Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הסיפור שלי הוא כזה, לפני כחודש, נסעתי בעיר בכביש דו סטרי עם חניות לאורך הכביש משני הכיוונים של הכביש.

בזמן שאני נוסע כחוק בנתיב, רכב מהנתיב השמאלי יוצא ברוורס מחניה, ומתיישר בנתיב השמאלי עם הפנים כנגד כיוון הנסיעה.

בעוד שאני נוסע בנתיב הימני הרכב שיצא מחניה נעמד בנתיב הנגדי(שמאלי) לקראת השתלבות לנתיב הימני להמשך נסיעתו.

בדיוק כשאני עובר לידו הוא מאיץ את רכבו בפראות ופתאומיות ונכנס לי ברכב בין שתי הדלתות (דלת נהג+דלת נוסע אחורית), הוא נכנס בי עם הפינה הימנית קדמית של רכבו.

עצרתי מיד באותו המקום, הנהג הפוגע הזיז את רכבו מעט אחורה, ואז צילמתי בעזרת הפון את התאונה.

לא היו פגיעות בנפש אלא רק נזק לרכוש (רכב).

עצרנו בצד להחליף פרטים, בזמן החלפת הפרטים יצאו מרכבו של הנהג הפוגע 2 נשים מבוגרות שהחלו לצעוק ולקלל אותי, חטפו את הפתק שרשמתי של פרטי הנהג, אחת הנשים הרימה את מקל ההליכה שלה כדי לתת לי מכה, מיד התרחקתי מהמקום והזמנתי ניידת משטרה, כעבור זמן מה הגיע ניידת משטרה למקום האירוע, ורק אז המשכנו להחליף פרטים+ וויכוחים מי אשם.

השוטרים שהגיעו למקום אמרו שהם לא יכולים לקבוע מי אשם, אבל הסברנו (אני והנהג הפוגע) את המקרה והשוטרים אמרו לנהג הפוגע שבזמן ניסון השתלבות לנתיב עליו לתת זכות קדימה(רמזו לו שהוא האשם), הנהג הפוגע אמר לי שהוא יתקן לי את הנזק, כעבור יום+יומיים הוא חזר בו, לכן הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.

כעבור מספר ימים אחרי הגשת התביעה מתקשר אלי הבן של הנהג, ואומר לי שהוא לא היה מעורב בתאונת הדרכים המדוברת, מסתבר שהנהג שפגע בי נתן לי את הפרטים הרשומים של בעל הפוליסת ביטוח (ת.ז+שם+כתובת) ועוד אומר לי שקוראים לו בשם "פלוני"(שם בעל הפוליסה, למעשה הוא כאילו התחזה).

המצב הוא כזה, שהגשתי תביעה ע"פ הפרטים שהנהג נתן לי, ויוצא שהנתבע הוא בעל הפוליסה ולא הנהג שפגע בי!

מה עלי לעשות עכשיו? לבטל את התביעה ושוב להגיש מחדש?

האם להגיש תלונה במשטרה על הנהג הפוגע שנתן לי פרטים לא נכונים שלו והתחזה בשם אחר?

יש לציין שהבן של הנהג הפוגע(הנתבע ) התקשר אלי ובירר איתי את המקרה של התאונה כי הוא קיבל את התביעה בדואר, הבן שלו דיבר עם אביו(הנהג הפוגע) ולאחר מספר דקות הנהג הפוגע התקשר אלי גם הוא והחליט שהוא רוצה להיפגש איתי, הסכמתי להיפגש איתו, נפגשנו וביצעתי הקלטה לשיחה שלנו בפגישה, שבה הוא אומר בפירוש שהוא יתקן לי את הנזק ויפעיל את הביטוח שלו(צד ג').

מאז הוא לא הלך לחב' הביטוח אני רודף אחריו מחכה שידווח לביטוח שהוא אשם כי בהתחלה הוא דיווח שהוא לא אשם ולכן לא מתקנים לי את הנזק.

אחרי טלפונים שוב הנהג החליט שהוא לא מתקן לי את הנזק, אלא רק בתנאי שאני ישלם לו את ההשתתפות עצמית שלו כדי שהוא יפעיל את הביטוח, כמובן שסירבתי.

מבקש ייעוץ בדחיפות מה לעשות!

שרטוט של התאונה, שימו לב המספרים 1,2,3 מציינים את הלשבים בהם הרכב יצא מהחניה ופגע בי.

תודה

ללא שם.jpg

פורסם

לפני מספר חודשים היה לי סיפור דומה. מונית פגעה בי מאחור. עצרתי, צילמתי את לוחית היהוי של הפוגע ואת הנזקים, ובהמשך צילמתי את רשיון הנהיגה של הנהג . בגלל איזו בעיה בטלפון לא הצלחתי לצלם את רשיון הרכב ותעודת הביטוח. ורק רשמתי את הפרטים. בהמשך התברר שהוצגו לי מסמכים של רכב אחר. מכל מקום - את הטיפול השארתי לסוכן הביטוח שלי. הגשתי תלונה במשטרה וכך קיבלתי גם את פרטי בעל הרכב - ועם הטיפול של סוכן הביטוח הכסף הגיע תוך מספר שבועות.

אני מקוה מאוד, בשבילך, שיש לך הערכת שמאי של הנזק שנגרם לך

דרישתו של בעל הרכב הפוגע שתשלם לו את ההשתתפות העצמית היא חוצפה לשמה, פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה. בכל מקרה אל תסכים לבטל את התביעה אלא לאחר שתקבל את הפיצוי מהפוגע או מהביטוח שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

א. הוא אשם, באופן בלעדי, בלי שום אשמה תורמת שלך, לפי כל הנתונים + הציור שהעלית+ מיקום הפגיעה (שבוודאי מגובה במסמכים+דו"ח שמאי).

ב. נתן לך פרטים בדויים/התחזה למישהו אחר? ז"בשו של בעל הרכב. אם הוא היה דורס זקנה ונעלם אל האופק, כשרק מ.ר שלו בידי העדים, למי אתה חושב שהשוטרים היו דופקים בדלת? את מי היו מאשימים בפגע וברח?

את בעל הרכב כמובן. אם זה לא הוא, יואיל נא ויביא את הנהג, שנהג ברשותו (הוא הרי לא דווח על גניבת הרכב) שיתן את הדין על מעשיו.

מאחר וכאן מדובר, ב"ה בפגיעת רכוש בלבד, מה שהוא צריך לעשות זה להוציא "הודעת צד ג'" לאחראי לנזק, ע"מ שזה יתייצב לצדו בבית המשפט וישא בו.

אם הוא לא יעשה כך, השופט ככל הנראה יחייב אותו אישית בתשלום הנזק.

לך אין מה לדאוג.

תמשיך להתכונן לדיון בבית המשפט, הכן את טיעוניך על דף מודפס (לא יהיה לך הרבה זמן להציג אותם. יש לך הזדמנות אחת לשטוח את דבריך, ואח"כ רק להשיב ספציפית לטענות ההגנה של הפוגע, אלא אם השופט יחליט לחתוך את זה לטובתך עוד לפני זה).

*תגיד, לא היה לך DVR? אני זוכר שהשתתפת באיזה שרשור התקנה, לא?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

עדכון קטן.

היום הגשתי תלונה במשטרה על הנהג הפוגע על זה שמסר לי פרטים לא שלו אלא על שם הבן שלו ושהוא התחזה בשמו והציג עצמו בשם ופרטים אחרים.

צרבתי את ההקלטה על דיסק כדי שאני יציג בבית משפט.

עכשיו השאלה היא מה עושים מהמצב בו הנתבע הוא לא הנהג המוערב בתאונה אלא אביו הוא הנהג המעורב, האם לבטל את התביעה ולהגיש מחדש או להמשיך בתביעה כפי שהיא ולציין בפני השופט שאחרי הגשת התביעה נודע לי שהנהג הפוגע התחזה בשם אחר בשם הבן שלו שהוא בעל הרכב+בעל הפוליסה?

מה לעשות בעניין זה בבקשה ייעצו לי.

תודה.

יקיר.

פורסם

כמו שאמרו לך, בעל הרכב אחראי לרכבו, גם אם לא נמצא בתוכו!

מישהו אחר נהג? אז בעל הרכב צריך להגיד מי. לא רוצה להגיד? יישא באחריות.

כמו שאם חברה שלי נוהגת ברכב שלי, שרשום על שמי, ועוברת באור אדום ומצולמת, הדו"ח יגיע על השם שלי. אם אני לא מוכן לקחת אחריות על הדו"ח הזה, אני, בתור בעל הרכב, צריך להביא הודעה שחברה שלי לוקחת את האחריות על הדו"ח. אם לא הבאתי הודעה שכזאת, אני אשא במלוא האחריות לעבירה. קנס כספי, שלילה, וכל דבר אחר שבית המשפט יפסוק.

זה שהנהג שקרן ומסר פרטים כוזבים לא אמור לעניין אותך אלא את בעל הרכב. לדעתי תלונה במשטרה היה צעד חכם, להקליט אותו היה עוד יותר חכם, ולתבוע אותו זה מעולה.

אגב, אולי מישהו יכול לעזור לי פה עם משהו, אבל מסירת פרטים כוזבים, זה לא עבירה בפני עצמה? בלי קשר לתאונה? זה לא הונאה?

מקווה בשבילך שהכל יבוא על מקומו בשלום.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אם אני מבין נכון יש לך את הפרטים של בעל הרכב שהוא גם בעל הפוליסה. הרי כתב התביעה מצא את דרכו אליו. הודעת לביטוח שלך? הם לא אלה שאמורים לטפל בזה?

מגישים תביעה לביטוח של אותו אדון. החברה מזמנת אותו ושואלת אותו אשם/לא אשם ולפי זה ממשיך המאבק, בין אם בבתי משפט או בסמטאות אפלות/מתחת לשולחן של סוכני ביטוח. או שיש לי טעות?

*אני רק אחזק את מה שאמרו לגבי האחריות. בעל הרכב הוא שאחראי על הרכב. תמיד. אפילו אם הוא מכר אותו והרכב ביצע עבירה כלשהי יבואו אליו, רק ברגע שהוא יוכיח שהרכב נמכר יעברו לקונה. במקרה הזה זה מאוד פשוט, האבא צריך לקחת אחריות על מעשיו. לא ייקח, הבן ישא באחריות. כתובת התביעה שלך לא צריכה להשתנות, תשאיר אותה כמות שהיא ותמשיך להתכונן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא כלכך קשור לגבי התביעה, אבל פגיעה בקורה B לא אוטומטית מגדירה את הרכב כטוטאל-לוס ?

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
לא כלכך קשור לגבי התביעה, אבל פגיעה בקורה B לא אוטומטית מגדירה את הרכב כטוטאל-לוס ?

המזל הוא שהקורה לא נפגעה בכלל, רק הפח החיצוני של הדלתות התעקם.

פורסם

אותך לא מעניין מי נהג או לא נהג ברכב, יש לרכב בעלים ו הוא הכתובת לכל בעיה, אם זו תאונה או עבירה.

יש סייגים כמו דיווח על גניבה או שבעל הרכב עשה כמצופה מאדם סביר לעשות כדי למנוע את העבירה, הם לא רלוונטיים במקרה הזה.

מסירת פרטים כוזבים היא בהחלט עבירה, אחד הפרטים שאמורים להמסר זה מס' רשיון הנהיגה של הנוהג ברכב בזמן התאונה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מתוך המדריך לתביעות קטנות:

http://www.tviot-ktanot.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=15753

"המשפט בתביעות קטנות מתחיל להתנהל כבר עם הגשת התביעה, תוך התכתבות של הצדדים מול בית המשפט עד למועד הדיון. כל צד רשאי לבצע שינויים בכתב התביעה/הגנה (כולל הוספת תובעים/נתבעים), להשיב לטענות הצד הנגדי, ועוד. ניתן לבצע התכתבות זו באמצעות שליחת פקס לביהמ"ש בו מתנהל התיק"

"מותר לתבוע כמה נתבעים יחד באותה התביעה. אם אינך בטוח איזה סכום לתבוע מכל אחד מהנתבעים - ציין את כל הנתבעים האפשריים ואת הסכום הכללי כדי שביהמ"ש יחליט את מי לחייב ובכמה."

אם הנושא יגיע לבית משפט, דע כי בית משפט לתביעות קטנות לא עוסק בצד הפלילי של האירוע אלא רק בנזק שנגרם לך.

אתה יכול לציין בפני השופט כי הנהג הציג עצמו בשם X ולאחר מכן התברר לך כי שמו Y והגשת תלונה למשטרה, אבל אל תבזבז זמן בנושא. תתמקד בכך שהנהג הפוגע חזר בו מכוונתו להודיע לחברת הביטוח שלו, וכי התנה את פנייתו לחברת הביטוח בתשלום.

לא הבנתי מהודעתך אם ביצעת כבר את תיקון הרכב.

האם תבעת את חברת הביטוח שלך או תיקנת על חשבונך?

חשוב שיהיו בידיך אסמכתאות לכל הוצאותיך, מה שלא יוגש בכתב - לא תקבל.

פורסם

כדאי שתגיע למוסך עם הצעת מחיר לתיקון הנזק משמאי. אם הנזק הוא לא משמעותי ואתה יכול לחיות איתו הייתי מחכה עד לפסיקה של בית משפט לפני שאני מתקן את הרכב.

מעבר לזה תוסיף את שם הנהג לתביעה (ביחד עם בעל הרכב) ותן לבית המשפט (או למי שיופיע למשפט, אם בכלל) להחליט מי ישלם.

אני בטוח שהסיפור העסיסי הזה (בצירוף הוכחות כמובן) ישמש אותך כתעודת ביטוח במשפט.

אני לא הייתי מנסה להגיע אתם להסדר, הם לא נשמעים כמו סוג האנשים שאפשר לסמוך עליהם.

ממליץ לך לחפש בפורום, היה פה לא מזמן בחור שאכל חתיכת לקרדה אחרי שהחליט "לקחת את המילה" של בחור שפגע בו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...