Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא משנה אם יש איפה לנהוג או אין!

.

אני חושב שהמשפט הזה מסביר את הבעייתיות של מהי ״נהיגה ספורטיבית בתנאי נהיגה רגילים. למעשה כולנו נוהגים ״ספורטיבי בקטנה״, מי יותר ומי פחות, פשוט בתכלס אי אפשר יותר מזה, התנאים לא מאפשרים זאת.

ואני מתכוון ל״נהיגה ספורטיבית״ באופן שוטף ולכן הצעות לנהוג ספורטיבי רק במסלול או רק בכבישים ריקים לא רלבנטיות ומשמעותן למעשה היא המלצה גורפת לא לנהוג ספורטיבי אלא רק במקרים ספורים אם בכלל.

ההמלצות הנ״ל הן בסדר ומתוך כוונה טובה, אבל הן סוג של התחסדות כאשר הן מומלצות ע״י חובבי נהיגה ספורטיבית שיכולים ליישם אותן בשעה שכאמור רובנו לא יכולים.

כך גם לגבי העצה הגורפת להימנע מזיגזוגים, יישום ההמלצה הנ״ל גם מרוקנת מתוכן משמעותי את האפשרות ל״נהוג ספורטיבי״, בג׳ונגל הכבישים הרגילים שכולנו נוהגים בהם.

כמובן שגם לזגזג צריך לדעת, מי שעושה את זה נכון, לא מפחיד אף אחד, לא גורם לאף אחד לבלום ולא מפריע לתנועה. בזגזוג אני לא מתכוון בנהיגה כמו במטוטלת, אלא אני מתכוון על אירועים ספיציפיים שבהם התנועה בנתיב השמאלי חסומה וניתן לעקוף מהנתיב הימני ואז לחזור לנתיב השמאלי ובכך לפתור את הבעיה ולהמשיך בנסיעה רצופה למשך קטע נוסף. אני לא מתכוון לזגזוג מתמשך בכביש עמוס, שהוא גם חסר תועלת.

למעשה אוסף התשובות בשרשור הזה (למעט מי שכתב שהוא נוסע מנקודה A ו- B ומי שכתב שנמאס לו לנהוג :shock:) מתאר מהי ״נהיגה ספורטיבית״ בתנאי כביש רגילים. למעשה אני מיישם את החלק המכריע של הנקודות שצויינו. הייתי מגדיר את הנהיגה שלי ״ספורטיבית אלגנטית״ שאינה מפריעה לאחר ואינה מסכנת אף אחד ומהנה אותי (בחזקת זה נהנה וזה לא חסר) בעוד בעבר היא הייתה ״ספורטיבית אגריסיבית״ עם כל הסימפטומים השליליים שצויינו בשרשור הזה לגבי סוג כזה של נהיגה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמנון - זה לא זיגזוגים, זאת עקיפה מימין.

אם אתה עושה את זה בקטע כביש קצר יחסית כמה וכמה פעמים זה יהיה זיגזג

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אמנון - זה לא זיגזוגים, זאת עקיפה מימין.

אם אתה עושה את זה בקטע כביש קצר יחסית כמה וכמה פעמים זה יהיה זיגזג

הטיעון התקבל :-D

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בכביש בו יש משתמשי דרך אחרים אי אפשר לנהוג נהיגה ספורטיבית. נהיגה בכביש כזה היא נהיגה פראית ומי שנוהג כך מסכן את עצמו והסובבים.

נהיגה ספורטיבית זו נהיגה מדוייקת ובטיחותית במסלול סגור ללא משתמשי דרך אחרים.

לחתוך רכבים ולקחת פניות מהר, לנסוע בזיגזגים וכד' כל זה לא נהיגה ספורטיבית וזה אפילו לא שכב על אותו דונם של נהיגה ספורטיבית - במקרה של נהיגה אגרסיבית, ביריונות זה: כן, במקרה של נהיגה לא אגרסיבית בלי לרמוס משתמשי דרך אחרים זו פשוט התגרזנות.

נהיגה ספורטיבית היא ספורט. בכביש ציבורי עם משתמשי דרך אחרים זה לא יכול להתקיים. נהיגה "ספורטיבית" רואים בכבישים, פעם הרבה צעירים עם רכבים מקושטים כמו סובר לנסר ועונדא סיויק ואפילו הם בשנים האחרונות נרגעו ולא נוהגים בפראות (או לפחות לא פגשתי - כניראה לא היה פרק מספיק צבעוני במהיר ועצבני), עכשיו זה בדרך כלל נהגי מוניות שירות, רכבי הסעות וליסינג בעיקר מחברה אחד שכתוב שהם נוהגים אחרת.

בארץ יש סוג חדש של נהיגה ספורטיבית: 70קמ"ש בנתיב שמאלי בבין עירוני פנוי. הספורט זה ליראות תוך כמה זמן לנהג שנוסע מאחור עולה לחץ דם. :D

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אפשר לנצל אלמנטים של נהיגה ספורטיבית גם בכביש יומיומי - אפשר להתאמן על קוים נכונים במסגרת הנתיב שלך, לא חובה להיות חזיר ולחתוך נתיבים. אפשר לתרגל מבט נכון, בלימה דגרסיבית, אפשר לתרגל תנועות נכונות על ההגה, עזיבה הדרגתית של בלמים, חזרה הדרגתית לגז, בלימה ברגל שמאל, כל דבר אפשר לתרגל תוך שמירה על מרחק ומהירות סבירה בשטף התנועה. נהיגה ספורטיבית מטבעה חלקה יותר ופרועה פחות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בכביש בו יש משתמשי דרך אחרים אי אפשר לנהוג נהיגה ספורטיבית. נהיגה בכביש כזה היא נהיגה פראית ומי שנוהג כך מסכן את עצמו והסובבים.

נהיגה ספורטיבית זו נהיגה מדוייקת ובטיחותית במסלול סגור ללא משתמשי דרך אחרים.

לא נכון, נהיגה ספורטיבית בהחלט יכולה להתבצע בכביש ציבורי, אבל בשעות מתאימות בהן הכבישים ריקים ותוך שמירת שולי בטיחות רחבים מספיק ומתוך התחשבות בנהגים אחרים.

לחתוך רכבים ולקחת פניות מהר, לנסוע בזיגזגים וכד' כל זה לא נהיגה ספורטיבית וזה אפילו לא שכב על אותו דונם של נהיגה ספורטיבית - במקרה של נהיגה אגרסיבית, ביריונות זה: כן, במקרה של נהיגה לא אגרסיבית בלי לרמוס משתמשי דרך אחרים זו פשוט התגרזנות.

כבר סיכמנו שלזגזג בכביש שאינו "ריק" (ריק=נס הרים ב-5 בבוקר) זו לא נהיגה ספורטיבית אלא נהיגה מסוכנת ומטופשת.

נהיגה ספורטיבית היא ספורט. בכביש ציבורי עם משתמשי דרך אחרים זה לא יכול להתקיים. נהיגה "ספורטיבית" רואים בכבישים, פעם הרבה צעירים עם רכבים מקושטים כמו סובר לנסר ועונדא סיויק ואפילו הם בשנים האחרונות נרגעו ולא נוהגים בפראות (או לפחות לא פגשתי - כניראה לא היה פרק מספיק צבעוני במהיר ועצבני), עכשיו זה בדרך כלל נהגי מוניות שירות, רכבי הסעות וליסינג בעיקר מחברה אחד שכתוב שהם נוהגים אחרת.

אז רגע, כשאתה עומד בשולי "כבישי הנהיגה" המוכרים, אתה רואה רק סופר לנסר וסיוויקים מקושטות?

לא, אתה רואה בעיקר רכבים ספורטיביים עם חבר'ה שרוצים לנהוג ספורטיבי.

מרגיש לי כאילו יש סוג של התחסדות מסויימת בתגובות פה בשרשור, פתאום אף אחד לא נוהג ספורטיבי, כולם נוהגים כמו סבתות, לנס הרים מגיעים כדי לנשום אויר צלול וקונים גולף GTI כי היא מאוד יפה ביחס לגרסא הרגילה.

ברור שלא נוהגים 100% מהזמן בצורה ספורטיבית, אבל לפי מה שמתארים ומעידים פה משתמשים, כולם נוהגים ספורטיבית רק בכוכב יאיר או מסלולים בחו"ל.

אגב, נהיגה ספורטיבית יכולה להיות מתונה ויכולה להיות גם אגרסיבית, כל עוד היא מתרחשת במקום מתאים (קרי מסלול או כביש בשעות עם תנועה אפסית) אין עם זה שום בעיה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אפשר לנצל אלמנטים של נהיגה ספורטיבית גם בכביש יומיומי - אפשר להתאמן על קוים נכונים במסגרת הנתיב שלך, לא חובה להיות חזיר ולחתוך נתיבים. אפשר לתרגל מבט נכון, בלימה דגרסיבית, אפשר לתרגל תנועות נכונות על ההגה, עזיבה הדרגתית של בלמים, חזרה הדרגתית לגז, בלימה ברגל שמאל, כל דבר אפשר לתרגל תוך שמירה על מרחק ומהירות סבירה בשטף התנועה. נהיגה ספורטיבית מטבעה חלקה יותר ופרועה פחות.

כן, אבל זה לא נהיגה ספורטיבית, זה תרגילי נהיגה מתקדמת וכדאי לכל נהג מיומן לשלוט בשיטות האלו.

edan82, כניראה אתה לא מבין מה זה נהיגה ספורטיבית ומה ההבדל בינה לבין נהיגה מתקדמת. להתגרזן על כבישים ציבוריים זה לא נהיגה ספורטיבית. מה שאתה מתאר זו נהיגה בשביל הכיף וטוב אם אתה יודע לזהות את גבול הדק בין זה לבין נהיגה מסוכנת (אני בטוח שאתה מכיר את הגבול הזה, אבל יש גם נהגים לא אחראים שקונים רכבים חזקים ומתחילים להשתולל וזה לצערי הרוב).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני דווקא חושב שרומן צודק. תקראו לזה ספורטיבי, תקראו לזה מתקדם - זה לא משנה.

אפשר לעבוד על קווי פניה ומבט וכו' גם בכבישים ציבוריים. לגבי מבט - לא רק שזה אפשרי, לדעתי זה אפילו חיוני לנסות ולהסתכל כמה שיותר קדימה

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

+1000000

פורסם
כן, אבל זה לא נהיגה ספורטיבית, זה תרגילי נהיגה מתקדמת וכדאי לכל נהג מיומן לשלוט בשיטות האלו.

היינו הך - הבסיס הוא אותו בסיס. הדבר היחיד שמשתנה בכביש הוא היעדר תחרות ומגבלות חוק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הדבר היחיד שמשתנה בכביש הוא היעדר תחרות ומגבלות חוק.

בדיוק! אבל זה בדיוק מה שהופך את הנהיגה מספורטיבית למתקדמת כי נהיגה מתקדמת היא נהיגה כאשר אתה שולט ברכב ובסיטואציה וזה כולל את כל המרכיבים שתיארת, החל ממבט נכון, עבודה נכונה עם ההגה, בלמים וכד'.

השיטות והתרגילים של נהיגה מתקדמת וספורטיבית דומים ואף בהרבה מקרים זהים, פשוט משתמשים בזה במקום אחר.

יחד עם זאת, נהיגה מתקדמת היא לא ספורט ולא תחרות וזה על כביש ציבורי, לכן יש כללים וחוקים בהתאמה.

למה אני מתעקש לא ליקרוא לנהיגה כזאת נהיגה ספורטיבית? הסיבה היא שיש ליראות את ההבדל בין נהיגה מדוייקת וחלקה לבין מלחמה על חלקי שנייה ואגרסייה של מירוץ - כאשר נוספים מרכיבים האלו על כביש ציבורי זה הופך לכל הפחות להתגרזנות, נהיגה בשביל הכיף ואדרנלין.

פורסם

כמו במכוניות כך בנהיגה

ספורטיבי =/= ספורט

מכונית ספורטיבית אינה מכונית ספורט

נהיגה ספורטיבית אינה נהיגת ספורט (נהיגה תחרותית).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

edan82, כניראה אתה לא מבין מה זה נהיגה ספורטיבית ומה ההבדל בינה לבין נהיגה מתקדמת. להתגרזן על כבישים ציבוריים זה לא נהיגה ספורטיבית. מה שאתה מתאר זו נהיגה בשביל הכיף וטוב אם אתה יודע לזהות את גבול הדק בין זה לבין נהיגה מסוכנת (אני בטוח שאתה מכיר את הגבול הזה, אבל יש גם נהגים לא אחראים שקונים רכבים חזקים ומתחילים להשתולל וזה לצערי הרוב).

בוא תאמר לי את הפירוש של שלושת המושגים שאותם ציינת:

*נהיגה ספורטיבית

*נהיגה מתקדמת

*להתגרזן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בדיוק! אבל זה בדיוק מה שהופך את הנהיגה מספורטיבית למתקדמת כי נהיגה מתקדמת היא נהיגה כאשר אתה שולט ברכב ובסיטואציה וזה כולל את כל המרכיבים שתיארת, החל ממבט נכון, עבודה נכונה עם ההגה, בלמים וכד'.

השיטות והתרגילים של נהיגה מתקדמת וספורטיבית דומים ואף בהרבה מקרים זהים, פשוט משתמשים בזה במקום אחר.

יחד עם זאת, נהיגה מתקדמת היא לא ספורט ולא תחרות וזה על כביש ציבורי, לכן יש כללים וחוקים בהתאמה.

למה אני מתעקש לא ליקרוא לנהיגה כזאת נהיגה ספורטיבית? הסיבה היא שיש ליראות את ההבדל בין נהיגה מדוייקת וחלקה לבין מלחמה על חלקי שנייה ואגרסייה של מירוץ - כאשר נוספים מרכיבים האלו על כביש ציבורי זה הופך לכל הפחות להתגרזנות, נהיגה בשביל הכיף ואדרנלין.

ההתעקשות שלך לא ממש במקומה - אתה מבלבל בין התפרעות לבין נהיגה ספורטיבית. הטעות נפוצה, אבל עדיין טעות. אגרסיה של מירוץ מתבטאת, אולי, בעקיפות. כל עוד מדובר בנהיגה להשגת זמן מיטבי, הדגש הוא על נהיגה חלקה ככל שאפשר, כי כל פעולה שלא במקום עולה בזמן. אני לא יודע מה ניסיון הספורט המוטורי שלך, אך גם מהניסיון המצומצם שלי הדבר ברור לי בהחלט.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בוא תאמר לי את הפירוש של שלושת המושגים שאותם ציינת:

*נהיגה ספורטיבית

*נהיגה מתקדמת

*להתגרזן

מבחינתי אני רואה את המושגים בצורה הבאה:

נהיגה מתקדמת: בדיוק מה שRK ציין:

אפשר לנצל אלמנטים של נהיגה ספורטיבית גם בכביש יומיומי - אפשר להתאמן על קוים נכונים במסגרת הנתיב שלך, לא חובה להיות חזיר ולחתוך נתיבים. אפשר לתרגל מבט נכון, בלימה דגרסיבית, אפשר לתרגל תנועות נכונות על ההגה, עזיבה הדרגתית של בלמים, חזרה הדרגתית לגז, בלימה ברגל שמאל, כל דבר אפשר לתרגל תוך שמירה על מרחק ומהירות סבירה בשטף התנועה.

נהיגה ספורטיבית: שימוש באלמנטים של נהיגה מתקדמת לתחרות, השתתפות באירוע ספורט מוטורי על מסלול סגור תוך כדי הגעה לגבולות היכולת של רכב ושל נהג על מנת לסגור את המסלול בזמן הקצר ביותר.

התגרזנות: כמו נהיגה ספורטיבית אבל על כביש ציבורי במטרה לייצר אדרנלין וריגושים.

בגלל שכביש ציבורי הוא לא מקום לאדרנלין וריגושים, נהיגה בכביש ציבורי לא יכולה להיות ספורטיבית. אני מאמין מי שחושב שנוהג נהיגה ספורטיבית הוא או נוהג בנהיגה מתקדמת או מתגרזן. אני מקווה שהרוב בצד של נהיגה מתקדמת.

ספורט/ספורטיבי זה משהו שאמור לכלול בהגדרה שלו אלמנט של תחרותיות.

RK, ניסיון בNFS SHIFT נחשב כנהיגה ספורטיבית? יש לי הגה עם פדליות. :oops: אז אין לי ניסיון בנהיגה ספורטיבית, אבל נהיגה מתקדמת זה משהו שאני משתדל ליישם כל הזמן ועושה מאמצים כדי להשתפר.

אני חושב שבימי מסלול, אפשר לקרוא לזה נהיגה ספורטיבית.

• תוכן חדש...