Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כמו בכותרת, אני לומד לתואר הנדסת תוכנה מתחיל שנה ד'.

למען האמת אני שוקל לקנות רכב עכב כך שחזרתי לגור עם ההורים ומעוניין בכסף שלא אוציא על דירה לקנות רכב.

התקציב הוא כ30 אלף (לרכב עצמו), עדיף כמובן פחות.

נסיעה יומיומית של כמה ק"מ, וכמה סופ"שיפ לאשקלון מב"ש (63-69 ק"מ).

סיימתי עבודה השבוע, אך מאמין שאמצא עבודה בקרוב, כך שמימון להוצאות שוטפות צריך להיות לי.

אודה לכל מי שיכול להמליץ על רכב שמתאים לדרישות, זול לאחזקה, ביטוח, טיפולים וכדומה.

תודה לכל העוזרים!

פורסם

יש לך במחיר הזה יונדאי אקסנט(אפילו יותר זול) שיהוו פיתרון זול ואמין.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

יש מלא אופציות טובות -

יונדאי גטס - זולה לרכישה, זולה לאחזקה, אמינה אבל לא הכי חסכונית בדלק. אם אתה נוסע מעט קילומטרים, צריכת הדלק פחות קריטית ממה שנדמה לך.

פיג'ו 107 - הגיר הרובוטי שלה מעאפן אבל היא חסכונית מאוד מאוד בדלק, זולה לאחזקה, אמינה והמחירים ברצפה.

סוזוקי אלטו - לא הכי בטיחותית וגם קצת עגלתית, אבל היא אמינה וחסכונית (בעיקר בדגם הידני).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מציע גם את הפנדה,מאוד חסכונית,חלפים זולים,אמינות טובה,מעולה לסטודנט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצטרף להמלצות על פיאט פנדה ויונדאי גטס. אם כי הגטס קצת יותר צורכת דלק אבל לא תהיה לך בעיה למכור אותה כשתרצה.

תמצא ביד 2 לא מעט אנשים שמוכרים אותן, תעשה בדיקה לרכב וקח את ההצעה הזולה ביותר. משתיהן לא תתאכזב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

מציע לשקול גרנדה פונטו ידנית (בתנאי שתוודא שטופלה כמו שצריך -מרווח טיפולים חד שנתי ולא דו שנתי ונוזל קירור מקורי (ולא חו"ח מי ברז ברדיאטור).

על הגטס הייתי מוותר- לא חושב שתתאים לנסיעות ארוכות מידי וצריכת הדלק שלה עד גמי 2008 המתוחים (שגם שם עדיין רמת הבטיחות לא משהו) לא מדהימה (ואני מדבר מניסיון ,לי לא היה נוח וסבלתי בשקט כמעט 3 שנים עד שנשברתי סופית וגם זה רק בגלל השיקול הכלכלי).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה בינתיים לכל מי שענה.

לגבי הגטס ביררתי בעבר ויודע את שני החסרונות הגדולים מאוד שלה - בטיחות ודלק.

יונדאי אקסנט פחות אוהב את הרכב, ורוצה לברר באמת כמה יהיה זול ובטיחותי, שני השיקולים הכי חשובים.

לגבי פנדה בעבר רציתי, אבל קצת נראית מצוקמקת ולא נוחה - אשמח לחידוד בנושא.

גרנדה - ביררתי הצעת מחיר בליסינג - 2011, 99K ק"מ, ידני, יד 1, 36K ש"ח - שווה?

עוד הצעות והערות יתקבלו בברכה!

פורסם

הגטס אחראי המתיחה הוצגה ב 2006 לא ב2008.

הגטס אולי לא חסוכנית במיוחד,אבל אתה לא נוסע הרבה,מצד שני היא אמינה מאוד.

הגרנדה עם איזה מנוע 1.2 או 1.4?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הגטס אחראי המתיחה הוצגה ב 2006 לא ב2008.

הגטס אולי לא חסוכנית במיוחד,אבל אתה לא נוסע הרבה,מצד שני היא אמינה מאוד.

הגרנדה עם איזה מנוע 1.2 או 1.4?

לפי מה שידוע לי רק 1.2 יש בידני, וזה הדגם המדובר בכל מקרה.

פורסם

יש גם 1.4 אבל הוא פחות נפוץ.

קח בחשבון שה1.2 לא תהיה זריזה.

פורסם
יש גם 1.4 אבל הוא פחות נפוץ.

קח בחשבון שה1.2 לא תהיה זריזה.

פחות חשוב לי, הדגש העיקרי הוא על ביטחות ואחזקה זולה, ישנה חשיבות גם לעניין סחר ומכירה מהירה לאחר שאחליט למכור, ואחר כך ביצועים וכדומה.

פורסם

ההמלצה שלי היא לבחון מחדש אם אתה זקוק לרכב. תביא בחשבון עלות חודשית של סביב 1500 ש"ח - האם הוצאה זו מוצדקת לפי צרכיך? האם לא עדיף להשתמש בתח"צ וברכב ההורים עוד שנה ולחסוך כסף למטרות אחרות, או אפילו רכישת רכב יותר חדיש בעוד שנה?

אני יכול להבין את הרצון שלך לרכוש רכב, אבל במצבך הייתי שוקל זאת שוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ההמלצה שלי היא לבחון מחדש אם אתה זקוק לרכב. תביא בחשבון עלות חודשית של סביב 1500 ש"ח - האם הוצאה זו מוצדקת לפי צרכיך? האם לא עדיף להשתמש בתח"צ וברכב ההורים עוד שנה ולחסוך כסף למטרות אחרות, או אפילו רכישת רכב יותר חדיש בעוד שנה?

אני יכול להבין את הרצון שלך לרכוש רכב, אבל במצבך הייתי שוקל זאת שוב.

תודה על הייעוץ, והדבר נלקח בחשבון.

לא הסביר יותר מדי, אבל אין להורים שלי רכב, והבית שאני גר רחוק ממרכז העיר, והתחבורה הציבורית בעייתית, מבחינתי.

הסברתי להורים שלי, ואני מנסה לדון איתם על זה.

החזרה לבית ההורים וויתור על דירה שלי נעשה מהשיקול הזה.

יש לי מספר מטרות לשימוש ברכב, כך שיעשה בו שימוש ללא ספק, בניגוד לרכב הקודם שהיה לי, מה גם שישנם מספר מקומות עבודה שדורשים רכב, או במקרים אחרים לא יהיה לי נוח להגיע בתחבורה ציבורית (מרחק של כמה דקות לתחנת האוטובוס עוד כחצי שעה של נסיעה).

פורסם

זה מצוין שאתה מודע לכך ובכל זאת, תעשה תרגיל קטן ע"מ לוודא שאתה מודע לעלויות השוטפות ומסוגל לעמוד בהן.

אם תגלה שזה 'גדול' עלייך, אתה תמכור בלחץ ותפסיד עוד כסף.

התרגיל:

תברר דרך האתר של Wobi כמה יעלה לך ביטוח לרכב שאתה מתעתד לרכוש.

לדעתי, לרכב של 30K ש"ח יידרש גם מקיף.

תברר כמה עולה הרישוי השנתי לרכב הרצוי.

מכיוון שלא מדובר ברכב חדש ותרצה לשמור עליו במצב נסיעה, יידרש טיפול כל 10K-15K ק"מ.

תסכום ביטוחים+רישוי+טיפולים ע"פ נסועה צפויה+דלק ע"פ נסועה צפויה ותחלק ב-12.

זאת העלות החודשית הצפויה ללא בלת"מים.

שים לב שלא הכנסתי כאן את אובדן הערך מכיוון שזוהי הוצאה לא ישירה והיא לא תשפיע עלייך חודש בחודשו אלא לאחר מכירת הרכב וביכולתך לרכוש רכב חדש.

בהצלחה במציאת העבודה ועל הרכב.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

• תוכן חדש...