Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חומרת מחשבים נייחים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי המחשב הבא:

מעבד - AMD PHENOM2 X6 1070T עם קירור THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME

לוח אם GA-MA770-UD3

כרטיס מסך HD6950

ספק 500W של OCZ דגם SXS

מארז ANTEC 1200

זכרון GSKILL 2X2GB 1066MHZ

הארד דיסק SEAGATE 500GB 7200RPM

ונראה לי שזהו.

יצא באטלפילד 4 והוא מקרטע על איכות גבוהה, אמרתי לעצמי שאם כבר יוצאים משחקים שגורמים לי לשחק על MED וLOW אז אני יתחיל לחשוב מה אני משדרג במחשב.

אני אשמח להמלצות לשדרוג ואם לדעתכם צריך להחליף מערכת לחדשה לגמרי אז SO BE IT, ואשמח למפרט שפחות או יותר יריץ לי את המשחקים החדשים על האיכות הכי גבוהה ברזולוציה 1080P על מסך 23"

חשבתי על החלפת ספק + לוח אם תומך CF + כרטיס מסך נוסף ומעבד חדש למניעת צוואר בקבוק וכמובן זוג סטיקים של 4 ג'יגה לזכרון (סה"כ 8)

אם מישהו יכול לבנות לי את המפרט הזה עם 6950 אני אשמח.

פורסם

יש לכך 2 סיבות בלבד והן כלל לא קשורות למעבד ותכף אסביר.

דבר ראשון נתחיל מהמעבד, שהוא לא רע בכלל ולמעשה, בסדר גמור. המעבד שלך מדורג בין I5 לבין I7 מבחינת תכלס ומבחינת ביצועי משחקים בפועל, לכן הבעיה והקירטוע לא נמצא שם, שכן גם מעבד I5 מספק מאוד בתנאי שיש את התנאים והדברים הבאים ששם נעוצה הבעיה:

1. יש לך סה"כ 4 גי'גה זיכרון, רק לידע כללי, המעבד שלך "גרוע" יחסית ל I5 ול I7 מבחינת ביצועי קריאה וכתיבה מהזיכרון RAM באחוזים לא קטנים בכלל... אבל זה בסדר זה לא החלק הקריטי.

יש בהחלט מצב, שהמשחק כפי הזכור לי, דורש ממך כמות כפולה בכדי להריץ על אולטרה או VERY HIGH.

כרגע יש לך סה"כ 4, תוריד חלק למערכת, חלק לתוכנות ברקע וכו', כאשר אתה תשחק על 1080P בהגדרות VERY HIGH או ULTRA המשחק עצמו דורש יותר זיכרון RAM שיש מצב סביר מאוד, שאתה מגיע למחסור ואז המערכת נאלצת להשתמש בדיסק הקשיח שלך מדי פעם וזה יוצר קרטועים.

2. כרטיס מסך כרטיס מסך כרטיס מסך.... כזכור לי, וזאת מבלי לבדוק אפילו, המשחק דורש לרזולוציה של FULL HD ולהגדרות VERY HIGH או ULTRA בין 2-3 גי'גה זיכרון RAM מהכרטיס מסך...

עכשיו לכרטיס מסך שלך יש 2 גי'גה אני מניח, אבל זהו כרטיס עם ליבה שהייתה טובה לזמנים ההם, מה שכיום כלל לא תופס, לצערי.

מה גם, שהמשחק ממליץ על סדרה 7000 ומעלה אם כבר ( אבל זה לא קריטי ) ועוד הרבה מושגים של רוחב פס לעומת סדרות חדשות וכו'...

בנוסף לכך, הכרטיס מסך שלך מריץ ככל הנראה DX 10 שבו הוא לא חזק כלל לאותם הזמנים ובנוסף לכל המאמץ עליו עם ההגדרות, אתה סובל מקרטועים, ללא ספק.

שהרי מה שהופך כרטיס מסך לחזק או לא, זאת הליבה ומהירות הזכרונות שעליו.

** המלצה?

1. להחליף כרטיס מסך זה הדבר הכי ראשון שהייתי עושה ללא מחשבה. אתה אבל צריך להתכונן לכך שבמידה ואתה אכן רוצה כרטיס מסך איכותי? מדובר על הוצאה לא קטנה.

אתה רוצה המלצה? החל מ GEFORCE 760GTX ומעלה ומדובר על החל מ 1300-1600 ש"ח ( ה1300 ש"ח גרסאת 2GB, לא מומלץ) תלוי בגרסאות, חשוב מאוד לבחור אם כבר, בגרסא של 4GB זכרון או 3GB תלוי איזה כרטיס, מכיוון שעם השנים, וניתן לראות זאת כיום, 2GB כבר גבולי ברזולוציה גבוהה ובהגדרות גבוהות מאוד.

כרטיס ה 770 לדוגמא כבר עולה כמעט 2200 ש"ח תלוי בגרסאות ומגיע עם 4 GB זיכרון עליו. אבל הליבה עצמה מאוד חזקה, מאוד.

מבחינת ATI? יש לך את הכרטיסים הבאים:

7950 עם 3GB זיכרון ועולים באיזור ה 1500-1600 תלוי בגרסאות - זהו כרטיס הרבה יותר מהיר וטוב משלך.

והכרטיסים החדשים שלהם: R9 280X העולם בין 1600-1750 תלוי בגרסא.

או הכרטיס הבכיר יותר R9 290X שכבר מתייצב לו בין 770-780GTX של NVIDIA. גם מבחינת מחיר מדובר על כ 2200

לדעתי? תמיד וברוב המוחלט של המשחקים ( למעט כמה פה ושם כמובן... ) כרטיסי ה NVIDIA שלטו ושולטים מבחינת הביצועים... אין מה לעשות.

למרות וכאן צריך להיות זהירים, המגמה בזמן האחרון משתנה ויותר ויותר משחקים מתחילים להציג ביצועים מעולים גם כן ואף טובים יותר בחלק מהמקרים.

2. להוסיף עוד 4 ג'יגה זיכרון בנוסף לכרטיס, עלות "זניחה" אבל מאוד משתלמת לכלל המערכת וגם במידה ואתה מפעיל מספר דברים ומשחק בנוסף.

*** תוודא כמובן שהספק שלך מתאים לשדרוג כרטיסים " גדולים " ובכירים יותר כגון ה 770GTX וכו'.

כמובן, עם הזמן החברות מוציאות דרייברים למיקסום הביצועים בכרטיסי המסך וגם פאצ'ים מבחינת חברת המשחק בכדי לתקן באגים שתמיד יש.

בתכלס? ברור שבמידה ותרכוש I7 4770K וכרטיס מסך חדש 770GTX תקבל ביצועים מטורפים. הכל עניין של כסף.

קח סקירה עדכנית מהכרטיסים החדשים של ATI ובכללי, תראה מה מצב הגרפים ב BATTLEFIELD 3 ותקח בחשבון שה 4 הרבה יותר כבד...

http://hwzone.co.il/hardware/reviews/graphics/Gigabyte_Radeon_R9_280X_Windforce/4

ומה שמעניין אותך זה הצבע האדום, ב FULL HD ומקסימום איכות.

ועדיין, ה 770GTX שולט ביד רמה ( עדיף גרסאת 4GB ).

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת, מה שהבנתי בקצרה - כרטיס מסך חדש + תוספת זכרון RAM יכולים לעזור לי פלאים.

האם המעבד מספיק טוב בשביל לא לגרום לצוואר בקבוק עם כרטיס דוגמאת R9 280X או 770GTX?

פורסם

כמובן ששדרוג המעבד יועיל, אבל אתה תבדיל או תשים לב להבדל אך ורק אם זה יהיה I7 מהדור החדש, אחרת? אין טעם כרגע.

בנוסף, אין לך אפשרות לשדרג למשהו שבאמת ייתן לך תוספת נכבדה מלבד להחליף את כל המערכת ע"פ מעבד אינטל I7 או במינימום, I5 מומהר.

מכיוון שכרטיס מסך תמיד נודד איתך הלאה.

הקטע הוא כזה, כאשר הרזולוציות גבוהות, כגון FULL HD, רוב העיבוד הכבד נופל על הכרטיס הגראפי ופחות על המעבד, לכן ברוב המקרים, כאשר בודקים האם המעבד מגביל? לוקחים כרטיס מסך חזק מאוד שלא מגביל ולוקחים סדרת מעבדים ורואים זאת בטבלה.

מן הסתם וכמובן, יש הבדלים בין מעבדים, ללא כל ספק... במצבך כעת? המעבד שלך נותן עבודה כמו שצריך, המגבלה שלך זה בראש ובראשונה, הכרטיס מסך ותוספת RAM רק תועיל במידה ואתה מריץ את המשחק על ההגדרות הכי גבוהות שיש ובמקביל מספר דברים במחשב גם כן.

פורסם

אם אתה משחק ULTRA / HIGH בלבד ברזולוציות גבוהות אז כמו שאמרו מעלינו תצטרך לשדרג הזכרון והכרטיס מסך, המעבד הייתי משאיר לסוף כרגע (אולי OC קטן יתן לך בוסט טוב).

בעקרון - תלוי כמה התקציב שלך כרגע.

אני אישית הייתי ממליץ בכל אופן להגדיל ה RAM בעוד סטיק של 4GB - המחיר הוא זניח היום.

המשחק עצמו מקרטע מבחינת FPS או מבחינת תקיעות קטנות ומעצבנות? ה HDD קורא ועובד כל הזמן?

Opel Adam S 2017

פורסם
אם אתה משחק ULTRA / HIGH בלבד ברזולוציות גבוהות אז כמו שאמרו מעלינו תצטרך לשדרג הזכרון והכרטיס מסך, המעבד הייתי משאיר לסוף כרגע (אולי OC קטן יתן לך בוסט טוב).

בעקרון - תלוי כמה התקציב שלך כרגע.

אני אישית הייתי ממליץ בכל אופן להגדיל ה RAM בעוד סטיק של 4GB - המחיר הוא זניח היום.

המשחק עצמו מקרטע מבחינת FPS או מבחינת תקיעות קטנות ומעצבנות? ה HDD קורא ועובד כל הזמן?

אין תקיעות, המשחק פשוט עובד על פריימים נמוכים ולכן הוא מרגיש בSlow motion (התיאור הכי טוב שמצאתי)

הזמנתי 8 ג'יגה חדשים של Corsair (שניים של 4)

לגבי הכרטיס מסך יש סיכוי שאני ימכור אותו, וחשוב מאוד לציין שהוא מהראשונים שיצאו ולכן יש בו אופציה לפתיחת הליבה כך שהוא שווה ערך ל6970 (אני בטוח שחלק ממכם שמעו על זה כאן, לחיצה קטנה על תוכנה ויש לכם 6970 במחיר 6950)

פורסם

לאחר קריאה קצרה ברשת, יש עוד בעיה בנוסף להכל, המשחק נכון לעכשיו, מאוד בעייתי, נפילות פריימים ותקיעות.

המשחק שלך מקורי? אם כן, ישנו עדכון גדול שיצא לא מזמן.

אם לא? ישנם עדכונים שיוצאים לרשת הפרוצה, צריך לעדכן ועד שמפתחי המשחק + חברות כרטיסי םהמסך עם הדרייברים יסדרו הכל, יעברו מספר שבועות.

בכל מקרה 6950-6970 זה לא קריטי, הכרטיס חלש למשחק ברזולוציות גבוהות או אולטרה, כך שלצערי זה לא יעזור - רק כרטיס חדש וחזק.

אני ממליץ לך לסחוט את כל מה שיש לך מהמעבד שלך בעזרת המהרה ( OC ) וכך תקבל פריימים נוספים.

פורסם

אם זה ככה, עדיף לך גם לשדרג הכרטיס מסך נכון להרגע, ה 8 GB הנוספים יתרמו מאוד לפעילות חלקה של המערכת בכללי, ולפחות תקיעות או LAGGS במחשקים,

אגב, לא ידוע לי כמה אבל אולי OC קטן גם לכרטיס מסך יעזור, פחות אם אתה משחק עם AA/AF ושיידרים ברמה גבוהה אבל יתן לך יותר אם אתה משחק ברזולוציה מעל הממוצע לא בהגדרות הכי גבוהות.

Opel Adam S 2017

פורסם

בדיוק, במידה ומשחקים ברזולוציה של 1080P ובאיכות גבוהה - אולטרה וזה מקרטע קצת? לכבות לגמריי AA ואת שאר התוספות שעושות את המשחק לעוד "טיפה" יפה אך לא נראה כל כך לעין = ביצועים מוגדלים הרבה יותר = פחות עומס.

פורסם

נ.ב לא לשכוח שבאטלפילד 4 משחק שעבר פורט והוא לא עבר אופטימיזציה, מקרטע לחלוטין על מחשבים גם חזקים משלך.

רבאק, אפילו באטלפילד 3 מקרטע על מחשבים חזקים.

Opel Adam S 2017

פורסם

מבחינת מעבד אתה מסודר:

http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page6.html

פשוט תחליף כרטיס מסך (+ספק בהתאם לTDP) ותשדרג זיכרון.

מבחינת כרטיס מסך- מינימום 270X(שמקביל לHD7950)

אבל כדאי לחקות קצת להגעת 290X שאמור לתת ביצועים של טיטאן בחצי מחיר + יש ירידת מחירים חדה של NVIDIA.

הבעיה עם הלוח העכשוי שהוא תומך רק DDR2 שהזיכרונות יקרים פי 2.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מבחינת מעבד אתה מסודר:

http://www.techspot.com/review/734-battlefield-4-benchmarks/page6.html

פשוט תחליף כרטיס מסך (+ספק בהתאם לTDP) ותשדרג זיכרון.

מבחינת כרטיס מסך- מינימום 270X(שמקביל לHD7950)

אבל כדאי לחקות קצת להגעת 290X שאמור לתת ביצועים של טיטאן בחצי מחיר + יש ירידת מחירים חדה של NVIDIA.

הבעיה עם הלוח העכשוי שהוא תומך רק DDR2 שהזיכרונות יקרים פי 2.

הלוח שלי הוא כ"כ על קצה המזלג של AM3 שהייתי צריך לקנות מעבד AM2+, לחבר אותו ולעשות הסבה לAM3 ככה שלוח זה יהיה הדבר הראשון שאני יקנה, כמובן תומך DDR3 ועם חריץ נוסף של PCIE במהירות של לפחות X8 לשדרוג עתידי.

תודה לכולם על ההמלצות, דווקא חשבתי שהכרטיס מסך שלי סבבה, יאללה נתחיל לפשפש בשוק.

פורסם

אולי זה יעניין אותך Radeon R9 290 4GB:

http://ksp.co.il/?select=.1044..35.&list=1&sort=3&glist=0&uin=20777&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

ביצועים של טיטאן במחיר מצחיק.

לדעתי ליפני שאתה משדרג הכל תנסה לעשות בשלבים ותיבדוק אם אתה מרוצה:

שלב א: קנה את הכרטיס הזה + ספק תואם ותיבדוק את הביצועים.

גם ככה במיפרט הבא אתה קונה את החלקים הנ"ל- לפחות תוכל ליבדוק אם זה מספיק לך למיפרט העכשווי ולחסוך כסף למיפרט מיתקדם בעתיד- במידה ולא- קנה גם את שאר החלקים למיפרט :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עריכה: יש מצב ואפילו לא חייב להחליף ספק:

http://techreport.com/review/25602/amd-radeon-r9-290-graphics-card-reviewed/8

יחד עם מעבד אינטל של 130W כל המערכת לא עברה את ה350W במאמץ של משחקים.

• תוכן חדש...