Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבעלותי ג'יפ סוזוקי ג'ימני 2007, שאשתי ואני מאוד (מאוד) אוהבים (למרות שלצערנו הוא לא ראה בכלל שטח בגלל חוזר זמן כללי, אבל הוא היה מאוד נוח כרכב לזוג), אבל תודות לארוע משמע - הולדת בננו הראשון, הוא פשוט קטן לנו מדי... הסתדרנו איתו כמה חודשים (עם סלקל, עגלה ועוד ציוד, כשכיסא אחד מקופל), אבל זה מתחיל להיות צפוף, בפרט כשנצטרך לעבור לכסא בטיחות.

אנחנו רוצים להחליף לרכב משפחתי, וברור לנו שאנחנו מדברים על יד שניה (כי עוד כמה שנים נחליף שוב, בתקווה וכאשר תורחב המשפחה עוד). השימוש עירוני + בינעירוני רב למדי (גרים במרכז ונוסע פעמיים-שלוש בשבוע לאזור חיפה), סביב 1,000-1,500 ק"מ לחודש.

הוצע לנו מחבר של המשפחה הרכב שלו שהוא מחליף עכשיו.

זו מאזדה 3, יד ראשונה, שנת 2010 (תאריך עלייה -יולי 2010), עם 16,200 ק"מ סה"כ.

חיצונית נראית מצוין, ולקחתי אותה היום לבדיקה - רצ"ב התוצאות. לפי ספר הטיפולים ולדברי הבעלים, טופלה כל שנה לפני מועד הטסט (השנה עדיין לא, טסט ביולי). טיפול ראשון נעשה בסוכנות המרכזית של מאזדה והאחרים במוסך אחר / תחנת סיכה.

הבעיה - הוא רוצה 80,000 ש"ח, ללא גמישות, וזה מעל הסכום שתכננו להוציא (גם אם נקבל על הג'יפ את הסכום שאנחנו מבקשים)...

אשמח לחוות דעתכם האם הסכום מוצדק, או שכדאי שנחפש משהו אחר - אולי רכב דומה מליסינג (כמה ההבדל בסחירות אחרי יד 2, אם הראשונה הייתה פרטי לעומת ליסינג), או אולי דגם אחר ולא מאזדה 3?

כמובן, עוד התנייה היא בגאז' מספיק נוח, לפחות שני התקני איזופיקס במושב האחורי, ונוחות / אמינות במידת האפשר.

תודה,

אורי

mazda_3_test_no_details.jpg

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הרכב במצב ממש טוב,באיזה תקציב תכננתם לרכוש רכב?

בליסינג תוכלו למצוא רכבים 2011 באזור ה-60-65 אלף,אבל הם לא יהיו עם כזה ק"מ ובכזה מצב,מצד שני מדובר פה על הבדל די גדול במחיר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא ציינת באיזה דגם ונפח מנוע מדובר אבל,לפי המחיר כנראה שמנוע 1600.(כי אם זה המחיר לרכב עם מנוע 2000 וזה דגם ספיריט הייתי חוטף עכשיו).

אם מדובר בדגם אקטיב,שהרבה ממנו היו בליסינג- עדיף לוותר ולרכוש אחת דומה מליסינג בהנחה כזו או אחרתמ נמוך,חפש באלבר).

אם מדובר בדגם "קומפורט" - המצב אחר כי כמעט ולא היו רכבים כאלו בליסינג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תבדקו טוב טוב בכמה אפשר להשיג רכב כמו קיה ריו החדשה, אוטומטית עם בגאז'. אולי תתפלאו לגלות שבמחיר לא גבוה בהרבה ממה שתכננתם להוציא על המאזדה, אפשר לקבל רכב חדש, יד ראשונה מליסינג עם 0 ק"מ - ולנסוע באוטו חדש לגמרי, באחריות ל-3 שנים מלאות.

רכב כזה יוכל לשמש אתכם במשך כמעט עשור, בלי בעיות מיוחדות, רק טיפולים שוטפים.

כמו כן, רכישה מחברת ליסינג של רכב כזה יכולה לתת לכם אפשרות לפריסת תשלומים נוחה - מה שאי אפשר לקבל אצל חבר שלכם.

פורסם

אני לא יודע מה המחירון אז קשה לי להתייחס למחיר בצורה מדוייקת.

אבל מדובר ברכב במצב מצויין עם ק"מ מאוד נמוך.

אם אני מבין נכון אז מזדה 3 מאוד אמינות.

אני מניח שיוליאן צודק ומדובר בתוספת של 15-20 אלף שח בהשוואה לרכב ליסינג צעיר בשנה שמן הסתם עשה 80 אלף ק"מ במקרה הטוב.

בהשוואה של שתי האופציות הללו הייתי הולך על המזדה המדוברת.

אבל, וזה אבל חשוב. רק אם בכוונתכם להחזיק אותה 4-5 שנים. כי אם הכיוון הוא להחזיק פחות אז זה כבר לא משתלם.

ככל שהרומן עם הרכב צפוי להיות ארוך יותר, כך העלות הראשונית העודפת משתלמת יותר.

מההודעה עולה כי לדעתכם מזדה 3 לא תספיק ל משפחה עם שני ילדים. זה ממש לא נכון. בהחלט מספק, אפילו אם מדובר במשפחתית קטנה יחסית.

לגבי ההצעה לקאיה ריו שהוצעה לכם מקודם. גם כאן השקעה נוספת של סכום ראשוני שווה רק אם מכוונים להחזקה של 4-5 שנים לפחות.

כמעט כל רכב שתעברו אליו מהג'ימני יהיה שיפור אדיר על הכביש הסלול.

פורסם
תבדקו טוב טוב בכמה אפשר להשיג רכב כמו קיה ריו החדשה, אוטומטית עם בגאז'. אולי תתפלאו לגלות שבמחיר לא גבוה בהרבה ממה שתכננתם להוציא על המאזדה, אפשר לקבל רכב חדש, יד ראשונה מליסינג עם 0 ק"מ - ולנסוע באוטו חדש לגמרי, באחריות ל-3 שנים מלאות.

רכב כזה יוכל לשמש אתכם במשך כמעט עשור, בלי בעיות מיוחדות, רק טיפולים שוטפים.

כמו כן, רכישה מחברת ליסינג של רכב כזה יכולה לתת לכם אפשרות לפריסת תשלומים נוחה - מה שאי אפשר לקבל אצל חבר שלכם.

עזוב סופר מיני עם בגאז', את הקרוז עם 0 קילומטר אפשר להשיג עם עודף מ-95,000.

ב-80,000 אפשר למצוא i20 או מאזדה 2 חדשות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ויונדאי I20 ו מזדה 2 זה לא סופר מיני?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

יש לנו כמה חברים עם מזדה 2 ו i20, וזה קטן ממה שאנחנו מחפשים.

הג'ימני מציע לא פחות מקום בזכות הגובה היחסי, בהעמסה מתוכננת נכון.

לגבי העלאת תקציב, לא על הפרק לצערי... אם היה אפשרות היינו הולכים על רכב משפחתי חדש. אשתי ב"חבר", יש הנחות יפות ומימון לא רע, אבל זה קצת "לקפוץ מעל הפופיק" לזוג צעיר עם ילד ראשון.

לגבי הילדים - אנחנו בהחלט מבינים שהמזדה מתאימה גם לשניים, ולכן שמחים שיש שני איזופיקס. אנחנו בהחלט חושבים על זה לטווח של לפחות 4 שנים קדימה, ולכן בוחנים את ההצעה הזו בחיוב.

אשמח לחוות דעת נוספות, אם יש, בהינתן המידע הנוסף...

פורסם

יהיה פשוט יותר אם תתן תקציב.

פורסם

בתקציב שלכם הייתי בודק משפחתיות בליסינג,תיראה המזדה של חברך במצב ממש טוב,אבל מחיר יקר,לעומת מה שתוכל לקנות בליסינג רכבי 2010 עד 55 אלף שקלים,תסכים איתי שלמרות שהם לא יהיו במצב של הרכב של חבר שלך זה פער מחירים מאוד גדול,זאת הבעיה עם הליסינג נגד מוכרים פרטים,המחירים שם מאוד קורצים.

פורסם

אני לא לגמרי יודע להסביר את זה, אבל יש לי איזו רתיעה מליסינג.

למרות שמקבלים רכב אחרי טיפולים וכו', לך תדע מה עבר עליו... אני יודע מה חברים שלי עושים לרכבי הליסינג שלהם.

פה יש את היתרון של מצב הרכב, ועוד כמה שדרוגים קטנים קטנים - חיישני רוורס ( הותקנו במעמד הרכישה, ע"י היבואן ), שליטה באודיו מההגה, מחשב דרך וכן הלאה.

כל זה קיים בליסינג מהתקופה הזו?

איך בכלל ניגשים לבדוק רכסי ליסינג?

פורסם

מאזדה 3 היא מכונית אמינה, נוסעת טוב יחסית ל 1.6 אוטומט, יש מבחר בחברות ליסינג, וגם זו הספציפית שבדקת היא במצב טוב.

אבל, היא מכונית משפחתית בינונית מאוד.

בפנים היא צפופה, אומנם יש יותר מקום ממה שיש ב i20 לדוגמא, אבל בהפרש הרבה יותר קטן ממה שמרמזות מידות חיצוניות.

תא מטען שלה די גדול, אבל פתח הטענה צר ולא נוח. קופסת קרטון נגיד של מיקרוגל גדול אי אפשר להכניס לשם. אבל במאזדה 2 או אפילו בסוזוקי סוויפט אפשר להעביר קופסא כזאת בלי בעיה.

ממליץ לבחור במכונית גבוהה, במרכב 5 דלתות. מה שנקרא מיניוואן 5 מושבים. או סטיישן.

פי 10 יותר נוח ופרקטי.

פורסם

כמו אמרתי המחיר להרכב של חבר שלך עומד על פער מאוד גדול,חיישני רוורס זאת לא בעיה,בליסינג הרכבים מגיעים לרוב עם רמת איבזור פשוטה לכן אולי לא תהיה שליטה על ההגה,אבל לדעתי פער של 25 אלף לא שווה את השליטה על ההגה.

אתה ניגש למגרש של חברה מוכרת,ובודק רכבים שעומדים בתקציב שלך,לוקח אותו לבדיקה והאם הכול בסדר מתחדש ואומר לנו תודה על היעוץ.:wink:

פורסם

כמו רבים אחרים כאן - מחזק את הדעה לרכוש אחת מחברת ליסינג ב50K~55K.

תוספת של 25K (פחות או יותר) בגלל ק"מ נמוך ויד פרטית? ועוד על רכב שלא טופל במורשה בכלל?

שישאיר אצלו ויחפש פראייר אחר.

יש חברות ליסינג שמטפלות רק במוסכים מורשים של היבואן, ומרובן תקבל המון הטבות ואחריות לשנה ברכישה.

וכל זה ב25K פחות מה"חבר" הזה.

אין פה מה להתלבט בכלל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...