Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר אחרון, למי שלא יודע עברה הצעת חוק. בעל חיים שאיננו מסורס או מעוקר אגרת הרישיון שלו תהיה יקרה מאוד. השנה הם רצו על הכלבה קרוב ל 400 שקלים עבור הרישיון מהעיריה. או שבעל החיים מעוקר ומסורס או שמביאים מכתב ותעודות על כך שהכלב הוא גזעי. אחרת זה יעלה לכם הון תועפות בעת חידוש רישיון מהעירייה.

נכון, אבל יש סייג לכך. כלב שאצל הוטרינר העירוני או האזורי שלו מופיעים ברשומות מעל 8 חיסוני כלבת, ישלם כמו כלב מסורס (משהו דומה לSenior citizen, כולל ההשלכות המיניות על כך :lol: ).

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני גם לא מוכן שיוליכו אותו ברצועה, לחרבן על הדשא, ולשבת לפי פקודה.

דמגוגיה בגרוש.

כלב לא מסורס סובל מהדחף לעבר כלבות מיוחמות, וזה מתכון לבעיות התנהגות, מאגרסיביות ועד בריחה מהבית. חיות בית אינן חיות באופן טבעי כבר עשרות אלפי שנים, וכל ניסיון להשוות אותן לחיות בר ו/או לבני אדם - מגוחך.

דמגוגיה זו לא, מדובר בדעה אישית ואני לא מנסה לשכנע אף אחד, כל אחד שיעשה מה שנראה לו לנכון.

משעשע אותי לראות שאתה מתייחס לחיה בתור חיה ולא יותר מזה (וכן הם הרבה יותר מזה),לכלבים יש את אותם אינסטינקטים של זאבים (רדומים ורגועים,אבל קיימים). חתולים זו בכלל חידה, טכנית רוב ההתנהגות שלהם זהה לקרובים הגדולים יותר, אבל נראה שגם אם חתול ינטש הוא לא ינסה להקים "להקה" וינסה לחיות לבד.

כאילו אינסטינקטים מסויימים קיימים (כל עניין הציד וחיפוש מקומות גבוהים כהגנה) עדיין קיימים,אבל עם זאת נראה שפשוט נוח להם לחיות בבית :?

בקיצור, אתה לא מבין כלום בגידול כלבים, לא למדת את הנושא, אבל דעה יש לך...:|

לא ידעתי שצריך לעשות תואר כדי לגדל כלב,אז אני אגיד לאח שלי להמית את הכלבה שלו כי גם הוא לעבר איזו הכשרה מיוחדת וכנראה שהכלבה שלו היא רוצחת פוטנציאלית.

יודע מה על הדרך אני אגיד לכל החברים שלי שירדימו את הכלבים שלהם כי גם הם לא עברו הכשרה מיוחדת לגידול כלבים והכלבים שלהם יכולים פשוט לברוח ולרצוח חפים מפשע. :roll:

מקרה כמו של Cerebral Cortex ומצב כמו שSmiro מציין הן אכן סיבות לסירוס\עיקור.

אני עדיין לא חושב (ויש פה עוד כמה שבאותו קו מחשבה) שסירוס\עיקור היא פעולה שחייבים לעשות

לא חסר מקרים שאנשים זורקים כלבים בוגרים (לא מדבר אפילו על גורים,עובדה שיש פה מישהו שפירסם ש"זרקו" לו 2 גורים לחצר)

ואני יודע שזו השיטה הכי בטוחה למנוע מקרים שבעל הכלב לא שמר על הכלב והכניס להריון איזו כלבה משוטטת.

אני עדיין לא תומך ברעיון וזו דעתי

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
אביב כשאתה אומר תפר פנימי אתה מתכוון לתפר שיורד לבד?

לא. תפר נמס זה תפר שעשוי מחומר שנמס לבד ותפר פנימי זו טכניקת תפירה בה התפר נסתר ואז החיה לא מתעסקת איתו. מאחר ותפר פנימי לא מוציאים גם עושים אותו מחוט נמס. לחיות רחוב למשל (שיש צורך לשחרר אותן מהר עקב אי יכולת לטפל) תמיד עדיף לעשות תפרים פנימיים ואפשר גם לקישוט כמה תפרים חיצוניים, גם הם מחוט נמס. גם אם החיה תמשוך את החוטים של התפר החיצוני עדיין הפנימי יחזיק ואז לא יקרה מצב שאתה מוצא חייה עם כל המעיים שלה בחוץ כי איזה וטרינר עירוני ליצן לא עשה את עבודתו כמו שצריך.

פורסם

משעשע אותי לראות שאתה מתייחס לחיה בתור חיה ולא יותר מזה (וכן הם הרבה יותר מזה)

קיים הבדל רציני בין לאהוב את הכלב כמו חבר/אח לבין להאניש אותו. את ההבדל הזה, ניתן להרגיש רק כאשר מגדלים כלב.

אם אני הייתי מאניש את הגורה שלי, אז הייתי נותן לה אגרוף די רציני, כאשר היא נתנה לי שני ביסים אתמול (כלב אחד בהחלט הצליח לשגע אותה). במקום לחשוב על "איך זה שהכלבה שלי נשכה אותי?!!!", הבנתי שהטעות הייתה שלי (לא תפסתי אותה כמו שצריך ואתה לא רוצה שזה יקרה לך, כאשר הכלבה שלך היא מסוג פיטבול).

בקיצור, צריך לקחת הכל בפרופורציות. הכלבה שלי מקבל את כל היחס הטוב שבעולם (המיטה שלי היא גם שלה, בנוסף ל-2(!) המזרונים המפנקים שלה) ועדיין, היא כלבה, לא משהו אחר.

פורסם

מסכים בהחלט, אני עובד איתה על משמעת והפעם כשלתי.

לא שזה תירוץ, אבל כאשר הכלב שלך נכנס ל"אמוק" (צריך להימנע מזה מלכתחילה), אז סביר להניח שהוא לא יראה אף אחד ממטר, כולל אותך.

פורסם

כלב בחיים לא ינשוך את הבעלים שלו בכוונה, אמוק או לא, נשיכה בטעות יכולה להיות.

קורה לפעמים שהכלב שלי נכנס לאמוק מול זכר אחר או במהלך משחק ואז הוא באמת לא ישים עלי, אבל בחיים לא ינשוך בכוונה.

בין בעל הכלב לכלבו יש הסכם אמון הדדי, מצד אחד הכלב סומך על הבעלים שלו שיתן לו אוכל, מים, אהבה וטיפול רפואי, ומצד שני הבעלים סומך על הכלב שלו עם החיים שלו.

פורסם

אני מסכים איתך! כתבתי "אמוק" בכוונה, כדי להבין שלא הייתה פה כוונה אמיתית מאחורי זה.

אני אוהב לשחק עם הכלבה שלי משחקי "מכות" והיא יודעת את הגבול שלה מצויין.

יכול להיות שתסכים איתי או לא, אבל אני כן מנסה לעבוד איתה גם על הדברים הללו. לא אכפת לי מהכלב מהצד השני. היא צריכה לדעת שאני פה להגן עליה. מרוב הכלבים שרוצים לריב, היא פשוט מתעלמת, אבל הכלב האחרון פשוט משך אותה ממש לפינה.

פורסם

אני לא רואה סיבה שהכלב יהיה צייתן ב-100%, אני לא רוצה את זה, אני מכיר את הכלב שלי כבר 10 שנים, אני מכיר את האופי השובב שלו ומעריך אותו.

שמתי איתו דגש על איסור ירידה לכביש בלעדי, מעבר לזה, שיהנה.

מי שלא מגדל כלב, בחיים לא יבין את עומק הקשר בין אדם לכלבו.

פורסם
נקודה חשובה שאיש לא דיבר עליה :

כלב שלא סורס יביא צאצאים לעולם.

רוב הגורים לא ימצאו בית. ולא ,הם לא ישוכנו במלון 5 כוכבים לשארית חייהם השיבה טובה.

למעלה מ -100000 כלבים ללא בית מומתים בישראל מדי שנה.

אם אנשים היו מעקרים/מסרסים כלבים הכמות הייתה קטנה בהרבה.

לסרס זה אכזרי?

תחשבו מה יקרה לגורים שלא ימצאו בית.

אתה מדבר על כלבים בלי בית, אני מדבר על הכלב שלי שזווג 3 פעמים בחייו, וכל הגורים שלו (למרות המספר המועט) מצאו בית כי דאגנו לכך. יחי ההבדל הקטן, לא?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
דמגוגיה זו לא, מדובר בדעה אישית ואני לא מנסה לשכנע אף אחד, כל אחד שיעשה מה שנראה לו לנכון.

כן, זו דמגוגיה. שימוש באנולוגיה שגויה, על מנת ליצור תגובה רגשית. אם אתה לא מנסה לשכנע אף אחד, למה אתה כותב?

משעשע אותי לראות שאתה מתייחס לחיה בתור חיה ולא יותר מזה (וכן הם הרבה יותר מזה)

חיה היא יותר מחיה... מעניין.

אולי היא גם רובוט?!

אולי היא גלגול נשמות של צדיקים מימי הביניים?!

כאילו אינסטינקטים מסויימים קיימים (כל עניין הציד וחיפוש מקומות גבוהים כהגנה) עדיין קיימים,אבל עם זאת נראה שפשוט נוח להם לחיות בבית :???:

אני מציע לך לקרוא לפחות איזה מאמר שניים מודרנים על הקשר בין הכלב והזאב, לפני שאתה ממציא תיאוריות. די לציין שכלבים, בניגוד לזאבים, הם אוכלי כל, כדי להתחיל להסביר את ההבדל בין המינים.

לא ידעתי שצריך לעשות תואר כדי לגדל כלב,אז אני אגיד לאח שלי להמית את הכלבה שלו כי גם הוא לעבר איזו הכשרה מיוחדת וכנראה שהכלבה שלו היא רוצחת פוטנציאלית.

יודע מה על הדרך אני אגיד לכל החברים שלי שירדימו את הכלבים שלהם כי גם הם לא עברו הכשרה מיוחדת לגידול כלבים והכלבים שלהם יכולים פשוט לברוח ולרצוח חפים מפשע. :roll:

כן, היה עדיף עם בעלי הכלבים היו מבינים משהו בגידול כלבים. אבל אולי לפחות אין להם דעות מופרכות לגבי האבולוציה של המין וכיצד כלל האוכלוסיה צריכה לגדל כלב. אבל כן, חלק גדול מהאוכלוסיה מתייחסים לכלב שלהם בצורה מגוכחת. אבל... לפחות יש להם כלב.

ואני יודע שזו השיטה הכי בטוחה למנוע מקרים שבעל הכלב לא שמר על הכלב והכניס להריון איזו כלבה משוטטת.

אני עדיין לא תומך ברעיון וזו דעתי

בשביל שדעה תהיה בעלת ערך כלשהו, היא צריכה להיות מבוססת. דעתך לא מבוססת על כלום, מלבד זה שאתה היית רוצה לשמור על הביצים שלך, שזה טיעון חלש ולא רלוונטי כשמדובר בכלבים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כלב בחיים לא ינשוך את הבעלים שלו בכוונה, אמוק או לא, נשיכה בטעות יכולה להיות.

קורה לפעמים שהכלב שלי נכנס לאמוק מול זכר אחר או במהלך משחק ואז הוא באמת לא ישים עלי, אבל בחיים לא ינשוך בכוונה.

בין בעל הכלב לכלבו יש הסכם אמון הדדי, מצד אחד הכלב סומך על הבעלים שלו שיתן לו אוכל, מים, אהבה וטיפול רפואי, ומצד שני הבעלים סומך על הכלב שלו עם החיים שלו.

כלבים בהחלט נושכים את הבעלים שלהם, ומה שכתבת על "הסכם אמון הדדי" זה רומנטיזציה, שאין בינה לבין המציאות של הכלב דבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...