Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פורד מונדיאו 2011 עם מנוע 2.0 (הדגם של ה-240 כ"ס).

הרכב מפנק מאוד, גם מבחינת האבזור וגם מבחינת הביצועים, אך ישנם 2 דברים שמפריעים לי טיפה:

1. בתחילת דוושת הגז יש מן חלק "מת" שרק אחרי שעוברים אותו האוטו פתאום "קופץ", כלומר - אין ממש אפשרות להתקדמות איטית בפקקים לדוגמא שאינה קפיצית ומעצבנת ביותר.

2. לרכב יש מן השהייה בתאוצה בהתחלה. אני אתן לדוגמא סיטואציה שבה זה מפריע לי. נניח אני עוצר לפני כיכר לתת זכות קדימה ואז רוצה לזנק לפני שמישהו אחר נכנס יש מן השהייה כזאת שאין ברכבים אחרים (בבעלותי מזדה 6 ולפניה סיטרואן C5 ובשתיהן לא הייתה את הבעיה).

הבעיה מתרחשת גם כאשר בקרת היציבות לא פועלת.

ההשהיה היא בין שנייה וחצי לשתי שניות, נניח ואלחץ על הדוושה עד החצי ואספור בלב 1.. 2.. ואז האוטו פתאום יקבל בוסט לא נורמלי (הראוי לרכב עם 240 כ"ס שזמינים כבר מ1700 סל"ד).

תודה מראש.

פורסם

אני לא מכיר את הרכב, אבל האם יתכן שקיימים אצלך מצבי D ו-S (ספורט)? אם כן, בד"כ ה-D זו תוכנית חסכונית יותר, שיתכן ובגללה אתה מרגיש את ההשהייה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא ברור מהודעתך. האם מדובר בתופעה חדשה. או שזה מהתחלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יש לי נטיה להאמין שאתה מגזים לגבי שניה וחצי-שתיים.

זה מכונית שעושה מאפס ל 100 ב 7.5 שניות בערך. אז שלך עושה את זה ב 9-9.5? או שמרגע שהיא באמת יוצאת לדרך היא עושה את זה ב5.5- 6 שניות...? (אתה לא באמת חייב למדוד - זה רק כדי לנסות להמחיש שמשך הזמן המתואר הוא לא סביר ברכב תקין)

אני מאמין שזה שברירי שניה. ומה שמפריע לך הוא העובדה שבניגוד לגיר פלאנטרי שמפעיל סוג של כוח לנוע כל הזמן (ולכן עם עזיבת המעצור הוא כבר נע), בגיר רובוטי המעצור הוא גם כמו דוושת קלאצ'. ואז כשאתה על מעצור בעמידה אתה למעשה מופרד מהמנוע. עם עזיבת המעצור הקלאצ' מתחבר שוב. וזה לוקח שבריר שניה.

תוסיף לזה את העובדה שהאפקטיביות של הטורבו מתחילה קצת יותר גבוה מסיבובי הסרק בהם אתה יוצא לדרך, ואז יש גם תחושה שבהתחלה האוטו לא זז. וזה כמובן יחסי לכוח שמתקבל בהמשך, עם כניסת האפקטיביות של המגדש.

יחד עם זאת. תקלות תמיד יכולות לקרות. ושווה לבדוק מול מכונית דומה.

המכונית באחריות. בכלל לא הייתי מהסס לפנות למוסך ולברר את העניין.

פורסם

לאחר התגובה שלך ירדתי לעשות בדיקה קטנה שלפי דעתי שוללת קשר של גיר כפול המצמדים להשהייה (אבל כמובן שאני לא מומחה ויכול להיותש אני מדבר שטויות:-P).

עזבתי את דוושת הבלם מעצירה, ורק לאחר שהאוטו החל לזוז לחצתי בחוזקה על דוושת הגז ועדיין הייתה ההשהייה, אולי פחות מאשר מעצירה אבל עדיין השהייה מורגשת מאוד.

כנראה באמת שהגזמתי בנתונים, אך זאת ההרגשה שהרכב נותן לי.

לאחר חיפוש קצר בגוגל:

The solid foundations upon which Ford builds the Mondeo makes it one of the more reassuring means for you to safely harness the power of 240 horses under its hood, channeled through the front end, no less. There is detectable turbo lag if you bury the throttle at near-idling revs, but once that subsides, and it subsides quickly, acceleration is impressively rapid and more than enough to outstrip many German alternatives twice as expensive - anything south of a BMW 328i will not have a chance of staying ahead.
http://www.f150forum.com/f38/ecoboost-hesitation-turbo-lag-explanation-good-read-149462/

כנראה שמדובר בסוג המנוע אחרי הכל.

פורסם

לא כל כך התאמצתי להבין מה הקישור שנתת היה אמור להוסיף. התעצלות שלי.

בכל אופן, העובדה שרק עכשיו אחרי כשנתיים אתה מעורר את הבעיה, מראה שזה לא כל כך נורא. פשוט התרגלת לטוב...

המנוע הזה, בוודאי בעת יציאתו, הנו אחד המנועים היותר מרשימים מבחינת ביצועיו בקבוצת ה 2 ליטר. גם הגיר פאוארשיפט שמשודך למנוע, הוא בסה"כ מאוד מוצלח.

יצויין שאני כותב מהיכרות אישית.

• תוכן חדש...