Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנון,

כאשר אתה משווה רכבים אתה צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

במקרה הזה אתה ממש לא.

אתה רושם פעם אחר פעם שהקאמרי ההיברידית נמכרת אצל היבואן ב-240K ש"ח בזמן שאלבר ימכרו אותה רק ב-180K ש"ח, השאלה היא לאיזו רמת אבזור?

לפני פחות משנה אני התעניינתי בקאמרי היבריד בייבוא אישי.

המחיר שניתן לי לדגם הבסיס היה קצת פחות מ-180K ש"ח.

מעליו היה עוד שתי רמות אבזור, כאשר הבינונית הייתה ב-200K והיקרה ביותר הייתה 220K ש"ח.

אם אני לא טועה היבואן מביא לארץ את רמת האבזור הגבוהה ביותר ולכן המחיר הגבוה.

אני מניח שאם אלבר יביאו גם כן את אותה רמת האבזור, המחיר יגיע ל-220K ש"ח.

יחד עם זאת, אני מברך על ההחלטה של אלבר לייבא את הדגם הבסיסי ב-180K, זאת בהחלט עסקה כדאית.

זה בעצם מנגיש את הייבוא אישי לכל אחד ואחת אשר חששו מהחסרונות הרבים של ייבוא אישי.

לגבי ההשוואה בין הקאמרי לאוונסיס, אתה מדקלם הצהרות של חברי פורום אחרים או שיש לך ניסיון?

אני אישית לפני שרכשתי את הרכב (קאמרי 2009) בחנתי בין היתר גם את האוונסיס, מאזדה 6 (שנת 2011), פאסאט (דור קודם), סופרב (לפני מתיחת הפנים) ומונדיאו.

המאזדה/אוונסיס/מונדיאו מאוד דומות מבחינת הרגשה על הכביש, מרווח ותחושה בתא הנוסעים, ובכל מקרה אין מה להשוות אותן לקאמרי אשר מרווחת משמעותית (רוחב בספסל האחורי ותא מטען היה חשוב לי מאוד), זריזה יותר, הרבה יותר שקטה ונוחה, ומרגישה כפרימיום ליד אלו.

ההשוואה היותר מעשית הייתה לסופרב, כאשר הסופרב הרגישה יותר אלגנטית אך פחות נוחה ועם ספסל אחורי צר יותר.

הקאמרי ממוצבת בקבוצה שונה מהאוונסיס ובצדק.

כמובן שמי שמרחב פחות חשוב לו, ומוכן לוותר על נוחות, בידוד רעשים, ביצועים, אבזור, עיצוב והרגשה כללית של רכב טוב יותר, אכן אין הבדל מבחינתו בין אוונסיס לקאמרי...

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין מתי (אם בכלל) הם מתכננים גם להביא רכבי נישה של המותג כמו ה-GT86.

כרגע ה-GT86 מתומחרת בארץ ב-230 אש"ח הזויים (בארה"ב מתומחרת $25K, בדיוק כמו גרסאת הביניים של המאזדה 6).

יהיה נחמד להנות מרכב כזה בתמחור שפוי.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

ליבואן יוניון מוטורס לא תהיה ברירה אלא להוריד מחירים, זה כוחה של תחרות על אותו מותג להבדיל מתחרות בין מותגים. לכן החשיבות הרבה שהיבוא המקביל יתרחב ולחייב אף יבוא סדיר של כל מותג רכב על ידי שני יבואנים לפחות, תוך הגבלת הסדרים כובלים ביניהם.

או שאלבר יעלו את המחירים...

אם אני זוכר נכון, זו אחת מהמלצות זליכה.

ואני חושב שהפוך. כל אחד יוכל להביא איזה חברה שהוא רוצה ומוסכים מומחים לא יהיו קשורים לשום יבואן.

או לחילופין, יהיו יבואנים, אבל אסור יהיה להם למכור, רק לייבא. את המכירות יעשו סוכנים שלא קשורים ליבואן כל שהוא. רק כך תהיה תחרות אמיתית.

פורסם
או לחילופין, יהיו יבואנים, אבל אסור יהיה להם למכור, רק לייבא. את המכירות יעשו סוכנים שלא קשורים ליבואן כל שהוא. רק כך תהיה תחרות אמיתית.

נשמע טוב, בדיוק כמו בתחום מוצרי החשמל שם התחרות קשה מאוד.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

זה המצב בארה"ב.

אחת הבעיות היא שאם זה יקרה והיבואן רק ייבא ויהיו סוכנים שימכרו, אתה תבוא ותגיד בשביל מה אני צריך את המתווך ביניים הזה שגוזר עליי קופון? למה אני לא יכול לקנות ישירות מהיבואן? לא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כבר היום רכבים נמכרים בשיטה דומה (יד ראשונה 0 ק"מ) והצרכנים מקבלים מחירים נמוכים יותר מהיבואנים עצמם.

מה תגיד על זה?

Just daily

פורסם

מקבלים מחירים נמוכים יותר? רק במקרים של רכבי בררה.

אולי אם אתה משווה 0 ק"מ רשום ע"ש חברה בהשוואה לרכב חדש לחלוטין.

פורסם (נערך)

אם אני קונה כמות של 100 רכבים מהיבואן (ומקבל הנחה שמנה), סביר להניח שאוכל למכור אותם בזול יותר מהיבואן עצמו.

כמו כן במצב שהיבואן יתעסק רק ביבוא, הוא יכול לסגור את כל סוכנויות המשנה כדי לחסוך בעלויות ולהפחית מחירים.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם

אין ספק. V40 הוא רכב "בררה". גם B4. בוודאי יונדאי ופורד.

בחיאת - ברור שמדובר על רכבים שנשארו במלאי, אחרת היבואן היה מעדיף למכור ברווח של XXK ולא XK. אבל "בררה"? [מחריג את נושא דייהולט :-)]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היבואנים לא מסכנים, הם לא "נתקעו" עם רכבים. כנראה שהם מעדיפים לא להתעסק במכירות שהן "במחיר סיטונאי" לבודדים אלא להעיף הכל במכה. בסופו של דבר המטרה שלהם בייבוא הרכבים היא למכור אותם ברווח כמה שיותר גבוהה עם כמה שפחות התעסקות.

Just daily

פורסם
אין ספק. V40 הוא רכב "בררה". גם B4. בוודאי יונדאי ופורד.

בחיאת - ברור שמדובר על רכבים שנשארו במלאי, אחרת היבואן היה מעדיף למכור ברווח של XXK ולא XK. אבל "בררה"? [מחריג את נושא דייהולט :-)]

כשאני אומר רכב בררה אני לא מתכוון להגיד "V40 זה רכב בררה" (V40 בגלל הדוגמא שלך) אלא "V40 שהבאנו 400 יחידות, מכרנו 20 ועכשיו שבוע הבא כל ה 380 יהפכו ליד 2 מחברה", אלא רכבי בררה.

אם תמצא לי בכל מגרש V40 חדשה, יד ראשונה ללא כל הערות מיוחדות במחיר יותר זול מהיבואן אז תודיע לי, זה לא יקרה בקרוב וכשזה כן קרה (ע"י חברות הליסינג), העניין נחסם באופן מיידי ע"י היבואן.

פורסם

אתה מודע לכך שזה "המלך הוא עירום". אלו רק היבואנים/חברות הליסינג ולוי יצחק שאומרים לנו שזה לא באמת רכב חדש לחלוטין.

פורסם

נו באמת, וזה רק הבנקים שאומרים לך שלנייר הצבעוני הזה יש ערך :wink:

זה לא מה לוי יצחק אומר או לא אומר, מה שקובע זה מה יגיד זה שיבוא לקנות ממך את הרכב.

נראה איך הוא יגיב לזה ש"המלך הוא ערום ויד שלישית זה אותו דבר כמו חדש".

פורסם (נערך)
אמנון,

כאשר אתה משווה רכבים אתה צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

במקרה הזה אתה ממש לא.

אתה רושם פעם אחר פעם שהקאמרי ההיברידית נמכרת אצל היבואן ב-240K ש"ח בזמן שאלבר ימכרו אותה רק ב-180K ש"ח, השאלה היא לאיזו רמת אבזור?

לפני פחות משנה אני התעניינתי בקאמרי היבריד בייבוא אישי.

המחיר שניתן לי לדגם הבסיס היה קצת פחות מ-180K ש"ח.

מעליו היה עוד שתי רמות אבזור, כאשר הבינונית הייתה ב-200K והיקרה ביותר הייתה 220K ש"ח.

אם אני לא טועה היבואן מביא לארץ את רמת האבזור הגבוהה ביותר ולכן המחיר הגבוה.

אני מניח שאם אלבר יביאו גם כן את אותה רמת האבזור, המחיר יגיע ל-220K ש"ח.

יחד עם זאת, אני מברך על ההחלטה של אלבר לייבא את הדגם הבסיסי ב-180K, זאת בהחלט עסקה כדאית.

זה בעצם מנגיש את הייבוא אישי לכל אחד ואחת אשר חששו מהחסרונות הרבים של ייבוא אישי.

לגבי ההשוואה בין הקאמרי לאוונסיס, אתה מדקלם הצהרות של חברי פורום אחרים או שיש לך ניסיון?

אני אישית לפני שרכשתי את הרכב (קאמרי 2009) בחנתי בין היתר גם את האוונסיס, מאזדה 6 (שנת 2011), פאסאט (דור קודם), סופרב (לפני מתיחת הפנים) ומונדיאו.

המאזדה/אוונסיס/מונדיאו מאוד דומות מבחינת הרגשה על הכביש, מרווח ותחושה בתא הנוסעים, ובכל מקרה אין מה להשוות אותן לקאמרי אשר מרווחת משמעותית (רוחב בספסל האחורי ותא מטען היה חשוב לי מאוד), זריזה יותר, הרבה יותר שקטה ונוחה, ומרגישה כפרימיום ליד אלו.

ההשוואה היותר מעשית הייתה לסופרב, כאשר הסופרב הרגישה יותר אלגנטית אך פחות נוחה ועם ספסל אחורי צר יותר.

הקאמרי ממוצבת בקבוצה שונה מהאוונסיס ובצדק.

כמובן שמי שמרחב פחות חשוב לו, ומוכן לוותר על נוחות, בידוד רעשים, ביצועים, אבזור, עיצוב והרגשה כללית של רכב טוב יותר, אכן אין הבדל מבחינתו בין אוונסיס לקאמרי...

אלון מה נשמע, לא ראיתי תגובות שלך הרבה זמן, לחץ מהעבודה או ההיפך חופשה ארוכה :-)

תראה החישוב שלי אכן לא מדוייק אבל די קרוב ובכל מקרה צריך להכניס כותרת מפוצצת זה כל עיתונאי מתחיל יודע :wink:

אני לא יודע באיזה רמת גימור של הקאמרי היא תיובא על ידי אלבר, אבל בין אם מדובר ברמת הגימור הגבוהה ובין אם הנמוכה טווח המחיר של הקאמרי הייבריד בישראל היה צריך לנוע בין 186,00 ש״ח עד 196,00 ש״ח. בפועל הוא כאמור מתחיל אפילו נמוך יותר.

איך אני יודע את זה, מארה״ב.

רמת המחירים של הקאמרי בנזין בארה״ב נע בין כ- 22 אלף דולר עד כ- 25 אלף דולר, כאשר מחיר הדגם ההיברידי נע בין מחיר של כ- 25 אלף דולר עד כ- 28 אלף דולר.

עם נשווה לרכב שנמכר בישראל, המאזדה 6 2.5, הוא נמכר בארה״ב בין מחיר של כ- 22 אלף דולר עד כ- 28 אלף דולר.

בישראל המאזדה 6 2.5 ליטר נמכרת בטווח מחיר של 176,500 ש״ח עד מחיר של 196,500 ש״ח.

כלומר הקאמרי היברידית המפוארת צריכה הייתה להיות מתומחרת לכל היותר במחיר של 196,500 ש״ח ולאור הנחת מסים גדולה יותר בישראל מבארה״ב על רכבים היברידיים, היא הייתה צריכה להימכר אף במחיר נמוך יותר.

הדגם ההיברידי ההתחלתי של הקאמרי היה צריך כאמור להיות מתומחר בדיוק באמצע של טווח המחיר של המאזדה 6, דהיינו במחיר של כ- 186,000 ש״ח ואלבר אפילו תמכור אותו במחיר זול יותר כאמור (וייתכן שאפילו לא מדובר בדגם ההתחלתי).

כשאני משווה בין הקאמרי לאוונסיס אני טוען בראש ובראשונה ששתיהן משתייכות לאותה קטגוריית מחיר, עזוב כרגע איזה רכב יותר טוב (גם בין רכבים שמתומחרים באותו טווח המחיר, יש רכבים טובים יותר ופחות). כאמור הקאמרי בנזין אפילו מתומחרת זול יותר מהמאזדה 6 בארה״ב ורק דגם הייבריד משתווה למחיר המאזדה 6 המפוארת.

כלומר הקאמרי בפירוש לא שייכת לקטגוריה בכירה יותר, אלא הדבר קורה רק בישראל, מאחר שהיבואן מוכר גם את הקאמרי וגם את האוונסיס הוא יכול לגזור עקב כך קופון שמן במיוחד על הקאמרי. כעת נגמרה החגיגה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...