Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

השאלה במקומה!

מכיוון שלא יודעים, אם כי ניתן לנחש,ולראות את הבוצה על נדנדי השסתומים, ובשל העובדה ,ששימוש בשמן חצי סינטטי, מונע ממדיד השמן להשחיר, בגלל תכונותיו, לעומת שמן מינרלי, ו/או שמן זול, המכיל בתוכו דטרגנטים, שתפקידם לספוח אליהם את הפיח הנוצר בתהליך הבעירה, והשמןסופח אותו אליו.

לגבי בעיית הרכב בשרשור

הפיתרון האידאלי הוא החלפת גומיות שסתומים, שנרמז כבר שעלותו יחסית נמוכה.

וכך ניתן להרוויח פעמים, חיסכון בהוספת שמן מטיפול לטיפול, ומניעת כשלון בטסט, ומניעת זיהום אוויר סביבתי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אני אישית חושש למלא שמן סינטטי מודרני במנוע בן 30 שנה שטופל כל הזמן בשמנים זולים.

והסיבה היא לא בגלל שהשמן לא מתאים, אלא בגלל שלשמנים סינטטים מודרניים יש יכולת שטיפה וניקוי טובה יותר משל שמן 20-50 פשוט.

והם עם נזמן ישטפו את כל הג'יפה שיש במנוע, מה שיכול להיות בעייתי. כלומר סתימת מעברי שמן.

במנוע עם אטמים חדשים, וכזה שטופל כל הזמן בשמנים טובים לא אמורה להיות בעיה.

אתה צודק בהחלט. גם אם היית מביא רכב חדש דנדש שנת 1983 שהיה באחסנה יבשה כל השנים לא הייתי מעיז להשתמש בשמן סינטטי או אפילו חצי סינטטי. שמן כזה פשוט לא מתאים למנועים הללו. אלה הם מנועים שצריכים שמן בדרגת API לא גבוה מ SH.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

במנועים ישנים מאוד לא הייתי לוקח סיכון ומשתמש בשמנים מתקדמים (כלומר מתקנים מתקדמים). השיפור הטכנולוגי במנועים מחד והדרישות להפחתת זיהום האוויר מאידך הוציאו מהשמן תוספי מניעת שחיקה וחיכוך (ZDDP) שהיו בריכוזים גבוהים ההכרחיים למנועים ישנים וכיום הם בריכוזים נמוכים עד אפסיים. קשה לדעת או להעריך האם שמן "מודרני" אכן יפגע במנוע אבל לא הייתי מציע לנסות את זה על רכב ישן היקר ללב בעליו. עם זאת מה שרשמתי אינו תקף לצמיגות, וגם פורד T משנת 1920 תעדיף שמן 5W 40 על שמן 40 חד דרגתי.

לגבי תכונות הנקיון המשופרות, אני לא קונה את זה. זה ששמן סינטטי מלא לא הופך אותו לבעל תכונות נקיון משופרות ביחס לחצי סינטטי או מינרלי. ההבדל העיקרי בין שמן סינטטי לחצי סינטטי הוא במרכיבי שמן הבסיס, לא בחבילת התוספים שהיא למעשה זו שצריכה לעמוד בכל הנדרש. אני ממש בספק איזה הבדל קיים בפורמולת התוספים בין משפחות השמנים השונות של אותו היצרן (למעט תוספים שמשפרים צמיגות או חומרים קושרים).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תראה, ניתן היום לקנות שמן 15-40 או 10-40 שהוא אותו שמן בדיוק (אותו מק"ט) שהיה קיים בשנת 97.

אם המק"ט הוא אותו מק"ט אני מניח שחבילת התוספים היא אותה חבילת תוספים וההרכב לא השתנה משנות ה 90.

ולעומת זאת, יש אצל אותו יצרן שמנים מודרניים יותר שלא היו קיימים בשנות ה 90. לרוב אלו שמנים סינטטים.

כך שאני לא יודע עד כמה נכונה הטענה שהתוספים הם אותם תוספים בכל השמנים של אותו יצרן.

פורסם

הכוונה שלי הייתה אצל יצרן מסויים, לדוגמה שמן סינטטי מלא 5W 40 לעומת חצי סינטטי 10W 40 בהנחה ששניהם עומדים באותו התקן.

טוב עזוב, אין לי כוח לעוד דיון שמנים בלתי סופי. שכל אחד יעשה את הטוב כראות עיניו. אני את דעתי הבעתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם אתה חושב, שבאוטו שלי שנת 86' אני יכול לעבור לשמן סינטטי מלא 5-40, כשכל השנים השתמשו בשמנים מינראליים 20-50 או 15-40, במרווחי החלפה לא ידועים?

המנוע לא מעשן ואין צריכת שמן מורגשת. אבל נורת לחץ שמן כבית בהתנעה לאחר זמן ארוך יחסית, כמה שניות.

ואני כן חושש מתופעות לוואי שציינתי.

1.jpg

פורסם

בוקי, אם אתה רוצה קיימות חברות שמן מסויימות שמייצרות שמן מינראלי בצמיגות 10W-40 עם API SG. זה מתאים למנוע שלך מבחינת התסופים שהיום לא קיימים בשמנים מודרניים כמו שאיתמר הסביר. זה בטוח יותר עדיף על ה 15W-40 שאתה השתמשת בעבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
תוציאו את זה מהראש ששמן סינטטי לא מתאים למנועים ישנים.

במנועים ישנים מאוד לא הייתי לוקח סיכון ומשתמש בשמנים מתקדמים (כלומר מתקנים מתקדמים). השיפור הטכנולוגי במנועים מחד והדרישות להפחתת זיהום האוויר מאידך הוציאו מהשמן תוספי מניעת שחיקה וחיכוך (ZDDP) שהיו בריכוזים גבוהים ההכרחיים למנועים ישנים וכיום הם בריכוזים נמוכים עד אפסיים. קשה לדעת או להעריך האם שמן "מודרני" אכן יפגע במנוע אבל לא הייתי מציע לנסות את זה על רכב ישן היקר ללב בעליו.

מה נחשב לדעתכם "מנוע ישן מאוד"?

שנת 85 זה ישן מאוד ושנת 95 זה לא ישן מאוד? ואם המנוע הוא בדיוק אותו מנוע שלא השתנה לאורך השנים?

לפי מה אפשר לקבוע?

בוקי, אם אתה רוצה קיימות חברות שמן מסויימות שמייצרות שמן מינראלי בצמיגות 10W-40 עם API SG. זה מתאים למנוע שלך מבחינת התסופים שהיום לא קיימים בשמנים מודרניים כמו שאיתמר הסביר. זה בטוח יותר עדיף על ה 15W-40 שאתה השתמשת בעבר.

כן, אני מכיר.

השאלה היא יותר כללית, החל מאיזה שנת ייצור בערך המנוע נחשב "מודרני" ולא צריך יותר את התוספים הנ"ל?

ושוב, יש לפעמים מנועים שמיוצרים עשרות שנים ללא שינויים משמעותיים, דגם הרכב מתחלף והמנוע נשאר אותו מנוע.

למשל מנוע 1800 של גולף דור 3 מודל 95 הופיע גם בגולף דור 2 בשנות ה 80.

פורסם

אצלי בפאסט המצב נראה הרבה יותר טוב והיא משנת 94 יד I וטופלה תמיד לפי הספר.

בעבר כל 7K, עם שמנים שהוכנסו ע"י צ'מפיון עד שנת 2004. בשנת 2004 היא עברה שיפוץ ראש, שבמהלכו אני מאמין שהראש נוקה, אבל אני לא זוכר שהוא היה גם בוצי לפני.

ומאז מטופלת על ידי בשמנים סינתטיים בלבד.

attachment.php?attachmentid=94662&d=1189282269

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רגע רגע גם לי יש

718588.jpg

אני משתמש בשמן סינתטי 5-40 של יורול, גם הבעלים הקודם השתמש בסינטתי והוא קנה את הרכב מזקנים שרכשו אותו מהחברה וטיפלו בצ'מפיון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...