Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אשמח לקבל חוות דעת.

ברצוני להתחיל ללמוד לימודים אקדמיים בהקדם האפשרי.

כרגע בפניי האופציות הבאות:

א. הרשמה לסמסטר סתיו באוניברסיטה הפתוחה ותחילת לימודים מיידית (אחרי חגי תשרי).

ב. הרשמה לאוניברסיטה אחרת (חיפה או תל אביב), מעבר מכינות לשיפור ציונים ושיפור פסיכומטרי.

החיסרון באופצייה זו היא בזבוז זמן יקר ערך על מכינה והשלמת מספר בגרויות שאין ברצוני כלל לחזור אליהם (תנ"ך למשל), ובזבוז כסף רב. היתרון הוא לימודים באונ' "יוקרתית" יותר מהפתוחה.

לאחרונה אני שומע הרבה על כך שבעייני מעסיקים ומנהלים תואר מהאונ' הפתוחה נחשב לפחות איכותי מתואר מאוניברסיטאות אחרות בישראל, כמו חיפה למשל.

מה דעתכם על כך? יש אמת בדבר?

ברצוני להתחיל ללמוד את התואר כמה שיותר מהר, כאמור, ללא בזבוז זמן וכסף על מכינות יקרות.

החוג שכרגע בחרתי הוא החוג לכלכלה וניהול. יש הטוענים כי השוק מוצף בבוגרי תואר ראשון דו-חוגי בכלכלה (ומנהל עסקים למשל) מה שהופך את התואר הזה לפחות אטרקטיבי.

חשבתי גם על ללמוד כלכלה ופסיכולוגיה או כלכלה ויחסים בינלאומיים. כל האפשרויות שציינתי מעניינות אותי וקשה לי לבחור אחת.

מה דעתכם?

מה יקנה לי יותר כישורים וידע? מה יותר קשה ללמוד?

תודה,

אלון

פורסם

מה שנאמר לי פעם על ידי גורם כלשהו באונ' תל אביב - תואר בכלכלה נטו כמקצוע ייחשב יותר מאשר תואר כלכלי משולב במשהו.

אתה צריך לבחור לימודים בהתאם למה שאתה רוצה לעשות בחיים.

במה אתה רוצה לעסוק?

פורסם

תביא בחשבון שהלימודים בפתוחה יהיו הרבה יותר ממוןשכים מאשר באניברסיט מסורתית, אפילו אם תוסיף שנה של מכינה. ם אתה יכול - לך על לימודים באוניברסיטה מסורתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איני בקיא בכל שנויי השנים האחרונות, אך בעבר היה מקובל במקומות רבים תואר דו חוגי או תואר חוג אחד פלוס שלל קורסים פזורים. במקרה זה לדו חוגי דווקא יתרון. הבה נתייחס לחוגים נוספים על כלכלה:

חשבונאות- תואר פרקטי- לא יודע אם תתקבל ואם לא תשתעמם.

סטטיסטיקה- כנ"ל, כאן תתקבל.

פסיכולוגיה- אם לא תתקבל למנע"ס גם לא לכאן.

ניהול- בסדר.

אחרים- לפי תחום העניין שלך.

אם יש לך צורך במכינות ארוכות האוניברסיטה הפתוחה בהחלט אופצייה. הלמודים לא נמשכים המון אם לא מושכים אותם המון, הבעייה היא דווקא ברמה הנדרשת שהיא בד"כ גבוהה מבאוניברסיטת חיפה. פגשתי בוגרי חיפה בכלכלה ומדע"ח- לא התרשמתי בלשון המעטה

מרמת הלימוד. מעסיקים רבים יודעים להעריך מי שהתמיד והצליח באו"פ- רבים מתחילים כי אין דרישות סף, רק הטובים מסיימים.

• תוכן חדש...