Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון התחלתי לשים לב שיש לי תופעה מוזרה בחלון האחורי.

לא כל פעם וקשה לי להצביעה בדיוק על האקלים שזה מתרחש. בעיקר לקראת הערב אני שם לב שחלון האחורי מתמלא בנקודות לבנות, סוג של עדים בתוך החלון. לא ניתן לנגב אותם, זה מופיע בתוך החלון... מישהו נתקל בזה, יודע על מה אני מדבר?

נ.ב -זה התחיל להופיע לאחר שהחלפתי חלון לאחר שנשבר. הקודם היה עם מדבקה 80%... לא שמתי לב לזה בגלל המדבקה או שזה מופיע בגלל שמרכיבים חלון לא מקורי?

נ.ב-2

רכשתי אתמול משקפיים עם עדשות פולרואיד... התחלתי לשים לב שיש את זה במלא רכבים... קטע עדיר. ממה זה קורה?

פורסם

אני לא יודע מה זה, אבל אכן שקניתי משקפי שמש עם עדשות פולאריד מקטבות הדבר נתגלה גם אצלי (פולו).

ומנצל"ש, האם ישנה בעיה לנהוג בצרפתיות עם משקפי שמש בעלות עדשות מקטבות? פשוט שמתי לב שכמעט בכל הרכבים הצרפתיים השמשה נראית כחולה- סגולה (ממבט מבחוץ). השאלה היא איך זה מבפנים?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
אני לא יודע מה זה, אבל אכן שקניתי משקפי שמש עם עדשות פולאריד מקטבות הדבר נתגלה גם אצלי (פולו).

ומנצל"ש, האם ישנה בעיה לנהוג בצרפתיות עם משקפי שמש בעלות עדשות מקטבות? פשוט שמתי לב שכמעט בכל הרכבים הצרפתיים השמשה נראית כחולה- סגולה (ממבט מבחוץ). השאלה היא איך זה מבפנים?

לא רק צרפתים, רוב הרכבים שמכבדים את עצמם, מרכיבים שמשות מסננות קרינה. (ירוקות\שחומות\אולי סגולות).

מה עדשות מקטבות עושות?

מה ההבדל בין פולרואיד לכאלה שהם לא? (אני נוהג עם משקפיים שעלו לי 800 שח, חברה צרפתית, עדשות נגד סנוור וכו', אולי הם לא מעוצבות, אבל עושות את העבודה יפה מאוד! לא מעייפות את העיניים בכלל גם בנסיעות ארוכות בשיא השמש).

אפשר המלצה למשקפי פולרואיד?

פורסם

מתוך אתר אופטיקה וראיה:

אלו משקפי שמש מומלצים לנהיגה?

במשקפי שמש לנהיגה מומלץ באופן חד משמעי עדשות שמש מסוג פולארויד (ניופולאר, מקטבת).

עדשה זו מורידה את הסינוור ממשטחים מבריקים, ויעילה מאוד במצבים בהם החלון הקידמי שטוף אור וקשה מאוד לראות דרכו. הם מאפשרים לראות בצורה טובה יותר דרך חלונות הרכב שלפניך, ומסירים את רוב הסינוור החוזר מהכביש.

בקש הדגמת אפקט פולארויד בחנות!

מומלץ לרכוש משקפי פולארויד (ללא חשיבות ליצרן) אשר יהיו מיועדים לנהיגה בלבד וישארו ברכב.

המודעות למשקפי פולארויד הינה נמוכה למדי, למרות החשיבות העצומה שלהם בשיפור הבטיחות בנהיגה.

לכל מותג וחברה יש מספר דגמי משקפיים עם עדשות פולארויד בטווח מחירים רחב מאוד בין 100 עד 1200 ₪.

אבל, מצד שני ישנם חסרונות, כמובן שתלוי גם ביצרן ובאיכות העדשה והקיטוב:

1. במידה ואתה מביט על מסך דיגיטלי, GPS, פלאפונים (לא כולם) וכדו', מכוון שהאור מוחזר ממנו באופן לא "רגיל" אתה תראה שטף של צבעים על המסך (אלא אם כן תסתכל בזווית של 90 מעלות), במקום את הצבעים הרגילים של המסך, ותתקשה במידה מסויימת לקרוא הכתוב בו.

2. תלוי ביצרן ובעדשה, אבל בנהיגה/ רכיבת אופניים, אתה תחוש כי הפניית המבט שלך ימינה ושמאלה בנהיגה, משנה את כמות האור שנכנסת לך לעין, וכנ"ל גם התצוגה על לוח התצוגה תיראה לך שונה בכל תזוזה של הראש.

אני באופן אישי בקושי חש את שינויי כמויות האור שנכנסות דרך העדשה, ומצד שני הם הפכו את הנהיגה שלי לפחות מעייפת משמעותית, שכן השמשה שלי מחזירה השתקפויות מהדשבורד, והקיטוב מבטל את ההשתקפויות האלו. כמו כן כביש "מסנוור" בגלל אור שמש חזק גם נעלם בעקבות הקיטוב.

לגבי מסכים- עם מכשיר הGPS שיש לי אין בעיה, עם הסמארטפון (בלקברי 9900) אכן לא רואים כ"כ (רואים כהה מאוד, אבל לא שטף צבעים) אבל ממילא אני לא נוגע בו בנהיגה.

יש לי משקפי שמש של רודי פרוג'קט ריידון עם עדשות polar 3fx.

פורסם

attachment.php?attachmentid=323422&stc=1&d=1257602533

לפעמים זה גם מופיע בצורת מטריצה מסודרת.

השאלה אם אחרי השחמה (מדבקה) עדיין יראו את זה.

פורסם
מתוך אתר אופטיקה וראיה:

אבל, מצד שני ישנם חסרונות, כמובן שתלוי גם ביצרן ובאיכות העדשה והקיטוב:

1. במידה ואתה מביט על מסך דיגיטלי, GPS, פלאפונים (לא כולם) וכדו', מכוון שהאור מוחזר ממנו באופן לא "רגיל" אתה תראה שטף של צבעים על המסך (אלא אם כן תסתכל בזווית של 90 מעלות), במקום את הצבעים הרגילים של המסך, ותתקשה במידה מסויימת לקרוא הכתוב בו.

2. תלוי ביצרן ובעדשה, אבל בנהיגה/ רכיבת אופניים, אתה תחוש כי הפניית המבט שלך ימינה ושמאלה בנהיגה, משנה את כמות האור שנכנסת לך לעין, וכנ"ל גם התצוגה על לוח התצוגה תיראה לך שונה בכל תזוזה של הראש.

אני באופן אישי בקושי חש את שינויי כמויות האור שנכנסות דרך העדשה, ומצד שני הם הפכו את הנהיגה שלי לפחות מעייפת משמעותית, שכן השמשה שלי מחזירה השתקפויות מהדשבורד, והקיטוב מבטל את ההשתקפויות האלו. כמו כן כביש "מסנוור" בגלל אור שמש חזק גם נעלם בעקבות הקיטוב.

לגבי מסכים- עם מכשיר הGPS שיש לי אין בעיה, עם הסמארטפון (בלקברי 9900) אכן לא רואים כ"כ (רואים כהה מאוד, אבל לא שטף צבעים) אבל ממילא אני לא נוגע בו בנהיגה.

יש לי משקפי שמש של רודי פרוג'קט ריידון עם עדשות polar 3fx.

תודה רבה.

בעיה עם הפלאפון, הוא הנגן שירים ברכב שלי. (לא המציאו איזה מגן אנטי פולרואיד?)

לפי מה שאתה אומר זה מושלם, נגיד אצלי המשקפיים מבטלות קצת את ההשתקפות של הדשבורד.

פורסם

היום שמתי לב שאני רואה את הנקודות רק עם המשקפי שמש (פולוראיזד)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מושלם? לדעתי זה נכון בכל הקשור לנהיגה.

לגבי מגן אנטי- לא שידוע לי. אבל מציע לך לבדוק אם קיימים בשוק משקפיים מקטבות שלא יוצרות את האפקט מהמסך (יש כל מיני "פטנטים" של היצרנים השונים, לא יודע כמה ומי מהם נכונים). כמו כן הבנתי שיש עדשות קיטוב איכותיות יותר/ פחות איכותיות ושזה לא אחיד אצל כל היצרנים באפקט. אפילו לרודי פרוג'קט יש 2 סוגי עדשות מקטבות, והתחושה בשניהם שונה (polar 3fx, ו"IMPACTX PHOTOPOLARIZED", שאלו עדשות מקטבות מתכהות בטווח של 12%-30% מעבר אור אך יקרות משמעותית).

אני על הכביש כ90 ק"מ ביום בממוצע, ולכן היה חשוב לי הנוחות בנהיגה מבחינת ראייה.

אבל מה רע באלו שיש לך עכשיו? הבנתי שאתה מרוצה מהם, לא?

בהתחלה, כשקניתי את הרודי פרוג'קט, לקחתי אותם עם עדשות רגילות, לא מקטבות. אחרי שבועיים חזרתי לחנות (לסדר משהו) ואז שמתי לב לעדשות הפולרואיד שלהם, ושאלתי איך הם (לפני כן היו לי משקפי שמש איכותיות מאוד אך לא מקטבות, וההשתקפויות הפריעו לי קצת). הם אמרו לי שמעולה וששווה לקחת. שאלתי כמה יעלה ונאמר לי שזו תוספת של כ200 ש"ח. התלבטתי, המוכר ראה שאני מתלבט, הוציא את העדשות ואמר לי: "תנסה שבועיים, לא תהיה מרוצה? תחזיר". מאז נשארתי איתם ולא מתחרט.

פורסם

הנוכחיות טובות, אבל השיקוף של הדש מפריע לי.

נגיד לך את האמת, יש לי עוד בעיה.

הרכב בן 18, החלון של הנהג דהה קצת, מה שנראה כמו עכירות.

בשמש ישירה, לא רואים כלום! ולכן שיש שמש ישירה אני נוסע לאט ומסתכל מהשמשה\פותח חלון.

את הכסף הייתי מעדיף להשקיע במשקפיים איכותיות ולא ברכב. (כמובן, במידה והם יבטלו את זה, למרות שזה לא בטוח, העכירות מעוותת מלכתחילה את הקרני-אור, מלפני שהם פוגעות בעדשה\עין).

פורסם
בזמן האחרון התחלתי לשים לב שיש לי תופעה מוזרה בחלון האחורי.

לא כל פעם וקשה לי להצביעה בדיוק על האקלים שזה מתרחש. בעיקר לקראת הערב אני שם לב שחלון האחורי מתמלא בנקודות לבנות, סוג של עדים בתוך החלון. לא ניתן לנגב אותם, זה מופיע בתוך החלון... מישהו נתקל בזה, יודע על מה אני מדבר?

נ.ב -זה התחיל להופיע לאחר שהחלפתי חלון לאחר שנשבר. הקודם היה עם מדבקה 80%... לא שמתי לב לזה בגלל המדבקה או שזה מופיע בגלל שמרכיבים חלון לא מקורי?

נ.ב-2

רכשתי אתמול משקפיים עם עדשות פולרואיד... התחלתי לשים לב שיש את זה במלא רכבים... קטע עדיר. ממה זה קורה?

זה בגלל המשקפיים שלך, גם לי יש את זה

פורסם
זה בגלל המשקפיים שלך, גם לי יש את זה

רואים אותם לפעמים ללא המשקפיים... עם המשקפיים רואים אותם תמיד. השאלה היא אם אני עושה השחמה )מדבקה( עדיין יראו את זה. אני חושש שזה יבליט את הבעייה וזה יהיה נורא למראה העין...

• תוכן חדש...