאי עסקה על היאריס (לא היברידית), היא לאחרונה עברה מתיחת פנים ואולי נשארו מכוניות מהצורה הישנה בתנאים עדיפים, היא אמנם לא תהיה זריזה כמו האיביזה טורבו, אבל עדיין נחשבת לחסכונית ומבחינת אמינות ושמירת ערך זה כנראה ההימור עם הסיכון הכי נמוך בקטגוריה.

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ספלאש היא לא בדיוק סופר מיני, היא נופלת במשבצת של המכוניות שנמצאות בין מיני לסופר מיני ביחד עם הספייס סטאר ועם המיקרה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שתי הערות:

1. לחזור לנהיגה על ידני זה עניין של כמה דקות. עשיתי את הניסוי עם בני הבכור, עבר טסט ומאז נהג רק באוטומטית, השנה - לאחר 6.5 שנים - בטיול חו"ל התישב במושב הנהג של הגולף הידנית, הניע ונהג - כאילו לא קרה דבר. אני מניח שאתה לא פחות מוכשר.

2. לפי התאור שלך אני מניח שאתה עושה תורנויות של רופאים - 24-32 שעות. לנהוג אחרית תורנות כזו מתה"ש לירושלים זה חוסר אחריות מוחלט (אפילו אם הצלחת לחטוף כמה שעות של תנומה טרופה בלילה). אם אתה רואה את עתידך בתה"ש אתה צריך למצוא מקום מגורים יותר קרוב, או למצוא תחבורה יותר בטיחותית (כלומר - שלא אתה יהיה זה שינהג אחרי תורנות). נדמה לי שבתה"ש יש איזה מגורי צוות, בדוק אם זה קיים, ואם כן - האם זה רלווני לגביך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שתי הערות:

1. לחזור לנהיגה על ידני זה עניין של כמה דקות. עשיתי את הניסוי עם בני הבכור, עבר טסט ומאז נהג רק באוטומטית, השנה - לאחר 6.5 שנים - בטיול חו"ל התישב במושב הנהג של הגולף הידנית, הניע ונהג - כאילו לא קרה דבר. אני מניח שאתה לא פחות מוכשר.

2. לפי התאור שלך אני מניח שאתה עושה תורנויות של רופאים - 24-32 שעות. לנהוג אחרית תורנות כזו מתה"ש לירושלים זה חוסר אחריות מוחלט (אפילו אם הצלחת לחטוף כמה שעות של תנומה טרופה בלילה). אם אתה רואה את עתידך בתה"ש אתה צריך למצוא מקום מגורים יותר קרוב, או למצוא תחבורה יותר בטיחותית (כלומר - שלא אתה יהיה זה שינהג אחרי תורנות). נדמה לי שבתה"ש יש איזה מגורי צוות, בדוק אם זה קיים, ואם כן - האם זה רלווני לגביך.

כן אני עושה משמרות של למעלה מ12 שעות לפעמים וזאת בעיה לא קטנה אחרי תורנות שכזאת לחזור לבית מתל השומר.אכן המטרה שלי לפנות להנהלת תל השומר בדבר מגורים ולנסות לקבל דיור צוות.

פורסם

תשמע - לפני למעלה מ-20 שנה היו לי שנתיים שבהן הייתי חוזר מעפולה לחיפה אחרי משמרות לילה. אמנם כבישי העמק במהדורת 1990 ולא 1 (או אפילו 443), המודרניים אבל במבט לאחור אני מבין כמה הייתי טיפש וסיכנתי את עצמי ואת האחרים על הכביש. חשוב מאד שתמצא פתרון לבעייתך, במיוחד אם מדובר במשמרות לילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליצים פה לבחור לקנות גיר ידני. מבטיחים לו שהוא "יתרגל". מעניין מה הוא יחשוב על ההמלצה בפקקים של הבוקר - קודם במחסום מכבים ואחרי זה אחרי מחלף בן שמן. ובחזור ממבוא מודיעים עד למחסום מכבים ואח"כ לפני מחסום עופר. בהצלחה לפותח האשכול עם הקלאץ' - יהיה מענג ללא ספק....

פורסם

כפי שכתב קודמי, הכבישים נעשים צפופים יותר ויותר, ונסיעה בפקקים עם גיר ידני, ועוד על בסיס יום יומי היא סיוט (זו הסיבה שעברתי לאוטומטי).

הפיקנטו הוא רכב קטן ונהדר, אבל למרות קוטנו הוא ממש לא חסכוני, בעיקר כאשר נדרש ממנו להאיץ תחת עומס (עליות, מזגן וכו), כנראה בגלל המנוע הקטן (כן, גם ליטר ורבע זה עדיין קטן), ואולי כי יונדאי (כן. פיקנטו זה יונדאי, וכך גם ה-I20...) לא למדו לייצר מכוניות חסכוניות...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
שלום לכולם,

אתחיל בקצת רקע על עצמי,אני בן 25 מתגורר נכון להיום בישוב גבעת זאב שנמצא במרחק של 7 דקות נסיעה פחות או יותר מירושלים ליד כלא עופר מי שמכיר.באוגוסט סיימתי את לימודי התואר הראשון שלי,וכעת אני עובד בבית החולים תל השומר ליד רמת גן.ביום על הכביש מהבית לעבודה אני עושה כ100 ק״מ.נעבור לנושא שלשמו התכנסנו ובו אני צריך עזרה,מציאת הרכב הראשון שלי,שיהיה הנכון והטוב ביותר לצרכיי.

אני מחפש אוטו קטן/קומפקטי אבל חזק שצריכת, הדלק שלו תיהיה נמוכה כמה שאפשר והביקורים במוסך והריבים עם היבואן לא יהפכו עניין שבשגרה.חשובה לי אמינות הרכב(גיר מנוע וכו׳) כמו גם היכולת שלו לעבור כל יום מרחק של כ100 ק״מ בממוצע הכוללות נסיעות עם עליות וירידות.העדיפות היא כאמור לרכב קטן עם גיר אוטומטי כי על ידני שכחתי לנהוג ולנסות לחזור עכשיו לגיר הידני הוא סיפור בעקבות השעות הרבות שאני מבלה בבית החולים.

התקציב שלי עומד על בערך 90 אלף שקלים עם אופציית מתיחה של בערך עוד חמשת אלפים שקלים.המטרה שלי לקנות רכב חדש מאולמות התצוגה ולא להתחיל להתעסק עם אנשים פרטיים וחברות השכרה(בלי להעליב אף אחד,סליחה מראש אם פגעתי).

אז חברה אשמח אם תוכלו לייעץ ולסייע לח ברכישת רכב חדש ואם תוכלו להרחיב על ההצעות שלכם זה יהיה מצויין כי הבנה במכוניות היא ממני והלאה.

תודה לכל העונים.

אני ממליץ על טיוטה יאריס או על הונדה ג'אז . אמינות ,חסכוניות ושוק אש .

פורסם

יש לי חבר שעושה חיפה תל אביב עם הריו כבר כמה חודשים והוא מרוצה ממנה, אבל הוא באמת עם אוטומט בגלל הפקקים וגם אין מה להשוות בין כביש החוף לכביש אחד.. תוכל לעדכן פה מה ראית/עשית?

פורסם
יש לי חבר שעושה חיפה תל אביב עם הריו כבר כמה חודשים והוא מרוצה ממנה, אבל הוא באמת עם אוטומט בגלל הפקקים וגם אין מה להשוות בין כביש החוף לכביש אחד.. תוכל לעדכן פה מה ראית/עשית?

אני לרוב לא נוסע בכביש אחד,אלא על כביש 443 אם הוא מוכר לך במקרה.אני גר בישוב בין שני ערים גדולות ירושלים ומודיעין מכבים רעות.באיזור של מודיעין מצוי מחסום מכבים שמעבר בו בשעות הבוקר הוא זוועתי במיוחד מבחינת תנועה.אחרי שכבר עברת את המחסום הזה צפויה לך נסיעה על כביש אחד שהיא לא נעימה מבחינת כמות הרכבים בשעות הבוקר שמנסים לא להיתקל בפקקים-לא נעים אך לא נורא.סיימת עם כביש אחד אתה מתחבר לכביש ארבע שמוביל לתל השומר וגם שם הנסיעה לא נעימה כי יחד איתך למשמרת בוקר אמורים להגיע בערך עוד כ5000 עובדים ואתה שוב נתקע.בבוקר נסיעה לא כיפית במיוחד,במיוחד שאתה רק קם משינה חחח.בחזור היציאה מתל השומר עד שעולים על כביש ארבע פשוט זוועה מעבר לזה הנסיעה חלקה.

מקווה שהבנתי אותך נכון ועניתי על השאלה.אם אתה מתכוון איך זה לנסוע עם הרכב החדש?אז כשיהיה אחד כזה לא תיהיה לי בעיה לעדכן בבחירה והאם היא עונה על הדרישות או לא.

פורסם

למישהו יש ניסיון עם האיביזה 5 דלתות 1.2 tsi עם הגיר dsg7 שיכול להרחיב לי עליה והתרשמותו ממנה?או יכול לסדר לי לינק עם סקירה על הרכב ו/או לינק על אנשים שמחזיקים ברכב ויש להם התרשמות לשני הצדדים(לטוב או לרע) על הרכב?

בנוסף אם מישהו יכול לספר לי באיזה שנה החלו להשתמש בגיר הdsg7?

• תוכן חדש...