Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקציב שלך עגיף IDMAX ולא IDQ, לטעמי הוא פשוט מדי ולא ממש מדוייק, למרות גודל הפיסי שלו

טראנס ואלקטרו זה עדיין לא מטאל עם דאבל באס, לכן יש יותר אופציות על הפרק ולשמוע סאב אני גם הייתי ממליץ. אפשר להמליץ פה על כמה וכמה סאבים בתקציב,אבל הבחירה היא נטו שלך.

LRX אפשרות מעניינת.

עריכה, לגבי סאב, יש את רומן שמוכן PEERLESS XXLS 10", לטעמי כבעלים של פירלס סאב מצויין

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה על כל ההמלצות.

השבוע אעשה סבב אצל מספר מתקינים ואחזור עם תובנות להמשך עבודה.

מאמין שאלך על הפורמט הבא-

-ציוד חדש - HU (אחד הדגמים של Alpine שעונה לדרישות) + סט קומפוננט (שייבחר לאחר האזנה מדוקדקת).

-ציוד יד שנייה - מגבר (כנראה Audison LRx 4.1) + סאב (אחד הדגמים שהוצעו בפוסט או VOCA, גם כן לאחר האזנה).

וכמובן- התקנה מקצועית...

אעדכן.

HU: Pioneer 80PRS | Amp: Audison LRx 4.1k

Comp: Audison Voce AV K6 | Sub: Hertz HX300

@

Renault Clio Sport III

פורסם

ממליץ לך בחום לחשוב על הסלסטרה ra או לחילופין אם כבר אודיסון אז vrx (שניהם מיד שניה בטווח המחיר של הlrx והרבה יותר איכותיים ממנו.

פורסם

רשמתי לעצמי לשים עין גם על ה-Celestra.

לגבי ה-VRx - זו לא הסדרה הישנה שכבר לא בייצור? באמת עדיפה על ה-LRx?

הסיבה שהתכווננתי על ה-LRx היא פשוט בגלל שראיתי שהוא מאוד נפוץ כאן בסצנת היד-שנייה, וכמובן שמדובר במגבר איכותי מאוד.

אני גם רוצה להאמין שברמות האלה, ובמיוחד כשמדובר במגברים, ההבדלים הם יחסית מינוריים ואי אפשר באמת "ליפול" עם הקנייה. אז מאוד סביר שבסוף הבחירה תהיה בעיקר לפי זמינות...

@

Renault Clio Sport III

פורסם

הvrx הוא הדור הקודם של התזיס, אין לו קשר לlrx, הlrx אמנם מגיע מבית טוב ואכן מגבר טוב, אבל לא הרבה יותר מזה (תג מחיר ונתונים מפוצצים שלא באים כלכך ליידי ביטוי באיכות).

מה שאמרת נכון בד״כ ובהחלט אין הבדלים ענקיים בין מגברים ברמות הגבוהות אבל בתחום המחיר של הlrx (מה שגורר אחרון תג מחיר יקר גם כן במשומש) הוא נופל ובהרבה אל מול האופציות האחרות, הvrx והסלסטרה הם כמה רמות מעל.

פורסם

אני מדבר על השוואות של האיכויות קינג, גם בפורומים בחו"ל התסיס מוחשב כיורש של הvrx.

כל עבודות השיווק ויחצון מעבר הם לא הנקודה.

פורסם

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון

רק רציתי לציין שסידרת התיסיס הייתה קיימת מאז ומעולם

עוד מתחילת הקמתה של אודיסון ,הנה דוגמא למגבר נדיר אולד סקול

מסידרת התיסיס הישנה :

http://www.diymobileaudio.com/forum/car-audio-classifieds/67865-f-s-mint-vintage-audison-thesis-sedici.html

פורסם

ולי בהחלט חידשתם.

מעולה - ממש לא אנעל על ה-LRx.

עכשיו רק נקווה שנצליח למצוא ביד שנייה רכיבים רלוונטיים, ובמצב טוב.

@

Renault Clio Sport III

פורסם

אני למוזיקה אלקטרונית מאוד ממליץ על רמקולים של הרץ.

תגיע למפגש מרכז הקרוב ותתרשם מסטים שונים.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

אהלן,

כמה עדכונים ושאלות לאחר קצת הסתובבויות-

1. HU - מה דעתכם על הקרב Alpine vs. Pioneer ברמות המחיר של 1500 ש"ח למכשיר חדש, כולל BT מובנה (נגיד לדגמים - Alpine CDE133BT / Pioneer DEH-P7350BT) ?

אם יש גם המלצות קונקרטיות לדגמים ספציפיים דומים - אשמח. בכל מקרה מסתמן שהבחירה תהיה בין שני המותגים האלה, היות ו-Clarion מאוד מרתיעים אותי עם העיצוב שלהם, ואני מעדיף שלא להתפזר למותגים אחרים שאני לא מכיר.

נושא השליטה מההגה כבר ממש לא מטריד אותי, וכנראה שמתאם של connects2 לקליאו יגיע אליי הביתה עוד לפני שבכלל יגיע ה-HU (כולל כמובן החיבורים המתאימים לשני המותגים שלעיל).

2. קומפוננט - גילינו שעם בנייה בסיסית אני יכול להתקין 6.5", ללא מגבלת עומק. :ok:

יצא לי לשמוע כמה סטים בחנות. לצערי הסט-אפ היה בעייתי מכמה בחינות-

א. המערכות היו מחוברות למגבר ללא סאב, ככה שהצליל מהמיד-באסים היה מאוד מורעש ומלוכלך.

ב. המערכות הספציפיות שהיו מותקנות על "הקיר" היו ברמה קצת יותר נמוכה ממה שאני מכוון אליו.

האיכות הכוללת הייתה בינונית מאוד, ככה שבעיקר התמלאתי בפרנויות שמא זאת תהיה גם התוצאת הסופית אצלי...

בכל מקרה - מבחינת ההתרשמות הבסיסית - המורל (Virtus) היה הרחק מאחור, כש-Hertz (להבנתי אחת מה-HSK היותר נמוכות) ו-Focal (אולי 165V1?) יותר טובים, עם יתרון קל ל-Focal.

השאלה המרכזית שלי- האם אני בכלל צריך להתייחס למבחן הזה- האם סטים מהסדרות הגבוהות יותר (Hybrid של מורל, XL של הרטז) עשויות להישמע שונות משמעותית? או שמא מדובר בסה"כ בשיפור של אותו גוון צליל? ובכלל - האם שמיעה של סטים בתצורת חיבור כזו, ללא סאב, היא רלוונטית?

עוד סטים שאני שואף לשמוע - Voce, אחת מהסדרות של Infinity (ולו רק בכדי לקבל איזשהו רפרנס למערכת ההסטורית מפעם...). אגב - לצערי לא הייתי יכול להגיע למפגש היום ברמת גן, וזה ממש פספוס מבחינתי. נקווה להופיע למפגש הבא.

3. סאב - נראה שהכיוון יהיה, בהמלצתכם, על אזור ה-JL Audio W3 10 / Hertz HX300D / Peerless XXLS, ואולי גם איזה Audison (פשוט כי ממש התאהבתי במותג). אם יש עוד איזה תובנות חשובות על אחד מהם - אשמח.

קצת חושש מרכישת יד שנייה של רמקולים שחוטים, ומקווה להצליח למצוא סאב צעיר ורענן.

4. מגבר - ממשיך לחפש מציאות בגזרת ה-Audison / Celestra.

כמו שכבר הספקתם לראות - אני כותב הרבה, וביחס ישיר גם חושב ומתלבט הרבה. היות ואני מתכנן להנות מהמערכת הזאת ל-3-4 שנים הבאות (לפחות), אני ממש רוצה לעשות מחקר והכנה כמו שצריך, ואז התקנה איכותית אחת וזהו.

המון תודה על העזרה של כולם,

עידו

@

Renault Clio Sport III

פורסם

מניסיון שלי הLRX למשל 4.1K מגבר ממש מעולה

נכון שיש מגברים שגורמים לו להתגמד מה שנקרא לעומתם אבל בתג מחיר שלו פה בפורום יד שנייה ( אני את שלי מצאתי ב 2800 - מגבר + סאב HX300D ) קשה למצוא דברים טובים יותר בטווחי המחיר האלה .

לטעמי המגבר הזה בשידוך לMLK 165 של הרץ עשה נפלאות ( שוב .. מבחינתי ויהיה כאלה שאהבו יותר או אהבו פחות ) הכל שאלה של טווח מחיר שאתה מגדיר לך מראש .

לשמוע סט רמקולים על הקירות האלה במרכזי מכירה של סטיראו לרכב זה בזבוז של זמן , ממש לא נותן אידיקציה לגבי מה שתשמע ברכב

אני מציע שתמתין קצת עם רכישות של שמות מפוצצים ותגיע לאחד המפגשים ותתחיל לשמוע את המערכות של החברה כאן , יכול להיות שתשמע מערכת שמבוססת על רכיבים " עממיים " יותר ותתאהב ולהפך , אל תקנה רכיבים לפי השמות של המותג עדיף שתגיע ותאזין לכמה שיותר אפשרויות .

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם
אהלן,

כמה עדכונים ושאלות לאחר קצת הסתובבויות-

1. HU - מה דעתכם על הקרב Alpine vs. Pioneer ברמות המחיר של 1500 ש"ח למכשיר חדש, כולל BT מובנה (נגיד לדגמים - Alpine CDE133BT / Pioneer DEH-P7350BT) ?

בטווח המחירים הזה, לא הייתי שוקל את אף אחד מהאופציות הנ"ל, PIONEER 80PRS, CLARION 702, הפיונירים למינהם מאד קלים ונוחים לתפעול, אל תשלול מסיבה זו את הקלאריון, מתרגלים להכל.

2. קומפוננט - גילינו שעם בנייה בסיסית אני יכול להתקין 6.5", ללא מגבלת עומק. :ok:

יצא לי לשמוע כמה סטים בחנות. לצערי הסט-אפ היה בעייתי מכמה בחינות-

א. המערכות היו מחוברות למגבר ללא סאב, ככה שהצליל מהמיד-באסים היה מאוד מורעש ומלוכלך.

ב. המערכות הספציפיות שהיו מותקנות על "הקיר" היו ברמה קצת יותר נמוכה ממה שאני מכוון אליו.

האיכות הכוללת הייתה בינונית מאוד, ככה שבעיקר התמלאתי בפרנויות שמא זאת תהיה גם התוצאת הסופית אצלי...

בכל מקרה - מבחינת ההתרשמות הבסיסית - המורל (Virtus) היה הרחק מאחור, כש-Hertz (להבנתי אחת מה-HSK היותר נמוכות) ו-Focal (אולי 165V1?) יותר טובים, עם יתרון קל ל-Focal.

השאלה המרכזית שלי- האם אני בכלל צריך להתייחס למבחן הזה- האם סטים מהסדרות הגבוהות יותר (Hybrid של מורל, XL של הרטז) עשויות להישמע שונות משמעותית? או שמא מדובר בסה"כ בשיפור של אותו גוון צליל? ובכלל - האם שמיעה של סטים בתצורת חיבור כזו, ללא סאב, היא רלוונטית?

אכן סטים גבוהים יותר ישמעו יותר טוב, אך בגדול ישמרו על הגוון צליל, לרוב יהיה שיפור בפירוט של הטוויטרים ובעומק או הפאנצ' של המידבאסים.

תנסה לשמוע את האודיסון VOCE, לדעתי הוא איפה שהוא בין הפוקל להרץ, יכול להיות שתאהב, אך אל תקח את זה כהמלצה גורפת.

עוד סטים שאני שואף לשמוע - Voce, אחת מהסדרות של Infinity (ולו רק בכדי לקבל איזשהו רפרנס למערכת ההסטורית מפעם...). אגב - לצערי לא הייתי יכול להגיע למפגש היום ברמת גן, וזה ממש פספוס מבחינתי. נקווה להופיע למפגש הבא.

3. סאב - נראה שהכיוון יהיה, בהמלצתכם, על אזור ה-JL Audio W3 10 / Hertz HX300D / Peerless XXLS, ואולי גם איזה Audison (פשוט כי ממש התאהבתי במותג). אם יש עוד איזה תובנות חשובות על אחד מהם - אשמח.

קצת חושש מרכישת יד שנייה של רמקולים שחוטים, ומקווה להצליח למצוא סאב צעיר ורענן.

הפירלס וה JL בעלי אופי טיפה שונה מההרץ, המלצה לא תעזור פה, רק האזנה מוקדמת של כל החבורה. (אישית אני מאד אוהב את ה JL)

4. מגבר - ממשיך לחפש מציאות בגזרת ה-Audison / Celestra.

בחירות טובות (RA/VRX), אפשר גם לשקול מגבר שני ערוצים+ מונובלוק.

כמו שכבר הספקתם לראות - אני כותב הרבה, וביחס ישיר גם חושב ומתלבט הרבה. היות ואני מתכנן להנות מהמערכת הזאת ל-3-4 שנים הבאות (לפחות), אני ממש רוצה לעשות מחקר והכנה כמו שצריך, ואז התקנה איכותית אחת וזהו.

המון תודה על העזרה של כולם,

עידו

לגבי ההתקנה, אל תוותר על שלב האיטום, בהחלט שהייתי יורד טיפה ברמת הסט הקדמי ומוסיף איטום.

הארה קטנה, נכון שההמלצה העיקרית שלי ושל כל שאר החבר'ה היא לשמוע לפני, אבל יש בזה טיפה בעיתיות מכיוון שברכבים שתשמע סביר שיהיה סטאפ וכיוונים שונים ממה ואיך שתרכיב אצלך, מה שישנה מאד את התוצאה הסופית.

ולא סביר שתוכל לשבת ברכב של חבר כמה שעות, אבל האזנה מוקדמת כן תתן כיוון כללי טוב ולעיתים גם תחושת בטן "כזה אני רוצה", בלי זה, כל קנייה תהיה יריה באפלה, וחבל.

בהצלחה, ותעדכן.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...