Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הפוסט הוא בשביל הכוונה ויעוץ בשבילי, מהי הדרך הנכונה לפעולה והאם יש טעם לפעול בכלל.

הסיפור הוא כזה:

הרכב, רנו קליאו שנת 2011, עברה עד עכשיו כ37K, הרכב עדיין נמצא תחת אחריות חברה.

השבוע הרכב נכנס לטיפול תקופתי במוסך מורשה, התלוננתי על רעשים הקיימים מכיוון גלגל ימין בנסיעה על במפרים.

חזרו אלי במהלך היום וסיפרו "הבולם דופק, חייב החלפה".

כמובן שהיה ברור לי וגם למוסך כי הרכב באחריות וסיפרו שיזמינו לי את החלק כי הוא לא נמצא במלאי, בהמשך כבר התקשרו עם הבשורות היותר רעות - "בולמים - לא חלק מהאחריות".

הקביעה הייתה מאוד מוזרה בעייני, איך יכול להיות שחלק כמו בולמים לא חלק מהאחריות? דחיתי את התשובה וביקשתי לבדוק שוב, אמרתי אם היו אומרים "בלאי טבעי", "נזק חיצוני" או כל קביעה מונפצת אחרת, הייתי עוד מקבל ואז נלחם על האמת, אבל פשוט לדפוק בפנים "בולמים לא חלק מהאחריות" נראה לי מאוד מאוד מוזר.

אז המשכתי לחפור, יש לי את ספר האחריות של הרכב, שם כמו שחשבתי לא כתוב דבר בסגנון הבולמים לא באחריות, קיים סעיף קטן על בלאי טבעי שאינו חלק מהאחריות, ושם מופיעה לראשונה המילה בולמי זעזועים.

בנוסף אחרי שהטיפול מול המוסך לא העלה תשובות מספקות, התקשרתי לקרסו בעצמי, שם עוד לפני שסיפרתי על המקרה קבעו חד משמעי - בולמים, לא באחריות!.

המשיך במסע שכנועים שזה מצב אבסורד לגמרי, האם זה פעולתו של בולם תקין? האם אורך חייו הוא שנתיים וחצי ו37K? האם אני ארכוש עכשיו בולם חדש, עוד שנתיים צפויה לי שוב החלפה?

אף תשובה לא סיפקה אותי, הבטיחו לבדוק מול המוסך בדיוק מה הבעיה בבולם ולחזור אלי עם תשובה סופית, אבל הנציגה דאגה להשאיר אצלי את הציפיות מאוד מאוד נמוכות כי "בולמים - לא באחריות!".

הייתי שמח לשמוע על דרכי פעולה מומלצות לגבי העניין, אני ידגיש שוב, בספח האחריות לא רשום דבר על כך שהבולמים לא חלק מהאחריות, אלה רק על בלאי טבעי, ולכולנו ברור שבולם לא צריך ללכת לעולמו אחרי שנתיים וחצי.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מתלבט. מחד, גם לי תמוה, הן זה שילך בולם אחרי שנתיים וקילומטרים נמוכים, והן בכלל בהיבט של האחריות. מאידך, אתה אומר שבת. האחריות קיים איזשהו חריג ואם קצת חושבים על זה, אולי הבולמים דומים לרפידות או צלחות וכד׳ שנחשבים לחלקים מתכלים.

ועדיין, אפשר לומר את זה על כל חלק ברכב שמטבעו עובד ומתכלה.

ככל שאני חושב על זה, זה לא סביר שלאחר שנתיים הלכו בולמים, קל וחומר שמדובר ברכב שלא נסע המון.

וואלה לא יודע להחליט. על פניו, אני חושב שיש להחליף לך במסגרת האחריות. אולי כדאי לנסות מוסך מורשה אחר?

אגב, מה העלות? מחליפים רק אחד?

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

אם עוזר לך, לסיוויק שלי, מודל 2000, החלפתי בולמים בפעם היחידה לפני כשנה, אחרי 270,000 ק"מ.

תציג את הנתון הזה לאנשי קרסו ותשאל מה דעתם.

אגב, מה המחיר שדרשו ממך עבור החלפת הבולמים ? למיטב ידיעתי נדרש להחליף שני בולמים, לא אחד.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

נירא לי ממש לא בסדר להגיד שהבולמים לא באחריות ולדעתי הם פשוט טועים או מישהו מטעה אותם.

אצליI20בטיפול תקופתי מכונאי מצא שהבולם נוזל קצת, וגם הבולם לא היה במלאי אז המוסך החליט לא להחזיר לי את הרכב עד החלפת החלק וגם נתן רכב חלופי.

פורסם

בלאי טבעי אפשר להגיד על כל דבר באוטו, כל דבר מתבלה בסוף. גם הפח אחרי 20-30 שנה יתחיל להיאכל.

האם זה סביר שבולם יסיים חייו אחרי 40K ק"מ? ממש, ממש לא!

אפילו ברנו (והיתה לי רנו מהשנים היותר בעייתיות) בולם אמור להחזיק לפחות 100K ק"מ.

פחות מזה, זה ממש בדיחה.

תעדכן אותנו בתשובה של קרסו, ממש מעניין אותי מה יגמר בסוף.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
בלאי טבעי אפשר להגיד על כל דבר באוטו, כל דבר מתבלה בסוף. גם הפח אחרי 20-30 שנה יתחיל להיאכל.

לא ברור לי הנושא, מכיוון שבולם הוא גם חלק מתבלה וגם קשור הרבה לאופן בו ננהג הרכב ולכן הגיוני שלא יחילו את האחריות על חלק כזה.

למרות שזה באמת הזוי לאחר ק"מ כזה.

פורסם

אני לא נכנס לנושא אם באחריות או לא באחריות וכו'.

מוסכים מורשים של רנו, בעיקר המוסך הראשי בראשל"צ, הדבר הראשון שהם אומרים "החלק לא באחריות כי לא כתוב\באשמתך\יאדה\יאדה".

הם קודם כל מפילים אחריות עליך ומתרחקים מאחריות.

אני מציע לך להקליט את כל השיחות, לאסוף נתונים כתובים ולהילחם בהם.

אם אתה נלחם בהם, לרוב הם יוותרו ויתנו לך אחריות - אומנם אחרי הרבה דם וזיעה, אבל יתנו.

הם גדולים וחזקים, לא איכפת להם ממך.

מה תעשה?, תלך לקנות רנו מיבואן אחר?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

כמה עדכונים:

אז הבלאגן בקרסו ממשיך, מבחינתם מדובר בבלאי טבעי של הבולם, מנהל המחלקה במוסך טוען: ״לגיטימי לגמרי שבולם יסיים את חייו לאחר שנתיים״, ושהוא לא מבין למה יש לי טענות.

בנוסף מצאתי בעל קליאו נוסף, שבמסגרת האחריות החליפו לו פעמיים את הבולמים הקדמיים כחלק מהאחריות, שהאחרונה בוצעה בסביבות ה70k.

ככה שבולמים לא באחריות הם יכולים לצעוק עד מחר.

בולמים כמובן מחליפים בזוגות ולא צד אחד בלבד, אלה אם הרכב עבר ממש מעט, שזה לא המקרה.

מחיר של בולם יחיד כולל עבודה - 2k.

מבחינתי אין לי בעיה ללכת עד הסוף, עורך דין משפטים מה שצריך לעשות נעשה, במוסך אומרים דבר אחד לפחות שאין שום סימן של פגיעה חיצונית על הבולם, ושאכן מדובר בבלאי טבעי.

עוד? עוד, מנהל השירות טוען בכל תוקף שרכבי לא באחריות בכלל, עוד שקר של קרסו, הוא טוען שמכיוון שהרכב עמד שנה אצלהם ונמכר בזול האחריות תקפה לשנתיים.

בקבלה של הטיפול כתוב בבירור שהאחריות על הרכב תקפה עד תחילת אוגוסט השנה, יותר מזה החליפו לי סוכך שמש שנשבר כחלק מהאחריות בטיפול שנעשה השבוע.

זה לא נכון, זה לא אחד מהרכבים שעמדו בקרסו, מדובר על רכב שנמכר כיד ראשונה ולא כיד שניה על ידי יבואן.

פורסם

חלם זה כאן. להתחיל להקליט שיחות וללכת איתן לבית המשפט במידת הצורך. אם הרכב הזה לא נוסע באופן קבוע באדמת כורכר או כביש משובש מאוד, הבולם צריך להחזיק לפחות כפול ממה שקרה לך.

פורסם

אצלי בביואיק החלפתי בולמי זעזועים אחוריים לאחר 190000 ק"מ אז שלא יספרו לך שטויות!

לדעתי פשוט טייחו בבדיקה

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם

לא גישה שרותית במיוחד.החזקתי רכבים פרטיים ומסחריים,מעולם לא החלפתי בולם,40k זה לא בלאי טבעי ולא נעליים,נסה לחפור ברשת,אולי יצאה סדרת יצור דפוקה.לדעתי קרסו מפספסים בענק,במיוחד בתור יבואן שנלחם על שינוי תדמית.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)
אם עוזר לך, לסיוויק שלי, מודל 2000, החלפתי בולמים בפעם היחידה לפני כשנה, אחרי 270,000 ק"מ.

תציג את הנתון הזה לאנשי קרסו ותשאל מה דעתם.

.

זה לא קשור. אולי היו צריכים להחליף את שלך אחרי 100000 ק"מ ?

אבל אחרי 37000 - זה לא סביר !

זה מזכיר לי את הפיאט 500 עם הסדקים בדאשבורד (בלי להכנס עוד פעם לפוסט הזה).

מצד אחד - זה בלאי לא סביר ולא טבעי, שאחרי ק"מ כ"כ מועט, צריך להחליף בולמים. בולמים אמורים להחזיק יותר משנתיים ויותר מ-37K ק"מ בשימוש סביר.

מצד שני - זה חלק מתבלה (מזכיר קצת צמיגים). הכל עד גבול מסויים. זה ה"קייס" של קרסן (לדעתי זה לא מחזיק מים במקרה זה).

איני מתפלא. הרי זו השרותיות והמדיניות ברוב מוסכי היבואן (למעט מעטים) - זה למשוך אותך בזמן עד לסיום האחריות, אח"כ כבר תשלם מחיר מלא. כ"כ - נאחזים בכל פיסת וחלקיק קטן ע"מ להוציא את הלקוח אשם (ז"א בחיוב כספי).

איני ממליץ לך לקחת אותם למשפטים ועניינים (למרות שנראה לי שהצדק איתך ואם יתנהל תהליך משפטי - אתה תזכה בו).

הצג בפניהם את העובדה שיש עוד בעל/י רכבים כאלה שהוחלפו בולמים במסגרת אחריות.

אל תוותר - ופנה גם לרנו העולמית. תתעד הכל.

יודע מה - אולי בכל זאת מכתב מעו"ד כדאי במקרה זה.

אשמח אם נציג קרסו פה בפורום, יוכל להקדיש לך כמה הודעות (תמיד צריך להעיר אותם... :?).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם
בסמל"ת זה לא היה קורה.

ברצינות עכשיו, קרסו צריכים להתבייש. איזו מן אחריות זו אם היא לא מכסה פריט כזה?

כתב האחריות הוא של היצרן ולא של קרסו אז אין הבושה פה אם היבואן רק עומד בתנאים אותם הכתיב היצרן ועליהם חתם גם רוכש הרכב

יש יצרנים שכלל לא נותנים אחריות שנה שלישית ואז בשנה שלישית מתקלקל איזה חלק וכולם בטוחים שמגיע אחריות כי זה פגם

אותו בכי תמיד ותמיד יש תענות וזה לפני שקוראים מה רשום בכתב האחריות שלכם ומה הכיסוי

פורסם

בולמים זה לא צמיגים ולא רפידות. זה לא חלק מתבלה, ולא אמור ללכת. כמו שאמרו, תתעד את הכל, ובית משפט לתביעות קטנות. חוץ מזה, שלח לי את האחריות בוואטסאפ, אני מכיר כמה אנשים מקרסו..

• תוכן חדש...