Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחי הפורום,

הרכב שלי נתקל בבעיה שהמוסך שלי לא מצליח לפתור (או יותר נכון למצוא).

לאחר נסיעה של שעה הגעתי לרמזור ועמדתי בהילוך ראשון (הרכב בעל תיבה אוטומטית), משום מקום הרכב לפתע דומם את המנוע ולא הצליח להניע. בפעם הראשונה לקחתי אותו למוסך והם מצאו שחיישן המנוע (שאחראי על הניצוץ) היה בעייתי והחליפו לי אותו.

לקחתי את הרכב במחשבה שהבעיה תוקנה ושילמתי סכום של כמה מאות שקלים על החיישן. יום לאחר מכן, לאחר שנסעתי עם הרכב (וגם עצרתי ודוממתי והתנעתי שוב) עמדתי עם הרכב שוב כשהמנוע מונע בעצירה ולפתע הוא דומם שוב. אחרי הדימום לא יכולתי להתניע את הרכב במשך לפחות חצי שעה. אחרי שנתתי לרכב לנוח חצי שעה הצלחתי להניע ונסעתי בזהירות חזרה למוסך.

במוסך חיברו את האוטו למחשב ולא ראו שום תקלה. כשנסעו על האוטו יום לאחר מכן הכל עבד להם מצויין - אבל אני לא רוצה לקחת שוב סיכון שאתקע איתו.

אני אשמח אם אדם בעל ידע מיקצועי במערכות החשמל של רכב יוכל לתת לי עצה על הסיבה לתקלה. חשוב לציין שהמערכות המכניות ברכב לא פגועות ועובדות בצורה תקינה (המנוע לא התחמם וזו לא סיבה מכנית של מערכת קירור או ראש מנוע) ושככל הנראה זו בעיה באיזה שבב פנימי שקשור למנוע ולהתנעה (או יותר נכון להשארת המנוע דלוק בעמידה). אודה לכל רעיון שתוכלו לתת לי.

תודה מראש

פורסם

אנא פרט יותר על התקלה ואופן הטיפול במוסך:

האם שמת לב (בזמן התרחשות התקלה)לאחר פתיחת וסגירת סוויץ' האם משאבת הדלק נכנסת לפעולה? (מעין זמזום שנשמע לכמה שניות בתא הנוסעים).

איזה חיישן הוחלף בדיוק? חיישן גל ארכובה? חיישן גל זיזים?

האם הרכב עבר תאונה בזמן האחרון? (אני שואל בגלל משבת משאבת הדלק בשעת תאונה, שאולי נפגע).

יש לי עוד כמה השערות (כמו למשל העלוקה האלחוטית של האימובילייזר) אבל הם לא מתיישבות עם כלל הסימפטומים שהעלית (אם זו העלוקה, למה הרכב נכבה דווקא בסרק?).

גם חיישן מצב מצערת עלול להיות הגורם, למרות שאני מניח שהמוסך בדק אותו.

עוד ירייה באפילה-בקש שיבצעו גם בדיקת ספיקה למשאבת הדלק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שלום ותודה על התגובה,

אני יכול לענות על מספר שאלות שהעלית כאן:

הרכב לא היה מעורב בתאונה בשנים האחרונות ולא היתה לו מעולם תאונה קשה.

אני לא קלטתי מהמוסכניק את שם החיישן, רק מה שנאמר לי היה שזה חיישן מנוע שאחראי על הניצוץ של ההנעה.

כשניסיתי להניע אחרי קרות התקלה, היה רק את צליל ההתנעה (טירטור של המנוע) ללא "זימזום" בתא הנוסעים.

היתה בעבר עלוקה שניתקו אותה מכיוון שהיא גרמה לבעיית התנעה כשהרכב היה במצב כבוי (לא איפשרה התנעה).

את שתי האופציות האחרונות שהעלית אני אבקש לבדוק: את חיישן מצב מצערת ואת בדיקת ספיקה למשאבת הדלק.

אני חייב לציין שאחרי שהחליפו את החיישן והחזרתי את הרכב למוסך (בפעם השנייה) הם חיברו את המכשיר למחשב הרכב וקיבלו אור ירוק בכל החיישנים ולכן לא יכלו להגיד לי את הסיבה לתקלה. והם גם לא מעוניינים לפרק את כל הרכב ולעבור רכיב רכיב כדי לבדוק תקינות.

אם אצליח למרכז אותם על 2-3 סיבות לתקלה אולי יגלו אותה שם.

אשמח לעוד רעיונות עם המידע החדש שנתתי כאן.

פורסם

טוב אחרי שבוע המוסכניקים לא מצאו את הבעיה. בצעתי נסיעת מבחן וכעבור 20 דקות נסיעה לאחר שהרכב עמד ברמזור כבה המנוע. אחרי המתנה של 2-3 דקות חזר החשמל לרכב והתניע שוב, נסע קצת ואז כבה שוב באמצע הנסיעה וכך הלאה עד החניה. :brickwall:

אני הולך לנסות מוסך אחר. אם יש למישהו עוד רעיונות אשמח לשמוע.

פורסם

טוב, (למרות שזה בטוח לא נראה לך ככה:lol: ) אנחנו דווקא מתקדמים.

זה שהיא נכבית עכשיו גם תוך כדי נסיעה פוסל הרבה תקלות אפשריות וממקד אותנו.

א. איך היא מגיבה ללחיצות מצערת? הסל"ד תמיד עולה מיד כשאתה לוחץ? או שיש השהיות/חוסר תגובה?

ב. ניסית כבר לאבחן את רעש משאבת הדלק? אותו זמזום שנשמע כשפותחים סוויץ' כשלאחריו תהיה התנעה, לעומת זאת, כשאין את הזמזום ואח"כ לא תהיה התנעה.

ג. כשהרכב נכבה- הוא נכבה בפתאומיות, או שהוא מגמגם, נחנק, הטורים דועכים בהדרגה?

אם אתה מחליף מוסך, ואתה מאזור המרכז, נסה לגשת ל"שגיא מוטורס" בפ"ת. בקש לדבר עם דב (הוא אדם עסוק מאד. אם צריך לחכות/לקבוע פגישה מראש כדי שיוכל לפנות לך 5 דקות של הקשבה מלאה, זה שווה את זה!) . תאר לו את התקלה.

אני מניח שהוא ידע יותר טוב מכולנו במה מדובר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

טוב אז בוא נענה על השאלות שרשמת:

א) המצערת עובדת טוב ומגיבה בסדר גמור.

ב) אין זימזום. אחרי הכיבוי של המנוע יש את רעשי ההתנעה הרגילים של המנוע בלי תגובה. אם מחכים 2-3 דקות ומכבים את החשמל או משאירים על ON אז לפתע החשמל חוזר - המד של הדלק והחום חוזרים למצב נורמלי ואפשר להתניע.

ג) הרכב נכבה בפתאומיות ללא השתנקות או ירידה הדרגתית. זה כמו הפסקת חשמל שמתרחשת ברכב.

העניין שמתסכל אותי זאת העובדה שבבדיקה ממוחשבת לא ראו שום דבר בחיישנים. זה מרמז לי על בעיה בחיווט, אולי קצר שנוצר אחרי שהמנוע מתחמם או משהו.

אני רוצה לנסות מוסך נוסף ביהוד מכיוון שזה הרבה יותר קרוב לי מפ"ת. (אני מלוד)

אם גם הם יכשלו באיבחון אקח את עצתך על מוסך שגיא.

פורסם

עוד עניין שאני לא יודע אם קשור או לא.

לאחרונה החלפתי (לפני כחודש) למצבר חדש באוטו דיפו ואמרו לי שמספיק מצבר של 55 אמפר. מבדיקה שעשיתי עכשיו על המצבר שאמור להיות ברכב רשום 62 אמפר. האם זה עלול להיות הגורם?

• תוכן חדש...