Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
yonisi, לפי נתוני יצרן אימפלה עם מנוע 3.4 עושה 29MPG בבין עירוני שזה 8.11 ליטר ל100 ק"מ עבור מודל 2001. מדובר על תנאים אידיאליים במעבדה על 90 קמ"ש רכב לא מלא ואני בטוח שללא מזגן ובטח גם בטמפרטורה אידיאלית. אתה נוסע עם מזגן כי חם, כמה שיותר חם ככה רכב שותה יותר דלק.

אתה מדבר על צריכה של 8.33 ליטר ל100ק"מ במהירות 110 ובתנאים לא אידיאליים: רכב מלא עם מזגן.

מצטער מאוד, אבל אני נשאר בדיעה שלי. אם רכב הזה מצליח להגיע בבין עירוני ל1-10 בפועל זה לא פחות ממדהים.

מדובר על רכב לא קטן עם משקל עצמי של 1600ק"ג, רכב מלא כזה עובר את 2 טון. תוסיף לזה שבתנאים אמיתיים יש עצירות, האצות והאטות ועוד מהירות לא אופטימלית.

בדוק את החישובים שלך. :)

בכל אופן, גז משתלם מאוד לאומת הבנזין אם אתה נוסע הרבה.

כמו שכתבתי כבר, אם אתה חושב שאינני יודע למדוד צריכת דלק, רק תעבור על שרשורים שבהם הגבתי בענין (הפעם האחרונה הייתה אולי לפני שבוע) ונדבר אח"כ :)

אם אתה חושב שאני משקר (ואני מבין את זה כי לא מעט אנשים "מבלפים" בקשר לצריכת דלק של הרכב שלהם כדי להרגיש טוב עם עצמם בימים אלו של מחירי בנזין מטורפים) אז זה כבר ענין אחר, אבל להלן מעליי ממש, תגובה נוספת של בן אדם עם אימפלה 3.8L ומספרים זהים לאלו שהזכרתי. אין לי מושג אולי זו העובדה שרכבי V6 "מודרניים" זוללים יותר דלק גורמת לך משום מה לזלזל במנועים האמריקאיים הענתיקות.

כנראה שבסופו של דבר מנועי ה V6 העתיקים של GM - למשל אצלי 3350 12 שסתומים וללא תזמון משתנה עם 180 כ"ס ב 5200 סל"ד מקסימליים ו 29 קג"מ ב 4000 סל"ד (נתוני יצרן כמובן) - הינם חסכוניים יותר ממנועי V6 מודרניים יותר עם תזמון משתנה ו 24 שסתומים ובאזור ה 250-300 כ"ס ובערך 33-34 קג"מ על נפח זהה.

בקיצור אין לי מושג מה הענין אבל אלו המספרים, שאאל"ט יצא לי לרשום אותם בפורום עשרות פעמים בכל מיני דוגמאות, הרכב שלי עושה על בנזין 1/12 בינעירוני ו 1/6.5 בעיר (רוב האנשים טוענים ל 1/7 ואני קיבלתי ממוצע בעיר 6.5).

אין לי דרך אחרת להוכיח את דבריי (שכבר קיבלו גיבוי לפחות מאדם אחד על גבי הפורום) אלא אם ניסע אני ואתה יחד לנסיעת מבחן בינעירונית כזו רגועה ונמדוד :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה חושב שאני משקר

ידידי, אני לא חושב ככה. כי אם הייתי חושב ככה לא הייתי מתווכח.

:wink:

סך הכל אני מציג נקודת מבט שלי על סמך נתוני יצרן וניסיון כלשהו עם מנועים לא קטנים.

אני בטוח שאתה מאמין במה שאתה כותב ואני שמח מאוד שרכב גדול יכול להיות חסכוני. כך או כך, יחסית לגודל הרכב שלך מאוד חסכוני.

אני יודע שאתה מגיב הרבה בשרשורים של צריכת דלק והשיטה של מדידה נכונה.

אבל או שאמריקאים באמת נותנים נתונים אמיתיים בפרוספקט (למרות שלפי שני יוקונים עם מנועים שונים דיזל ובנזין נתוני פרוספקט אופימיים משהו כמו לכל היצרנים) או אולי אתה נוסע חלק משמעותי חהדרך בירידה : כי מאמין לך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה :)

אכן לפי מה שבדקתי באתרים אמריקאיים (למשל edmunds) שמתי לב שנתוני הצריכה שמופיעים שם דיי דומים למה שאני מכיר ברכב שלי (למשל 19/29 MPG לאימפלה 2005) או ששמעתי מבעלי אמריקאיות מדגמים אחרים (ביואיקים למשל). אולי טיפ-טיפה יותר אופטימיים מהמציאות, אבל ממש בקצת ובכלל לא כמו הפרוספקטים בארץ שרואים היום שהקשר לעיתים בינם למציאות מקרי בהחלט.

ועוד באופן כללי לגבי השרשור:

יש כאן (בפורום, ורק לדעתי) חוסר הערכה לרכבים אמריקאיים באופן כללי. משום מה כולם משווים את האימפלה החדשה לסופרב או לפאסאט. אז כנראה שרק מי שמכיר אמריקאיות יודע להעריך. למשל טויוטה קאמרי נחשבת לרכב המוצלח בארה"ב בשנים האחרונות, אבל תתפלאו, שם היא מתומחרת בדיוק כמו האימפלה המקומית, שנחשבת עממית ביותר (ראו מוניות וניידות משטרה בסרטים). האם אתם חושבים שהסופרב או הפאסאט שוות יותר מהקאמרי??

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

^

שים לב, הצריכה סבירה-טובה רק בבינעירוני.

לי אישית היה בעבר מאליבו V6 שנת 98.

בנסיעה מחיפה לאילת היא עשתה 1:11.2, אך בנסיעה עירונית היא הייתה עושה 1:7.

לאחר מכן הייתה לי קורולה 2003 שצרכה באותה נסיעה לאילת 1:12.5 אך בתוך העיר היא הייתה משיגה 1:9.5 (שיפור מעולה לעומת המאליבו).

פורסם

...

אבל או שאמריקאים באמת נותנים נתונים אמיתיים בפרוספקט (למרות שלפי שני יוקונים עם מנועים שונים דיזל ובנזין נתוני פרוספקט אופימיים משהו כמו לכל היצרנים) או אולי אתה נוסע חלק משמעותי חהדרך בירידה : כי מאמין לך.

צבי זה בדיוק העניין - מבחני הEPA האמריקני לצריכת דלק מחמירים הרבה יותר מהאירופאיים ודי מייצגים את המציאות (במיוחד מאז ההחמרה הנוספת ב-2008 ). אין אפשרות להשוות ישירות נתונים אמריקאיים לאירופאיים.

סתם לדוגמה, נתונים שמצאתי על צריכת הדלק של דגמי MINI, תקן אמריקאי מול אירופאי -

אמריקאי (EPA)-

http://www.fueleconomy.gov/feg/bymodel/2013_MINI_Cooper.shtml

אירופאי (EC) -

http://mini.co.il/MINI_Green_Tax_and_towing_2013.pdf

יש הבדלים של יותר מ-30%, למשל קופר 1.6 ידנית - 15.7 ק"מ לליטר בינעירוני (ארה"ב) לעומת 21 ק"מ לליטר (אירופה)

מעניין שUMI מסתמכים על בדיקות ה-FMVSS האמריקאי שמחמירות פחות (כנראה די דומה לתקן האירופי) בנתונים הרשמיים שלהם -

http://www.chevrolet.co.il/Pollution.aspx

ובקיצור, כשמסתכלים על נתוני צריכת דלק חייבים לקחת בחשבון את התקן שבו נבדקו.

הנתונים של הEPA (מ2008 ואילך) מייצגים בצורה די מציאותית צריכת אמת, אלה של ה-EC (אירופי) או FMVSS (אמריקאי) בד"כ אופטימיים.

פורסם
צבי זה בדיוק העניין - מבחני הEPA האמריקני לצריכת דלק מחמירים הרבה יותר מהאירופאיים ודי מייצגים את המציאות (במיוחד מאז ההחמרה הנוספת ב-2008 ). אין אפשרות להשוות ישירות נתונים אמריקאיים לאירופאיים.

סתם לדוגמה, נתונים שמצאתי על צריכת הדלק של דגמי MINI, תקן אמריקאי מול אירופאי -

אמריקאי (EPA)-

http://www.fueleconomy.gov/feg/bymodel/2013_MINI_Cooper.shtml

אירופאי (EC) -

http://mini.co.il/MINI_Green_Tax_and_towing_2013.pdf

יש הבדלים של יותר מ-30%, למשל קופר 1.6 ידנית - 15.7 ק"מ לליטר בינעירוני (ארה"ב) לעומת 21 ק"מ לליטר (אירופה)

מעניין שUMI מסתמכים על בדיקות ה-FMVSS האמריקאי שמחמירות פחות (כנראה די דומה לתקן האירופי) בנתונים הרשמיים שלהם -

http://www.chevrolet.co.il/Pollution.aspx

ובקיצור, כשמסתכלים על נתוני צריכת דלק חייבים לקחת בחשבון את התקן שבו נבדקו.

הנתונים של הEPA (מ2008 ואילך) מייצגים בצורה די מציאותית צריכת אמת, אלה של ה-EC (אירופי) או FMVSS (אמריקאי) בד"כ אופטימיים.

יפה שיש תקן כזה מחמיר.

הלוואי שיהיה תקן עולמי מחמיר ואחיד שמקובל על כולם כדי שסופסוף יפסיקו לכתוב שקורולה 1600 צורכת בבינעירוני 1/22 :roll:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

היא לא מתחרה, היא החטיבה היוקרתית יותר של GM.

הרכבים חולקים המון מכלולים יחד, כאשר הביואיק אמורה (ואכן גם מקיימת) להיות איכותית ויוקרתית יותר.

יחד עם זאת, קצת מפתיע לראות שהפרש המחירים בין לה-קרוס לבין האימפלה כל כך זניח.

האמת, שזה עושה את האימפלה קצת מיותרת בשוק המקומי.

פורסם

תודה על המידע. לא ידעתי שאצלם נתוני צריכת דלק לפי סטנדרט מחמיר. אם ככה הגיוני שyonisi מקבל כזאת צריכת דלק.

זה לא פחות ממדהים לרכב בסדרי גודל כאלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הEPA אפילו נכנסים בחברות שמייפות את נתוני צריכת הדלק בפרסומות.

יונדאי נאלצה להוריד במייל אחד את נתוני צריכת הדלק כמעט בכל רכביה.

haters will hate

• תוכן חדש...