Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום,

אז השחרור הגיע, ועמו החיפושים לעבודה. שירתתי ביחידת תקשורת בצבא ובעיקר התעסקתי עם סלולר ואלחוט. בעיקרון ההצעות זרמו אבל רובן היו תפקידי שטח, אולי support tier 1-2 ואפילו כמה מוקדי בקרה/שו"ב כאלה ואחרים. הרוב כללו משמרות/שבתות/חגים וכיוצ"ב. די מיציתי את סגנון העבודה הזה בצבא. אולם היו גם הצעות, מעטות יש לציין של משרות תקשורת נתונים, ודווקא הן מעט יותר עניינו אותי אך הפחד היה שאני לא יודע מספיק. למרות שאני כרגע משלים לCCNA ולומד עוד על תקנ"מ וכדומה.

ועכשיו הגענו לעיקר, התקשרו אליי בנוגע למשרת QA ללא נסיון והציעו לי עבודה. נאמר לי שרקע טכנולוגי זה די והותר. הלכתי לראות ולהתעניין. הבנתי שמדובר בQA שהוא Black-Box מה שנקרא, למרות שיש אפשרות שאני טועה. בעקרון המשרה היא בחזקת טסטר על תוכנה שנכתבת על ידי מפתחי החברה למוצר שאותו היא מייצרת/מפתחת/מתחזקת.

העניין הוא כזה, המשכורת נמוכה בערך ב2K ממשרות התקשורת למיניהן(8 בממוצע בתקשורת), אך השאלה שלי היא מה טיב הנסיון שאוכל לקבל במשרה כזו אם אחליט ללכת לתואר הנדסת חשמל ואלק' או מדעי המחשב?

זאת אומרת, עד כמה יקרב אותי הנסיון במשרה מסוג זה אל עבר העבודה הראשונה הרצינית שלי בעולם ההיי-טק מה שנקרא.

מבחינת פיסוכמטרי וממוצע בגרויות אני די סגור(716 ו108, בהתאמה) כך שאני יכול לחלוטין להתעמק בעבודה ולהירשם לאוק' 15, ואני מחפש גושפנקה מכם, אנשי הפורום אם ללכת על משרה כזו או לא.

שאלה נוספת היא, מה בעצם עושים בעבודה כזו? מהי הרוטינה של עובד מסוג כזה ואיך אפשר להתקדם מקצועית בתפקיד זה? ומה תחומי האחריות שיהיו לי?

אשמח לכל הערה/הארה/חוות דעת שתוכלו לשפוך על העניין.

בברכה ערב טוב,

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לך ללמוד מקצוע.

ובינתיים לך לאיפה שתוכל לעשות יותר כסף כדי להקל על העומס בזמן הלימודים

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

בקצרה, אין באמת כזה דבר בדיקות ללא ניסיון, תלוי מה תחום המוצר כלומר אם זה סלולאר, מכשור רפואי או תוכנת הימורים כל תוכנה ומוצר שונים בצורה משמעותית ויש תתי תחומים שכל אחד מכיל תחומי בדיקות שונים שדורשים הבנה עמוקה באותו איזור.

כשאומרים משרה ללא ניסיון מקדים או בלק בוקס ושאר ההגדרות הללו בעצם מנסים להגיד אנחנו מחפשים את הבנאדם הכי סביר שקיים שיסכים לקבל את המשכורת הכי נמוכה שאנחנו יכולים להציע ושהוא לא יברח.

פורסם

יש בדיקות בלי ניסיון, למי שעבר הכשרה מתאימה. QA ללא הכשרה וגם ללא ניסיון, זה אומר שראש הצוות שלך יצטרך להשקיע הרבה בלנהל אותך או שהחברה מסתפקת באיכות בדיקות נמוכה כדי לחסוך כסף. שזה בד"כ פחות סביר, אבל לא אומר שבלתי אפשרי. אם זה מה שמציעים לך, סבבה למה לא - כניסיון לקו"ח הערך לא רב, אלא אם החברה תשקיע, תשלח אותך לקורסים וכו', אבל זה עדיין ג'וב, התנסות בעבודה ושכר, למשוחרר טרי זה בהחלט לא רע.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מה אתם הייתם עושים בהנחה והייתם מוכוונים לעולם הפיתוח/תכנות וכו'.

עבודה בתחום התקשרות(סלולר או נתונים) אלא מול משרת QA ללא נסיון?

זו השאלה הסופית, הרי האלפיים שקל הללו משמעותיים אך הם לא הקש שישבור את גב הגמל כי יש גם יתרונות לעבודת QA הזו כמו קרבה לבית, לא מביאים רכב שיורד לך ממנו מס שווי שימוש(לעומת תפקידי שטח) ועוד כמה נקודות טובות אך המטרה שלי היא לקבל תשובה כמה שיותר אובייקטיבית בהתייחסות על נסיון אל מול שכר אל מול המשך קריירה.

תודה רבה לכל המגיבים ד"א

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

Qa קצת יותר טוב מבחינת הקירבה לעולם ההייטק והקשרים שאולי תוכל ליצור.

שניהם מבחינת ניסיון בקושי מזיזים לכיוון יתרון למשרות פיתוח אחרי התואר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני אישית הייתי הולך על זה לבנתיים ומקביל לומד לתואר ראשון.

דרך אגב,איזה רקע טכנולוגי נדרש? אני כרגע מחפש עבודה בתחום המחשבים האם יש צורך בעוד עובדים ידוע לך?

תודה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם (נערך)

משרת הQA שמוצעת לך נשמעת כמו מה שקוראים אצלנו QA-קוף. כלומר- סט קבוע של בדיקות על "קופסה שחורה" וסימון "וי" או "איקס" על טסט שעבר או לא עבר.

במילים אחרות ופחות מכובסות: שיעמום מהת** שלא יוביל אותך לשום מקום.

QA כמקפצה לעולם הפיתוח אפשרי רק אם מדובר בQA שמשלב פיתוח אוטומציה ברמה גבוהה של היכרות עם המוצר, וגם אז הקפיצה לפיתוח תהיה לרוב אפשרית בעיקר בתוך החברה שבה אתה עובד, ופחות מחוצה לה. אין יתרון מיוחד בעובדה שעשית QA עבור תפקיד פיתוח, למעט אם במשרת הפיתוח שאליה אתה ניגש רואים יתרון בידע שלך בכתיבת קוד, במידה והנסיון שלך בQA כלל כתיבת קוד בשפה עילית ו/או בסקריפטים.

מכיוון שאין לך ידע ונסיון בקוד (כך לפחות ניתן להבין ממה שאתה מתאר), משרה כזו בכל מקרה לא פתוחה בפניך בשלב זה.

גם בהתחשב בכך שעדיין לא בחרת בין הנדסת חשמל למדעי המחשב, העדפה של QA על פני משרה אחרת נעשית עוד יותר מפוקפקת.

בשלב הזה בחייך ובהתחשב בעובדה שעדיין לא התחלת ללמוד- לך לעבוד במקום שמציע לך את המשכורת הכי גבוהה.

לא כתבת איך אתה מתכוון לשלב לימודים עם משרה מלאה, כי הגמישות שמשרה כלשהי תאפשר לך בזמן הלימודים חשובה לא פחות מכל שיקול אחר בשלב הזה.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...