Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחור הנחמד מבקש , מאחר וברכב שלי רשום בספר יצרן באנגלית כי אפשר שמן 0W-20 , את זה אני רוצה כי ת'מלאו בטיפול -

הרכב הגיע אל Dan-idin בגרירה - עקב התפרקות השמן וחוסר בסיכוך , צריך להחליף מנוע .

הלכו מסבי טלטל ויש בריחת לחץ מטבעות הבוכנה . - אמא'לה אתה מפחיד כאן את כולם בסיפורים מצוצים מאצבע.

Dan-idin רגוע מחבק את הסטודנט - זה כלום , השמן במנוע שהתפרק 0W-20 היה לפי הוראות היצרן .

נכתוב מכתב ליבואן ונבקש מנוע חדש הכל עלינו יש לך אחריות - נכון .

Dan-idin

אייל .

דנידין בהחלט צודק. כול עוד השמן נמצא ברשימת השמנים המומלצים על-ידי ייצרן הרכב הייצרן לא יכול להתנער מאחריות על נזק שנגרם למנוע.

בארה"ב קיים חוק פדרלי להגנת הצרכן שמגן על הצרכן במקרים מסוג זה. אם הייצרן או ייבואן הרכב כותבים במפורש שלרכב X מתאים שמן Y בלבד אז לפי החוק הפדרלי הייצרן חייב לספק את השמן הזה ללקוח חינם אין כסף ! בתקופת האחריות.

מכאן אתה יכול להבין שרשימת השמנים הם בגדר המלצה לצרכן וברוב המקרים כול שמן שתבחר מהרשימה המופיעה בספר הרכב תתאים ולא ייגרם שום נזק.

לפרטים נוספים.

Federal Magnusson Moss Act law

http://gopurepower.com/site/infolibrary/magnuson-moss-act.asp

איזה כייף לי :)

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אוי ווי.. גם לזה לא כיוונתי.

תודה לכולם :)

פתחתה פתח לאוכלי הנבלות - כל אחד עונה ברמה השכלית אשר בא בורך - כמו שכתב איתמר - בורכתי ,,

ואני שואל שוב - האם חכמי המקלדת יתנו לך בגרום נזק - השתתפות ברצון טוב לתיקון ,,

עזוב את הקשקשת ופנה למחלקה הטכנית של היבואן .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

פותח השרשור, הנה 5 האגורות שלי.

אצלי בספר הרכב רשום שמותר לשים 0W20 וגם 5W20.

שמתי 5W20 למרות שהיו טענות שהשמן לא מתאים לארצנו המשופמת וה"חמה".

צריכת הדלק? ירדה בכמה אחוזים. מה שיותר חשוב-הרכב בבוקר מניע בשקט, אין תקתוקים מהמנוע, לאחר שהמנוע מתחמם הוא עובד בסל"ד קצת יותר נמוך (200 סל"ד פחות, אם מתחשק לך לדעת) ובכלל נוסע מצוין. צריכת השמן? נשארה אותו דבר.

ברגע שיש ספר רכב שנמסר מהיבואן (בעברית!) ורשום שם את צמיגות השמן (אפילו שהיא 0W20), היבואן יכול ללכת לעשות שמיניות באוויר-כי אתה פעלת על פי הוראות והמלצות הספר.

גם אם רצית לשים 5W30, הצמיגות הקרה (בין 0 ל5) כמעט זהה. ה0 יאפשר לך להפחית בבלאי השוטף של המנוע בהנעות קרות (כי השמן מגיע יותר מהר לחלקים שדורשים שימון).

יחד עם זאת, שמן בעל צמיגות 20 ייתכן ויפזר לך את החום יותר טוב משמן 30 בגלל הצמיגות הנמוכה שלו.

אני הייתי שם 0W30 או 5W30 בראש שקט.

פורסם
פותח השרשור, הנה 5 האגורות שלי.

אצלי בספר הרכב רשום שמותר לשים 0W20 וגם 5W20.

שמתי 5W20 למרות שהיו טענות שהשמן לא מתאים לארצנו המשופמת וה"חמה".

צריכת הדלק? ירדה בכמה אחוזים. מה שיותר חשוב-הרכב בבוקר מניע בשקט, אין תקתוקים מהמנוע, לאחר שהמנוע מתחמם הוא עובד בסל"ד קצת יותר נמוך (200 סל"ד פחות, אם מתחשק לך לדעת) ובכלל נוסע מצוין. צריכת השמן? נשארה אותו דבר.

ברגע שיש ספר רכב שנמסר מהיבואן (בעברית!) ורשום שם את צמיגות השמן (אפילו שהיא 0W20), היבואן יכול ללכת לעשות שמיניות באוויר-כי אתה פעלת על פי הוראות והמלצות הספר.

גם אם רצית לשים 5W30, הצמיגות הקרה (בין 0 ל5) כמעט זהה. ה0 יאפשר לך להפחית בבלאי השוטף של המנוע בהנעות קרות (כי השמן מגיע יותר מהר לחלקים שדורשים שימון).

יחד עם זאת, שמן בעל צמיגות 20 ייתכן ויפזר לך את החום יותר טוב משמן 30 בגלל הצמיגות הנמוכה שלו.

אני הייתי שם 0W30 או 5W30 בראש שקט.

תודה :)

השאלה האם הרכב אצלך זה הונדה סיוויק.

בינתיים אני בכיוון של לנסות 5W30 של רויאל פרפל.

פורסם
פתחתה פתח לאוכלי הנבלות - כל אחד עונה ברמה השכלית אשר בא בורך - כמו שכתב איתמר - בורכתי ,,

ואני שואל שוב - האם חכמי המקלדת יתנו לך בגרום נזק - השתתפות ברצון טוב לתיקון ,,

עזוב את הקשקשת ופנה למחלקה הטכנית של היבואן .

אייל .

שים לב שבסיפור שלך יש סתירה מהותית.

מצד אחד בחור שטורח ומעיין בספר הרכב ומצד שני מתעלם מסימני תקלה. זה לא בא ביחד.

לרוב אותו אחד שלא מעניין אותו מה השמן ששמים לו במוסך הוא זה שייסע אחר כך בלי שמן וישים לב רק ברגע שהאוטו יפסיק לנסוע.

פורסם
תודה :)

השאלה האם הרכב אצלך זה הונדה סיוויק.

בינתיים אני בכיוון של לנסות 5W30 של רויאל פרפל.

הרכב שלו זה הונדה ג'אז היברדי אם אינני טועה.

פותח שירשור יקר, זוהי לא ההודעה הראשונה שלי. לחבר שלי יש אותו רכב כמו שלך משנת 2010. הוא שם במנוע שמן סינטטי מלא 5W-30 והכל תקין. אין לך ממה לחשוש. אם היצרן ממליץ לך על 5W-30 וגם על 5W-40 לך על הראשון. אם אתה רואה שהמנוע צורך שמן (וזה דבר טבעי בעקבות קילומטרז' גבוה) אז תעבור ל 5W-40 בטיפול הבא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אם אתה רואה שהמנוע צורך שמן (וזה דבר טבעי בעקבות קילומטרז' גבוה) אז תעבור ל 5W-40 בטיפול הבא.

פרשתי מהשירשור מזמן כי זה מעייף.

רק הערה קטנה: 120 אלף זה לא קילומטרז גבוה, ובמנוע תקין שטופל כמו שצריך עם קילומטרז' כזה לא אמורה להיות צריכת שמן מורגשת בכלל. אולי משהו כמו 200 סמ"ק ל 10.000 קילומטר. (אלא אם מדובר במנוע עם נטייה טבעית לצרוך שמן, ולמייטב ידיעתי זה לא המצב בדגם המדובר).

פורסם

מצד אחד בחור שטורח ומעיין בספר הרכב ומצד שני מתעלם מסימני תקלה. זה לא בא ביחד

אני הולך לפי הכלל , אם יש ספק אין ספק - אל תשים מכשול בפני עיוור .

סתם צרוף נסיבות , עייפות שמש בעיניים או בלוח השעונים, מוסיקה טובה , ואתה בצד השני של הסטטיסטיקה .

אנשים שוכחים ילדים ברכב ברגע של חוסר צומת-לב , או עיסוק בפלאפון וכו' .

צריך לראות את כלל האפשרויות אנחנו לא חיים בנתונים טכניים על המקלדת והמסך , יש גם חיים אמתיים בשטח .

וכאשר יש בעיה - היכן אתה מקבל את ה 10% בשוליים לצאת ממנה .

הטוב בפורום ובאינטרנט , זה כוח הידע הרב של האנשים לאסוף ידע זה חשוב ומעניין .

אבל גם השטח קובע וניסיון האנשים החיים את הדברים .

אני לא מנהל כת ירוקה פאשיסטית למעבר ל דליל סינטטי , בדיונים אחרים הארכי-בישוף הבטיח מאמר כגון 10 הדיברות של השמנים ,

אשר בה ירשמו עקרי התורה - היכן המאמר , עברה שנה והתחילה שנה חדשה .

04/08/12

בשבועות האחרונים אני עובד על מאמר רציני ומקיף על שמני מנוע שרובו ככולו מתבסס על מקורות מקצועיים או אקדמאיים, לא פורומים עם דעות כאלו ואחרות. זה לוקח לי די הרבה זמן ויקח לי עוד זמן עד שאפרסם אותו ואני מציע להמתין עם כל מלחמות השמנים הללו עד לפרסום.

איתמר.

ואת זה אני מבין - קשה עד בלתי אפשרי , זה נושא מורכב ובלתי אפשרי להרכיב שמנים אשר יתאימו לכל מנוע ודרישות שונות .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=443755&highlight=%D7%90%D7%A0%D7%99+%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93

וראה מה כתב Dan-idin - אשר נתן לך אחריות גורפת מהיצרן

מבחינת היצרן אני נחשבים אקלים חם (ממוצע עונתי של יתר מ 30 מעלות ) עוד דבר מעניין שמצאתי בספרות יצרן של ניסאן

שהוא איסור על שימוש בצמיגיות נמוכות מ 30 לרכב שנוסע במהירות גבוהות לזמן ממושך

אגב מניסיון עם האלמרות אני לא מציע לרדת לצמיגות הזו בכלל אחרת תהיה תצרוכת שמן

יש חברות אשר לאחר בדיקה ראשונית מוציאות הנחיות טיפול לרכב .

וכעבור שנה-שנתיים , עם אסיפת מידע מהשטח מתקנות הוראות - ראה אלפא ג'ולייטה תילתן 1750 .

אשר בהוראות החדשות , חזרו בהם כי אפשר כל שמן 5W-40 בתקן C3 - וכעת דורשים גם רמת צמיגות מעל 14.4 ב 100 מעלות .

אני מראה את כל התמונה - לפעמים דליל סינטטי אפשרי , ולפעמים במנוע אחר עם נתונים שונים , אתה על המגבלות .

מי שבטוח כל-כך , שיתן לך אחריות למקרה נזק - ראיתה את התשובות של ההדיוטות .

אפשר כי הרויאל פרפל 5W-30 עם תוסף Synerlac יתן שכבת הגנה מתאימה .

לכן מעבר לידע - אמת את הנתונים , התקשר למחלקה הטכנית ושאל מה ההמלצות שלהם .

יאשרו 5W-30 - סבבה בכייף , אבל אולי יגידו לך אפשר אבל מניסיון זה גבולי אנו ממליצים 5W-40 -

כעת אתה יודע יותר ועשה את המתאים לך - לא כי מישהו יעץ ואמר בפורום .

איייל .

וראבק - השקעתי בסיפור , מדדתי מרחקים וזויות קרינת שמש , כיווני רוח מהחי-בר , וזה כל התגובות :lol:

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה חופר ברמות וזה היה נסלח אם היית מבין בזה קצת ואז אולי עוד הייתי משקיע זמן לקרוא את מה שכתבת

היבואן יכול לעשות שמינייות באויר ולא לבטל אחריות בגלל שמישהו פעל לפי הנחיות היצרן ולא היבואן ואני אפסיק פה כי בסוף אני אהיה כמו תקליט שבור

פורסם

רבות דיברתם על נושא האחריות, נושא שפחות מעניין אותי כי הרכב מזמן לא באחריות, אלא יותר מעניינת אותי תקינות הרכב, חווית השימוש בו, צריכת הדלק וכיו"ב.

אז היות וספר הרכב מלמד כי ניתן להשתמש בשמן 5W30, והיות ובמוסך המורשה נאמר לי ע"י המנהל שאפשר למלא 5W30 או 5W40, אלא שהם ממלאים לרוב 5W40, והיות והמוסך שבו מילאתי את השמן בפועל, מנהלו אמר שאין בעיה למלא 5W30,היות ומחברת רויאל פרפל נאמר שאין בעיה מיוחדת עם זה, ולאור חלק מהתגובות כאן, סברתי שכנראה שהרכב לא יתפוצץ עקב מעבר ל-5W30 ולכן לקחתי את ה"סיכון" ומילאתי את השמן מסוג רויאל פרפל, 5W30, הזה:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Royal-Purple-5W30-4-72L

שאלה ראשונה לגבי המסנן - מסנן השמן הגיע אלי בהזמנה מבריטניה והגיע בתוך מעטפה וקופסת קרטון, לא אטומה בניילון או משהו. בתוך הפילטר נכנסו חתיכות "פרלון"/צמר כזה. ניערתי את הפילטר ולא היה שם משהו מעבר. יש עם זה בעיה? עדיף שדברים כאלה לא ייכנסו לשמן. במוסך לא ייחס לזה חשיבות כששאלתי.

בזמן שהמוסכניק שפך את השמן למיכל הוא נבהל מהצבע הסגול שלו חחח....

בעקבות ההחלפה, לאחר ההתנעה כבר בבית, לא במוסך, נשמעו קולות מוזרים של צפצוף/צפירה מהמנוע.

בלחיצה על הגז קשה לי לומר אם הסחיבה טובה יותר או פחות טובה, אבל קול המנוע השתנה. נראה לי שלפני כן קול המנוע בעת ההאצה היה קליל יותר.

לגבי הצפצוף/צפירה, נכון לרגע זה ואחרי שנתתי לרכב לעמוד מונע כמה דקות ונשמעתי בעיון לקולותיו, כבר אין צפירה והמנוע נשמע טוב ועובד כמו שעון.

האוטו נוסע בסדר גמור אבל בהאצה הקול הוא כזה שאני לא רגיל אליו.

בוא נאמר שאם הייתי נהג פשוט שלא מתעסק עם זה כנראה שלא הייתי שם לב בכלל למשהו.

טרם נעשתה נסיעה ארוכה עם הרכב.

בעקרון אין משהו חריג מעבר למה שתיארתי.

דעתכם?

תודה.

פורסם
דעתי היא שעשית עניין גדול מהמעבר לשמן אחר ואין לך ממש מה לדאוג

תהנה מהרכב ואל תחפש בכוח בעיות

אני לא מחפש בעיות. קיבלתי פה שלל תגובות על שאלותיי וקשה להתעלם מהן. מעבר לזה אני מעדכן.

תודה רבה :]

פורסם

הרבה פעמים אחרי טיפול במוסך או החלפת שמן מתחילים לשמוע קולות. במרבית המקרים הקולות האלה היו שם תמיד ורק לאחר ההחלפה מתחילים לשים אליהם לב כי מחפשים משהו שלא נשמע כמו שצריך.

הסר דאגה מלבך. הלחיצו אותך סתם ונכנסת לסרטים מיותרים. במידה והמנוע לא שחוק מדי ואין בו חופשים (ולא צריכים להיות כאלו במנוע של הונדה בן 4 ועם 130,000 ק"מ אם אני זוכר נכון) אז השמן יעשה רק טוב למנוע, לביצועים ולצריכת הדלק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הרבה פעמים אחרי טיפול במוסך או החלפת שמן מתחילים לשמוע קולות. במרבית המקרים הקולות האלה היו שם תמיד ורק לאחר ההחלפה מתחילים לשים אליהם לב כי מחפשים משהו שלא נשמע כמו שצריך.

הסר דאגה מלבך. הלחיצו אותך סתם ונכנסת לסרטים מיותרים. במידה והמנוע לא שחוק מדי ואין בו חופשים (ולא צריכים להיות כאלו במנוע של הונדה בן 4 ועם 130,000 ק"מ אם אני זוכר נכון) אז השמן יעשה רק טוב למנוע, לביצועים ולצריכת הדלק.

איתמר

זו גם דעתי.

יצאנו ביחד אני ושכני שגם הוא חובב מכוניות והקשבנו למנוע. המנוע נשמע מצוין כמו שאמרתי, חוץ ממה שתיארתי קודם והעובדה שיש שוני.

אני לא יכול לקבוע אם המנוע שחוק מדי, כי הרכב לא היה כל החיים אצלי. אני מניח שהכל בסדר כי אין בעיות מיוחדות, לפחות לא מהסוג שמרגישים בנסיעה רגילה.

האם יש תשובה לעניין המסנן?

תודה.

פורסם
בהמשך לשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=496589

בעקבות ההחלפה, לאחר ההתנעה כבר בבית, לא במוסך, נשמעו קולות מוזרים של צפצוף/צפירה מהמנוע.

בלחיצה על הגז קשה לי לומר אם הסחיבה טובה יותר או פחות טובה, אבל קול המנוע השתנה. נראה לי שלפני כן קול המנוע בעת ההאצה היה קליל יותר.

לגבי הצפצוף/צפירה, נכון לרגע זה ואחרי שנתתי לרכב לעמוד מונע כמה דקות ונשמעתי בעיון לקולותיו, כבר אין צפירה והמנוע נשמע טוב ועובד כמו שעון.

האוטו נוסע בסדר גמור אבל בהאצה הקול הוא כזה שאני לא רגיל אליו.

בוא נאמר שאם הייתי נהג פשוט שלא מתעסק עם זה כנראה שלא הייתי שם לב בכלל למשהו.

טרם נעשתה נסיעה ארוכה עם הרכב.

בעקרון אין משהו חריג מעבר למה שתיארתי.

דעתכם?

תודה.

בזמן החלפת שמן מנוע מתרוקן שמן ממכלולים שונים במנוע וגם הכוסיות מתרוקנות משמן לאחר עמידה ממושכת לכן בהתנעה הראשונה לאחר מילוי שמן חדש המנוע נשמע קצת שונה והרבה פעמים זה רק פסיכולוגית בגלל שאתה מרוכז מאוד בלחפש רעשים מהמנוע.

בלי קשר להחלפת שמן מנוע המנוע עשוי להשמיע רעשים שונים בכול התנעה בגלל שינוי בסל"ד המנוע.

לגבי שינוי בצריכת הדלק אתה לא תרגיש את השינוי אלא אם תעשה מעקב של כמה חודשים מכיוון שהשינוי מזערי.

הכול טוב.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...