Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

בבעלותי רנו מגאן 2 שתחגוג החודש יום הולדת 4 (אני יד שניה. הרכב במקור מליסינג של אלדן).

הרכב עבר עד כה 65,000 ק"מ ולכן אני עושה טיפולים לפי שנים ולא לפי ק"מ.

לפי המוסך, בטיפול הקרוב אני אמור לעשות "טיפול גדול" הכולל רצועת טיימינג.

לפחות ברכב הקודם שהיה לי החלפת רצועת טיימינג הייתה כל 90 אלף ק"מ.

האם אכן קיימת חשיבות אמיתית להחליף רצועת טיימינג אחרי 4 שנים או שאפשר לנסוע עוד בלי בעיה?

תודה מראש!

פורסם

אם היא תתפרק בשנה הקרובה - תגמור את הראש של המנוע ותצא אידיוט, בנזק רציני

מצד שני אם היא תחזיק בלי בעיה בשנה הקרובה תצא גבר ותצחק על רנו שניסו לסחוט ממך כסף סתם

ההחלטה שלך - אני הייתי מחליף

פורסם

יש המלצה של זמן או מס' ק"מ כי גם אם לא עוברים את מס' הק"מ שמצויין עדיין הרצועה מתייבשת עם הזמן

והחומר ממנה עשויה מאבד מהתכונות שלו, בשורה התחתונה אם את רוצה שהרכב ימשיך להחשב שמור

ותקין ושלא תקרע הרצועה בפתאומיות ויהיו נזקים הרבה יותר גדולים החלף לפי הנחיות היצרן.

(אלא אם כן יש הערה לדוגמא שמספיקה בדיקה ויזואלית).

so far so good so what

• ספונסר פורום
פורסם

מצטרף למה שכתב ארמגדון. זה סיכון שאתה לוקח כאן, בניגוד להוראות של היצרן והיבואן. אולי הרצועה תחזיק ואולי לא, אין לדעת. בכל מקרה קח בחשבון שעלות ההחלפה נעה בין 1500 ל-2500 ש"ח, תלוי במוסך ובטיב העבודה או החלפים.

פורסם

אפשר למצוא גם מוסך שיעשה את העבודה עם חלפים לא מקוריים איכותיים ב1100 ש"ח עם משאבת מים וסט טיימינג.

עדיף להחליף אם הרצועה תיקרע הנזק יגיע ללפחות 3.5 אלף.

פורסם

קיבלתי הצעה ממוסך היבואן - 2,500 ש"ח כולל מע"מ להחלפת רצועת טיימינג. האם זה סביר?

אני לא מוכן ללכת למוסכים לא מורשים/כפרים למיניהם וכו'.

• ספונסר פורום
פורסם

אם תיגש למוסך כללי, שאינו מוסך מורשה יבואן אך הוא בכל זאת מוסך מוסמך ומסודר (מוסך כללי מורשה מטעם משרד התחבורה) תוכל להוזיל במעט את הטיפול.

כמו כן, שווה לבדוק ולקבל הצעת מחיר נוספת ממוסך מורשה של רנו כי לעיתים יש פער בין ההצעות של המוסכים השונים.

מהיכן אתה בארץ?

פורסם

תציץ בספר הרכב (או תפנה לשרות רנו) כדי לדעת מה צריך בדגם שלך.

לפי הידוע לי מספר הרכב (סניק), וככה אני עשיתי ברכבים שלי, המלצת היצרן להחלפת טיימינג - ומומלץ גם משאבת מים - היא כל 90K או 5 שנים. השאלה אם אתה בתחילת השנה הרביעית או בסיומה. מומלץ מאוד להחליף בזמן, אבל לא עם מקדם בטחון של שנה קודם.

יש בפורום הרבה שירשורים על הנושא של טיפול טיימינג ברנו.

לפי מקום מגורים שלך תוכל לחפש בשרשור בעלי מקצוע מוסך אמין וטוב שממליצים עליו.

בעבר עשה לי את ההחלפה החבר(פורום)-מותג "בני ל" - אם הוא עדיין מטפל במעבדה שלו ברכבי רנו - שווה להגיע אליו במיוחד...

אפשר למצוא גם מוסך שיעשה את העבודה עם חלפים לא מקוריים איכותיים ב1100 ש"ח עם משאבת מים וסט טיימינג... .

אתה מוכן לתת מידע על מוסך כזה? לדעתי אין בנמצא מי שיעשה במחיר כזה את העבודה עם חלקים מקוריים או איכותיים מאוד.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בסופו של דבר הטיפול בוצע היום במרכזת שירות "האומן" בירושלים.

מנהל העבודה שבדק את הרכב החליט שאין צורך להחליף את רצועת הטיימינג וניתן לעשות זאת בטיפול הבא.

הטיפול עצמו היה יעיל, מהיר ובמחיר סביר ביחס למתחרים המקבילים.

• תוכן חדש...