Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בצהריים נסעתי לסידורים, בדרך המנוע התחיל להתחמם.

עצרתי בצד, בדקתי את הוונטה והיא לא פעלה, נתתי לו להתקרר קצת והמשכתי הבייתה.

בבית בדקתי את הממסר, הוא סוגר מעגל (אני בודק עם כפתור AC של המזגן, הוא גם מכניס את הוונטה לעבודה).

בדקתי גם עם רב-מודד את הקונקטור ומגיע אליה חשמל.

ניקיתי קצת עם האצבע את הבפנוכו של הקונקטור שעל המנוע החשמלי, והחזרתי את הקונקטור, הנעתי הרכב, והופ, פועל כמו חדש.

אתמול בלילה יצאתי עם הרכב, הכל היה מצויין.

היום יצאתי עם הרכב, ושוב מתחיל להתחמם והוונטה לא פועלת.

הגעתי הבייתה, הוצאתי והכנסתי את הקונקטור, ושוב היא פועלת.

המנוע החשמלי של הוונטה הוחלף לפני שנה או פחות, אני קניתי מנוע (250 שח) והחלפתי לבד, והרכב עבד כמו שעון מאז.

מה לדעתכם יכולה ליהיות הבעיה?

(החוטים לא חשופים, נקיים, אבל קשים מאוד! (יש מצב שזה גורם לנתק?)

(הקונקטור בצד אחת נראה ממש קצת שרוף, אבל החיבורי מתכת בפנים במצב טוב.)

בכל אופן בגלל שהרכב ישן, אני בהזדמנות ילך לחשמלאי\יעשה לבד מעקף עם פיוז ומפסק, ככה שאני יוכל להכניס אותה לעבודה מתי שאני רוצה. (שיהיה ליתר ביטחון, באופן כללי אין למנוע בעיות חום, בגלל שהEGR הלך המחשב מכניס גם את הוונטה לפעולה כמעט כל נסיעה).

(אם הבעיה לא תיפתר, אני ילך לחשמלאי ויחד עם התיקון יגיד לו לחבר לי מעקף).

פורסם

הגדר "התחמם", היכן בדיוק היה המחוג ?

כמו כן, כאשר אתה מצפה שהיא תעבוד והיא לא עובדת, הפעל מזגן, אם הופעלה, אזי אין לך בעיה בוונטה, מימסר והחיווט שמוביל אליה.

רענן

פורסם
הגדר "התחמם", היכן בדיוק היה המחוג ?

כמו כן, כאשר אתה מצפה שהיא תעבוד והיא לא עובדת, הפעל מזגן, אם הופעלה, אזי אין לך בעיה בוונטה, מימסר והחיווט שמוביל אליה.

רענן

אני מסתכל תמיד בלוח שעונים ושם לב לכל מה שלא צריך ליהיות כשורה.

המחוג הגיע כמעט לסוף קו העבודה, ואז ישר נסעתי למקום שאני יכול לעצור בטוח ועצרתי.

באופן כללי הרכב לא מגיע בחיים לאמצע קו העבודה בגלל שכמעט תמיד נדלקת צ'ק-אנג'ין, בגלל שהלך EGR ואז המחשב נכנס למצב-חירום ומדליק וונטה אוטומט.

גם שמפעילים את AC הוונטה אוטומט נדלקת (בגלל זה רק בחצי השני של הדרך שמתי לב שהיא לא פועלת בגלל שנסעתי עם מזגן על פול עוצמה והוא קירר כרגיל, מה גם שעד שלא עצרתי ברמזורים למשך כמה דקות ארוכות, המחוג חום לא עבר את החצי).

חוץ מזה כתבתי, שבדקתי מתח וכן מגיע אליה. (כיביתי מנוע ואז התנעתי מחדש אחרי שניתקתי הקונקטור, לא נעים להכנס מתחת למנוע דולק).

בפעם הבאה כאשר המאוורר לא מתחיל לעבוד ,תן לו מכה קלה מאחור איפה שממוקמים הפחמים .במידה ויתחיל לעבוד הבעיה ודאית במנוע המאוורר.

אני ינסה.

שוב, עכשיו גם חזרתי מנסיעה בעיר, הוונטה פעלה והכל טוב, ובכל הפעמים שתיארתי, לא נתתי לה אף מכה, פשוט הוצאתי את הקונקטור והחזרתי והסתדרה.

עד לפני כמה חודשים היה לי את המנוע הישן, זרקתי אותו כי אם אני זוכר נכון, לא היה אפשר לפתוח אותו בצורה מסודרת. (תאמת לא השקעתי בזה יותר מידי זמן. אני אוהב לתקן כדי לראות את זה פועל שוב, להחזיר לעבודה זה כבר בעיה כי זה חלק חשוב מאוד למי שנוסע הרבה).

פורסם

שמתי קומבינה זמנית לפני כמה ימים, אזיקון+איזולירבנד מסביב למנוע שימשוך קצת את הקונקטור כלפי מעלה, זה עבד טוב.

בגלל שאני לא נהג יחידי ברכב, קומבינה זה לא אמין ולא בא בחשבון שמישהו לא ישים לב והלך קפוט ראש מנוע.

קניתי מנוע חדש ב290 שח (שפעם שעברה אותו אחד בידיוק עלה לי 250, לפני שנה), בקיצור התקנתי אותו ובינתיים נקווה לשקט.

(את הישן אני יאחסן בבויידם, מי שרוצה לקנות מוזמן להציע בפרטי, על פניו נראה תקין, הוא כן עובד, אבל זה הימור להרכיב אותו ברכב ככה שהוא שווה כמה גרושים בלבד).

עדיין יש לי חשד שהקונקטור והצמה שלו די בעייתיים!

החוטי נחושת שם קשים מאוד, משמע כנראה הנחושת התיישנה וכנראה שבורה מבפנים מה שיוצר נתק, הבעיה שקצת קשה לתפור לו צמה חדשה.

(גם הנתק הזה יכול לגרום לחימום יתר של החוט ולשריפה של המבודד, מה גם שהמנוע יעבוד בגלל הנתק בקיטועים וזה יכול לגמור אותו).

בינתיים אני יסע ככה, עוד פעם תיהיה בעיה, אני כבר יתפור לו לבד\אלך לחשמלאי שיתפור לו צמה חדשה.

• תוכן חדש...