Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדרך כלל לא חובב גדול של תאוריות קונספירציה, אבל המאמר הזה מאוד סיקרן אותי. נכון, קל לפתור אותו ב"לא קיבלו את הרעיון שלו אז עכשיו הוא מלכלך על המתחרים", אבל אולי בכל זאת יש משהו במה שהוא אומר?

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור אחד שמחובר לדרום אני יכול לומר שלפני כיפה ברזל היה פה נזק כמעט בכל אזעקה.

הייתה נגמרת אזעקה וישר הפייסבוק והווצאפ היו מתעוררים בשאלה "איפה נפל". ועכשיו אף אחד לא מתעניין בכך, כי יודעים שהסיכוי לנפילה נמוך, ואכן לא שמענו על נזק הרבה זמן.

האם לדעתו של דר' שפר "הצלחת" המערכת גם פוגעת בסיכויי הפגיעה של החמאסניקים?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כותב המאמר הוא אדם בעל זכויות רבות, אך במקרה הזה כותב שטויות, יתכן מתוך מרמור על כך שכיפת ברזל הועדפה על פני חלופות שהוא הציע.

מבחינת המציאות - טיל שמנוטרל באוויר באיזושהי דרך ולכן לא יתפוצץ ולא יגרום נזק כשיגיע לקרקע - יירוט.

מבחינתו - המיירט לא פגע בטיל אלא ״רק״ פוצץ את מטען הנפץ שלו והסיט אותו ליפול בכמה חלקים לקרקע - לא יירוט.

זה גם מאמר ממוחזר לחלוטין שנכתב בדיוק באותו אופן לפני שנה, עצם הפרסום שלו עכשיו עוד בזמן במלחמה מעידים מבחינתי עד כמה האיש ממורמר מהשבחים שניתנים לכיפת ברזל. גם אם אתה מאמין במה שאתה אומר - המינימום המצופה זה לנהוג באחריות ולפרסם את זה אחרי המלחמה ולא במהלכה. מה הטעם לזרוע פניקה בציבור ומה הטעם לדרבן את האוייב לירות?

מזל שרוב הציבור לא כל כך טיפש והמציאות של אפס הרוגים ואפס פצועים מתוך מאות רקטות עולה על גיבובי שטויות שהמסך סובל.

פורסם

כאחד שחי בדרום כיפת ברזל שינתה לחלוטין את המצב. קודם באזעקה היינו מחכים לנפילה והיום מחכים ליירוט ובמקרים נדירים יש נפילות.

אם זו החלופה הכי נכונה אין לי מושג כי לא ניסינו את האחרות אבל זו עובדת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא נוטה להאמין לתיאוריות קונספירציה, אבל חייב להודות שביצועי "כיפת ברזל" בעייני טובים הרבה מעבר לציפיות, ואולי טובים מדי, באופן חשוד.

:turn-l:
פורסם

יוב, שים לב שאחוזי היירוט שצה"ל מפרסם בסבב הזה לא מסתדרים עם כמות הנפילות. ברור שלא מספרים לנו על כל הנפילות אבל עדיין הפער גדול מידי (אני שומע את כמות המיירטים של אשדוד/אשקלון וזה לא מסתדר עם הדיווחים לכמות היירוטים. למשל אתמול ב 11 דיווחו על מטח של 4 רקטות אבל אחרי 10 פיצוצי מיירטים הפסקתי לספור).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אפשר לשחק עם המספרים איך שרוצים. לדוגמא הרבה פעמים נשלחים שתי מיירטים לטיל אחד. האם זה הופך את אותו יירוט ל-50%?

אותי המספרים לא מעניינים, המציאות כן. ובלי שום קשר, לא מדברים בזמן מלחמה.

פורסם

שטויות, כמו שקרמיקה אמר מעליי ניתן לשחק עם אחוזי ההצלחה של הכיפה ומתחשבים בהמון דברים, לא מיירטים כל טיל בעיקר מתוך בחירה,בלי להרחיב.

כיפת ברזל יכולה ליירט כמעט כל טיל שנמצא בטווח שלה וגם ליירט מטחים כבדים, כשהטיל עולה הוא משתמש בהגאים שנותנים תמרונים חדים למטרה ולכן יכולים ליירט טיל אוייב בכל זווית כמעט.

Miata ND2

פורסם

חבל ולא משלתם ליירט כל טיל שעולה 100$ בטיל כיפת ברזל שעולה 100k$ .

לכן אין כנראה שיגור של כיפת ברזל לעבר כל רקטה שנורית לעברנו. יש מן הסתם אלגוריתם שאמור לחשב ולחזות את מקום הנפילה. לפי זה מחליטים אם לשגר מיירט לעבר הרקטה.

alfa 156 2.5.

פורסם

יש שתי כתבות בYNET על האזעקות וכיפת ברזל, זאת אחת

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4540766,00.html

כיפת ברזל מחשבת איפה הרקטה הולכת לפגוע, לפי זה מפעילים אזעקות ואם זה בדרך לשטח פתוח אין ירי של כיפת ברזל.

עכשיו שמעו פיצוץ בתל אביב בלי אזעקה

אייל

פורסם

אחרי ששלחתי את הכתבה לחבר שמשרת בכיפת ברזל כשנה וחצי ואחרי שסיים קורס מיירטים ליפני כחודשיים הוא ענה לי במילה אחת על הכתבה "בולשיט".

תסתכלו על העובדות,במלחמות\מבצעים הקודמים הדבר היחידי שהיו מציגים על מסך החדשות זה בתים מפורקים שרקטות כאלה ואחרות פגעו בהם והחריבו אותם,ומה עכשיו מראים על מסך החדשות? שמים עם יירוטים.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם
חבל ולא משלתם ליירט כל טיל שעולה 100$ בטיל כיפת ברזל שעולה 100k$ .

לכן אין כנראה שיגור של כיפת ברזל לעבר כל רקטה שנורית לעברנו. יש מן הסתם אלגוריתם שאמור לחשב ולחזות את מקום הנפילה. לפי זה מחליטים אם לשגר מיירט לעבר הרקטה.

המחיר כבר דיי מזמן לא 100K$ לטיל מיירט

מקור

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בשביל לקבל תשובות מהימנות, צריך חקירה של מומחה למערכות הגנתיות (ככל הנראה מחו"ל) שישהה פה מספיק זמן ויהיה מקושר לגורמים הרלוונטיים ורק אז ייתן את מסקנותיו.

לכתבה מבחינתי אין למה להתייחס ביותר מדי רצינות מאחר ומדובר בדיעה שהיא בסופו של דבר לא אובייקטיבית.

• תוכן חדש...