Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הלכתי לקנות שמן לקראת הטיפול. אני מגיע הביתה בוחן את האריזה ורואה שהשמן יוצר ב2006..

האם השמן בטוח לשימוש? משהו השתנה ספציפית בשמן של Valvoline מאז?

השמן הוא 5W-30 סינטטי מלא.

פורסם

לא בהכרח, תלוי מה יצרן השמן אומר. ישנם כאלה שאומרים שזה לא משנה וישנם כאלה שאומרים שכן. תבדוק ספציפית מה אומר יצרן השמן שקנית ולך לפי זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יוסי, זה מה שהיצרן רושם באתר הרישמי שלו. בקיצור, הסר דאגה מליבך. השמן בטוח לשימוש. הם ממליצים לנער את המיכל בכדי שהשמן יתערבב וזהו זה. אם כי גם זה מיותר כי השמן יתערבב יופי כאשר הוא נכנס למנוע.

1. Does motor oil expire? How long does motor oil generally last?
    Valvoline motor oil does not have a documented expiration date. Under optimal conditions, the product is stable for an extended period of time and can be used as long as the American Petroleum Institute (API) rating on the label continues to meet or exceed the requirements listed in your owner's manual. If the rating is still current, shake the container before use to blend any additives that may have settled.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

תודה.

בדיוק עכשיו דיברתי בסקייפ עם נציג Valvoline בארה"ב.

הוא אמר שאין שום בעיה להשתמש בשמן ברכב שלי.

בנוסף שאלתי אותו אם במהלך השנים האחרונות נעשו שינויים כאלה ואחרים בשמן הזה בהקשר של תוספים או שינויים בהרכב השמן, הוא אמר בבטחון שלא.

פורסם

בגדול, השמן של 2006 מתאים לתקנים שרשומים על המיכל. זה לא ממש משנה. ייתכן ששמן 5W-30 של 2013 הוא בעל API SN לדוגמה ואילו השמן מ 2006 הוא בעל API SL. הצמיגות נשארה אותה צמיגות כמובן. מה שאתה צריך לוודא שהתקן שרשום על המיכל מתאים למה שיצרן הרכב מבקש. לא צריך להיות איכפת לך שהשמן של 2013 באותה צמיגות מיוצר בתקן גבוה יותר.

מה שכן, רק מתוך סקרנות אני לא מבין איך עסק פתאום "שולף" שמן שיוצר כמעט לפני 7 שנים? איפה היה המיכל הזה כל הזמן שלא מכרו אותו כל השנים? מה זה, סיפור פח השמן ובית המקדש?

פורסם

השמן בעל תקן SL והוא מתאים.

לגבי השערתך - אני מניח שהשמן לא הגיע לישראל מיד עם ייצורו, לכן עברו נניח כמה שנים עד שהגיע למשווק.

דבר נוסף, כמה אנשים כבר יש שקונים שמן כזה? רוב בעלי רכבי הספורט/יוקרה שמים את רכבם במוסך המועדף עליהם תוך אמון מוחלט בבעל המקצוע. הסוג השני, המחושב/חסכן נדיר שיקנה שמן כזה.

ואני איפשהו באמצע :-)

פורסם

שמן סינטטי מלא בצמיגות 5W-30 הוא מאוד פופלארי היום ואפילו משתמשים בו למכוניות פרטיות. טיוטה לדוגמה, ממליצה לכל הרכבים הפרטיים שלה את הצמיגות הזאת. הרבה אמריקאיות משתמשים גם בצמיגות הזאת.

פורסם

לא הייתי ממליץ להשתמש בו, כיוון שלא ידוע באיזה תנאים והיכן הוחזק במהלך ה 7 שנים האחרונות.

הייתי מחזיר אותו וקונה שמן חדש וטרי.

ממליץ לך לעשות זאת.

Opel Adam S 2017

פורסם

שמן מנוע זה לא צמיג שצריך להיות בתנאים קרירים ואפלים. קשה להאמין שהשמן הגיע מאיזה חנות באפריקה שהיה שם חום אימים וגם אם כן זה לא משנה. מה שגומר את השמן זהו חום של מנוע, הפיח ושאר המזהמים שהוא סופג במהלך העבודה שלו וכמובן שהוא מתחמצן. חום רגיל שנובע ממזג אויר חם לא "מדגדג" לשמן.

עם כל הכבוד, הבחור דיבר עם נציג החברה בסקייפ וזה לא אמר לו כזה דבר.

פורסם
עדיין צריך לבדוק שאין משקעים בשמן או סימנים מוזרים כשפותחים את הפקק

לכן החברה אמרה שמקסימום, יהיה צריך לנער את המיכל שכל השמן יתערבב לגמרי.

• תוכן חדש...