Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. הגעתי לכאן לאחר המלצה מחבר ואני די מיואש ואפרט את הבעיה.

יש ברשותי i20 שנת 2010 ויש לי בעיה משונה שלא מצאתי אליה תשובה חד משמעית מאף איש מקצוע שהגעתי אליו.

בעיקרון יש ריח נוראי מהמערכת מיזוג\איוורור - גם מזגן, וגם איוורור והריח חריף יותר שמפעילים את המיזוג.

אני לא מזהה כ"כ את הריח ( נבלה, עובש, פטריה או כל דבר אחר שעולה לי לראש ) אבל זה לא ריח שאפשר להישאר

איתו אפילו דקה באוטו.

היה לי טיפול 105 לרכב לפני שבועיים +- ובמוסך שאני מטפל כבר שנים עשו את המקסימום והבעיה לא נפתרה.

זה כולל כמובן בדיקה מקיפה של הרכב והמערכת, פילטר מזגן הוחלף, נבדקה סתימה ( ואין, המים יורדים שהמזגן פועל ).

לאחר ששעשו מה שיכלו הבעיה לא נפתרה וחזרתי אחרי כמה ימים - כדי לנסות מן תרסיס כזה שמשחררים באוטו שהמערכת

איוורור\מיזוג פועלת והאוטו עמד ככה בערך חצי שעה שכולו סגור. היה ריח טוב אוטו וחשבנו שזה די עזר - אז מסתבר שלא

אחרי כמה שעות.. שוב אותו ריח.

הלכתי לאיש מקצוע ששמעתי עליו מפה לאוזן שאמור להיות מקצועי מאוד והוא בדק את הרכב. אחרי שהוא הריח את הריח

שיוצא הוא אמר לי דבר כזה - לא יכול להיות שיש סתימה זאת אומרת אם היה סתימה או חסימה כלשהי היה ריח של ביוב

באוטו ואי אפשר היה להיכנס. הבן אדם לא רצה לקחת לי כסף ולא רצה לפרק לגמרי את הרדיאטור ואמר לי חבל סתם

לעשות את זה שלא מדובר בבעיה ברדיאטור. הוא ציין שיש אופציה שזה קשור לספוגים בתחתית האוטו או משהו כזה ושכדאי

לנסוע על אוויר שמגיע מבחוץ ( הלחצן הזה שמכניס אוויר מבחוץ ולא מערכת סגורה שצמוד ל AC ).

אחרי כל הניסיונות שלי להוציא מזה משהו.. עדיין אין שום פתרון ואני מאוד מיואש. אני יציין כמה דברים כדי לעשות את

הדברים יותר פשוטים.

- אין לי בעיה מכנית כלשהי באוטו או משהו שאני יכול לחשוב עליו.

- הריח הספציפי הזה עובר דרך המערכת איוורור גם שהיא כבויה לגמרי ( שזה על אפס, אבל שנכנס אוויר מבחוץ שנוסעים שהלחצן של המערכת

הסגורה לא עובד ). היום שהתחלנו בנסיעה פשוט אחרי כמה דקות חברה שלי אמרה לי שיש ריח מסריח שיוצא ואז החזרתי

את הלחצן של המערכת הסגורה ואז לא נכנס אוויר מבחוץ.

- מה שהוא אמר לי על הספוגים וכו'.. לא אומר לי הרבה אני לא כ"כ מבין במכוניות\תחזוקה מעבר לדברים הבסיסיים.

אני מודה לכם מראש על כל תגובה

ניר

פורסם

הריח כנראה נובע מבקטריות שהתיישבו בתעלות המיזוג לכן הפיתרון היחיד הוא לטהר את מערכת האיוורור בעזרת חומר הנקרא AirSept® AC Odor Shield.

החומר מטהר את המערכת וגם יוצר שכבת בידוד למניעת התפתחות של בקטריות.

החומר מאושר לשימוש על-ידי הייצרן VAG.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
הריח כנראה נובע מבקטריות שהתיישבו בתעלות המיזוג לכן הפיתרון היחיד הוא לטהר את מערכת האיוורור בעזרת חומר הנקרא AirSept® AC Odor Shield.

החומר מטהר את המערכת וגם יוצר שכבת בידוד למניעת התפתחות של בקטריות.

החומר מאושר לשימוש על-ידי הייצרן VAG.

תודה רבה על התשובה.

אוקיי רשמתי לי את השם של החומר.

האם תוכל להתייחס אולי למה שרשמתי על הספוגים ? כלומר ציינתי בהודעה ששיחררו לי במוסך

מן חומר כזה כמו ספריי ( אני לא יודע מה זה היה אבל אני יברר ) וכמו שרשמתי זה עבד שהאוטו סגור

ודולק והמזגן פעל במשך 20 דקות עד חצי שעה. יש סיכוי שזה היה החומר או חומר דומה וזה

לא עבד ויש בעיה עם הספוגים או משהו ?

עריכה אחרונה על ידי coch
פורסם

אינני יכול לעזור לך בקשר לחומר אשר השתמשו במוסך מכיוון שלכול חומר/ייצרן יש את ההנחיות המדוייקות כיצד להשתמש איתו.

דווקא לחומר שאני המלצתי עליו הייצרן ממליץ לא להפעיל את המזגן אלא רק את המפוח ואת החימום על MAX. כנראה ההצלחה מאוד תלוייה בשימוש נכון בחומר לפי הוראות הייצרן.

ראה לדוגמא הנחיות בקובץ המצורף לגבי החומר שציינתי בהודעה הקודמת.

ACOSInst.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מאה אחוז.. אני יתחיל בזה שאני ידבר עם המוסך שאני מטפל - אני יראה איפה הכי מהר אני יכול

להזמין את החומר שהמלצת לי ואני יעדכן במידת הצורך.

תודה ושבוע טוב לכולם.

פורסם

היי שבוע טוב לכולם,

מרק10 או כל אחד שיכול לעזור.. אני לא מוצא את החומר שהמלצת לי פה בדיון.

חיפשתי באיביי, חיפשתי בזאפ.. בגדול לא מצאתי איפה אני יכול לרכוש את זה בארץ.

שלחתי להם גם מייל דרך האתר בית שלהם לגבי איפה אפשר לרכוש בישראל.. בערך שבוע עבר ושום תשובה.

מודה מראש

ניר

פורסם

שירות לקוחות של יונדאי\מיצובישי לא מכירים את החומר..

פולסווגן בחיפה אמר לי שחסר לו במלאי ואין לו מושג מתי יגיע ( אני לא יודע אם הוא התכוון לחומר הזה ספציפי )

הוא רק אמר שזה למזגנים.. יש למישהו רעיון או מושג איפה אפשרי להשיג ?

תודה מראש

ניר

• תוכן חדש...