Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מומלץ בכלל,ממליון סיבות שונות.

מה המטרה שלך בשינוי למידה כזו? אין שום סיבה בעולם לבצע את ההחלפה הזו,ממש אין מחסור של צמיגים במידה המקורית שלך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מומלץ בכלל,ממליון סיבות שונות.

מה המטרה שלך בשינוי למידה כזו? אין שום סיבה בעולם לבצע את ההחלפה הזו,ממש אין מחסור של צמיגים במידה המקורית שלך.

א. החתך של הצמיגים שלי נמוך - זה אומר שבכל בור שאני נכנס אליו בטעות הג'אנט שלי מתעקם! זאת הסיבה שעברתי למגנזים מלכתכילה, החישוקים המקוריים נדפקו. ולא הרבה זמן אחרי זה גם החישוקים החדשים ממגנזיום נדפקו. שילמתי 600 שקל לתיקון של שני חחישוקי מגנזיום אצל מישהו שמתמחה בזה אבל זה לא תיקון ב100% זה רק שיפר את המצב. עכשיו כשאני קונה חישוקים חדשים דנדשים אני מעוניין להגן עליהם עם צמיג קצת יותר גבוה!

ב. יש מחסור חמור לצמיגים במידה שלי מאחר ואני מבקש צמיגים משנת ייצור 2014 - פשוט אין.

פורסם (נערך)

במקרה אני גם בעלים של פיאסטה. לא יודע איפה חיפשת אבל צמיגים לא חסר.

ואם אתה חושב שג'אנט יותר עמיד למכות מגלגל ברזל אתה טועה.

העליה בחתך באה על חשבון יציבות.

ואם הגלגלים שלך מתעקמים מכל בור זו בעיה מאוד רצינית, שאני בספק מאוד שמקורה טמון ברכב.

זה ידוע שהמידה הזו מאושרת לרכב, אבל הרכב לא מכוייל אליה.

כל עליה של מעל ל3% בגודל של הצמיגים מעל המקורי לא מומלץ!

גם נאמר באתר 1010tiers שזה עלול לגרום לכשל בבלמים אך אני לא יודע עד כמה זה נכון.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני לא חושב שיש כאן ספק בפן הבטיחותי.

ובכל תשובותי הסתמכתי בדיוק על הלינק שנתת, מידע נוסף ברשת והתמונה שצירפת של המדבקה ברכב.

לא יודע מדוע אתה לא מצליח למצוא צמיגים טריים במידה 195/50. ממש לא מדובר במידה נדירה. אולי כדאי להרחיב את מעגל החיפוש שלך.

חישוקים איכותיים לא אמורים להתעקם מכל שטות בכביש, וטרם נתקלתי במישהו שכך קרה לו אלא אם כן נכנס לבור רציני (וגם אז, אמורה להיות אחריות מצד מי שאחראי על תחזוקת הכביש). את דעתי לגבי עיקר הסיבות לא לעלות במידה ל-195/60 כבר ציינתי.

פורסם

חיפשתי צמיגים בכמה פנצ'ריות... אני מאמין שהפנצ'ריות קונות מאותו יבואן לא? בכל מקרה - כרגע פשוט אין.

אמרו לי שמגנזים יותר עמיד מברזל - אבל גם אם לא, זה לא משנה. זה אותו מחיר (מגנזיום סיני מול ברזל מקורי)

הגלגלים לא מתעקמים מכל בור כמובן. אבל אני לא נוסע בשטח, רק על כבישים ולפעמים יש בורות רציניים שדופקים גלגלים. החתך הסופר-נמוך של הצמיג בהחלט משאיר את הגלגל יותר פגיע! את זה אני מבטיח לך ללא ספק.

כשאתה אומר שהרכב לא מכוייל אליה, אתה מתכוון שהספידומטר יראה לי סטייה של 6.8% וזהו (כי לא אכפת לי) או שיש בעיה בטיחותית? ואם יש בעיה בטיחותית אז למה משרד התחבורה מאשר את זה?

פורסם (נערך)

הרכב יהיה גבוהה יותר במעט.

דופן הצמיג תהיה פחות קשיחה - לטוב, נוחות. לרע - יציבות/חדות בתמרונים.

מד מהירות יציג סטיה.

מד מרחק יציג סטיה.

פגיעה בהאצה.

מהירות סופית גבוהה יותר (מקווה שאני לא מתבלבל).

בהקשר של הבלמים, להבנתי - בגלל הגדלת הקוטר הכללית, יהיה מומנט סיבוב גדול יותר שיצריך עבודה מאומצת יותר מצד הבלמים, ומרחק בלימה גדול יותר. לא יודע עד כמה השינוי המדובר משמעותי מספיק בענין זה.

אגב, בחיפוש הצמיגים שאתה עושה, אתה נעול על המישלין/ברידג'סטון כמו שציינת קודם או שאתה בודק גם אחרים?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

הכול טוב ויפה שמדובר במגנזיום איכותי, סיני זול ישבר ממכה שג'אנט ברזל יתעקם ממנה.

או לפחות יתעקם ויסדק וזה הרבה יותר יקר ומסובך לתיקון.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
הכול טוב ויפה שמדובר במגנזיום איכותי, סיני זול ישבר ממכה שג'אנט ברזל יתעקם ממנה.

אז אתה אומר לחזור לברזל?

כי ג'נטים מקוריים זה 4000 שקל..

פורסם

תשמע, מעולם לא קרה לי שג'אנט או גלגל ברזל התעקם לי.

אם אתה אומר שזה קורה לך הרבה אז אל תחשוב שזה לא יקרה במגנזיום.

כל שינוי במידה משפיע על התנהגות הרכב.

ירידה במידה ל14 תשנה את כל היציבות שלו.

ג'אנטים איכותיים הם יקרים סביבות ה3 אלף לסט.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חברי המעגל הראשון
פורסם

50 זה לא חתך נמוך במיוחד, בטח שלא בשביל לעקם ג'אנט ברזל או לשבור ג'אנט סגסוגת בנסיעה נורמלית. איפה אתה גר שהכבישים כאלה גרועים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצטרף לדעתו של slowride. אם אתה מצליח לשבור ג'אנטים או לעקם אותם זה נובע מנהיגה לא זהירה ו/או כבישים בעייתיים מאוד.

לאחר החלפת הצמיגים והג'אנטים גש לכיוון פרונט, אם הרכב חטף כל כך הרבה מכות שגרמו לשבירת הג'אנט אז כנראה שגם הפרונט יצא מכיוון.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני נוסע בחיפה, היה שם בור כמעט באמצע הכביש ברחוב יפו אם אני לא טועה שלא שמתי לב אליו בזמן ופשוט שמעתי את המתכת נדפקת. הג'נטים ברזל נדפקו עוד קודם, אני לא יודע באיזה סיטואציה.

לדעתי הרבה מאוד אנשים מסתובבים עם חישוקים עקומים ולא שמים לב לזה או חושבים שזה פשוט ככה שההגה קצת רועד במהירות 100 קמ"ש.... אבל אם החישוקים תקינים ומאוזנים אז ההגה יציב כמו פסל בכל מהירות.

long story short הלכתי היום לעשות את ההחלפה על אף החששות שלי ושל כמה שהעלו פה - במיוחד כי כבר אין לי זמן יותר להתעסק עם זה. אבל אני חייב לומר שאני סופר מרוצה! הצמיגים עבים עכשיו והכבישים מרגישים חלקים יותר.

למען המדע עשיתי ניסוי, לקחתי GPS סופר מדוייק (לא זה שבטלפון) כדי למדוד מהירות אמיתית לפני ואחרי ההחלפה והתוצאות הפתיעו אותי וגם יפתיעו אותכם!

מסתבר שלפני ההחלפה, ועם המידות המקוריות, כאשר מד המהירות הראה 100 קמ"ש אני למעשה נסעתי במהירות אמיתית של 95.0 קמ"ש בלבד! שזה אומר שמד המהירות כויל למידות אחרות מהמידות של הגלגל המקורי - ואני מוכן להתערב שזה כך גם אצל רוב אם לא כל המכוניות. לאחר ההחלפה, כאשר מד המהירות הראה 100 קמ"ש אני נסעתי למעשה 101.3 קמ"ש. שזה גם הגיוני, משום שהיקף הגלגל החדש גדול ב6.79% ואכן

95.0*1.0679=101.4 קמ"ש. כך זה מסתדר גם מתמטית, עד כדי סטיית מדידה של 0.1 קמ"ש.

זה אומר בין היתר שלא באמת עשיתי 135 אלף קילומטר ברכב אלא רק 128 אלף קילומטר. שמישהו יקרא ליצחק לוי!!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממכשולים בכביש צריך להתחמק או לעבור אותם לאט. לדעתי מה ששמעת זה המתלה שהגיע לקצה ולא המכה בג'אנט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...