Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי תביעת המושיט עזרה במקרה שנגרם נזק לפצוע.

חוק השומרוני הטוב.

חוק לא תעמוד על דם רעך.

חוק לא תעמוד על דם רעך לא מעמיד לאדם הגנות, אלא מסתמך על ההגנות הפליליות הקיימות. החוק מנוסח בצורה לקונית, לא מגדיר מהו מצב מסוכן ולא מגדיר מהי הגשת עזרה במקרה ו...

לעניין שירותי הכבאות: אכן בעבר היו מחייבים את המזעיק בהוצאות הכיבוי. אך כניסתו של רב טפסר שחר איילון הביאה למהפך בעבודת הכיבוי, ומאז הם מחייבים את מי שהמקום רשום על שמו (במידה ומדובר בשדה מחייבים את החקלאי, ובמידה ומדובר באדמות מדינה, מחייבים את המדינה).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יצא לי לראות לא מזמן תאונה בערך כמו שאתה ציינת , וגם אני נלחמתי עם אנשים שבאו לעזור וניסו להזיז את הפצועים .

אבא שלי עשה תאונה לפני שנים, והיו ברכב כמה אנשים. אחד נפגע ושכב על האדמה. הגיעה לאחר כמה דקות אחות(!) ורצתה להזיז אותו; נוסע אחר, שעבר קורס ע"ר, התנגד וכמעט הגיע לאלימות כדי למנוע ממנה להזיז אותו. אח"כ הגיע האמבולנס, והעלו את הבחור בעזרת דיקט, אחרי קיבוע צוואר וכולי. בסופו של דבר התברר שלא הייתה פגיעה בעמוד השדרה (רק בכתף) - אבל את זה ידעו רק בבית החולים, אחרי צילומים.

... ואתה יודע לשים ח.ע רוסי

מה זה?

בסה"כ, אני חושב שפעלת נכון. תמיד יש מה לשפר ומה ללמוד ולהוסיף על הידע.

בהחלט! לא התכוונתי לרמוז שאתה (אלעד) לא בסדר - גם אני חושב שעדיף שאנשים יבואו וינסו לעזור מאשר שימשיכו לנסוע כאילו לא קרה כלום. למרות שיכול להיות שגם יגרם נזק לפעמים.

דני

פורסם

ח.ע. רוסי הוא שילוב בין משולש לחץ ומקל. מבצעים קשר כפול (שיהיה גדול) ומניחים את הקשר כ-5-10 ס"מ המפצע הפתוח, כאשר הקשר נמצא על העורק. כמובן שאת הח.ע. מניחים לפני הפצע, לכיוון הלב ולא הפוך. קושרים את התחבושת קשר כפול אבל לא מהדקים - משאירים מקום למקל או כל מוט קשיח אחר ומהדקים עליו את הקשר.

מסובבים את המקל תוך שמשולש מתהדק על הגפה ולאט לאט חוסם את העורק שממנו מגיע דם לגפה. רושמים במיקום ברור (עדיפות על הבד) את שעת ההנחה בארבע ספרות.

אסור בתכלית האיסור להסיר ח.ע. שלא ע"י רופא!

קיימים גם ח.ע. הולנדי ודגל אנגליה. ישנו ח.ע. גומי/סיליקון. ח.ע. הוא חסם עורקים ונועד להפסיק זרימת דם לאיבר פצוע.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מקודם התקשר אלי חוקר תאונות ממשטרת כפר סבא כדי לגבות עדות. לאחר שאמרתי לו בדיוק מה ראיתי ומה אני חושב שקרה שם, הוא ביקש לקבוע איתי פגישה. זה כנראה יקרה בהמשך השבוע.

לעניין המעורבים: כולם בריאים ושלמים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חברים,

בתור פראמדיק וגם סתם בן אדם עם שכל ישר, העיצה שלי לכם במקרה שאתם באים לעזור בתאונת דרכים היא לעבוד לפי הכלל הבא:

לפני שבאים לעזור, קודם כל - אל תגרמו נזק!

כמו שאמרו לפני, אם אין סכנת חיים ברורה לנפגע (רכב בוער, רכב עומד ליפול מצוק, איבוד הכרה וכו') לא להגדיל ראש ולא להזיז את הנפגע שלא לצורך.

כל פעולה אחרת שתעשו תיבחן לפי מבחן ה"אדם הסביר" בהתאם לרמת ההכשרה שלכם.

בכלל, חבל שלא מלמדים את הכלל הפשוט הזה בשיעורי התיאוריה.

פורסם

כל האמור בשירשור הזה (למעט עניין מכבי האש שהוא אנקדוטה מרגיזה) חשוב !

מי שלא ידע - עכשיו יודע ומי שהיסס קיבל את העיצות הנכונות.

תודה לפארמדיקים החובשים ושאר בעלי המקצוע שהשכילו אותנו.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

WTF יש כאן מלא פארמדיקים. סחתיין.

יש לי שאלה: האם זה שרכב עומד בנתיב הימני מבין שניים, בכביש שאנשים נוסעים 100 וצפונה נחשב סכנה? או שבמצב כזה אני פשוט צריך להמשיך ולנסוע בדרכי? מצד אחד אני מחוייב להגיש עזרה, מצד שני אסור לי לגעת באנשים, אז מה אני אמור לעשות? לעמוד ליד הרכב ולחכות? (אני שואל ברצינות מוחלטת).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש לי שאלה: האם זה שרכב עומד בנתיב הימני מבין שניים, בכביש שאנשים נוסעים 100 וצפונה נחשב סכנה? או שבמצב כזה אני פשוט צריך להמשיך ולנסוע בדרכי? מצד אחד אני מחוייב להגיש עזרה, מצד שני אסור לי לגעת באנשים, אז מה אני אמור לעשות? לעמוד ליד הרכב ולחכות? (אני שואל ברצינות מוחלטת).

לעצור בשוליים עם אורות מצוקה, לראות אם הנפגעים זקוקים לעזרה כלשהי עד שהאמבולנס יגיע ולשים משולש אזהרה אם אפשר.

פורסם

וואי עברתי באזור התאונה אתמול וממש נחרדתי לראות מה קרה!! גם לפי דעתי המונית עברה באדום.. לא אופייני כלכך לנהג מונית מנוסה לעשות תאונה כזאת

פורסם
מקודם התקשר אלי חוקר תאונות ממשטרת כפר סבא כדי לגבות עדות. לאחר שאמרתי לו בדיוק מה ראיתי ומה אני חושב שקרה שם, הוא ביקש לקבוע איתי פגישה. זה כנראה יקרה בהמשך השבוע.

לעניין המעורבים: כולם בריאים ושלמים.

עדיף שתגיד לו מה שראית ולא מה אתה מניח (חושב) שקרה, תשאיר לו את הסקת המסקנות. בסוף מתן העדות אתה חותם על תצהיר במידה ואחד מהצדדים ייטען שהשני עבר באדום ויהיה ספק סביר טוב, עורך הדין שלו במשפט יזמן אותך לחקירה על התצהיר ואז תצטרך להסביר אם ראית את מה שהעדת או שהסקת את זה. כשהוא יבין שרק הסקת את זה, זה ישמש לטובתו למרות שייתכן שהסקת המסקנות שלך היא נכונה.

בקיצור, ההמלצה שלי היא להצהיר על מה שראית (רמזור שלך, כיווני נסיעה של שאר הרכבים, רמזורים של הולכי רגל וכו') הסקת מסקנות - OUT. (כמובן שתגיד לו מה נראה לך שקרה- תבקש ממנו לא להכניס את זה לתצהיר!)

פורסם

קשה לקבל החלטה כזו בשניות שאתה על כביש מהיר. המינימום זה להתקשר למדא ולדווח, אם אתה מתעשת מהר, עצור בצד ותראה אם אפשר לעזור.

כמובן שבתאונה קשה, אם יושבי הרכב לא מסוגלים לקום בעצמם, אסור להזיז אותם. אפשר כמובן להרגיע וכו'.

כביש 57 הוא אכן בעייתי, אני לא רוצה להישמע גזען, אבל ראיתי מי האוכלוסיה שנוסעת שם בלמעלה מ 120 קמ"ש ועוברת באדום.

אגב אלעד - נסעתי בדיוק באותו הכביש ביום שישי בערב ולא ראיתי סימן לתאונה.. באיזה שעה זה היה?

פורסם

עוד נקודה שלא הועלתה פה וששמתי לב אליה בתאונה אחרת שהייתי עד אליה:

התאונה הייתה התהפכות רכב, ככל הנראה כתוצאה מהתפוצצות הצמיג (אובדן שליטה, סחרור והיזרקות הצידה עד להתהפכות על גבי הצמחייה שבשול הכביש, זה קרה בכביש 6 ובמהירות 120 קמ"ש אם לא יותר).

הנהגת יצאה מהאוטו מיד אחרי שהאוטו נחת על הגלגלים, והייתה בהלם קל. עצרתי לידה (אחרי שיצאה) ובנתיב המקביל בינתיים עצרו גם אנשים, וביניהם היה רוכב אופניים שהציע לה בקבוק מים כדי שתירגע. חוץ מהבקשה שלי שתשב ושלא תזוז עד להגעת ע"ר, אמרתי לה שלא תשתה כלל עד להגעת הצוות הרפואי, והסברתי את הסיבה- למניעת דילול הדם ולהגברת הדימום הפנימי/ חיצוני באם ישנו. הרוכב היה מופתע מהמידע והתחרט על ההצעה שלו. כמובן שמד"א הגיעו תוך זמן קצר ומשם המשכתי ליעדי.

ממה שהבנתי מקרוב משפחתי שהוא חובש- זו אחת הטעויות הנפוצות בתאונות דרכים ומקרי פציעה שונים- לתת לנפגע לשתות נוזלים- דבר שעלול להחמיר את מצבו.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כביש 57 הוא אכן בעייתי, אני לא רוצה להישמע גזען, אבל ראיתי מי האוכלוסיה שנוסעת שם בלמעלה מ 120 קמ"ש ועוברת באדום.

קבל עצה ידידותית: אל תלך לשם. אני כבר קיבלתי על זה אזהרה ;)

על אותו כביש בדיוק, ועל אותה התופעה שאתה מתאר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
עדיף שתגיד לו מה שראית ולא מה אתה מניח (חושב) שקרה, תשאיר לו את הסקת המסקנות. בסוף מתן העדות אתה חותם על תצהיר במידה ואחד מהצדדים ייטען שהשני עבר באדום ויהיה ספק סביר טוב, עורך הדין שלו במשפט יזמן אותך לחקירה על התצהיר ואז תצטרך להסביר אם ראית את מה שהעדת או שהסקת את זה. כשהוא יבין שרק הסקת את זה, זה ישמש לטובתו למרות שייתכן שהסקת המסקנות שלך היא נכונה.

בקיצור, ההמלצה שלי היא להצהיר על מה שראית (רמזור שלך, כיווני נסיעה של שאר הרכבים, רמזורים של הולכי רגל וכו') הסקת מסקנות - OUT. (כמובן שתגיד לו מה נראה לך שקרה- תבקש ממנו לא להכניס את זה לתצהיר!)

כפי שציינתי, אמרתי לו את מה שראיתי וכן גם את מה שאני מניח שקרה שם, תוך שהדגשתי בפניו שמדובר בפרשנות אישית שלי ולא במשהו שאני באמת יכול לגבות אותו בעזרת עובדות שאכן ראיתי שהתרחשו.

בכל אופן, תודה על ההערה, לקחתי אותה לתשומת לבי.

אגב אלעד - נסעתי בדיוק באותו הכביש ביום שישי בערב ולא ראיתי סימן לתאונה.. באיזה שעה זה היה?

יום שישי, 21:15.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...