Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואם בחוץ 42 מעלות נראה לך שעדיין תקבל טמפרטורה כזאת ? אני בספק

חנן צודק, כול עוד הטמפ' החיצונית לא עולה מעבר ל-32-34 מעלות צלזיוס הטמפ' מפתחי האיוורור צריכה להיות סביב 6 מעלות צלזיוס.

איזה כייף לי :)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון אבל נתוני יצרן נותנים תנאי בדיקה מסויימים ולא סתם זורקים לך שאתה צריך לקבל 8 מעלות או פחות וזהו וזה הנקודה שרציתי להבהיר

לגבי טמפרטורות של אילת בקיץ זה כבר מחוץ לסקאלת נתונים של היצרן לדעתי

פורסם

אני לא שולל את מה שאתה טוען. בוודאי שיש לטמפ' החיצונית ולרמת הקרינה השפעה. יחד עם זאת, אני מניח שלאותו מדריך היה עניין בלעזור לנו להבין אם לרכב יש בעייה או לא, ומן הסתם סמך עלינו שנדע להבדיל בין מצב סביר ובין מצב קיצוני שמצריך שיפוט מחדש.

סוג של כלל אצבע אם תרצה.

וזה כלל חשוב, כי בלעדיו מישהו עלול לחשוב כמו שראינו למעלה, ש15 מעלות בתנאי האקלים הנוכחיים, זה גם בסדר.

מדובר בסוג של טווח להיעזר בו. לא תחמושת להתנצחות.

בכל מקרה, אני לא ראיתי הצהרת יצרן על תנאי אקלים חיצוניים חיוניים לבדיקה. ממילא אם היו כאלה הם היו עלולים להקשות עלינו את החיים כי בד"כ אין לנו שליטה עליהם.

פורסם

בגלל זה ייצרן הרכב בדרך כלל מציין שיש לבדוק את הטמפ' בתנאים מסויימים ועל סמך הטמפ' החיצונית+הלחות ניתן לקבוע כמעט לכול טמפ' חיצונית של עד 40 מעלות צלזיוס מהי הטמפ' שצריכה להיות בפתחי האיוורור.

לדוגמא:

בטמפ' חיצונית של 40 מעלות צלזיוס הטמפ' בפתחי האיוורור צריכה להיות בין 7-9 מעלות צלזיוס.

פורסם

בהנחיות של ניסאן יש טבלה שלפי הטמפ הסביבית והלחות איזה הפרש טמפ אמור להתקבל בין אויר שנכנס למאדה ובין האויר שיוצא ממנו

ברנו זה קצת יותר פשוט ודיי דומה למה שחנן תאר

פורסם (נערך)

יופי, עכשיו אחרי שבדקת בספרות של רנו וגם ניסן אפשר להמשיך.

לא משנה על איזה צורת בדיקה ייצרן הרכב ממליץ לבדוק את ביצועי מערכת המיזוג ועל איזה טבלאות להסתכל כי בסופו של דבר הטמפ' בפתחי היציאה של האוויר צריכה להיות כפי שציינתי קודם לכן בהנחיות בדיקה כללית והיא נעה בין 3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא 32 מעלות מקסימום.

אם הטמפ' שנמדדת גבוהה בהרבה מערכים אלה אפשר להסיק שיש לנו כאן בעיה.

הפרמטר היחיד שעשוי להשתנות ברכב X לעומת רכב Y במערכת מיזוג אוויר תקינה הוא הזמן שעובר עד שהטמפ' מגיעה ל-3-6 מעלות.

ברכב X הזמן יכול להיות 5 דקות וברכב Y זה עשוי להיות 10 דקות והיכולת הזו תלוייה בכושר הקירור של מערכת המיזוג שרוב ייצרני הרכב לא מפרסמים והיא נמדדת ב-BTU לשעה.

מבדיקות שערכתי במכון התקנים הגרמני במסגרת פרוייקט מטעם העבודה הופתענו לגלות שתפוקת הקירור ברכבים פרטים נעה בין 16.000-18.000 BTU לשעה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

זה לגמרי משנה מה כול יצרן של רכב מנחה לבדוק ואתה לא יכול לקחת בדיקה של יצרן מסוים ולבדוק ברכב אחר ועוד לקבוע לפי זה האם המזגן תקין או לא

פורסם (נערך)

שוב פעם אני חוזר על מה שכתבתי במילים פשוטות עבורך.

הבדיקה שרשמתי היא לשם בדיקה כללית ולא לשם בדיקת ביצועי מערכת מיזוג האוויר כפי שמופיעה בספרות הייצרן שקראת אלא בדיקה כללית שממנה ניתן להסיק האם להמשיך לבדוק או לא.

לא משנה איך תהפוך או תסתכל על הדברים בסופו של יום אתה אמור למדוד טמפ' שנעה בין 3-6 מעלות צלזיוס בפתחי המיזוג לפי הבדיקה הכללית שכתבתי מכיוון שבתכנון מערכת מיזוג אוויר לרכב אצל כול ייצרני הרכב יש מספר קווים מנחים (Baseline) זהים ופרמטרים אשר נלקחים בחשבון בזמן התכנון ככה שבסופו של דבר נוכל להרגיש נעים בתא הנוסעים הטמפ' בפתחי היציאה צריכה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס על מנת שתנאי הסף של תכנון מיזוג האוויר יתקימו.

בשבילך בין 3-8 מעלות אם אתה מתעקש :roll:

לדוגמא נתון בודד משפע נתונים גולמים:

נהוג לתכנן את מערכת המיזוג ולקחת בחשבון כאשר הטמפ' חיצונית היא 30 מעלות צלזיוס הטמפ' בתא הנוסעים באיזור החלק העליון של הגוף צריכה להיות 23 מעלות צלזיוס לאחר נסיעה של שעה אחת וזה פרמטר יחסית דומה אצל כול ייצרני הרכב.

לא כתבתי שניתן לקבוע אם המזגן תקין או לא אלא אפשר להסיק מהבדיקה הכללית שיש כאן בעיה וצריך להמשיך לבדוק ואל תוציא דברים מהקשרם.

שים לב !

רוב או כול המזגניסטים שאינם עובדים במוסך מורשה בודקים עשרות רכבים שונים של ייצרנים שונים במהלך שבוע עבודה ללא שום הנחיות מדוייקות של ייצרן הרכב וכולם דוחפים מד חום לתריסים של מיזוג האוויר ובודקים את הטמפ' באותה צורה אז כולם טועים ?

פורסם
לא מזמן הייתי נוכח בהרצאה בישראל של נציג יצרן' date=' והוא הורה לבדוק שיש 4-7 מעלות, בעמידה ב1500 סל"ד, מפוח על מצב 2.[/quote']

דנידין, גם המרצה של נציג הייצרן חושב כמוני.

מוזר...

פורסם

בדיקה כללית

1. החנה את הרכב באיזור מוצל.

2. מדוד את הטמפ' החיצונית.

3. תן למנוע להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

4. סגור את כול החלונות.

5. סגור את כול הפתחים של מיזוג האוויר חוץ מפתחי האיוורור במרכז הדשבורד.

6. תעביר את כפתור המיזוג למצב סחרור אוויר פנימי.

7. תפעיל את המזגן על הטמפ' הכי נמוכה ומהירות המפוח במצב אמצעי.

8. תעלה את הסל"ד ל-1500-2000 והחזק אותו במצב זה.

9. לאחר 5-10 דקות הטמפ' פתח האיוורור צריכה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא בסביבות 32 מעלות צלזיוס.

את המדחום יש לדחוף פנימה לתוך פתח האיוורור.

הבדיקה מתייחסת כאשר אדם אחד נמצא בתוך הרכב.

סתם בשביל הספורט בדקתי אצלי באוטו. טמפרטורה בחוץ 27 מעלות. שאר התנאים כמו שרשום.

תוצאה במהירות מפוח 2 מתוך 4

uploadfromtaptalk1408323131811.jpg

תוצאה במהירות מפוח 1 מתוך 4

uploadfromtaptalk1408323109061.jpg

כאמור, זה נמדד בלילה, 26-27 מעלות בחוץ.

אעשה מדידה נוספת בשעות הצהריים, נראה עד כמה זה משפיע.

פורסם (נערך)
שוב פעם אני חוזר על מה שכתבתי במילים פשוטות עבורך.

הבדיקה שרשמתי היא לשם בדיקה כללית ולא לשם בדיקת ביצועי מערכת מיזוג האוויר כפי שמופיעה בספרות הייצרן שקראת אלא בדיקה כללית שממנה ניתן להסיק האם להמשיך לבדוק או לא.

לא משנה איך תהפוך או תסתכל על הדברים בסופו של יום אתה אמור למדוד טמפ' שנעה בין 3-6 מעלות צלזיוס בפתחי המיזוג לפי הבדיקה הכללית שכתבתי מכיוון שבתכנון מערכת מיזוג אוויר לרכב אצל כול ייצרני הרכב יש מספר קווים מנחים (Baseline) זהים ופרמטרים אשר נלקחים בחשבון בזמן התכנון ככה שבסופו של דבר נוכל להרגיש נעים בתא הנוסעים הטמפ' בפתחי היציאה צריכה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס על מנת שתנאי הסף של תכנון מיזוג האוויר יתקימו.

בשבילך בין 3-8 מעלות אם אתה מתעקש :roll:

לדוגמא נתון בודד משפע נתונים גולמים:

נהוג לתכנן את מערכת המיזוג ולקחת בחשבון כאשר הטמפ' חיצונית היא 30 מעלות צלזיוס הטמפ' בתא הנוסעים באיזור החלק העליון של הגוף צריכה להיות 23 מעלות צלזיוס לאחר נסיעה של שעה אחת וזה פרמטר יחסית דומה אצל כול ייצרני הרכב.

לא כתבתי שניתן לקבוע אם המזגן תקין או לא אלא אפשר להסיק מהבדיקה הכללית שיש כאן בעיה וצריך להמשיך לבדוק ואל תוציא דברים מהקשרם.

שים לב !

רוב או כול המזגניסטים שאינם עובדים במוסך מורשה בודקים עשרות רכבים שונים של ייצרנים שונים במהלך שבוע עבודה ללא שום הנחיות מדוייקות של ייצרן הרכב וכולם דוחפים מד חום לתריסים של מיזוג האוויר ובודקים את הטמפ' באותה צורה אז כולם טועים ?

גם במילים פשוטות אתה מתבלבל ורושם דברים והיפוכם באותו משפט ולכן אני אומר שזה שטויות

הנה המשפט מפתח "לא כתבתי שניתן לקבוע אם המזגן תקין או לא אלא אפשר להסיק מהבדיקה הכללית שיש כאן בעיה וצריך להמשיך לבדוק "

זה בדיוק העניין שאם מבדיקה מסויימת אתה קובע אם יש מה להמשיך לבדוק או לא זה בדיוק אומר האם המזגן תקין או לא ואני אומר שזה לא מספיק

דוגמא נניח שיש בעיה קטנה של המזגן למשל חוסר גז של 20% קיים סיכוי רב מאוד שבבדיקה השטחית כאשר לא מי יודע חם ולח בחוץ תחליט שהכל בסדר ואין מה להמשיך ותשלח את הלקוח לדרכו עם מיזוג לא תקין ברכב וביום החם הבא הוא יזיע ויקלל אותך

את הטעות הזו עושים מידי פעם מזגניסטים לא מנוסים ומסתמכים על מד טמפ מבלי להתייחס לנתוני בדיקה בסיסיים המזל הוא שברוב המקרים של בעיות מיזוג התקלה ברורה של חוסר הקירור גם ללא מד טמפ

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם (נערך)
סתם בשביל הספורט בדקתי אצלי באוטו. טמפרטורה בחוץ 27 מעלות. שאר התנאים כמו שרשום.

תוצאה במהירות מפוח 2 מתוך 4

[ATTACH]392649[/ATTACH]

תוצאה במהירות מפוח 1 מתוך 4

[ATTACH]392648[/ATTACH]

כאמור, זה נמדד בלילה, 26-27 מעלות בחוץ.

אעשה מדידה נוספת בשעות הצהריים, נראה עד כמה זה משפיע.

תוצאה יפה. גם אני אעשה את הבדיקה ואצלם בכדי להוכיח לדנידין כמה דברים.

תעשה את הבדיקה בצל.

קח בחשבון שביום חם הזמן שיקח לאוויר להגיע לאותה טמפ' הוא ארוך יותר.

• תוכן חדש...