Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פורטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

1. מה עלות החלפת רצועה בדגם EX שנת 2009 - במוסך מורשה ( ואם אפשרי גם במוסך "רגיל")

2. האם ישנם דגמים\שנתונים שהינם עם שרשרת ולא עם רצועה?

תודה רבה,

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

ברכבי קיה פורטה יש שרשרת ואין רצועת טיימינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלום לחברי הפורום,

מבקש את עזרתכם ואשמח לשמוע את חוו"ד על סיכום בדיקה במכון מונדיאל. (מצ"ב)

הרכב - קיה פורטה

דגם - EX

צבע - שחור

עליה לכביש - 12.2009

מוכר - פרטי, יד ראשונה

ק"מ - 86,200

טסט - שבוע הבא (כ1600 שח)

תוספות -

*חיישני רוורס,ללא צג

*דיבורית BT

*אחריות? (במוסך טענו שהאחריות נגמרה והמוכר טוען שיש 7 שנים חלקית)

תקציר הבדיקה -

בכללי הרכב בסדר, ללא בעיות מיוחדות.

תפוקת מנוע ממוחשבת תקינה (44-45 ב260 סל"ד)

הערות בבדיקה -

1. תושבת מנוע ימנית עליונה

2. פגיעת פח,סף חיצוני מימין (צד נוסע) - מדרכה?

3. פגיעות בפגושים, מספר שריטות,מכות וכיפופי פח.

4. צמיגים קדמיים - מקוריים, יצטרכו החלפה (עוברים טסט)

5. מצבר - מקורי, זמן שאול

6. אורות - אור דרך, 2 נורות שרופות (אפשרי בעיה מורכבת יותר?איך לבדוק?)

בנוסף -

הרכב טופל במוסך מורשה קיה אולם חסרים טיפולים.

רכב טופל ב15, 45 ו75 אלף ק"מ. (חסרים 30 ו60 אלף)

בעל הרכב טוען שלא שם לב . .

הרכב צריך לעבור טיפול 90 אלף - מה עלות משוערת?

ולנקודה החשובה -

מחירון ליסינג - 67 א"ש ויד שתיים - 64.7 א"ש

עם הפחתת טסט הסכים לעגל ל60 לפני הבדיקה.

אם לשקלל טיפול 90K, מצבר, צמיגים, (תושבת?), מה יהיה טווח סביר?

ההתרשמות הכללית מהרכב והמוכר הייתה חיובית.

הוא קונה חדש.ברכב נהג גם בנו שהינו נהג חדש.

המוכר מוכן להתגמש אולם לא מניח שיסכים ל50+

מה ייחשב כמשפט שלמה (ששני הצדדים לא יהיו מרוצים. . ) במקרה זה?

(עבורנו כל שקל נחשב ואני מניח שעבורו כל אלפייה )

תודה רבה מראש!

(:

2013-12-08 16.59.51.jpg

פורסם

כמה דברים מדאיגים אותי ברכב הספציפי:

1) עושה רושם שהרכב מוזנח כיוון שהוא לא עבר טיפולים כנדרש וגם איזה בן אדם נורמלי ייסע ללא אורות חניה וללא אורות דרך?

בכל מקרה תיכנס למורשה לקבל הצעת מחיר לתיקונים הנדרשים (בדגש על תושבת מנוע) ושיבדקו את מצב התאורה (יכול להיות פיוזים של הפנסים).

2) תבדוק לעומק את סטטוס האחריות כיוון שרוכשים פרטיים אכן קיבלו 3 מלאות ו4 חלקיות (7 ביחד) אבל רכבים שהגיעו לחברות ליסיניג קיבלו אך ורק 3, אתה בטוח שהרכב 00 פרטי?

3) טיפול 90 הוא הטיפול הכי גדול שיש לרכב לעבור וכמובן הכי יקר,ביצעתי אחד כזה לפני 6 אלף ואתה מוזמן להתרשם מהעלות במורשה קיה- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=503281.

אם לסכם אז יש לך עוד לרדת כמה אלפים במחיר כיוון שצריך להשקיע ברכב. אם ישנה אפשרות הייתי מחפש אקזמפלר אחר כי אני חושב שהרכב עבר חיים לא קלים, לדוגמה הרכב שלי עם 96 אלף על השעון עם עבר של השכרה לא צריך תושבת מנוע חדשה והרכב שלי שלא כמו זה עבר טיפולים בחברת הליסינג כמו שעון (הכל אצלי מפורט).

תעשה את השיקולים שלך, בהצלחה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
כמה דברים מדאיגים אותי ברכב הספציפי:

1) עושה רושם שהרכב מוזנח - מסכים חלקית, הרכב ליסינג שברשותי שמור יותר. כיוון שהוא לא עבר טיפולים כנדרש - ממה שהבנתי במוסך, הם משלימים טיפולים, עד כמה הדבר קריטי? וגם איזה בן אדם נורמלי ייסע ללא אורות חניה וללא אורות דרך? - מסכים חלקית,יש לו אורות גבוהים.טוען שנשרף אור הדרך ה2 היום. אפשר גם לראות מצד שני - לא מנסה להחביא תקלות.

בכל מקרה תיכנס למורשה לקבל הצעת מחיר לתיקונים הנדרשים (בדגש על תושבת מנוע) ושיבדקו את מצב התאורה (יכול להיות פיוזים של הפנסים). - הוא יקבל הצעת מחיר מהמורשה (יעזור לו להבין הפחתה במחיר) ואוודא עם מוסך נוסף. מה סדר גודל?מה המשמעות להחלפת תושבת-הזנחה?

2) תבדוק לעומק את סטטוס האחריות כיוון שרוכשים פרטיים אכן קיבלו 3 מלאות ו4 חלקיות (7 ביחד) אבל רכבים שהגיעו לחברות ליסיניג קיבלו אך ורק 3, אתה בטוח שהרכב 00 פרטי? - יד 00 ברשיון,לא השכרה ולא החכר.

3) טיפול 90 הוא הטיפול הכי גדול שיש לרכב לעבור וכמובן הכי יקר,ביצעתי אחד כזה לפני 6 אלף ואתה מוזמן להתרשם מהעלות במורשה קיה- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=503281.

אני צריך לראות היסטוריית טיפולים ולוודא - אמר שהחליפו בלמים ב75K. תודה על המידע! 2K לטיפול 90 זה לא מעט . .

אם לסכם אז יש לך עוד לרדת כמה אלפים במחיר כיוון שצריך להשקיע ברכב. אם ישנה אפשרות הייתי מחפש אקזמפלר אחר כי אני חושב שהרכב עבר חיים לא קלים, לדוגמה הרכב שלי עם 96 אלף על השעון עם עבר של השכרה לא צריך תושבת מנוע חדשה והרכב שלי שלא כמו זה עבר טיפולים בחברת הליסינג כמו שעון (הכל אצלי מפורט).

תעשה את השיקולים שלך, בהצלחה.

רוב תודות על המידע, התשובות ובעיקר הזמן!

שוב,מסכים שהרכב לא פונק יתר על המידה ומצריך הורדה במחיר ועדיין - הרכב ללא בעיות מיוחדות (מנוע,שלדה,מרכב) ואני שמח לשמוע דברים פרקטיים.

האם אני טועה?

אפשרי בהחלט. הייתי מצפה מאדם פרטי שישמור בקנאות על רכבו שקנה סביבות 120K א"ש אבל זה כנראה אופי שונה בין אנשים. זה קצת מסביר לי את הקפיצה בטיפולים.

האם היית נמנע מקנייה ספציפית זו מסיבה מסויימת?

פעם נוספת,

תודה!

אורי

פורסם
רוב תודות על המידע, התשובות ובעיקר הזמן!

שוב,מסכים שהרכב לא פונק יתר על המידה ומצריך הורדה במחיר ועדיין - הרכב ללא בעיות מיוחדות (מנוע,שלדה,מרכב) ואני שמח לשמוע דברים פרקטיים.

האם אני טועה?

אפשרי בהחלט. הייתי מצפה מאדם פרטי שישמור בקנאות על רכבו שקנה סביבות 120K א"ש אבל זה כנראה אופי שונה בין אנשים. זה קצת מסביר לי את הקפיצה בטיפולים.

האם היית נמנע מקנייה ספציפית זו מסיבה מסויימת?

פעם נוספת,

תודה!

אורי

אם הוא מוכן להוריד את המחיר עבורך כדי שתשקיע ברכב את כל מה שצריך אז אין סיבה שלא תרכוש.

הטיפול 90 אלף הוא הכי גדול ויקר אבל לאחר מכן זה יהיה במגמת ירידה.

מה שאתה צריך בגדול לרכב זה:

*טיפול 90 אלף שזה יישור קו עבורך.

*סידור של כל התאורה.

*תושבת מנוע (תקבל הצעת מחיר, לא אמור להיות יקר מידי).

*תחקור לעומק את עיניין האחריות.

*מצבר חדש.

בגדול לא נראה לי שיש פה משהו שהוא "deal breaker" אבל תנסה לשאוף לכיוון ה 55 אלף ודרומה.

בהצלחה!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אם הוא מוכן להוריד את המחיר עבורך כדי שתשקיע ברכב את כל מה שצריך אז אין סיבה שלא תרכוש.

הטיפול 90 אלף הוא הכי גדול ויקר אבל לאחר מכן זה יהיה במגמת ירידה.

מה שאתה צריך בגדול לרכב זה:

*טיפול 90 אלף שזה יישור קו עבורך.

*סידור של כל התאורה.

*תושבת מנוע (תקבל הצעת מחיר, לא אמור להיות יקר מידי).

*תחקור לעומק את עיניין האחריות.

*מצבר חדש.

בגדול לא נראה לי שיש פה משהו שהוא "deal breaker" אבל תנסה לשאוף לכיוון ה 55 אלף ודרומה.

בהצלחה!

ממה שראיתי בטיפול 90K שצירפת זה נע סביב האלפיים, נכון?

תושבת מנוע - האם תהיה חלק מטיפול 90?

לגבי תאורה - אם שמים נורה חדשה ותקין - האם יש מה לבדוק?

מצבר - ~700 ?

צמיגים קדמיים - מצריך גם כיוון פרונט,לא? בכמה מייקר?

לגבי האחריות - זה מדהים עד כמה אף אחד לא יודע. שאלתי במורשה ואמרו שאין (נגמרה החודש), הבחור טוען ומראה לי חלק מספר רכב עם התחייבות ל7 שנים, ביררתי אצל ליסינג שביררו עם היבואן ולא הייתה תשובה ברורה.

מי אמור לדעת אם לא מוסך מורשה? היבואן?

תודה רבה!

(:

אורי

פורסם
ברכבי קיה פורטה יש שרשרת ואין רצועת טיימינג.

חיפשתי ולא הצלחתי למצוא:

מה המשמעות של שרשרת במקום רצועה מבחינת טיפולים שוטפים?

ראיתי שיש סוגי מנועים שונים כאשר ישנה שרשרת אולם לא מבחינת התחזוקה. .

תודה,אורי

פורסם

GABIUBOGI - תודה רבה !

אשמח לשמוע דעות נוספות האם יש בעיה מהותית שלא הועלתה, סיבה לתמחור שונה וכל דבר רלוונטי.

תודה!

אורי

פורסם
חיפשתי ולא הצלחתי למצוא:

מה המשמעות של שרשרת במקום רצועה מבחינת טיפולים שוטפים?

ראיתי שיש סוגי מנועים שונים כאשר ישנה שרשרת אולם לא מבחינת התחזוקה. .

תודה,אורי

השרשרת בד"כ לא מחייבת תחזוקה שוטפת רק אם היא מרעישה או חס וחלילה נקרעת - מטפלים בה.

כל כלי הרכב שנמכרו לליסינג יש להם שלוש שנות אחריות בלבד. המקור היחיד שאפשר לסמוך עליו בנושא הוא חברת טלקאר. (היבואן)

באופן כללי ב-65K אתה יכול לקנות רכב עם נתונים דומים ואחריות לשנה או שנתיים ישירות מחברת ליסינג.

ומאחר שהרכב הנתון לא חווה חיים קלים, שקול את העסקה שנית, ובכל מקרה אל תשלם יותר מ-55K.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
השרשרת בד"כ לא מחייבת תחזוקה שוטפת רק אם היא מרעישה או חס וחלילה נקרעת - מטפלים בה.

כל כלי הרכב שנמכרו לליסינג יש להם שלוש שנות אחריות בלבד. המקור היחיד שאפשר לסמוך עליו בנושא הוא חברת טלקאר. (היבואן)

באופן כללי ב-65K אתה יכול לקנות רכב עם נתונים דומים ואחריות לשנה או שנתיים ישירות מחברת ליסינג.

ומאחר שהרכב הנתון לא חווה חיים קלים, שקול את העסקה שנית, ובכל מקרה אל תשלם יותר מ-55K.

zvit תודה !

:-D

1. הרכב הינו פרטי אבל בכל מקרה מנסה לברר לגבי האחריות.

2. למה העדיפות לקניה מליסינג ולא מפרטי? (בהנחה שיש אחריות. לא מצאתי רכב עם נתונים זהים במצב טוב יותר מליסינג)

3. שוב, תודה רבה על המידע!

פורסם

בעל רכב שאומר לך שלא שם לב ושכח לקחת את הרכב לטיפולים שוטפים,

תסיק מזה את המסקנות לגבי התחזוקה והיחס לרכב.

so far so good so what

פורסם

עוד מילה על המכון בדיקה -

האמת שהופתעתי לרעה. לא הוסבר תהליך הבדיקה, היחס לא משהו וגם המחיר (510).

ההסבר על הבדיקה היה ספרינט ולא הכי מובן.

אבל - הרושם שהועבר לי ע"י מבצע הבדיקה היה שהרכב בכללי בסדר גמור וזה לא כ"כ הסתדר לי עם הרושם שהאדם לא השקיע ברכב יותר מדי. (מכיוון שאני בחרתי את המקום ונתתי לו שעה התראה - עד כמה הגיוני שהיה איזה שהוא סוג של קשר?אלף לילה ולילה?)

שוב,

המון תודה !

:-D

פורסם
בעל רכב שאומר לך שלא שם לב ושכח לקחת את הרכב לטיפולים שוטפים,

תסיק מזה את המסקנות לגבי התחזוקה והיחס לרכב.

epiphone - תודה על התגובה!

ישנן מספר גישות לרכב (ולדעתי גם לכל מוצר אחר) אבל 2 עיקריות:

1. הרכב "כחבר\בן לוויה\רגליים" ואטפל ואשמור עליו ככל האפשר

2. הרכב ככלי עבודה.

אני מחפש כבר מספר חודשים רכב עם גמישות מקסימלית (זה רכב שני) בזמן.

לצערי ישנם מתי מעט שבאמת שמרו על הרכב (ראה 1) ולכן הם דורשים גם מעל למחירון (ראה שרשורים בנושא של חברי הפורום).

אין ספק שהרכב הוחזק ע"י אדם מקבוצה 2 השאלה היחידה אותה אני מנסה לברר האם זו קנייה סבירה (מציאה ברור שלא . .)

אני מחכה לקבל עלות טיפול ותיקונים ונראה מחיר בהתאם.

:mm_yeah:

תודה,

אורי

• תוכן חדש...