Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה: אני טירון מוחלט בכל הנוגע לספורטיביות :oops: מאז ומתמיד זה מה שמשך אותי. עכשיו לעניננו, לאחר בירורים מעמיקים הוחלט על גרמנייה בעדיפות לz 4 2003/2004 או z 3 בשנים תואמות מסיבות תקציב. העניין הוא העלויות והידים, שזה באמת מה שמרתיע אותי ומונע ממני להתחיל עם זה כבר ממחר, לפני שאקבל חוות דעת ופרטים נוספים נוספים. תודה ענקית לכל פרט ויעוץ, ועם אפשר קצת מספרים והצעת ביטוח לנהג עם צעיר עם ותק 3+ ללא הרשעות. כל מידע נוסף בנושא יעזור לי. ושוב תודה.:-)  

פורסם

תתחיל בשימוש בכפתור החיפוש בפורום, אני מניח שתמצא שם לא מעט מידע רלוונטי על שני הרכבים האלה.

בנוסף, בדיוק כפי שציינת קשה מאוד למצוא את מי משני הרכבים האלה, בטח במצב טוב.

מה גם שלמיטב הבנתי הנ"ל מעט מאכזבות מבחינה ספורטיבית, ותכף יתקנו אותי אם אני טועה.

אם אתה מתעקש על רודסטרית + הנאה אחורית, לפי דעתי טוב תעשה אם תתחיל כרכב ראשון עם רכב מעט שפוי יותר לתחזוקה, עם פשרה בסמל אך ללא פשרה בביצועים - דוגמאת המזדה MX5.

בכל מקרה,

שיהיה בהצלחה במציאת הכלה.

אלי.

פורסם

אמנם אני טירון, אבל אי אפשר שלא להתאהב בה לאחר קילומטרים ספורים של נסיעה. ממה שהבנתי התחזוקה של היפניות לא בהפרש גבוהה בכלל, כמעט אותו דבר.אז עם כבר ספורטיבית, החוויה היא חלק מהעניין. מה גם שרוב המיאטות בשוק עם קילומטרז׳ גבוהה עד לא הגיוני ביחס לשניים על הכביש. מה שמחזיר אותי לz3/4. :-D תודה על העזרה.  

פורסם

מה תקציבך? ואיזה סכום משאיר לתחזוקה שוטפת?

צפה לעלויות ביטוח גבוהות מאוד, יחד עם הרבה חברות שכלל לא יסכימו לבטח. לדעתי תתחיל מכאן ותבדוק עלויות.

מעבר לכך, ישנו הפרש בעלויות תחזוקה. רכב עם 9-10 שנים על הכביש, בד"כ בשימוש אינטנסיבי, לא מבטיח שקט נפשי.

מה חשוב לך ברכב?

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

הZ3 בגרסאות החלשות איננה מעניינת לנהיגה (1.8\1.9)

עדיפות לגרסאות משושות הציל',הבעיה היא למצוא כאלו ועוד במצב סביר.

הZ4 הרבה יותר מוכוונת נהיגה ,היא מגיעה בשנים הללו עם מנועי 2.5\3.0 ליטר ,האחזקה לא תהיה בקו דומה למיאטה ,שלא נדבר על מחירי ביטוח...

כפי שהציעו לך אולי כדאי לבחון מיאטה כהתחלה ואם החיידק נדבק תמיד אפשר להתקדם הלאה .

בהצלחה

פורסם
מה תקציבך? ואיזה סכום משאיר לתחזוקה שוטפת?

צפה לעלויות ביטוח גבוהות מאוד, יחד עם הרבה חברות שכלל לא יסכימו לבטח. לדעתי תתחיל מכאן ותבדוק עלויות.

מעבר לכך, ישנו הפרש בעלויות תחזוקה. רכב עם 9-10 שנים על הכביש, בד"כ בשימוש אינטנסיבי, לא מבטיח שקט נפשי.

מה חשוב לך ברכב?

העלויות ביטוח נלקחו בחשבון כבסיס לחידק. בגדול ברור שהיופי הוא חלק מהעניין, והוא עניין מרכזי בקניה אצלי.התקציב שלי k85. ידוע לך ההפרש בביטוח בין המיאטה לz4? 

פורסם
הZ3 בגרסאות החלשות איננה מעניינת לנהיגה (1.8\1.9)

עדיפות לגרסאות משושות הציל',הבעיה היא למצוא כאלו ועוד במצב סביר.

הZ4 הרבה יותר מוכוונת נהיגה ,היא מגיעה בשנים הללו עם מנועי 2.5\3.0 ליטר ,האחזקה לא תהיה בקו דומה למיאטה ,שלא נדבר על מחירי ביטוח...

כפי שהציעו לך אולי כדאי לבחון מיאטה כהתחלה ואם החיידק נדבק תמיד אפשר להתקדם הלאה .

בהצלחה

אכן צודק משושות במצב סביר לא בהיצע של השוק בכלל. האמת שעם כבר זה z3 זה בגירסת 2.2.

התחזוקה השוטפת של המיאטה בהבדל כ׳כ גדול?

פורסם

לפותח השרשור : אני האחרון שירצה להוריד אותך מהעניין כי אני מבין ויודע אייך זה מרגיש לקנות רכב שתמיד רצית , אני רק מציע לך לעשות שיעורי בית כדי להבין לאן אתה נכנס והאם אתה יכול לעמוד בזה. ראשית הבעיה הגדולה ביותר שלך תהיה הביטוח תצפה להצעה בתחום של 5 ספרות למקיף ואולי במקרה הטוב קצת פחות מזה... המצב יהיה גרוע יותר אם זה יהיה אקזמפלר עם מנוע חזק. עלות אחזקה גבוהה עד שערורייתית במקרה של טיפול במוסך מורשה יבואן. לדעתי מכונית כזאת צריך לקנות כיד שניה ממישהו שהוציא אותה מהסוכנות והיה לו כסף לתחזק אותה כראוי. שאתה קונה רכב בן 10 שעבר המון ידיים ובמיוחד כאשר הידיים האחרונות היו קצרות מלטפל כמו שצריך אתה פשוט הולך לשלם את כל ההזנחה שהרכב עבר במשך שנים. כאשר מדובר במכונית פתוחה עם גג בד מחיר המקיף קופץ תוסיף למשוואה את גילך הצעיר ואת הסמל שעל המכסה מנוע. לחברה שלי יש מיני קופר ולקח לי שבוע למצוא הצעה ריאלית למקיף והיא בת 28 עם עבר נקי מתביעות...פשוט שחברות הביטוח כאן שומעות ב.מ.וו וגיל נהג פחות מ50 הן מעדיפות לוותר או לתת הצעה לא ריאלית. בתקציב שלך אפשר לקנות אחלה ספורטיביות אחרות שיעלו הרבה פחות לחיות איתן בכל מקרה בהצלחה.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

ובכן הבה נעשה מעט סדר,

נתחיל עם הZ3 הגירסאות המצויות בדרך כלל הן 1.9\1.8 והן ממש לא מהנות לנהיגה,אך יש בהם חן רב במראה,התחזוקה תהיה זולה משמעותית מהZ4

הZ4,זאת כבר אופרה אחרת לגמרי,תנוחת ישיבה נמוכה,הכל מרגיש מוקשח וקשיח ברכב,עלויות האחזקה גבוהות משמעותית כמן כן עלות הרכישה.

מנועים שהוזנחו יעשו המון בעיות,הZ4 הושקה בעידן הפחות מוצלח של BMW שאמינות ואיכות הבנייה החלו לרדת קח זאת לתשומת ליבך. עוד דבר הגיר האוטומטי רגיש,ושיפוץ עשוי לעלות באיזה ה8.5-9.

טיפולים,טיפול קטן יעלה לך במוסך מתמחה באיזור ה1K טיפול גדול וקצת חמוצים בכיף עובר את ה2.5K.

הפתעות ודברים "קטנים" יכולים לנוע בין 500 ועד 3000. הפתעות גדולות גם 15K ואף יותר.

ביטוח-אני מציע שתחזיק את המכנסיים וצפה להצעה שקרובה ל5 ספרות למקיף בלבד אם לא יותר.

בכל אופן,אם הממון בכיסך הייתי הולך על הZ4 אפילו שהיא כלי מעט רגיש,קח בחשבון שזה רכב מאוד קשיח וממש לא כיף להתנייד איתו יום יום.

אבל אם אתה רוצה לעשות את ההחלטה הבוגרת,

חפש מיאטה NC שמורה,תעלה פחות מהZ4,תהיה הרבה יותר אמינה,נעימה לנסיעה יום יומית ובטח זולה יותר לתחזוקה.

Porsche 944 turbo

פורסם

עכשיו ראיתי מה התקציב,שכח מזד4 למעשה גם ממיאטה nc,זד 3 בהיצע שיש בארץ עם מנועים חלשים זה לפוזה נטו,רוצה דורסטר ד מושבית מיאטה nb תכנס לך יופי בתקציב ואפילו ישאר לך עודף.

Porsche 944 turbo

פורסם

לדעתי Z4 טובה יותר בכל פרמטר אפשרי (אולי חוץ מביטוח), כנראה שהיא לא תיכנס בתקציב הנ"ל.

מה שכן יכול להיכנס בתקציב זה הZ3 2.8 ליטר, עולם אחר מה1.9, רק צריך לדעת לתחזק אותה בהתאם.

אמנם זה לא בכיוון אבל בתקציב שלך תוכל למצוא אחלה VAG גודשת מתקדמת יותר, חזקה יותר ועם עלויות אחזקה שפויות יותר (זה המעבר שאני עשיתי), לטעמי היא "מרגשת" וכייפית יותר מאשר רודסטרית עם מנוע קטן ישן וחלש.

פורסם

דניאל, אתה באמת חושב שלתת גז ברמזור, ולנסוע מהר בקו ישר זה יותר כיף מהנעה אחורית? הייתי לוקח מיאטה על פני כל קופרה וחברותיה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

"לתת גז ברמזור..." אתה לא בכיוון בכלל חבר, אתה חושב שלכל מי שקונה VAG קונה בשביל לחיצות ברמזור וקו ישר? :shock:

בשביל מישהו ללא נסיון ועם תקציב מוגבל אני חושב שזו אופציה טובה.

פורסם

הוא מחפש רודסטרית עם הנאה אחורית, הVAGיות הן מכונית טובות, אבל בתקציב שלו הוא לא ימצא אחת, שתיתן חצי מההנאה שיכולה לתת לו רודסטרית, לדעתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני חולק עלייך אבל נעזוב את זה בצד.. סה"כ נתתי לפותח השרשור עוד אופציה. דווקא בגלל חוסר הנסיון שלו (בלי כוונה לפגוע) הייתי מתחיל קודם כל עם הנעה קדמית ואח"כ עובר להנעה אחורית. חוץ מזה, אני לא בטוח שהוא יוכל לנצל את מלוא ההנאה אחורית אם אין לו נסיון ברכבים האלו. זו דעתי בכל אופן.

יש ביד 2 Z3 2.8 אוטומטית עם ק"מ גבוה אבל היא שנת 2000, על פניו נראית שמורה מאוד ולבעלים יש אותה כמה שנים טובות, שווה לבדוק אותה ואולי לבדוק על השתלה של גיר ידני וכמובן לבדוק את טיב המנוע (נחשב דווקא לאמין).

• תוכן חדש...