Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
גם במילים פשוטות אתה מתבלבל ורושם דברים והיפוכם באותו משפט ולכן אני אומר שזה שטויות

הנה המשפט מפתח "לא כתבתי שניתן לקבוע אם המזגן תקין או לא אלא אפשר להסיק מהבדיקה הכללית שיש כאן בעיה וצריך להמשיך לבדוק "

זה בדיוק העניין שאם מבדיקה מסויימת אתה קובע אם יש מה להמשיך לבדוק או לא זה בדיוק אומר האם המזגן תקין או לא ואני אומר שזה לא מספיק

דוגמא נניח שיש בעיה קטנה של המזגן למשל חוסר גז של 20% קיים סיכוי רב מאוד שבבדיקה השטחית כאשר לא מי יודע חם ולח בחוץ תחליט שהכל בסדר ואין מה להמשיך ותשלח את הלקוח לדרכו עם מיזוג לא תקין ברכב וביום החם הבא הוא יזיע ויקלל אותך

את הטעות הזו עושים מידי פעם מזגניסטים לא מנוסים ומסתמכים על מד טמפ מבלי להתייחס לנתוני בדיקה בסיסיים המזל הוא שברוב המקרים של בעיות מיזוג התקלה ברורה של חוסר הקירור גם ללא מד טמפ

הבנתי אותך, אתה תמשיך להגן על חוסר הידע שלך בכול מיני תרוצים מכיוון שאני אינני מגיע מתחום הרכב אתה פשוט לא מסוגל להפנים וללמוד ממני והמשפט היחיד שאתה מסוגל לכתוב זה שטויות ולנסות למצוא איפה הטעות שלי.

כאשר לקוח מתלונן שהמזגן לא מקרר אחד הדברים הבסיסים שכול מזגניסט מתחיל בודק הוא את הטמפ' בפתחי מערכת מיזוג האוויר ועל סמך בדיקה פשוטה כזו אפשר להחליט האם להמשיך בשאר הבדיקות.

אכן שכחתי לכתוב שגם מקשיבים ללקוח ושומעים את התלונות שלו ועל סמך התלונות והבדיקה שציינתי מחליטים איך להמשיך.

רוב או כמעט כול ייצרני הרכב מציינים את הבדיקה שרשמתי והיא די דומה עם שינויים קלים.

ראה מאמר של מומחים בתחום הרכב. כולם מציינים שהטמפ' בפתחי המיזוג צריכה להיות פחות או יותר בתחום שציינתי (3-6 או 8 מעלות צלזיוס) ללא קשר לייצרן הרכב.

שים לב שזה סותר לחלוטין את הטענה שלך שהבדיקה הזו לא שווה כלום או כפי שרשמת שטויות ופסלת קודם לכן את הבדיקה האוניברסלית.

AC performance check.pdf

Performance Testing.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

עכשיו זה 8 מעלות

נו אז למדנו עכשיו שעיקביות זה לא בדיוק הצד החזק שלך :wink:

אני לא טוען שהבדיקה לא שווה כלום אבל זאת לא בדיקה אבסולטית ומהמנה שניתן ממש להסתמך עליה בבדיקה של כול רכב ובכל מצב

שם לב עוד כי במאמר כתוב שזה מקסימום 10 מעלות אבל זה לא מדע מדוייק שזה אומר שאם תקבל פחות זה אמור להיות בסדר אבל אני אומר לך שביום של 25 מעלות עם לחות נמוכה אתה תקבל פחות מ 10 מעלות בבדיקה הזו גם אם כמות הקרר במערכת תהיה חסרה קצת אבל שהיה יום חם של מעל 30 מעלות המזגן יקרוס והנוסעים יזיעו כהוגן

המאמר השני קצת יותר מדייק בשיטה כי הוא מתייחס לטמפרטורה שיש בתוך הרכב כמדד ראשוני להשוואה ושם לב כי אפשר לקבל גם 12 מעלות אם בתוך הרכב יש 25 מעלות וזה בדיוק מוכיח את טענתי שהבדיקה שלך לא ממש מהמנה וחד משמעית בתוצאותיה

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם (נערך)

לא כתבתי 9 מעלות אלא 8. הנתון הזה קצת משתנה בהתייחס לטמפ' החיצונית אבל הוא די דומה אצל רוב ייצרני הרכב.

גם בהודעת הקודמות שלי כתבתי שהטמפ' המתקבלת בפתחי המיזוג תלוייה בטמפ' החיצונית.

אם אתה מתעקש הוסיף טבלה או גרף אשר מראה מהי הטמפ' שצריכה להיות בפתחי המיזוג בתלות הטמפ' החיצונית של מספר ייצרני רכב.

"

בעיקרון הטמפ' באיזור הפתחים תלוייה בטמפ' החיצונית וגם בגובה הלחות לכן תוצאות הבדיקה עשויות להשתנות.

בדיקה כללית

1. החנה את הרכב באיזור מוצל.

2. מדוד את הטמפ' החיצונית.

3. תן למנוע להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

4. סגור את כול החלונות.

5. סגור את כול הפתחים של מיזוג האוויר חוץ מפתחי האיוורור במרכז הדשבורד.

6. תעביר את כפתור המיזוג למצב סחרור אוויר פנימי.

7. תפעיל את המזגן על הטמפ' הכי נמוכה ומהירות המפוח במצב אמצעי.

8. תעלה את הסל"ד ל-1500-2000 והחזק אותו במצב זה.

9. לאחר 5-10 דקות הטמפ' פתח האיוורור צריכה להיות בין

3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא בסביבות 32 מעלות צלזיוס.

את המדחום יש לדחוף פנימה לתוך פתח האיוורור.

הבדיקה מתייחסת כאשר אדם אחד נמצא בתוך הרכב."

פורסם (נערך)
12354

צריך להמיר את Cooling capacity ולא את Heat capacity ליחידות בריטיות.

Cooling capacity=4500.

פורסם
אני סם את המד בפנים 5 דקות, לא נוגע בו, ואז מוציא יוצא 13 מעלות זה על מצב 2, ובמצב 3 יוצא 15 מעלות.

זה בסדר?

תודה.

טעיתי בבדיקה הראשונה, לא קראתי טוב את המד, כי הוצאתי אותו מהעץ שהוא יושב בו, עשיתי את הבדיקה היום בצהריים, היה 30 מעלות בחוץ, המד מראה לי אחרי חמש דקות, 8 מעלות קור עשיתי הכל לפי מה שמרק10 אמר.

אז זה תקין המצב?

בכללי נעים ברכב אבל לא מצב של קפוא כמו שאני מרגיש ברכבים אחרים.

הנוסעים מאחורה מרגישים חם.

תודה.

פורסם (נערך)

חוץ מטמפ' יש גם עניין של ספיקת אוויר שהיא זמינה פחות למדידה במכשיר. יותר זמין למדוד בתחושת יד כשלעצמה או אל מול רכב אחר. מסנן מזגן סתום או מאדה סתום למשל יגרמו לספיקת אוויר נמוכה וביצועי מיזוג חלשים למרות שהטמפ' בפתחי האוורור תהיה קרה מספיק.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

גם אני בדקתי היום את הטמפ' לפי ההנחיות שצירפתי קודם לכן.

את הטמפ' כיוונתי ל-18 מעלות צלזיוס ולא למינימום האפשרי של כ-16 מעלות צלזיוס.

הבדיקה נעשתה בשעה 12:30 בצהרים באיזור מוצל חלקתי אחרי שהרכב חנה זמן מה בשמש והטמפ' החיצונית הייתה כ-32 מעלות צלזיוס

והטמפ' בתא הנוסעים לפני הפעלת המזגן הייתה סביב 40-45 מעלות צלזיוס.

לאחר כ-3-4 דקות בסל"ד סרק הטמפ' שנמדדה היא 4.0 מעלות צלזיוס. לאחר העלאת הסל"ד ל-1500 סיבובים לדקה הטמפ' ירדה גם ל-3.0 מעלות צלזיוס.

1.jpg

IMG_20140818_123258 (Custom).jpg

IMG_20140818_122528 (Custom).jpg

IMG_20140818_122632 (Custom).jpg

פורסם
טעיתי בבדיקה הראשונה, לא קראתי טוב את המד, כי הוצאתי אותו מהעץ שהוא יושב בו, עשיתי את הבדיקה היום בצהריים, היה 30 מעלות בחוץ, המד מראה לי אחרי חמש דקות, 8 מעלות קור עשיתי הכל לפי מה שמרק10 אמר.

אז זה תקין המצב?

תודה.

לפי המדד של מרק המזגן שלך תקין לגמרי ואין מה לעשות עוד

פורסם

אז זה תקין המצב?

תודה.

בכדי שהנוסעים מאחורה ירגישו נעים יותר בפעם הבאה קנה רכב עם תעלות מיזוג אוויר למושבים מאחורה :oops:.

על-סמך נתוני ייצרן הרכב הטמפ' בפתחי המיזוג אצלך ברכב צריכה להיות בין 5-10 מעלות צלזיוס.

ייתכן שניתן במעט לשפר את המצב אבל קח בחשבון שמערכת המיזוג אצלך אינה יעילה כמו ביום שהרכב עלה לכביש לכן אני מציע כמה דברים.

1. אם קיים פילטר אוויר החלף אותו.

2. ניקוי המעבה (הרדיאטור החיצוני) - בדרך כלל אחרי מספר שנים המעבה צובר אבק ולכלוך לכן היעילות שלו יורדת.

3. מה שחנן כתב.

תבדוק מהי הטמפ' בפתחי המיזוג לאחר כ-10 דקות ובסל"ד של 1500 סיבובים לדקה.

פורסם

אין פילטר בדגם הזה, ויש לי תעלת מיזוג לאחורה לכיוון הרגליים, אבל שבוחרים את האופציה הזאת, המזגן מוציא אוויר גם ברגליים מקדימה, ובפתחי אוורור הראשיים העצמה יורדת משמעותית, אפילו אם אני ישים את הבורר על מצב 4, רוב העוצמה יוצאת מאזור הרגליים, אולי משהו לא בסדר בתעלות.

סך הכל נעים ברכב ואני מבין שהמצב תקין ביחס לרכב.

תודה רבה לכולם.

פורסם (נערך)

המצב שאתה מתאר נראה תקין. גם אצלי ברכב כאשר הפתחים במושבים האחוריים פתוחים אז ספיקת האוויר יורדת באיזור הנהג.

מכיוון שאינני מכיר את הרכב שברשותך הייתי בודק מול מישהו שיש ברשותו רכב דומה את עיניין ספיקת האוויר המוגברת

באיזור הרגלים.

אני אישית הייתי מבצע את הפעולות שרשמתי קודם לכן כי בכול זאת הרכב שלך כבר 13 שנים על הכביש.

פורסם (נערך)

אז בסוף כן יש מה לעשות אז מה שווה כל מה שכתבת ? אני אגיד לך

כלום !

מניסיוני בתנאים שמרק תאר גם מזגן קצת עייף אמור להגיע לטמפרטורת יותר נמוכות

תכלס הבדיקה של מרק היא דיי חלבית כי לא מעמיסה על מזגן ממש ובתנאים טובים כאלו אתה אמור להגיע לתחום הקפאון של המאדה תוך חמש דקות מה שאומר שמעלה שתים במאדה תוסיף עוד שתי מעלות ללובר הראשי ואתה אמור לקבל 4 5 מעלות ולא 8

אני מגבה את מרק בנושא הניקוי מעבה זה משהו שמומלץ מאוד לבצע אחת לשנתיים בכל רכב ובטח שברכבי שטח או כאלו שנוסעים לעיתים קרובות בדרכים לא סלולות

מעבר לזה כדאי בכל זאת לבדוק כמות קרר ולחצים וכדאי לבדוק כי יש אטימות תקינה של יחידת החימום על ידי חסימה זמנית של צינור החימום

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin

• תוכן חדש...