Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמאשים את התשתית מזכיר לי כשפתחו את מחלף קיבוץ גלויות אנשים התלוננו שהיציאה מנתיבי איילון (לכיוון חולון, היום זה כבר המשך של איילון דרום) בנויה לא נכון וזה מבלבל אותם כי היא מצד שמאל של הכביש הראשי ולא מצד ימין כפי שהם רגילים.

בתור פוקד קבוע של דרך ז'בוטינסקי אני מברך כל בוקר על ההפרדה בין התחבורה הציבורית לתנועה הרגילה (רק חבל שגם מוניות השירות לא עושות שימוש בנת"צ). זה הפתרון ההגיוני והנכון לציר תנועה סואן כל כך, כל האטה לקראת עצירה של אוטובוס משמעותה הגדלת עומס התנועה.

למרות המקרה המצער של האחים (ועוד מקרים נוספים), התשתית היא לא הבעיה אלא התנהגות הולכי הרגל. השאלה היא האם "מחנכים" את הולכי הרגל או בונים תשתיות (לעיתים לא נכונות ולא מועילות) כדי שיתאימו להולכי הרגל. אני חושב שצריך למצוא את הדרך שמשלבת את שני הדברים שציר התנועה בז'בוטינסקי עושה זאת במידה מסויימת ע"י:

· שילוט אזהרה בולט

· ניתוב תנועת הולכי רגל על אי התנועה בצורה לא רציפה

· רמזורים במעברי החציה

· מעברי חציה רבים

זה שהתשתית שם תוכננה במקור לתנועה הרכבת הקלה לא רלבנטי. מה ההבדל בין רכבת קלה שפוגעת בהולך רגל לבין אוטובוס? אם האוטובוסים טסים שם, אז גסטו קטנה במקום בכביש 5 בנת"צ הזה במקום המועד לפורענות פותרת את הבעיה במהירות וביעילות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמע, זה כמו שנהגים יעברו באדום במודע בצומת מרומזרת סואנת, וכל פעם תהיה תאונה, ככל הנראה קטלנית,

ואז יגידו שהתשתית לא סלחנית, וקשה לעבור שם באדום בלי לגרום לתאונה. קצת מגוחך, לא?!

זה לא שאתה אומר שהאדום מתחלף במהירות, והולכי הרגל לא מסיימים לעבור את הכביש. או שאין דרך

חלופית לעבור אותו, בדמות גשר למשל?

באנגליה למשל, חבר שגר שם תמיד מזהיר את כל האורחים שלו. תיזהרו במעברי חציה. אין כאן אכיפה,

אף אחד לא יתן לכם דוח על מעבר באור אדום בתור הולכי רגל, אבל אתם פשוט תידרסו למוות.

אז מי שבא לו, עובר ומסתכן, ומי שלא, מחכה כמו ילד טוב עוד שתי דקות, ועובר בביטחה.

אני אישית בעד מנהרת הולכי רגל, זה יחסית קל לביצוע, והרבה יותר קל לעבור בה מאשר על גשר.

ומבטיח לך, גם אם יהיו מאה מנהרות הולכי רגל, וחמישים גשרים, תמיד תמצא את החוכמולוג שיחצה

את הכביש ויידרס שם.

לידיעתך, יש מעבר תת קרקעי להולכי רגל מצידו האחד של ז'בוטינסקי בסמוך בית החולים, לצידו השני ,לקניון

בנוסף, קיים גשר בסמוך ( גשר קלאטרווה), שגם הוא מאפשר חציה בטוחה

הגשר והמנהרה נמצאים במרחק של כ 200 מטרים מזרחית למעבר החציה בצומת ז'בוטינסקי דנמרק מוטה גור, שם ארעו מרבית התאונות הקטלניות בציר.

פורסם
למעשה, הם דייקו, במעבר החצייה שהתחקיר מתייחס אליו יש 4 נתיבים לכל כיוון + 2 נתיבי נת"צ.

https://maps.google.co.il/maps?hl=iw&ll=32.091505,34.864407&spn=0.000005,0.001735&t=m&z=19&layer=c&cbll=32.091496,34.864534&panoid=TDtDoeKQFgzTEPihBSz2Ag&cbp=12,96.19,,0,15.05

הנתיב הימני הוא לא נתיב אלא תחילתו של מפרץ, אם אתה עומד ברמזור לפני הצומת יש רק 3 נתיבים כך שאף פעם לא מתחיל 4 מכוניות ב4 נתיבים אלא 3. גם לשיטתך אז יש 9 נתיבים ולא 10. אני אומר סך הכל שאם בעובדות הם לא דיקו א"א לדעת מה המשך התחקיר. בתור משתמש קבוע בדרך הזאת פעמים ביום, אני לא מסכים בכלום עם התחקיר. ההולכי רגל מתנהגים שם בפראות.

אתה יכול לסובב את התמונה אחורה ולהבין על מה אני מדבר.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

חברים לא יעשו שום דבר עם המעבר הזה משתי סיבות:

א. מי שעובר בירוק וחוצה כראוי את הצומת המדוברת שומר על חייו, בטחונו ובטחון משתמשי הדרך. צומת לא אמור לאפשר חצייה באור אדום בביטחה, הטענה הזאת מגוחכת.

ב. שינוי פיזי של הצומת זו לכאורה ההודעה האולטימטיבית באשמה של האחראים לתכנון; מכאן הדרך להליכים קצרה.

בנימה אישת אוסיף, כי מגיל אפס ההורים שלי חפרו לי במוח להיזהר מכבישים ולחצות במקום בטוח עם עיניים פקוחות ואזניים קשובות.

היום אני בן 31 ועדיין נכנס ל- "כוננות" לפני כל חציית כביש וממתין לרמזור ירוק (אם קיים) בכל פעם ופעם.

אפילו אם מדובר ברמזור "קנס" מגוחך כמו זה הנמצא בכיס הפנייה ימינה מרחוב "יצחק שדה" ל- "המסגר" בתל אביב.

מצורפת תמונה:

Presentation1.jpg

זמין 8)

פורסם

עברתי שם עכשיו,התאונה התרחשה במקום היחידי לאורך הציר בו אין גידור.

פשוט לגדר ולפתוח את הציר,זהו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
עכשיו הורידו את הגידור. היה שם גידור

אני עובר שם פעם ביום, אני חושב שאתה טועה.

אני מדבר על הקטע בין הרמזור מול תחנת הדלק דור אלון לבין הכניסה למנהרה.

מעולם לא היה שם גידור.

פורסם
אני עובר שם פעם ביום, אני חושב שאתה טועה.

אני מדבר על הקטע בין הרמזור מול תחנת הדלק דור אלון לבין הכניסה למנהרה.

מעולם לא היה שם גידור.

לא הבנתי איזה גידור אתה מתכוון. בתוך המסלול לתחבורה ציבורית או מחוצה לו בנתיבי הנסיעה הרגילים?

פורסם
לא הבנתי איזה גידור אתה מתכוון. בתוך המסלול לתחבורה ציבורית או מחוצה לו בנתיבי הנסיעה הרגילים?

על שני איי התנועה שמפרידים בין התנועה הרגילה לנת"צ

פורסם

1. מסכים שאם הבעיה היא אוטובוסים ממהרים אז גטסו היתה מאיטה אותם מייד.

אבל נהגי האוטובוס היו לומדים את מיקומה תוך יומיים ואז הגטסו היתה מפסיקה להכניס כסף.

זו הסיבה שזה לא מבוצע.

2. בדרך פתח תקווה בשנות התשעים היה מעבר תת קרקעי להולכי רגל.

3. שיציבו שם שלט אלקטרוני שמציג את מספר ההרוגים בציר. אולי זה ירתיע.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

2. בדרך פתח תקווה בשנות התשעים היה מעבר תת קרקעי להולכי רגל.

בארץ לא אוהבים לעשות מעברים תת קרקעיים בגלל מספר בעיות :

א. פשיעה- נרקומנים, אונס, גרפיטי, אלכוהול, מסחר לא חוקי.

ב. סניטציה- במוקדם או במאוחר כל מעבר תת קרקעי במדינת ישראל הופך לשרותים מאולתרים מצניחים משתן.

ג. בטחון- היותו מקום סגור, מעבר תת קרקעי הופך למלכודת מוות בזמן פיגוע תופת\שריפה, במיוחד בערים הגדולות.

מסקנה: גשר + צומת מרומזר ומסומן היטב = בדיוק מה שיש עכשיו בשטח.

זמין 8)

פורסם

הסיבה בשלה מעברים תת קרקעיים אינם נפוצים היא עלותם הגבוהה ולא הסיבות שהבאת ( אגב, לא ממש תואמות מציאות, אולי להפך ). יותר מכך, נטיית הולכי הרגל להשתמש במעבר תת קרקעי כתחליף למעבר בכביש גבוהה משמעותית מזו שקיימת במעברים על קרקעיים. וזו הסיבה שבכל העולם המעברים התת קרקעיים הועדפו על גשרים להולכי רגל שגם מוגבלים יותר בנפח התנועה העוברת עליהם.

פורסם

יש כבישים גרועים אבל לא כולם,

אי אפשר כל הזמן להאשים את התשתית.

אם כתבת משפט כזה אתה צריך גם לחזק בדוגמאות,

ולא לזרוק ססמאות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלשום התפרסמה בעיתון ידיעות אחרונות ידיעה לפיה עמותת "אור ירוק" החליטה לבצע גם במקרה זה חקירת עומק בהובלת שני חוקרים מטעמה. איכשהו, כשהשם "אור ירוק" נמצא באותו משפט עם הביטוי "חקירת עומק", אני מרגיש את הטמטום מתדפק לו על דלתי.

ומי הם אותם שני חוקרים, אתם ודאי שואלים? ובכן, אותו צמד-חמד כבר מוכר לנו: מדובר במי אם לא השופט בדימוס אבינעם הדר ופרופ' אינג' עוזי רז. השמות הללו אינם אומרים לכם דבר?

חפשו בגוגל את הערכים הבאים: טל שביט תאונת אופנוע, אור ירוק, חקירת עומק, המכללה הישראלית לבטחון וחקירות.

או שבעצם, עזבו אתכם מחיפושים. אתם יכולים לקרוא ישר את כל האמת כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=430647

אותו פרופ' עוזי רז, שטען שהאופנוען המסוכן וחסר הניסיון טל שביט לקח את הסיבוב במחלף מורשה ב"השכבה". עוזי רז, שבאופן טלפתי הצליח למצוא עוד לפני חוקרי המעבדה לרכב של הטכניון את הסיבה לתאונה הנוראה של משפחת אטיאס במבואות טבריה לפני קצת יותר משנה.

עוזי רז, המחזיק בתואר שמקורו כלל אינו ברור ושנחשד בהתחזות, בהציגו את עצמו כפרופסור מטעם עצמו.

קראו נא, את מסקנותיהם של שמשון ויובב, סליחה: כבוד השופט בדימוס הדר ופרופ' אינג' רז. לא טעיתי, הטמטום אכן כאן, and it's here to stay.

attachment.php?attachmentid=346827&stc=1&d=1374245384

attachment.php?attachmentid=346828&stc=1&d=1374245384

attachment.php?attachmentid=346829&stc=1&d=1374245384

בואו נעבור קצת על מסקנותיהם של צילי וגילי, קיבינימאט מה קורה איתי?! התכוונתי כמובן לכבוד השופט בדימוס הדר ופרופ' אינג' רז (להלן: פ.א.ר.):

1. "תכנות לקוי של הרמזורים בצומת מביא לכך שזמן ההמתנה לאור ירוק במעברי החצייה הינו ארוך מאוד, וזמן החצייה להולכי הרגל קצר מידי - לכן, הולכי רגל רבים נאלצים לחצות באדום." - ומכאן למדים אנו שזוג האחים המנוחים כלל לא היו אשמים בכך שחצו את הכביש באדום - זאת היתה אשמת הרמזור, או לחילופין האיש הרע שעמד עם האקדח מאחוריהם וציווה עליהם לחצות את הכביש באור אדום.
  2. "בעיה נוספת נעוצה במבנה הנתיב הציבורי, המביא לכך שהולך רגל עלול להיות מופתע מאוטובוסים שמגיעים מהכיוון ההפוך" - ירים את ידו זה שאי פעם הופתע מאוטובוס שהגיח לקראתו מהכיוון ההפוך בעודו חצה את הכביש באור ירוק.
  3. "לכך מתווסף מעבר חצייה שמסומן באלכסון" - אני נמצא באיזור הזה לא מעט ובחיים לא נתקלתי שם במעבר חציה אלכסוני. אני שואל ברצינות: האם יש כאן מישהו שיודע היכן נמצא מעבר החציה האלכסוני בציר ז'בוטינסקי בפ"ת?
  4. "וסדרה צפופה של רמזורים שהולכי הרגל יכולים להתבלבל בינהם" - פ.א.ר., אתה בטוח שאתה פרופ'?
  5. "בנוסף, נהג האוטובוס נסע במהירות 58 קמ"ש, 8 קמ"ש יותר מהמהירות המותרת בנתיב" - אין חקירת עומק אמיתית שאישום המהירות נפקד ממנה. אני מתפלא שהם לא פתחו את החקירה המצויינת שלהם עם המסקנה הזאת. לגופו של עניין, זה באמת לא בסדר שנהג האוטובוס נהג במהירות כזאת, שהרי אם היה נוהג 8 קמ"ש פחות, צמד האחים לא היה נהרג אלא רק נפצע אנושות. או שלא.
  6. "בשורה התחתונה, מרחק תחנות האוטובוסים ממעבר החצייה והיעדר גדר בטיחות להולכי הרגל יוצר מצב מסוכן. בין היתר, החוקרים ממליצים לתכנן מחדש את הצומת ולהוריד את מהירות הנסיעה המותרת במקום ל-30 קמ"ש בלבד". - בשורה התחתונה, להקים גדר במקום שבו יש מעבר חציה זה אחלה רעיון! ככה הולכי הרגל החוצפנים לא יוכלו לרדת לכביש ולא יידרסו. אני אומר לכם, זה גאוני!

עוזי רז מסתובב חופשי והעולם שותק. עורו, יהודים!

20130717_132154.jpg

20130717_132053.jpg

20130717_132115.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חייב לציין שהשבוע יצא לי ללכת על הציר הזה ליד בילנסון מול הסניף של אלבר (כן אני מחפש רכב )

הולך רגל שהגיע למעבר חצייה (שהיה אדום ) מסביב לו היו מלא שלטים בגודל של הגלות שאומרים "הולך רגל תנועה משני הכיוונים אנא הזהר" + הכל בצהוב מול הפנים של הולכי הרגל , ובדרך פלא הולך הרגל מתחיל לעבור כשהוא מסתכל רק לצד אחד ,

ואכן מאית השניה אחר כך אני רואה אוטבוס של דן נוסע והנהג כנראה כבר רגיל כי הוא צפר להולך עוד לפני שנכנס לצומת , ההולך רגל כאילו יצא מטראנס קפץ אחורה וכך הציל את חייו . וזה לימד אותי דבר אחד - אנשים מפגרים (דארוין צדק , ולמי שלא מבין אני ממליץ על סרט בשם IDIOCRACY )

• תוכן חדש...