Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב.

חבר לפני כחודש עבר רמזור אשר התחלף לכתום (עבר אחרי שהתחלף) ב140 קמ''ש. ניידת שיצאה מאחד המושבים הסמוכים פתחה אחריו במרדף עד שהשיגה אותו והוא עצר (כשאני מתכוון במרדף אני מתכוון לזמן שלקח לניידת להאיץ מ0 ל140).

החבר כמובן עצר ללא שום התנגדות,אין לו שום עבר פלילי ואין לו שום עבר של עבירות תנועה.

השוטר החליט לפסול את רישיון החבר ל3 חודשים,החבר החליט לדבר עם השוטר והסביר לו שהוא נהג מאוד זהיר בדרך כלל והוא היה במהירות גבוהה מידי כדי לעצור ברמזור ולכן הוסיף גז והמשיך.

השוטר התחשב ואת שלושת חודשי הפסילה החליף בקנס של 1000 שקל ו10נקודות.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת:

האם העובדה שהחבר ביצע עבירה חמורה כזאת עם עונש די כבד תגרום לכך שהנהג חדש שלו לא יסתיים במועד שנקבע או שזה לא משנה?

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, ועוד איך. הוא לגמרי אכל אותה. אם בכלל יתנו לו לשמור את הרשיון שלו...

מה יש לחפש במהירות כזאת? היה לו כל כך חבל לעצור ברמזור?

פורסם

אתה יכול לפרט עוד?

פשוט נסע מהר מידי כדי לעצור,לא קרה לך?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם הוא נסע מהר מדיי בשביל לעצור כשהוא ראה את הצהוב, ולא התחשב בירוק המהבהב, משהו אומר לי שהוא לא נסע ב90 ק"מש לפני שהוא האיץ.

בכל הכנות? לא קרה לי. קרה לי שהייתי צריך ללחוץ על הבלמים חזק, אבל עוד לא קרה שנסעתי מהר מדיי בשביל לעצור. תזכור שירוק מהבהב צריך לעדכון אותך שעוד מעט זה צהוב, ובצהוב כבר צריך לעצור. (אפשר לעבור רק אם אי אפשר לעצור בבטיחות)

רמזור ירוק מהבהב 3 שניות. זמן תגובה נדיב לראות את זה? חצי שנייה. זמן תגובה נדיב עד שהפקודה מגיעה לרגל שלך? עוד חצי שנייה.

עברה שנייה? יש לך עוד 50 מטר (אם אתה נוסע ב90 קמ"ש) עד שהרמזור הופך לצהוב. הצהוב זה עוד שנייה אחת לפחות, שזה עוד 25 מטר.

סך הכל יש לך 75 מטר לעצור. מרחק עצירה של רכב במהירות 90 קמ"ש על כביש יבש בבלימת חירום, הוא 55 מטר.

ואם התירוץ הוא שהכביש רטוב או בירידה או רטוב בירידה, יש להזכיר מה נלמד בתאוריה: צריך לנהוג במהירות שתאפשר עצירה בטוחה בזמן שיקח לרמזור להתחלף לצהוב. אם אינך תספיק לעצור עד שהוא יתחלף לאדום, אתה נוסע מהר מדיי. אם אתה לא תספיק לעצור עד שהוא יתחלף לצהוב, אתה יכול לעבור.

פורסם

בכל מקרה אני לא שופט אותו קרה מה שקרה.

עכשיו השאלה היא מה יהיה עם הנהג חדש שלו.

פורסם

כמה זמן יש לחבר רשיון ?

ואם הוא נהג חדש אז יש לו מספיק עבר כדי לומר שהוא נהג מאוד זהיר ? לא קונה את זה (מה זה "נסע מהר מדיי בשביל לעצור ?" בטוח שבמהירות הזו כנראה לא יכל לעצור בבטיחות, אבל לא תקין להכנס ב-140 קמ"ש לצומת).

alfa 156 2.5.

פורסם

מתוך אתר משרד התחבורה:

במהלך התקופה בה מוגדר נהג כ"נהג חדש" נדרשת ממנו הקפדה יתרה על חוקי התנועה. לפיכך הוגדרו עבירות תנועה מסוימות כעבירות חמורות לפיהן אין מחדשים רישיון נהיגה ל"נהג חדש" וניתן לחייבו בבדיקות ובבחינות כתנאי לחידוש הרישיון.[h=4]רשימת עבירות התנועה החמורות[/h]

• נהיגת רכב שלא מאותו סוג שבידי הנוהג או נהיגה שלא בהתאם לתנאים שברישיון הנהיגה שבידו - עבירה על הוראות סעיף 10 בפקודה
  • נהג שהסתייע ברכבו והורשע על עוון או על פשע שביצועם נתאפשר עקב נהיגתו ברכב - עבירה על הוראות סעיף 43 בפקודה
  • הורשע בעל רישיון נהיגה על ביצוע עבירת מין ע"י נהיגתו ברכב - עבירה על הוראות סעיף 44 בפקודה
  • עבירה על הוראות סעיף 65 בפקודה - אי עצירת רכב לפני מפגש מסילת ברזל
  • עבירה לפי הפקודה או התקנות על פיה הורשע בתאונת דרכים שבה נפגע אדם
  • עבירה שבית המשפט גזר על מי שעבר אותה, פסילה בפועל מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים או יותר
  • אי ציות נוהג רכב לרמזור ואי מתן זכות קדימה - עבירה על תקנה 22 לת"ת
  • נהיגת רכב תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים - עבירה על תקנה 26 (2) לת"ת
  • עקיפת רכב שלא כחוק - עבירה על תקנה 47 לת"ת
  • נהיגת רכב במהירות העולה על הקבוע בתקנות - עבירה על תקנה 54 לת"ת
  • חציית מפגש מסילת ברזל ברכב המיועד להסיע 11 נוסעים או יותר כשהדרך אל המפגש לא סלולה באספלט או בטון - עבירה על תקנה 57 לת"ת
  • לגבי אי הודעה על תאונת דרכים או אי הגשת עזרה לנפגע בתאונת דרכים - עבירה על תקנה 144

נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי ו/או בדיקה רפואית כתנאי לחידוש רישיון - לפי החלטת משרד הרישוי.

פורסם

שלילה לשלושה חודשים?

זה אומר שהוא צריך לעשות תאוריה וטסט מחדש בשביל לקבל את הרישיון שלו, וכמובן שהוא יהיה עוד שנתיים נהג חדש.

פורסם

קודם כל השוטר לא יכול לשלול את החבר שלך ל-3 חודשים,דבר שני החבר שלך יצטרך לעבור תאוריה מחדש,ויתחיל "נהג חדש" שוב

היות שהעבירה שניתנה לו זו עבירה שבתוספת השלישית.

פורסם

אם אני מבין נכון אז תאוריה חדשה ועוד שנתיים נהג חדש זה מה שהולך לקרות,נכון?

ולאנשים ששופטים בתגובות למעלה,הפורום לא נועד לזה אז תחסכו ממני.

פורסם

אם אחרי העונש שהוא יקבל במשפט זמן השלילה שהוא יקבל יהיה ארוך יותר משלושה חודשים, הוא יצטרך לעשות גם מבחן נהיגה מחדש(טסט).

פורסם

על מה אתם מדברים איזה משפט?

קיבל קנס של 1000 ש''ח ו10 נקודות.

נראה לי איבדתי אותכם.

פורסם

אני לא כל כך הבנתי מה חבר שלך סיפר.

לפי מה שאני יודע ברגע שנתפסים במהירות גבוה ב41+ קמ"ש מעל המהירות המותרת אז מקבלים 10 נקודות וזימון למשפט.

אין מצב שחבר שלך קיבל מהקצין שלילה מנהלתית לשלושה חודשים על נסיעה במהירות מופרזת, המקסימום שהוא היה אמור לקבל זה 30 יום.

ואם מקבלים שלילה מנהלתית אז גם מקבלים "הזמנה לדין", לא הבנתי ממי הוא קיבל קנס של 1000 ש"ח?

• תוכן חדש...