Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עלה לי הצורך לייצר שעון מדוייק מאוד (ברמה של מאית השנייה כל 100 שנים או משהו קרוב לנתון הזה) לאורך טווח מאוד גדול של טמפרטורה (ממינוס 15 ועד +80 צלסיוס), אני כבר שבוע שובר את הראש לגבי זה עד שנזכרתי שיש כבר 24 שעונים אטומיים שמרחפים כל הזמן וכל אחד יכול להתחבר אליהם.

אני לא כ"כ מתמצא בפרוטוקול ה-GPS, לכן אני שואל אם מישהו במקרה מתמצא מספיק ויודע לכוון אותי איך לחלץ מהזרם את נתון השעה?

תודה.

פורסם
אז עלה לי הצורך לייצר שעון מדוייק מאוד (ברמה של מאית השנייה כל 100 שנים או משהו קרוב לנתון הזה) לאורך טווח מאוד גדול של טמפרטורה (ממינוס 15 ועד +80 צלסיוס), אני כבר שבוע שובר את הראש לגבי זה עד שנזכרתי שיש כבר 24 שעונים אטומיים שמרחפים כל הזמן וכל אחד יכול להתחבר אליהם.

אני לא כ"כ מתמצא בפרוטוקול ה-GPS, לכן אני שואל אם מישהו במקרה מתמצא מספיק ויודע לכוון אותי איך לחלץ מהזרם את נתון השעה?

תודה.

בהנחה שה-GPS שלך עובד בפרוטוקול NMEA ולא בפרוטוקול בינארי כלשהו.

חפש את ההודעה שמתחילה ב: GPGGGA$ וחלץ מתוכה את השדה הראשון אחרי ה-header.

לדוגמא:

GPGGA,002153.000,3342.6618,N,11751.3858,W,1,10,1.2,27.0,M,-34.2,M,,0000*5E$

כאן שדה הזמן הוא 002153.000

אפשרות נוספת היא מהודעת GPRMC$

כאשר השדה הראשון אחרי ה-header הוא הזמן, והשדה התשיעי הוא התאריך

GPRMC,161229.487,A,3723.2475,N,12158.3416,W,0.13,309.62,120598, ,*10

זמן: 161229.497

תאריך: 120598

מבנה שדה הזמן הוא hhmmss.sss בשעון UTC

מבנה שדה התאריך הוא ddmmyy

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

ומה לגבי הלייטנסי של המחשב והתוכנה?

כדי לעבוד עם שעון מדוייק אתה צריך מקלט עם יציאת 1 pps.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שים לב שמקלט שהוא לא מאוד מדויק לא בהכרח יוציא לך סיגנל בדיוק כל שניה, כיוון שגם למקלט GPS יש תנודות בהוצאת הסיגנל אליך. מקלט מבטיח אות 1PPS ברמות דיוק שונות בהתאם לאיכותו, ולפעמים זה יכול להיות 1PPS +- 0.4S במקלטים גרועים.

רמת הדיוק שאתה דורש היא מאוד מאוד גבוהה, ויתכן שבלי שעון אטומי מקומי לא תצליח להגיע אליה (ישנה חברה ישראלית שנקראת ACCUBEAT שמייצרת שעונים אטומים מבוססי רובידיום שכל עקרון הפעולה שלהם זה לקבל את אות הסינכרון 1PPS ובין כל שני אותות להפעיל את המתנד האטומי וכך להגיע לרמת הדיוק הנדרשת, וגם הם מתקשים להבטיח רמת דיוק כפי שאתה דורש).

אם אפשר לשאול, לאיזה מטרה אתה צריך את זה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את המטרה אני לא יכול לחשוף מכיוון שהפטנט לא שלי, אני רק התנדבתי לנסות למצוא סוג של פיתרון (ובתכ'לס, הוא גם דיי אפרורי ומשעמם...), אני אנסה את עניין ה-GPS עם שלל מקלטים, יעבוד - אחלה, לא יעבוד - נשבור את הראש עוד טיפה.

תודה על העזרה.

• תוכן חדש...