Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני זקוק לעצה מקצועית בעיקר מבעלי ניסיון מקצועי בעבודה בארגונים גדולים. אשמח לשמוע כל דעה.

אני עובד בקמעונאית גדולה בתחום האלקטרוניקה בתור סגן מנהל חנות. אני מועסק בארגון כחצי שנה ואני סטודנט (מה שאומר שחוץ מתעודת בגרות אין לי השכלה והניסיון התעסוקתי שלי איננו עשיר). התקדמתי לתפקיד סגן מנהל די במהירות(לאחר 4 חודשים), מה גם שבהרבה חנויות אצלנו לא מאשרים להעסיק סגן.

אני עובד מוערך מאוד בסביבתי ובזמן הקצר שאני עובד בחנות הצלחתי לזכות בתחרויות מכירות גדולות ברמה ארצית, להעלות את המכירות של הסניף בצורה ניכרת ולנהל מלאי בצורה יוצאת דופן (דבר מאוד מאוד חשוב אצלנו).

בסביבתי 2 סניפים של הרשת בה אני עובד. האחד גדול ומצליח (שלי) והשני פחות והוא סובל מתחרות גדולה באיזורו.

ביום ג' האחרון קיבלתי שיחה ממנהל אזור שבסה"כ עשה לי ריאיון עבודה טלפוני לתפקיד מנהל חנות. על פי תגובותיו וסיכום השיחה מבחינתו עברתי את הריאיון בהצלחה.

יום לאחר מכן כאשר הגעתי לעבודה הושיבה אותי המנהלת הישירה שלי לשיחה וסיפרה לי כי בפניה 2 אופציות. או שאשאר בסניף שלי ואנהל את החנות למשך חצי שנה בתמיכתה ובעזרתה והיא תעבור לחצי שנה לנהל את הסניף הקטן יותר, או הפוך.

בסופו של יום וכאשר להערכתי לא אישרו לה תוספת שכר על מעבר לסניף השני היא החליטה להעביר אותי לסניף השני כסגן מנהל למשך חצי שנה ובינתיים להעסיק 2 עובדים שיחליפו אותי.

הסיפור ארוך ומסועף אבל זה העיקרון. אינני מעוניין לעבור לסניף השני אבל זו בעיה גדולה מבחינתי לסרב משום שבעיניה אני "שרוף" ולטעמי היא מרגישה מאוימת ממני ומהנוכחות שלי. בזמן הקצר שאני הסגן שלה רוב סמכויותיה עברו אליי והרבה הערכה על הצלחת הסניף עברה אליי.

ביקשתי פגישה אישית עם מנהל איזור. הובטח לי שהוא יגיע ביום חמישי, באותו יום זה נדחה ליום שני, והיום זה שוב נדחה ליום רביעי. המעבר שלי מתוכנן ליום חמישי ועוד לא סיכמו איתי על תנאי שכר ומה בכלל ייקרה איתי אחרי החצי שנה שם. אפילו תיאום ציפיות לא היה. היא מסרבת לתת לי לדבר עם מנהל האיזור ישירות ("תתאזר בסבלנות", "חכה להחלטה סופית", "אל תדאג" וכו') והתחילה לבוא בדרישות חריגות לגבי שעות העבודה שלי (פיצול משמרות בין היתר על מנת לחסוך בתשלום שעות נוספות בשבילי).

אין לי מושג לאן להתקדם מפה.

אני לא רוצה לעבור לסניף ההוא אבל אני כבר "שרוף" בעיניה שם והפחד הוא שאם אסרב לעבור היא תנסה לדחוק אותי לאט לאט מהחנות בעזרת ביטול משמרות וכו'.

תודה למי שהגיע עד לפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

(אין לי שום ניסיון בשום רשת קמעונאית ולכן יש לקחת את דברי בערבון מוגבל מאוד)

אבל! ישנה אפשרות שיש לך דווקא הזדמנות פז להוכיח את עצמך.

אם אתה אומר שהסניף הקטן מלכתחילה במצב נחות ותוכל לשפר את מצבו- יכול להיות שזה יוכל לשמש אותך כמקפצה לקידום אפילו יותר משמעותי.

אני לא יודע אם יש כזה דבר באירגון שלך, אבל להרבה אירגונים יש "מכבי שריפות" מקצועיים-

כאלה שבאים לסניפים שלא מתפקדים ומרימים אותם על הרגליים.

התפקיד הזה בד"כ יותר נחשב ממנהל סניף רגיל, וגם יותר מוערך.

השאלות הן-

1) אם תצליח בסניף הקטן, האם עוד מישהו ידע על כך מעבר למנהלת (שאולי תשמור את המידע לעצמה?)

2) האם יש אצלכם תפקיד כזה? או לחילופין סניף שאליו תוכל להיות מקודם במידה ותוכיח את עצמך בסניף הבעייתי?

פורסם

ממה שאני מבין אם תעבור לנהל בפועל אך לא מעמדית את הסניף הקטן, מכאן שהמנהלת שלך תנהל מעמדית 2 סניפים?

כך או כך ייצא לך לנהל סניף ובעקבות זאת להגיע אל מנהל האזור שלך.

פשוט תבקש את ההתקדמות הזאת ותדרוש ממנה את הטלפון של מנהל האזור. קצת התעקשות והיא תביא לך.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני בא מאירגון גדול שונה לחלוטין משלך, אך במקומך הייתי מסתער על הסניף הכושל בראבק.

עשיתי זאת מספר פעמים (וגם ברגע זה) בעבודה שלי וזה דבר מאוד מספק.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לדעתי קודם אתה צריך לשאול את עצמך כמה אתה מוכן לסכן את מקום עבודך (שיקולים כלכליים, שיקולי מעמד וכו... ) ואחר כך משם להמשיך.

קח בחשבון שבתחום המכירות תמיד יש עבודה ומוכרים טובים תמיד ימצאו פרנסה,בכל תחום.

ניסיון העבר שלי לימד אותי שאם דברים לא סגורים לפני ורשומים, כנראה שהם לא ייקרו אז אם אתה חושב שעקב המעבר מגיע לך זכויות נוספות,תוספת שכר או כל מה שאתה לא רוצה וחושב שמגיע לך, כדאי שתסגור את הנושא לפני המעבר בצורה אסרטיבית , ממוקדת ועדיין בגבולות הנימוס והטעם הטוב, זכותך המלאה והלגיטימית לדבר עם מנהל האזור ולסגור פינות לפני שינוי בתפקיד.

כל מה שאמרתי לא רלוונטי אם אתה בפחד שמה ייפטרו אותך עקב עמידה על זכויותך (אני בכל מקרה לא הייתי ממשיך במקום עבודה כזה) , במקרה כזה תבלע את הגולה בגרון ותקווה לטוב.

בהצלחה.

פורסם
אני בא מאירגון גדול שונה לחלוטין משלך, אך במקומך הייתי מסתער על הסניף הכושל בראבק.

+1,000,000

ההזדמנויות הגדולות בחיים הן מסוג שעומד לרשותך עכשיו.

תעבור ותצטיין - תעוף למעלה.

תעבור והסניף יהיה יג'עג'ע כמו היום - לא קרה דבר.

תעבור ותיכשל - תתמיד תוכל 'להאשים' את ה'זונה' / 'המערכת' / 'המצב הכלכלי'.

יש הזדמנויות בחיים שאסור לפספס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...