Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת רקע: גולף gti mk6, מנוע 2.0tsi סטנדרטית עם 20k במהלך 11 חודשים שהרכב על הכביש (עלה בדצמבר 2012).

בערך לאחר 12 אלף ק"מ התחלתי להרגיש בלילות שהקלאץ טיפה מחליק אך לא בצורה דרסטית. נכנסתי למוסך ואמרתי ליועץ שירות שהתחלתי להרגיש משהו שונה בקלאץ, אמר לי לחזור במידה והתופעה תתחזק.

עכשיו שהטמפ' החלו לצנוח ההחלקה מאוד מורגשת, לאחר שיטות באינטרנט ראיתי שזו תופעה מוכרת בכל העולם, החל מרכבים שהם סטייג' 2 אך גם במצב סטוק.

ניגשתי למוסך מורשה על מנת לבצע נסיעת מבחן, היועץ הסכים איתי ואמר שיבדוק מה ניתן לעשות, לאחר מספר שעות התקשר אלי להודיע שהחברה אינה נותת אחריות על חלק עם בלאי טבעי (ברקסים/קלאץ' וכ'ו) ואין לו כיצד לעזור לי.

שאלתי לתומי האם נראה הגיוני שאחרי 20 אלף ק"מ יש החלקה בקלאץ, שכל שנה אני אצטרך לשלם 4-5 אלף שקל על קלאץ.

חשבתי שאחרי שעברתי מה1.4 עם החלפת מנוע ל2.0 ליטר יגמרו הצרות, כנראה שטעיתי.

האם מישהו נתקל גם הוא בתופעה? או לחילופין מכיר מישהו שהוחלף לו קלאץ' במסגרת אחריות?

Got To love It

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשם שינוי במקרה שלך (שים לב שאינני מחסידי צ'מפיון) דווקא ניראה לי שהיבואן צודק.

המצמד הוא רכיב שבד"כ מתבלה כתלות בסגנון הנהיגה של הנהג. אז למה כתבתי בד"כ? כי עדיין השארתי פתח קטן לספק שמא סדרת הייצור של המצמדים דפוקה.

אם התיקון איננו באחריות גש לרון, הוא יעשה לך אותו במחיר נוח בהרבה.

פורסם

20k נשמע קצר מאוד להחלפת מצמדים . לרוב תוואי הנהיגה והאופי ישפיע על אורך חיי המצמדים מהכרותי עם רכבי פיאט בעלי מצמד אחד - רכבים שנוסעים בעיקר בתוך העיר עם נהגים שלא מודעים להתנהלות נכונה עם תיבה רובוטית נאלצים להחליף מצמד באיזור ה60 k רכב שנוסע גם מחוץ לעיר ועם תפעול נכון יגמע בקלות גם 120k.

אני אצלי החלפתי ב130K . השאלה אם אתה מרגיש החלקה משמעותית שמפריע לך להתקדם או שזה זניח? מסיוני מצמדי גמורים יגררו תחילת נסיעה בטורים גבוהים יחסית עד השתיבה מתחברת כמו שצריך .תשווה מה המצב אצלך בתחילת נסיעה עכשיו לעומת המצב שהרכב היה חדש לרוב זה מדד מצויין למצב המצמדים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

שאלת תם: האם מדובר בידני או DSG?

אם ידני - אז מצטרף ל dorki.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חשבתי שאחרי שעברתי מה1.4 עם החלפת מנוע ל2.0 ליטר יגמרו הצרות, כנראה שטעיתי.

אופטימיות זאת תכונה מצויינת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לשם שינוי במקרה שלך (שים לב שאינני מחסידי צ'מפיון) דווקא ניראה לי שהיבואן צודק.

המצמד הוא רכיב שבד"כ מתבלה כתלות בסגנון הנהיגה של הנהג. אז למה כתבתי בד"כ? כי עדיין השארתי פתח קטן לספק שמא סדרת הייצור של המצמדים דפוקה.

אם התיקון איננו באחריות גש לרון, הוא יעשה לך אותו במחיר נוח בהרבה.

דור, בשירוקו נסעתי 120 אלף קמ ללא צורך בהחלפה עם נתון מומנט דיי קרוב (25 בשירוקו לעומת 28 בגולף).

20 אלף זה לא נחשב בלאי טבעי ולא משנה מה צורת הנהיגה (ואני נוסע מאוד מתון).

אני לא חושב שלהחליף קלאץ כל שנה או לחילופין כל 20 אלף קמ זה הגיוני או ראלי.

ההחלקה מאוד מורגשת בהילוכים שלישי ומעלה, כאשר יש ב3500 סלד קפיצה מאוד חזקה של בערך 1000 סיבובים על ״ניוטרל״.

Got To love It

פורסם

הגיוני מאוד שהמוסך צודק ושאין אחריות על החלק המדובר מהסיבות שצויינו.

עכשיו אתה יכול להסיק את המסקנות שלך.

במידה והרכב היה בשימוש סביר , אין שום סיבה שקלאצ' לא יחזיק לפחות 80 אלף וגם זה מעט.

(אחנו הינו מחליפים בממוצע כל 100-150 אלף ברכבים שהיו אצל סוכנים שנסעו כמעט כל יום עם עגלה במשקל 900 ק"ג)

אם באמת היה שימוש סביר ברכב (כמו כל רכב ממצוע שנוסע בכבישי הארץ)

אז התשובה לשאלה : "שאלתי לתומי האם נראה הגיוני שאחרי 20 אלף ק"מ יש החלקה בקלאץ, שכל שנה אני אצטרך לשלם 4-5 אלף שקל על קלאץ."

אז כניראה שהתשובה היא כן.

או שתמצא חלופות אחרות.

בשנת 1996 קנינו טרנו חדשה, אחרי פחות מ 10 אלף ק"מ כבר היתה החלקה מורגשת של הקלאצ'.

המוסך בזמנו לא רצה לקחת אחריות.

מבירור (אז לא היה אינטרנט) הבנו שהיה עוד מספר מקרים כאלו.

בשיחה עם המוסך הם הבינו שעדיף להם להחליף אותו באחריות וזה מה שקרה.

מה היה בהמשך אני לא יודע הוא נגנב די מהר סה"כ היה אצלנו 10 חודשים.

פורסם

אני חושב שרכב אמור להכיל מכלולים שצריכים להתמודד עם הכוח שהוא מגיע איתו, לצורך העניין 28 קג״מ.

לשאלתך, הנסיעות לרוב הן בין עירוניות בשיוט על מהירות 100-120. אף פעם לא יציאה חזקה מהרמזור (מה שלרוב גומר את המצמד-כנראה לא עוזר).

יש המון מקרים באינטרנט מכמעט כל מקום אפשרי בעולם שמוכרים גולף.

Got To love It

פורסם

גם מנוע, גם קלאץ', אולי משהו דפוק בצורת הנהיגה שלך?

לא רק האצות חזקות מהרמזור שוחקות הקלאץ'.

בבינעירוני אם אתה משחק הרבה עם הגז על אותו הילוך, גם כן מתבצעת שחיקה של הקלאץ', ולאט לאט שהוא נשחק לגמריי, אין מה לעשות.

(הכוונה במשחק עם הגז, שאתה מאלה שלא מחזיקים אותו קבוע, אלה עוזבים ולוחצים כל פעם, ולפעמים דוחפים גם חצי גז בפעם אחת).

פורסם

בבינעירוני אם אתה משחק הרבה עם הגז על אותו הילוך, גם כן מתבצעת שחיקה של הקלאץ', ולאט לאט שהוא נשחק לגמריי, אין מה לעשות.

(הכוונה במשחק עם הגז, שאתה מאלה שלא מחזיקים אותו קבוע, אלה עוזבים ולוחצים כל פעם, ולפעמים דוחפים גם חצי גז בפעם אחת).

המנוע בשירוקו לא קשור לצורת נהיגה, נהפוכו. ברוב הרכבים הוחלף מנוע בק"מ מאוד נמוך. אני הצלחתי להשרוד איתי דיי הרבה (אצלי הוחלף ב70 אלף לעומת 10-50 אצל הרוב). צורת הנהיגה שלי טובה ואין אליה קשר גם לגבי המנוע וגם לגבי הקלאץ'.

אני אשלול את המשחק עם הגז, בשניה שאני מגיע למהירות הרצויה לשיוט אני מפעיל את הבקרת שיוט לכן אם יש משחק גז עדין זה המחשב מבצע ולא הרגל שלי למעט מצבים של עקיפות וכ'ו.

Got To love It

פורסם

לדעי זה שולי לגמרי (אם בכלל נוצרת החלקה) ברגע שהוא נצמד המשחק עם הגז לא ניראה לי ממש משמעותי.

ובטח לא מקצר את החיים שלו לרבע.

קלאצ' לא צריך ללכת אחרי 20 אלף גם אם יצאת מהר ברמזור וגם עם אתה משחק עם הגז בבינעירונים.

פורסם

המכוניות ניחידות שסובלות באופן טבעי מבלאי מצמד גבוה, הן בעלות ההנעה הכפולה הקבועה, מאחר ואין להן היכן לפרוק עומס, והכל "נופל" על המצמד.

20K נשמע על פניו (הרבה) מעט מידי, גם אם המכונית ננהגה חזק, ולכן לפחות מגיעה לך השתתפות עצמית גדולה של היבואן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...