Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וויקיפדיה:

ערס – מילת סלנג עברי המתארת אדם בעל רקע עברייני כביכול, הנוטה לשוטטות, שהוא בעל חזות חיצונית מצועצעת, ודובר שפה עילגת. זהו סטריאוטיפ חברתי, אשר מזוהה באפיון התנהגותי-תרבותי וכולל מוטיביים לשוניים, התנהגותיים, תרבותיים ותעסוקתיים.

אם כבר סרסור בערבית, המילה היא "עַרְצ"- عَرْص (גם את זה לקחתי מוויקיפדיה)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 363
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יאללה, בשבילך:

מקור המילה ערס במילה הערבית عَرْص (תעתיק מדויק: עַרְצ), שמשמעה סרסור זונות, או נָבָל. הגינונים אשר יוחסו לסרסורים התאימו לסוג מסוים של אנשים: בעלי רקע עברייני, תושבי שכונות רוויות פשע, בעלי חזות חיצונית מצועצעת, עטויים צמידי זהב ("גורמטים") ושרשראות מוזהבות, דוברים שפה עילגת, לא משכילים, ופעמים רבות נוהגים באלימות מילולית ופיזית.

אז שוב, אין לי נערות ליווי סביבי או גורמטים על הצוואר, אני לא מקלל כל היום ומנבל את הפה, אני גם לא מאיים על אנשים חלילה, ולפעמים (אבל רק לפעמים!!) אני משתדל לדבר בשפה נאותה ולא עילגת. האמת איתך, אני ערס!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא רלוונטי מה המקור של המילה, אלא איך שאנחנו משתמשים בה כיום.

ערס הוא מישהו שחושב כמו קוף, לא שם על אחרים, לא מתחשב בכלל, חושב שמגיע לו הכל וכשאומרים לו שאסור לו להפריע לאחרים הוא מתחיל לתקוף כאילו שלקחו ממנו איזו זכות יסוד.

זה אדם שלא רואה את הסבל של אחרים בכלל, ואם כן אז הסבל שלהם מתגמד מבחינתו אל מול הצרכים המיידיים שלו.

בדרך כלל מדובר באדם שמתלבש בצורה מצועצעת, לפעמים וולגרית ותמיד דואג להראות את הנוכחות שלו, גם אם בתהליך הוא מפריע לאחרים שלא רוצים לראות אותו או לא מעוניינים (וכן, זה כולל מוזיקה חזקה מדי באוטו).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יאללה, בשבילך:

מקור המילה ערס במילה הערבית عَرْص (תעתיק מדויק: עַרְצ), שמשמעה סרסור זונות, או נָבָל. הגינונים אשר יוחסו לסרסורים התאימו לסוג מסוים של אנשים: בעלי רקע עברייני, תושבי שכונות רוויות פשע, בעלי חזות חיצונית מצועצעת, עטויים צמידי זהב ("גורמטים") ושרשראות מוזהבות, דוברים שפה עילגת, לא משכילים, ופעמים רבות נוהגים באלימות מילולית ופיזית.

אז שוב, אין לי נערות ליווי סביבי או גורמטים על הצוואר, אני לא מקלל כל היום ומנבל את הפה, אני גם לא מאיים על אנשים חלילה, ולפעמים (אבל רק לפעמים!!) אני משתדל לדבר בשפה נאותה ולא עילגת. האמת איתך, אני ערס!

אז ציטטת מקור המילה, אני ציטטתי את המשמעות שלה בשפה שלנו. מה רצית לחדש בזה, אין לי מושג. אפילו הדגשתי לך בציטוט שלהיות ערס זה צורת התנהגות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בואו נעזוב את המושג ערס לרגע.

חוסר ערכים ומוסר מלווים בהמון חוצפה, חוסר סבלנות ומוח חמום זו הבעיה האמיתית של חברה הישראלית.

אני בטוח שכל מי שנרשם לו דו"ח כזה, ידע טוב מאוד שזה מגיע לו.

למעט אוהבי התחום הזה כאן בפורום שמנסים להגן על השם הטוב של התחביב, כל השאר פשוט לא.

והבעיה הגדולה יותר היא שעיקר קהל היעד של המפגע הזה הוא נערים שעוד לא יודעים מה זה להיות עייפים רצח מעבודה ובמקביל לגדל ילדים.

הרוב המוחץ של אלו שהגיבו כאן במחאה, יגיב אחרת אחרי טבעת וחבילת חיתולים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יוצא מהארון. אני מת עליך למרות היותך ערס! :oops:

ליאור

פורסם
בואו נעזוב את המושג ערס לרגע.

חוסר ערכים ומוסר מלווים בהמון חוצפה, חוסר סבלנות ומוח חמום זו הבעיה האמיתית של חברה הישראלית.

אני בטוח שכל מי שנרשם לו דו"ח כזה, ידע טוב מאוד שזה מגיע לו.

למעט אוהבי התחום הזה כאן בפורום שמנסים להגן על השם הטוב של התחביב, כל השאר פשוט לא.

והבעיה הגדולה יותר היא שעיקר קהל היעד של המפגע הזה הוא נערים שעוד לא יודעים מה זה להיות עייפים רצח מעבודה ובמקביל לגדל ילדים.

הרוב המוחץ של אלו שהגיבו כאן במחאה, יגיב אחרת אחרי טבעת וחבילת חיתולים.

כתבתי את זה ואכתוב את זה שוב.

בעבר הייתי מגיעה למפגשי אודיו ברמת גן לעיתים מאוד קרובות,

עוצמת המוזיקה שנשמעה שם הייתה ברמה גבוהה מאוד, אבל מקום המפגש לא היווה הפרעה לאף אדם והמפגש לא התקיים בקרבת מגורי אדם.

לא פעם חלפו פקחים וגם ניידות משטרה ואף אחד מהמשתתפים לא קיבל על כך דוח ולא הוזהר.

כמו שכתבת עיקר קהל היעד הוא ילדים שבאמת אין להם מושג מה זו עבודה אמיתית שצריך לפרנס בה משפחה, ולהרדים ילדים.

מבחינתם להסתובב עם מוזיקה בפול ווליום ברחבי העיר זה לגיטימי, ולהקים "דיסקו בגז'" בגינה מתחת לבתי מגורים זה בסדר גמור.

דור בא ודור הולך.

כל אחד יגיע אל הנחלה ויקים משפחה ויעבוד בעבודה מסודרתואף יצתרך להרדים ילדים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זה רק הולך ומחריף ליטל,

אני גר ברחוב הולנדי - החופש הגדול הוא בלתי נסבל, באמצע הרחוב יש גינה - נכנסים לשם לפעמים נערים עם אופנועים, משחיתים את כל הציוד והורסים לילדים של הרחוב (יש חתיכת בייבי בום אצלנו) את הגינה ולא מטפלים בזה.

לשמוע סוף סוף שמשטרת ישראל מתחילה לטפל במשהו כזה כנראה אומר שהתופעה עברה כל גבול ושכונות שלמות התלוננו על הבעיה ולא אנשים בודדים.

אנחנו כרגע מארגנים דרך אגב עצומה של כל דיירי הרחוב לטפל בבעיה לפני הגשת תביעה משפטית.

לגבי המפגשים ליטל - ישנה הרבה אהבה לתחום הבעיה היא שבחלק גדול מהמקרים במקום לקחת את התחום למעלה ראיתי שהאנשים נשאבים איתו כלפי מטה וצונחים ישר לתוך התדמית שהופכת אותם לסטריאוטיפ הכל כך שנוא וזה מתבטא בלבוש, בשפת גוף ובהליכות (נימוסים הכוונה) ובסגנון המוזיקה היחיד שמושמע באוויר.

אבל אין שום סיבה באמת לקבל שם דו"חות שכן המפגשים האלה לא מפריעים לאף אזור מגורים וטוב שכך.

הדיעה שלי היא שכמו שניתן להחרים רכב על עבירות, ניתן גם להחרים ציוד - מקווה שיתחילו לעשות את זה בנוסף.

וכשהאדמה רועדת - לא צריך מד דציבלים, זה מאוד ברור שעצמת המוזיקה חריגה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי תגובה כזאת לא ציפיתי ממך, הכללה של כל חובבי הSPL.. אני חובב SPL, לא יצא לך להכיר אותי אבל אני אדם מאוד נחמד, מנומס, ההפך הגמור מערס, אני כן מנמיך ברמזורים ואני לא עושה רעש בשכונה בשעות לא נוחות, אני כן מפעיל שיקול דעת, וכו'.

כשהאוטו רועד אני נהנה מזה, תמיד הייתה לי אהבה לבאסים, כבר בתור ילד, בתור יוצר מוזיקה, אני נהנה מזה הנאה אמיתית, וזה בא לידי ביטוי כך: לדוגמא, שכשחזרתי מחו"ל לאחר 3 שבועות, בשניה שהדלקתי את המערכת עלה לי חיוך מאוזן לאוזן שפשוט לא יכלתי להוריד אותו, סתם ככה כי נהניתי. אני לא נהנה מהעובדה ששומעים אותי, למעשה זה לא מעניין אותי (עניין הפוזה!), ואני משתדל להנמיך כשאני מרגיש שזה לא מתאים להגביר לפול ווליום.

למה מגיע לי שיחרימו לי את הציוד? כי אין לי מערכת SQ ואני לא שומע מה שאתה שומע?

JL Audio

פורסם

תירגע - לא הכללתי

לפני שנפתחת כאן עוד מלחמה מיותרת מול חצי פורום.

אני מדבר על תופעה עם אופי גורף - יש יוצאים מן הכלל והם נמצאים בעיקר כאן בפורום ובמפגשים , תקרא את מה שרשמתי.

ותפסיקו לצפות ממני לדברים, אני לא כאן בכדי לרצות אף אחד.

עריכה נוספת - מה שרשמתי זה שגם במפגשים אני ראיתי הדרדרות לתדמית שמגיעה עם התחום הזה והופכת אותו לסטריאוטיפ.

Pioneer TS-X150

פורסם

"וכשהאדמה רועדת - לא צריך מד דציבלים, זה מאוד ברור שעצמת המוזיקה חריגה."

אם זה לא הכללה תגיד לי מה כן?

*רק לציין המטרה שלי היא לא לפתוח עוד מלחמה, אלא לנהל דיון.

JL Audio

פורסם

אתה יודע טוב מאוד ששוטר לא יתחיל למדוד עם מד דציבלים רכב שמרעיד את כל מה שנמצא סביבו.

לא אמרתי בזה משהו שאומר שזה קשור למפגשים או ההתנהגות בהם - זה ברור שהאדמה תרעד - זו המטרה של SPL בסופו של דבר.

לא צריך הרבה בכדי להבין מתי עוצמה של מערכת סאונד היא חריגה - בטח ובטח בשכונת מגורים.

שוב, תירגע.

Pioneer TS-X150

פורסם

זו תופעה ידוע,הקנס הוא אלפייה,ולפי מה דיברתי עם אחד השוטרים שנתנו דוח לאיזה ערבי על מוזיקה הוא אמר שעיקר הבעיה זה הבאס,בעוצמות כמו של ג׳וניור,עדן,דיוויד,הסביבה עד שתקלוט שזה באס הם מזמן יורידו ווליום ואף אחד לא ידע.הקטע הוא ש145 דיבי לא מזכיר תופעת באס אלא יותר רעש עוצמתי לא מובן

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

ונראה לכם שמעתה יחלקו לכל דיכפין שישמע גלגל'צ בווליום גבוה קנס? קודם שימגרו את תופעת השימוש בפלאפונים בנסיעה.

במקום שהשימוש בהם בנסיעה יהיה נדיר זה דווקא תופס תאוצה מכל המשתמע מכך - גם סכנת הנפשות ולמרות מה שהקנס טומן בחובו.

סתם רעש (לבן) סרק בפול ווליום.

ליאור

• תוכן חדש...