Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לפני כחודש החלפתי 4 צמיגים באופל קורסה 2003.

לאחר ההחלפה הרכב החל למשוך ימינה (יותר מורגש במהירויות גבוהות), ניגשתי שוב לפנצ'ריה ושם נאמר שלדעתם יש צורך בכיוון פרונט והסיבה שבעיה הופיעה רק לאחר ההחלפה היא שהצמיגים היו שחוקים ולכן לא הרגשתי.

ניגשתי לאיש הפרונט אמר שיש סטיה קלה ואין צורך בכיוון פרונט. המליץ להצליב בין צמיגים אחוריים לקדמיים.

הגעתי שוב לפנצ'ריה שם אמרו שלדעתם צריך להצליב רק בין אחורי לקדמי בצד ימין אליו הרכב מושך.

לאחר ההצלבה - הרכב מושך שמאלה!

מבחינת לחץ אוויר, הוא תקין בכל הצמיגים בהתאם להוראות יצרן.

מה הבעיה? כנראה שהצמיג שהועבר מקדימה אחורה תקול?

תודה

פורסם

תופעת ה Conicity בצמיגים היא נדירה למדי אך בהחלט עלולה להתרחש ומתרחשת מדי פעם. קשה מאוד לעלות על זה במעמד הייצור או ביקורת האיכות וזה מתגלה רק לאחר התקנה ונסיעה לאורך כמה קילומטרים.

אתה עומד במקרה לא פשוט, המקרה הזה מחייב בדיקת מעבדה של הצמיג. אני מציע לחזור לפאנצ'רמעאכר, להציג לו את הבעייה ולשאול את דעתו. שלב שני זה ליצור קשר עם היבואן ולראות את תגובתו, אחר כך אפשר לחשוב מה עוד אפשר לעשות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על התשובה

חזרתי לפנצ'ריה וכמובן ששוב חזר ואמר שלדעתו זה בעית פרונט, שוב הלכתי, הפעם איתו, לאותו אדם והוא אמר שלדעתו זה הצמיג.

בפנצ'ריה החליטו לבצע עוד מספר הצלבות, אציג את כל ההצלבות שנעשו גם היו וגם פעם קודמת ותגיד אם זה משנה את חוות הדעת שלך או מחזק אותה:

מצב התחלתי (מיקום הצמיגים הרכב)

2 1

4 3

רכב מושך ימינה

החלפת צמיג קדמי ימני באחורי ימני

4 1

2 3

רכב מושך שמאלה

החלפת צמיג קדמי שמאלי באחורי שמאלי

4 3

2 1

רכב מושך שמאלה

החלפת צמיג קדמי ימני בקדמי ימני

3 4

2 1

רכב מושך ימינה

בסיום כל ההצלבות הוא אמר לי שבוודאות זה לא בעית צמיג טען שיש לו עוד הרבה עבודה וכאן הסיפור נגמר

חשבתי לשאול כאן לפני שאני ממשיך טיפול מולו או מול היבואן.

תודה

פורסם
תודה רבה על התשובה

חזרתי לפנצ'ריה וכמובן ששוב חזר ואמר שלדעתו זה בעית פרונט, שוב הלכתי, הפעם איתו, לאותו אדם והוא אמר שלדעתו זה הצמיג.

בפנצ'ריה החליטו לבצע עוד מספר הצלבות, אציג את כל ההצלבות שנעשו גם היו וגם פעם קודמת ותגיד אם זה משנה את חוות הדעת שלך או מחזק אותה:

מצב התחלתי (מיקום הצמיגים הרכב)

2 1

4 3

רכב מושך ימינה

החלפת צמיג קדמי ימני באחורי ימני

4 1

2 3

רכב מושך שמאלה

החלפת צמיג קדמי שמאלי באחורי שמאלי

4 3

2 1

רכב מושך שמאלה

החלפת צמיג קדמי ימני בקדמי ימני

3 4

2 1

רכב מושך ימינה

בסיום כל ההצלבות הוא אמר לי שבוודאות זה לא בעית צמיג טען שיש לו עוד הרבה עבודה וכאן הסיפור נגמר

חשבתי לשאול כאן לפני שאני ממשיך טיפול מולו או מול היבואן.

תודה

שלום

העובדה שהמשיכה עוברת מצד לצד מוכיחה מעל לכל ספק שהבעיה נמצאת בצמיגים.

בקש מהפנצ'רמאכר שיחליף את הצמיגים בתשלום בתנאי שהמשיכה תמשך אחרי ההחלפה. תתנה את זה בכך

שאם המשיכה תעלם לא תצטרך לשלם.

פורסם

ואו - בעייה לוגית יפה.

אני אציג אותה זה למועמדים שאני מראיין לחברה שלנו, מצא את הצמיג הפגום :-)

ללא ספק הבעייה בצמיג אחד או יותר.

הייתה לי בעבר בעייה דומה כאשר אחרי החלפת 2 צמיגים קדמיים הרכב התחיל למשוך שמאלה, למזלי מכונאי טוב שבדק את הרכב לפני תיקון אחר החליף בין 2 הצמיגים וכמובן הרכב התחיל למשוך ימינה. זוהה הצמיג הבעייתי והוחלף והבעייה נפתרה.

רמז יש לך כאן :

43

12

מושך ימינה

34

12

מושך שמאלה

מכאן שאחד הצמיגים 3 או 4 מעוות ומושך (או שניהם) .

אבל צריך גם לנסות את הניסוי הבא :

21

34

ולבדוק אם הרכב מושך שמאלה אם כן יש בעייה גם בצמיגים 1 או 2 (או שניהם :-) )

בגדול - יש לי הרגשה שדחפו לך צמיגים בעייתיים ומנסים להתחמק על ידי הפלת האשמה על כיוון פרונט. מציע לך לגשת לפאנצריה אחרת , רצוי אחד אמין ומנוסה שיחווה דעה.

פורסם

היצרן זה יצרן סיני בשם LANDSAIL, מבית GT TIRES. לגבי היבואן בארץ והדגם אראה מחר אני לא עם הרכב.

לגבי האפשרות שהג'אנט עקום, היה שם במקרה סוכן של אחד היבואנים שהעלה את האופציה הזו.

היה לי ברור עוד אחרי ההצלבה הראשונה במדובר בבעיה בצמיג, אם זו הייתה בעיה בפרונט הרכב היה ממשיך למשוך לאותו כיוון, בלי הרבה ידע אפשר לדעת את זה...

בכל מקרה אני אגש לשם מחר עם המכונאי ששלח אותי לשם שקצת מכיר אותם יותר ונמשיך בבדיקות.

אני בטח לא מתכוון לוותר בנושא הזה ובכל מקרה אני אערב את היבואן בארץ.

עדכונים מחר...

פורסם
ואו - בעייה לוגית יפה.

אני אציג אותה זה למועמדים שאני מראיין לחברה שלנו, מצא את הצמיג הפגום :-)

ללא ספק הבעייה בצמיג אחד או יותר.

הייתה לי בעבר בעייה דומה כאשר אחרי החלפת 2 צמיגים קדמיים הרכב התחיל למשוך שמאלה, למזלי מכונאי טוב שבדק את הרכב לפני תיקון אחר החליף בין 2 הצמיגים וכמובן הרכב התחיל למשוך ימינה. זוהה הצמיג הבעייתי והוחלף והבעייה נפתרה.

רמז יש לך כאן :

43

12

מושך ימינה

34

12

מושך שמאלה

מכאן שאחד הצמיגים 3 או 4 מעוות ומושך (או שניהם) .

אבל צריך גם לנסות את הניסוי הבא :

21

34

ולבדוק אם הרכב מושך שמאלה אם כן יש בעייה גם בצמיגים 1 או 2 (או שניהם :-) )

בגדול - יש לי הרגשה שדחפו לך צמיגים בעייתיים ומנסים להתחמק על ידי הפלת האשמה על כיוון פרונט. מציע לך לגשת לפאנצריה אחרת , רצוי אחד אמין ומנוסה שיחווה דעה.

אם יש לך רעיון לפנצ'ריה אמינה באזור חולון-תל אביב והסביבה אשמח אם תוכל לשלוח לי בהודעה תודה

פורסם

שלום לך, אין חכם כבעל ניסיון. לצערי אני יכול לומר לך שגם אני נתקלתי בבעיה הזאת. גם לי עשו כיוון פרונט. גם לי החליפו את הגלגל מימין לשמאל ומשמאל לימין ותמיד הגלגל משך לאותו כיון שאליו הוא הוחלף. גם אני קניתי צמיגים מתוצרת סינית. כסף לא משקר. קונים צמיג סיני זול ומקבלים דרמה, קונים צמיג יותר אכותי ומקבלים איכות ושקט.

בקיצור, אם נחזור לעינינינו. הצמיג "הסורר" מושך לך את ההגה. הפיתרון שנתנו לי בזמנו והוא בהחלט עבד היה להעביר את שני הצמיגים הקידמיים אחורה ואת שני האחוריים קדימה. זה מה שעשיתי והבעיה אכן נפתרה.

הצמיג שלך (וגם שלי) בעל נטייה למשוך הצידה. אם תעביר אותו אחורה זה בהחלט יפתור את הבעיה אבל קח בחשבון שהצמיג ישחק יותר מהר כי הוא נוטה תמיד למשוך. על ציר ההגה הוא יכול להשפיע כי הציר פונה ימינה או Aשמאלה. לעומת זאת, על הסרן האחורי הוא לא יכול להשפיע שהרי זה לא פונה לאחד הצדדים לכן הצמיג לא יכול למשוך את החלק האחורי של הרכב לצדדים. אבל, מיכוון שהצמיג תמיד יהיה בעל נטייה למשיכה הצידה ועל הסרן האחורי הוא לא יכול "להשתולל" אז זה יבוא לידיי ביטוי באורך החיים של הצמיג ובעצם בשחיקה מוגברת.

חשוב מאוד, אם אתה מעביר את הצמיגים מאחורה קדימה אזי תעשה להם איזון. גם בדרך כלל לא עושים איזון לצמיגים אחוריים כך שיש מצב שהצמיגים האחוריים שלך לא מאוזנים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ושוב...

מה שעולה בזול יוצא ביוקר. כמה זמן נשרף לחינם על הבעיה הזו בשביל חיסכון של בערך 200 שקלים לרביעיית צמיגים.

עדכן אותנו איך נסגר הסיפור בסופו של דבר.

פורסם
שלום לך, אין חכם כבעל ניסיון. לצערי אני יכול לומר לך שגם אני נתקלתי בבעיה הזאת. גם לי עשו כיוון פרונט. גם לי החליפו את הגלגל מימין לשמאל ומשמאל לימין ותמיד הגלגל משך לאותו כיון שאליו הוא הוחלף. גם אני קניתי צמיגים מתוצרת סינית. כסף לא משקר. קונים צמיג סיני זול ומקבלים דרמה, קונים צמיג יותר אכותי ומקבלים איכות ושקט.

בקיצור, אם נחזור לעינינינו. הצמיג "הסורר" מושך לך את ההגה. הפיתרון שנתנו לי בזמנו והוא בהחלט עובד זה להעביר את שני הצמיגים הקידמיים אחורה ואת שני האחוריים קדימה. זה מה שעשיתי והבעיה אכן נפתרה.

הצמיג בעל נטייה למשוך הצידה. אם תעביר אותו אחורה זה בהחלט יפתור את הבעיה אבל קח בחשבון שהצמיג ישחק יותר מהר כי הוא נוטה תמיד למשוך. על ציר ההגה הוא יכול להשפיע כי הציר מסתובב לעומת זאת, על הסרן האחורי הוא לא יכול להשפיע שזה לא מסתובב. אבל מיכוון שהצמיג תמיד נוטה למשוך הצידה זה יבוא לידיי ביטוי בשחיקה מוגברת.

חשוב מאוד, אם אתה מעביר את הצמיגים מאחורה קדימה אזי תעשה להם איזון. גם בדרך כלל לא עושים איזון לצמיגים אחוריים כך שיש מצב שהצמיגים האחוריים שלך לא מאוזנים.

קודם כל תודה רבה על העצה.

לגבי ההעברה אחורה - שים לב שבין מצב 1 למצב 3 (מתוך 4 המצבים שכתבתי למעלה) למעשה הוחלפו הצמיגים האחוריים בקדמיים ועדיין הייתה המשיכה.

במצב כרגע, הרביעי, שני הצמיגים שהיו מקדימה נמצאים מאחורה, ושני הצמיגים שהיו מאחורה נמצאים קדימה רק מוצלבים שמאל-ימין ביחס למצב ההתחלתי.

כשאתה העברת את הצמיגים מקדימה אחורה ולהפך, ביצעת איזון גלגלים ואז הבעיה נפתרה?

אם כן מה שנותר לי לעשות במצב כרגע זה לבצע איזון גלגלים.

אעדכן בהמשך

פורסם

בוא ואסביר לך את הסיפור בצורה מופשטת יותר. צמיג קידמי שלי נפסל לשימוש על ידי הפנצ'ריה מסיבה שאינני זוכר כרגע ( אולי פנצ'ר בדופן הצמיג?). מיכוון שמומלץ להחליף צמיגים בזוגות על אותו ציר, לקחתי את הצמיג התקין שהיה קדימה ושמתי אותו בתור רזרבי. קניתי שני צמיגים קידמיים חדשים מתוצרת החברה EVENT. לאחר ההחלפה שמתי לב שהרכב מושך ימינה. חזרתי לבעל הפנצ'ריה וסיפרתי לו את הסיפור. הוא טען שהצמיגים חדשים לגמרי ואין איתם בעיה. הלכתי למוסך והם העבירו את הצמיג מימין לשמאל. נסעתי לדרכי והפעם האוטו משך שמאלה. חזרתי לפנצ'ריה ואמרתי לו שעכשיו הרכב מושך שמאלה. הוא התעקש על שלו שזה לא מהצמיג וצריך כיוון פרונט. חזרתי למוסך והם אמרו לי שחבל לי על הזמן, זה מהצמיגים. בגלל שמדובר בצמיגים חדשים ובדרך כלל נהוג לעשות כיון פרונט החלטתי לעשות כיוון. הכיוון נעשה ועדיין הרכב משך הצידה. בקיצור, הבחור מכיווני הפרונט אמר לי שזה מהצמיג והציע לי להעביר את האחוריים קדימה ואת הקידמיים אחורה. עשיתי לצמיגים האחוריים איזון גלגלים (שוב פעם, מעטות מהפנצריות שיעשו לך איזון גלגלים לכל 4 הגלגלים במעמד קניית הצמיגים) והם הורכבו קדימה. הפלא ופלא הבעיה נפתרה. כאמור, הצמיג הבעייתי נוטה למשוך הצידה תמיד. בגלל שהציר של ההגה פונה לצדדים אז הוא יכול למשוך את ההגה. מיכוון שהסרן האחורי לא פונה לצדדים אין לצמיג כוח למשוך את הרכב הצידה.

בקיצור, זה דפקט של הצמיג אבל מצד שני, שאתה קונה משהו זול האם באמת אתה מצפה לאיכות?

לסיכום, העברת שני הצמיגים אחורה והבאת הצמיגים האחורים קדימה אמורה לפתור לך את הבעיה פעם אחת ולתמיד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם יש לך רעיון לפנצ'ריה אמינה באזור חולון-תל אביב והסביבה אשמח אם תוכל לשלוח לי בהודעה תודה

אני לא מכיר פנצריות באיזור הזה. לא מזמן הייתה תוכנית של יצאת צדיק על צמיגים. ממליץ לך לחפש שם את אחד הצדיקים שנראה לך.

בנוגע לצמיגים, אני הייתי דורש לשלם עוד טיפה ולהחליף אותם לסוג אחר. אם הוא מסרב, תשקול הגשת תביעה למשרד התחבורה ובהמשך תביעה לבית דין לתביעות קטנות להשבת הכסף.

אני מקווה שאת המסקנה כבר הסקת - לא לגעת בצמיגי הזבל הסיני - הפנצריות אוהבים לדחוף אותם כי הם עושים את הרווח הכי גדול עליהם, קונים אותם במחירי ריצפה ומוכרים במחירים קצת יותר נמוכים מצמיגים של חברות אמינות.

• תוכן חדש...