Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי או סטיישן עד 120k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עד היום נסענו עם רכב מהחברה, בעקבות מעבר למקום עבודה חדש החלטנו לקנות רכב. אנו מאוד מתלבטים אם ללכת על משפחתית חדשה (עד 120k) או שלקנות יד ראשונה אבל סטיישן או מרווחת אחרת (למשל מאזדה cx5, סקודה פביה-סטיישן וכדומה). ת'אמת חשבנו גם בכיוון הג'יפון אבל לאחר שקראתי את השרשור בנושא (בפורום זה), החכמתי יותר. אנו משפחה בת 3 נפשות, אבל מעדיפים רכב שיכול להציע פנים מרוווח (במיוחד באגאג') ומעריכים רמת אבזור גבוהה (בעיקר אלקטרוניקה), חסכוניות בדלק (מנוע לא עצום).

לצערי לא אני ולא בעלי לא ממש אנשי מכוניות, וממש נעריך את עזרת הפורום.

clueless in the north

פורסם

מה לגבי אוקטביה או ג'טה? יש די מקום למדינה או שתיים ;-) אבל אבזור קצת לוקה.

הפוקוס די צפופות.

אולי רנו מגאן סטיישן? חסכוני (דיזל), זריז (יחסית), תא מטען של סטיישן, והרבה אבזור. בעוד 10K אתם מקבלים חדש מהחברה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

המגאן סטישן נמכרת עכשיו במבצע של קרסו ב-127 אלף.

אני הייתי גם בודק את הונדה ג'אז, ייתכן שהתא מטען שלה תתאים לכם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה רבה,

אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם בגדול על סטיישנים, האם קנייה חכמה?

ובאופן ספציפי על סטיישנים של סקודה: פביה ורומסטאר

בברכת חג שמח ונהיגה בטוחה

פורסם
תודה רבה,

אשמח מאוד לשמוע מה דעתכם בגדול על סטיישנים, האם קנייה חכמה?

ובאופן ספציפי על סטיישנים של סקודה: פביה ורומסטאר

בברכת חג שמח ונהיגה בטוחה

אם תא מטען גדול חשוב לכם, אתם יכולים לבדוק את הסקודה ראפיד (או את אחותה סיאט טולדו - שהיא אותו רכב רק יותר מאובזר באותו מחיר) - תא המטען שלהם פשוט ענק ביחס לקטגוריה והן מגיעות עם מנוע חזק יותר מהפאביה (1.4 לעומת 1.2).

אני מאמין שהם יתנו לכם מענה טוב יותר מהפאביה סטיישן / רומסטר המיושנים יחסית.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הפאביה (גם הסטיישן) לא נכנסת לשאר הקטגוריות המוזכרות פה מבחינת מרווח פנים וגודל כללי.

הטולדו והראפיד הן מכוניות ביניים שיכולות לספק מענה מצוין לצרכים... השאלה היא מה הם הצרכים?

האם הסטיישן נחוץ בגלל אופן פתיחת הבגאז' או רק בגלל נפח תא המטען?

ככלל, סטיישן מספק לך נוחות ופרקטיות ביחס לסדאנים, ואם אתה מתעלם מהדימוי שיצא להן בארץ זה פשוט פינוק.

סתם בשביל השרשור... הייתי שבוע בגרמניה לפני חודש, כמעט ולא נתקלתי ברכבי סדאן. הכל סטיישן (או האצ'בק).

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

קצת התפזרת. הCX5 מכונית טובה אבל ממש ממש לא בכיוון של התקציב שנקבת. יש קבוצה הולכת וגדלה של ג'יפונים עירוניים סביב התקציב שלך כמו הפיז'ו 2008 שבדיוק הגיעה, הסוזוקי קרוסאובר, שברולט טרקאס ניסאן ג'וק וכו' אבל את צריכה לראות שהן מתאימות לכם מבחינת הגודל כי הן בעיקר אופנתיות ופחות שימושיות לצרכים משפחתיים (אולי מלבד הטראקס והפיז'ו). יש גם את הסקודה יטי בתצורה המוגבהת שהיא כבר משפחתית. תצורת הסטיישן הוא התצורה העדיפה על האירופאים בגלל השימושיות שלו והתופעה תופסת תאוצה לאחרונה גם בישראל. המשפחתית הכי מרווחת מבחינת תא נוסעים ותא מטען היא כיום הסקודה אוקטביה אבל יקרה בערך בעשרת אלפים שקלים מהתקציב שלך. בקיצור, יש לכם המון אפשרויות וכדאי שתתחילו לשוטט ברחבי הרשת, ואז להתמקד בשנים שלושה דגמים ולעשות עליהם נסיעות מבחן כדי לראות מה באמת טוב לכם.

פורסם

מי שלא הולך אחרי סטיגמות, גם יכול לשקול שברולט קרוז 5 דלתות (117K) וסטיישן (128K) דגם LT. לשתיהן יש תא מטען גדול ונוח להטענה, אבזור רב, בטיחות מירבית ונוחות נסיעה. הדגם החדש לא קשור לבעיות שהיו בדגמים הקודמים של קרוז.

פורסם

תודה שוב לכולם!

אתמול עשינו סיבוב באולמות תצוגה (יום לא פשוט בכלל :shock:) וצמצמנו את הבחירה לכמה דגמים. שוב תודה ל-Asaf-R על ההמלצה ללכת לראות את הטולדו, אוטו מצויין ועכשיו במבצע סוף השנה. גם הרנו סטיישן (דיזל) במבצע משתלם אם ניקח משהו שהם קוראים לו "יד ראשונה מהיבואן" כלומר רכב עם 0 ק"מ אבל יד ראשונה, אז הוא בא עם הנחה נחמדה. התרשמנו גם מהשברולט סטיישן (שוב תודה על הטיפ).

בנוסף ישנה התלבטות, הסתכלנו על האוקטביה, שזהו רכב מצויין אבל 140k על הכביש, הוא יותר מ-10 אלף יותר ממה שרצינו להוציא, אבל הרכב מאוד הרשים אותנו, צריכת הדלק, גודל המנוע (קטן), איכות הגימור והאיבזור וכמובן המרווח ונוחות ההטענה.

שוב, אני פונה אליכם, רק הפעם עם פחות אפשרויות לעזור להחליט, האם האוקטביה שווה את הסכום אקסטרא?

ומה דעתכם על שאר הדגמים שציינתי?

פורסם

האוקטביה שווה כל שקל מההפרש בינה לבין הרכבים שציינת ובכלל.

תא המטען שלה ענקי והגדול בקטגוריה ומצוייד בדלת חמישית וכפועל יוצא מכך השימושיות בהכנסת והוצאת חפצים מצויינת.

היא מרווחת מאד, איכותית, בעל ביצועים טובים וחסכונית מאד בדלק.

בכל הפרמטרים הנ"ל היא מובילת הקטגוריה (כמובן שלעומת גיסרת הדיזל של הרנו היא תהיה פחות חסכונית).

החסרונות היחידם למעשה הם נוחות מתלים בינונית (לפי מה שנכתב בכתבות עליה, אני לא נסעתי בה) ואמינות מוטלת בספק של הגיר והמנועים.

אבל מה, עכשיו סוף השנה וללא הנחה ו/או הטבה אחרת בסדר גודל 10,000 ש"ח לפחות לדעתי לא כדאי לרכוש אותה עכשיו אלא עדיף לחכות ולרכוש מודל שנת 2014.

בתחילת שנת 2014 צפויה להימכר גם גירסת הסטיישן של האוקטביה שצפויה אף להיות שימושית עוד יותר ולדעתי יהיה כבר כדאי לרכוש אותה.

בהצלחה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הייתי עושה גם שיעורי בית בנושא הביטוח - פרט קטן אבל מאוד חשוב. סקודה וסיאט הן ב"אופנה" של גנבי רכב כרגע, וביטוח יכול להיות בהתאם.

• תוכן חדש...