Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב גוף מודל 1995, 1800 סמ"ק אוטומט; אני עושה טיפול 10,000 והשאלה היא איזה שמן הכי טוב לשים ברכב ?

בצמפיון אמרו לי לשים שמן סינטטי מלא ושהם לא מוכרים חצי סינטטי ! השאלה איזה שמן הכי טוב לשים לרכב ישן כמו שלי ? האם סינטטי מלא בריא למנוע מהסוג שלי ? האם משנה איזה שמן סינטטי לשים ?

פורסם
יש לי רכב גוף מודל 1995, 1800 סמ"ק אוטומט; אני עושה טיפול 10,000 והשאלה היא איזה שמן הכי טוב לשים ברכב ?

בצמפיון אמרו לי לשים שמן סינטטי מלא ושהם לא מוכרים חצי סינטטי ! השאלה איזה שמן הכי טוב לשים לרכב ישן כמו שלי ? האם סינטטי מלא בריא למנוע מהסוג שלי ? האם משנה איזה שמן סינטטי לשים ?

רשימת שמני מנוע מומלצים

מנוע בנזין עד שנת 2000 מתוך הרשימה של צ'מפיון

חייב תקן 501.1 + 505.00

castrol magnatic profissional 10W40

liqui moly super lichtlauf 10W40

delek motorsynth 10W40

Castrol GTX A3/B3 15W40

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בקיצור, כל שמן של חברה ידועה שנושא את התקנים הרלוונטיים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם הכיס מאפשר לך אז לך על סינטטי מלא. מצד שני, מחירי השמנים הסינטטים היום שווים כמעט לכל כיס. גם התחרות הרבה בין כל יצרני השמנים תורמת לכך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני לא יודע את מצב המנוע ברכב,אז בטח קשה להמליץ אם לטפל בסינתטי מלא או חצי סינתטי (כמה ק"מ עבר הרכב,יש /אין נזילות,איזה שמן יש ברכב כרגע).שימוש בשמן לא נכון בצמיגות עלול להוביל לאכילת שמן לא רצוייה ובל נשכח שלא מדובר במנוע,שיצא עכשיו מבית החרושת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מה הקשר? תוציאו את זה מהראש ששמן סינטטי לא מתאים למנועים ישנים.

לגבי הצמיגות, במנוע ישן לא הייתי יורד מהצמיגות ה"חמה" המומלצת או לפחות זו שהשתמשו בה לאורך השנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי פאסט מאותו שנתן, עם מנוע זהה.

אני מתשמש כבר איזה 8 שנים עם שמן סינטתי בצמיגות 5W 40.

אתה צריך פילטר שמן של MANN- 719/5, שעלותו ביצחק שדה היא בין 20-ל30 ש"ח. תלוי כמה כוח יש לך למיקוח :wink:

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הרכב עשה 160,000 ק"מ והוא אוכל שמן.

השמן שהמליצו לי עליו בצמפיון הוא 5W-40 ינטטי מלא; בתקן של 505.01, 502 ו-505.00.

האם השמן הזה מתאים למנוע שלי ? האם לא יצור לי בעיות ?

פורסם

כמה ק"מ אתה מצליח לעשות על ליטר שמן?

בד"כ הבעיה במנוע הזה זה גומיות השסתומים שמאוד קל להחליף אותם.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אם הרכב אוכל לך שמן בכמויות מטורפות אז הייתי שוקל לשים את השמן הכי זול שעדיין עונה על התקנים. לא חס וחלילה בגלל זילזול ברכב אבל זה ממש לא הגיוני שתוסיף כל כמה ימים ליטר של שמן יקר. עדיף אם ככה לתקן את הבעיה או לשים שמן כמה שיותר זול שעדיין יעשה את העבודה ולקחת את צריכה השמן כעובדה כמו צריכת הדלק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה הקשר? תוציאו את זה מהראש ששמן סינטטי לא מתאים למנועים ישנים.

לגבי הצמיגות, במנוע ישן לא הייתי יורד מהצמיגות ה"חמה" המומלצת או לפחות זו שהשתמשו בה לאורך השנים.

איתמר.

צודק.

הסיבה היחידה שהיצרן לא המליץ על שמן סינתתי מלא היא שב1992 כשיצא הרכב הזה לשוק לא היה כזה שמן או שהוא היה ממש יקר ולא זמין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני אישית חושש למלא שמן סינטטי מודרני במנוע בן 30 שנה שטופל כל הזמן בשמנים זולים.

והסיבה היא לא בגלל שהשמן לא מתאים, אלא בגלל שלשמנים סינטטים מודרניים יש יכולת שטיפה וניקוי טובה יותר משל שמן 20-50 פשוט.

והם עם נזמן ישטפו את כל הג'יפה שיש במנוע, מה שיכול להיות בעייתי. כלומר סתימת מעברי שמן.

במנוע עם אטמים חדשים, וכזה שטופל כל הזמן בשמנים טובים לא אמורה להיות בעיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה היא איך יודעים שהמנוע טופל בשמנים זולים ולא בשמן איכותי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...